Искам да създам нещо, с което цялото човечество ще ме помни. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да създам нещо, с което цялото човечество ще ме помни.
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2742 пъти
Здравейте! Аз съм на 13 години. Дълго време се чудех, дали трябва да публикувам това, но накрая все пак се реших. С две думи: отвратен съм от системата. Сега ще кажете - детска работа. Но замислете се: Ставаме рано сутрин. Отиваме на работа/училище. Киснем там по 7-8 часа. Връщаме се вкъщи. Ядем. Заспиваме. И всичко се повтаря.

Аз не искам да живея така. За успешен човек се смята този, който има:
-Къща
-Съпруг(а) и деца
-Личен автомобил и професия
Ама аз не смятам така. За мен е успешен този, който ще бъде помнен от цялото човечество за дълги години, а не само от децата си и техните деца. Именно тук е моят проблем. Искам да създам нещо велико, уникално, за което никой друг човек не е помислил. Нещо гениално. Ще ме питате, защо питам вас относно този мой проблем. Ами и аз не знам - просто обичам да споделям. Обичам да разказвам истории и да чувам мнения от непознати.

Да се върнем към моят проблем. Вероятно ще ме посъветвате, да си седна на.... и да уча. Но честно казано, училището освен да стресира и да унижава, да убива творческите способности - друго не прави. Помислете: вие колко помните от училище и колко от запомненото използвате в живота? Осъзнавам, че това вече стана като някакво мое разсъждение върху различни аспекти в живота, така че се извинявам, ако ви е доскучало.

Може да звучи смешно, направо налудничаво, но понякога се чувствам сякаш съм на тази Земя, за да променя нещо. Какво и аз не знам. Едно ми е ясно: не искам да живея обикновения живот, който ви описах по - горе. За съжаление, нямам никакви таланти - не мога да рисувам, не мога да пея, мога да пиша или поне така смятам аз, но това не ме влече. Абсолютно нищо не ми харесва. Осъзнавам, че имам още много години пред мен, но не мисля, че нещо ще се промени.

Приятели нямам. Никога не съм имал такива - единствения социален живот, който водя е в мрежата, но и той не е особено богат. Не съм сигурен дали искам приятели - децата на моята възраст не мислят като мен. Не мога да водя разговори с тях по тези въпроси - затова се надявам, че тук ще открия хора, с възгледи като моите.

Понякога се чувствам сякаш разочаровам родителите си. Не че съм лошо дете. Не че съм лош ученик - отличен съм, въпреки че тази година успехът ми спадна доста. Не смятам, че съм виновен аз - става дума за некадърността на учителите и образователната система, но не ми се говори за това. Те очакват да стане нещо от мен, а аз се съмнявам, че ще успея да се справя. Дори да си намеря работа, аз няма да съм щастлив. Знам го.

Вероятно това звучи прекалено драматично, ако въобще сте го дочели до тук. Все пак съм на 13 - дете, което си мисли че е прозряло живота. Мога да пиша още, но смятам, че това ще ви отегчи достатъчно и няма нужда от повече подробности. Извинявам се, ако има правописни или пунктуационни грешки - старах се, докато го пишех.

