Родителите ми съсипват малкия ми брат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми съсипват малкия ми брат
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3003 пъти
Здравейте. Аз съм на 14 години. Имам брат, който скоро стана на 11. Аз винаги съм го напътствъл, помагам му, грижа се за него. Родителите ни са много амбициозни, но не ни отделят почти никакво време. За тях важни са оценките - изкуства и др. не ги интересуват, смятат ги за пълна загуба на време.

Тази година брат ми влезе в моето училище (има прием след четвърти клас). Кандидатства с голямо желание, беше щастлив. Но всичко се промени. Аз също бях от 5 до 7-ми клас в тази гимназия. На входните нива не се представи блестящо. Затова тъпите учители му сложиха етикет. Непрекъснато го сравняват с мен, колко "съм бил знаещ", как трябвало "да си като брат си". Това го съсипва, виждам го. След първата родителска среща, вместо да го успокоят за тези няколко лоши оценки, родителите ми му се разкрещяха! Това хора ли са, кажете ми?? Брат ми, който е изключително интелигентен, сега се чувства като пълен глупак! Надявам се само да не е станал аутсайдер в новия си клас. Скоро цялото това напрежение му дойде в повече.
Докато цялото семейство вечеряхме, майка ми започна да му обяснява как трябва да следва примера ми. "Брат ти ходи и печели състезания по математика, ходи и ти! ". ЩО ЗА ГЛУПОСТ? Аз самият не виждам защо трябва да следва някакъв измислен от нея идеал за прилежно дете! Та той се беше опитал няколко пъти, но просто състезания като тези не са за него.


Иначе има огромен талант в писането на разкази, но нали знаете - това е без значение.. Та когато му заговори колко зле се справя в училище, той се разплака. Много му дойде, наистина. И познайте какво му казаха - баща ми му се ядоса, че "се държи като жена", а майка ми най-спокойно си продължи. Тогава станах и го заведох в стаята ни. Писна ми от тея, не ме интересува, че са ми родители.
Почувства се по-добре без тях. Каза ми колко му е трудно всички да го сравняват с мен. Чувствам се зле за това. Обясних му, че никога не съм искал това да става, че всъщност той е много умен, и че ще помоля бившите ми учители да спрат да го сравняват с мен. За пръв път от месец той се усмихна. Оттогава всеки ден му помагам с уроците, като малко по малко започва да ги разбира. Но нашите продължават. Моля ви, помогнете ми - какво да кажа на родителите ми, за да спрат да го сравняват с мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 92906012fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи им точно това, което и на нас. Как това сравнение няма да доведе до нищо добро, а най-много да го накарат да изпитва комплекси. Много е радостно, че има деца като теб...
Много е хубаво, че се грижиш така за брат си. И да знаеш, че той го оценява.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 706f17bd7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво, момче! Има една мисъл на Ботев: "Брат брата не храни, но тежко му, който го няма! ". Ако има някой виновен в ситуацията, това са родителите ти и тъпите даскалски парчета. Ти като гледам правиш всичко възможно да помогнеш на братчето си. Не се отказвай! Излез и твърдо заяви пред родителите си какво ти е мнението по въпроса. Дори да те скастрят, пак ще покажеш, че почваш да се превръщаш в мъж. Успех.

Момче на 22г.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a593710129
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Браво, момче! поздравления! Ти се грижиш много за брат си и много го обичаш, разбираш го. Това е похвално. Що се отнася до другото, обясни им, че ако ти си бил математик, то той е литератор ( правя си извод от дарбата му да пише разкази ). Аз самата като ученичка много обичах да пиша. дори си водех дневници постоянно. След като е започнал да разбира уроците, ще започне да изкарва и по-хубави оценки. ека им ги покаже, за да бъдат спокойно. Явно са притеснени за бъдещето му, но подходът им не е правилен. Всяко дете е уникално и не бива да бъде сравнявано с никое друго.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: cb693d1744
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това същото го кажи на учителите на брат ти и на родителите ти.
Наитина така не трябва да продължава... това, че е имал по-ниски оценки не ознаава че е по--глупав от теб или че винги ще има по-ниски оценки!

Браво, че си се осъзнал навреме

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 633b03ccab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти си едно страхотно момченце, не ти всъщност вече си Мъж. Чак се зачудих дали историята ти не е измислена. Благодаря ти, че ме накара да се усмихна. С родителите си няма какво да говориш, явно е, че имат доста по-различни виждания и едва ли ще влязат в положение. Говори с учителите му, давай му напътствия. Бъди му майка и баща, покажи му, че не са важни оценките, а знанията и личността. Бих се радвала, ако имах такъв брат като теб. Какво чудесно дете си ти. Пожелавам ти много успех, и на теб, и на малкото ти братче. Винаги го обичай и закриляй по този начин, в днешно време ти си едно цвете сред бурени.

Лоша

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 075bb55ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   не мисля че е правиолно родителите ти да го сравняват с теб все пак колкото и да е ти също си човек и правиш грешки едва ли си перфектен в всичко

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 15000c4813
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако е възможно говори с психоложката на училището да говори с родителите, защото понякога такива деца правят опити за самоубийство. Правилно е че подкрепяш братчето си.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4be6623ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Впечатли ме - имаш прекрасно отношение към брат си и много разумно мнение по темата. Мисля, че трябва да им кажеш в прав текст да не ви сравняват, защото вие сте личности и имате право да се развивате по свой индивидуален начин. Винаги се опълчвай, когато родителите ти или някой друг започне да ви сравнява, и би трябвало те да спрат. Също така насърчавай брат си да участва в състезания за писане, да изразява това, което умее да прави, за да може и той да се докаже в своята си област и да придобие самочувствие, което няма да е свързано с теб. Успех! Много ми хареса.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0ad34cbb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Родителите ти според мен не мислят и практически. Вярно е, че до 7 клас е важно да учиш за да влезеш в добра гимназия, но повечето от самите предмети са огромна загуба на време и нерви. Физика, история, химия, биология, математика са пълни с излишни неща.

Аз мога да ти кажа от личен опит, че в моите специалности, нищо не ми помогна от гимназията. Това, което ми помогна е, че учих някои неща извън клас. А пък особено, ако отиваш в бг университет и няма голяма конкуренция за гимназии след 7 клас, няма никакъв смисъл да си тровиш нервите да учиш някакъв налудничав, безсмислен материал. А след 12 клас, без проблем ще те вземат в УНСС и Софийски, дори с тройки по всичко.

Честно казано