Довиждане!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0d6e053dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За училището си прав. Там креативните и нестандартите хора нямат място. Те са freaks, винаги неразбрани и недооценени. Тази система трябва да се промени. Замислете се - колкото хора - толкова и различни. А системата ги третира по един и същи начин. А именно те - нестандартните, различните - ще променят света. Защо в училище се толерира, това че си изял учебника с кориците? Та това е нещо написано в най-добрия случай преди 2 или 3 години, отнело на автора сигурно 5 и повече и ако добавите и времето за побликуване още 1 година. Та това е информация от преди повече 8 години, в някои случаи и много повече.
Карайки младите хора да зазубрят стара информация не начинът, според мен. Трябва да ги карате да мислят, да им дадете свобода и най-вече да приемете, че има и различни.
От личен опит мога да ви кажа, че униформите, еднаквостта ще убият това желание у подрастващите. Желанието да се отличиш.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0246b89274
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колкото и интелигентен, прозорлив и т. н. да си, на 13 си още мноооого малък.
Мисля, че си прекалено самокритичен от една страна, а от друга страна критичен и към другите.
Замисли се защо нямаш приятели в реалния живот, а само в нета? Ако водиш социален живот като всяко дете, няма да имаш време за мрачни мисли, повярвай ми.
Има време до 12 клас, когато ще решаваш окончателно какво да следваш. Дотогава може някои таланти и умения да се отприщят.
Мисля, че на 13 само ще се затормозиш с такива мисли. :) Аз съм на 18 и ти го казвам от опит, дай го по-леко, живеем само веднъж.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 708ce14c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спокойно, след някоя годинка ще пораснеш и ще си седнеш на дупето. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 969705a567
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   13 годишно момче вижда очевидното. Какво можеш да направиш, ами като гледам си направил нещо, което много по големи от теб не са направили - Осъзнал си е от малък. Аз лично те запомних като едно умно момче, а това не е малко. С подобно мислене, ти ще успееш да постигнеш целите си. И спокойно, защото има много хора без работа, но по други причини, а така като гледам ще ги разбереш след някоя друга годинка.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 03b987901d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Може като начало да се запознаеш с конспиративните теории. Те са започнати от хора със собствено мнение, поне в зародиш. Най-важното е че имаш именно СОБСТВЕНО МНЕНИЕ. Обаче трябва едновременно да се приспособяваш към системата защото когато пораснеш най-малкото трябва да си искарваш хляба.
Пожелавам ти да намериш собственото си Аз и откриеш смисъла на собствените Ти преживявания.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 076780ff14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Минимална е вероятността да направиш нещо запомнящо се, но можеш да си изградиш интереси и да си намериш хобита, които след време да превърнеш в работа, доставяща удоволствие. Повечето хора са огрухани от живота и нямат никакви мечти, така че не мисли, че си някакъв уникален случай. Добър знак е обаче, че се замисляш за такива неща и че пишеш грамотно, а ако проявиш талант в нещо и получиш подкрепа, има шанс да си намериш призванието. А който си е намерил призванието, е щастлив. Това не е малко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 969705a567
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 2 -
Абе, едно дете да не върви по деградиралия път на другите, пък все ще се намери някой критик. А, да, ти си на 18, вероятно закърмен от навиците на съвремието... Истината е, че 18 годишен трудно ще ти даде съвет, пък виждаш, че децата малко по големи от теб правят глупости. Важното е ти сам да се харесваш, а не другите да те харесват.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0d7021e9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   каквото и да направиш все някой ден ще те забравят. Най голямото откритие е да си щастлив

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2e0f761ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Поздравления, млади човече! Ти сякаш си от индиговите деца. Радвам се, че все още има хора като теб. Доста трудно ще ти е докато достигнеш зряла възраст. Че и след това. Защо ли? Ами защото не си като другите, защото си много над нивото на останалите, а хората се дразнят, когато не си като тях, а камо ли да ги превъзхождат. Такива като теб трудно се интегрират и трудно намират своето място в т. нар. "общество".

Хубаво е, че още малък си осъзнал, че трябва да промениш нещо на Земята. То реално подсъзнателно всеки е дошъл с тази мисия тук. Обаче какво се получава на практика? Калния водовъртеж и подражанието ни завъртват и от чистите и съкровени желания на душата не остава и помен.
Трудно е да ти кажа какво точно да направиш. Слушай душата си, интуицията си. Те ще ти подскажат какво точно да направиш. Защо искаш да е нещо огромно, на световно ниво? Тук виждам да наднича горделивото и ненаситно ЕГО. Направи нещо малко, дори мъъъъъъничко, не толкова за себе си, колкото за околните. Направи добро на някого, помогни му, изработи нещо малко, красиво, сложи го да се вижда и да радва хората. Излъчвай в мислите и съзнанието си любов към хората и Вселената и ще видиш как тя и Тя ще ти отвърнат със същото, ще видиш как нещата започват да се случват и ще осъзнаеш взаимовръзката между всичко и цялостта му. Дано нещата, които ти казвам не ти се сторят като цитати от многото книги напоследък на подобна тематика. Приеми ги като мой личен реално преживян опит. Аз бях кръгъл, завършен егоист до преди време. Преживях много крахове срамове заради отвратителното его. Днес съм на другата страна и те уверявам, че си струва.
Искам да ти пожелая всичко най-хубаво в живота, нека душата ти намери своето място в този объркан или по-скоро побъркан свят.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6988fdb351
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти си типично дете-индиго. Прочети по темата: http://www. chudesa. net/p1868/

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 31f51336c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Зряло. На 15 съм и виждам грешките в системата, скоро време толкова много се ядосвам на великите ни управници, че чак се отвращавам. И си мисля, че щом едни деца могат да видят това, проблемът е достатъчно голям, че да му се обърне внимание.
Но по твоята логика почти всички хора са незначителни, не са постигнали нищо и са жалки. Успял си, когато си щастлив- това е. Не влагай прекалено много смисъл, само ще те заболи накрая.
Иначе да... логично е.
Искаш да направиш велико откритие- учи.
Искаш да напишеш невероятна пиеса или филм- Учи се да пишеш и да си развиваш творческите способности.
Искаш да напишеш и изпълниш песен, която ще се знае и векове напред- е пей и пиши песни.
Нищо не идва наготово, научи се да приемаш скапаното настояще и се научи да даваш достатъчно от себе си за едно по-добро бъдеще.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2e0f761ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И не забравяй-откритията сами по себе се дават. Но само на учени с чисти сърца. То така или иначе откритията им първо ще минат шрез военните и ще погубят много човешки животи, чак след това ще се приложат в гражданския сектор. Но за това виня носят политиците, те убиват, не учените с чисти сърца и души. Иначе сфери много-използване на енергията от неизчерпаемия физически вакуум, оползотворяване и обезвреждане на отпадъците от атомните централи... а бе списъка е неизчерпаем. Както виждаш в крайна сметка нещата опират почти и само единствено до теб. Бъдещето принадлежи на такива като теб, може би и те ще са тези, които ще бъдат новите хора след евентуална бъдеща катастрофа. Така като гледам нещата няма много да се чака. Но може и да е много.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e3db3cb425
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пич, ако си Водолей те разбирам перфектно! ;д
И аз съм се отегчавала от децата около мен ;д все са по-различни от мен и мислят за глупости, а не виждат къде се намират.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 96fe013a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Училището е фабрика за роби. Роби на цялата система. И после цял живот си взимат заплатата с усмивка на уста, защото смятат че са постигнали нещо. Да, ама не.
Дай на хората хляб и зрелища... и ще те обичат!
Момиче, 16

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8d7999d177
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ако искаш да правиш открития, които ще помогнат на човечеството, то ти трябва да учиш много, под много нямам в предвид да изкарваш шестици, а да изкарваш шестици и да разбираш скрития смисъл на нещата, които се изучават. Ако искаш да те запомнят в сферата на изкуството само, това са пълни ГЛУПОСТИ, с нищо няма да помогнеш на човечеството с това. За пример великия художник Леонардо, той е правил много инженерни открития, и проекти...В крайна сметка, за да станеш велик, ти трябва да минеш през системата, и да си седнеш на 'гъза' и да учиш много.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: de05bf1fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз съм 12 клас и тази година завършвам, когато погледна назад към 11-те години, които съм учила ми се струва, че нищо не ми е останало в главата. Напълно съм съгласна, че системата е много бъгава.
Между 5 и 8 клас попаднах в клас, в който се чувствах супер неразбрана. Не можех да пиша талантливо, не можех да рисувам и пея, а и сега пея доста фалшиво, имах успех 5. 30 (горе долу). Когато, обаче попаднах в клас, в който намерих добри приятели започнах да откривам в себе си таланти (нещо, в които не знаех, че съм добра). Не знам дали откриването на талант у човека е свързано с другите или просто има възраст, в която човек открива нещо, което го е имал цял живот и не го е забелязал.
Освен това в по-горните класове има предмети, които могат да ти покажат, че си добър в нещо, в което не си предполагал. Човек може да стави името си в историята с научни изследвания или с някакво откритие, не само с писане, рисуване или пеене, така не се притеснявай.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9b915e186f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Браво, малък! Аз също се чувствах така, като малък, а сега съм на 21! Махни се от България и се развивай, държавата не заслужава такива хора като теб! ТИ ще успееш, просто недей се предава!!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e34763266b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Поздравления! Аз съм на 15 години - скоро правя 16. Още от малък и аз имам тази мисъл. Никога не съм бил като другите.. Ако те харесваха Naruto и Sasuke аз харесвах Itachi и т. н.

Винаги имах и още имам собствено мнение. Имам чувството, че съм на Земята, за да постигна нещо в помощ на хората. Колкото и смешно да звучи мисля, че е с революционна цел. Докато повечето хора на моята възраст се интересуват от чалга и напиване, аз се интересувам от илюминати, тайни общества, философия на живота. Естествено обаче и аз обичам да купонясвам. Никога не съм искал да съм като другите. Консумирай, купувай, раждай, умри. Нее, аз искам точно обратното. Не искам да консумирам, а да създавам. Но стига толкова за мен.

Сега ще ти дам няколко съвета като малко по голям от теб.
Макар че не ти харесва системата, учи.. Защото накрая в дипломата няма да пише : той смята образованието в училище за ненужно ( то си е и така ), а ще пише оценката ти. Целта е после ако искаш да работиш някъде да го правиш.

Никога, ама никога недей да те е страх от това да казваш мнението ти. Вярно, понякога може да се забъркаш в големи неприятности ( бой ) и тем подобни, но важното е че си различен. И ако искаш и хората да те имат за интересна личност покажи това, което имаш.

Поздрави ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c4d5cb8415
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не мога да повярвам! Все едно аз съм го писал. Аз съм в подобна ситуация, но съм на 14 години. Осми клас съм и през тези осем години, които съм прекарал в училище никога не съм се вписвал сред моите съученици. Винаги бях различен и ме обиждаха и подиграваха за това. Сега разбирам, че аз трябваше да им се подигравам, но това е друга тема. Аз също като теб искам да направя нещо запомнящо се, да осмисля живота си в някаква насока и да променя света, който познаваме. Не искам да бъда като онези, които ме наричаха с обидни прякори и имена. Относно номер 5 според мен всичките тези конспиративни теории за илюминатите, за извънземните цивилизации, които искат да ни завладеят и аз мисля само може да объркат нашата представа за нещата, защото те са много и понякога казват различни неща. Чел съм доста от тях, но според мен те казват част от истината. Другата част, която ни се казва е просто фантазията на разказвачите и докато не знаем цялата истина не можем да твърдим нищо или поне нищо съществено по въпроса за това какво ще доведе световното господство на илюминатите, гущерите- извънземни или това, което смята да ни завладее и дали ще го направи, но както и да е. До автора- пич, аз се чувствам по същият начин, но засега и двамата нищо не можем да направим освен да чакаме докато не ни се даде възможност да направим нещо значимо или иначе докато навършим осемнадесет години. Дотогава можем да решим как точно можем да допринесем за развитието на света или ако изобщо можем да решим и кога точно. Дотогава, успех и на двамата! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker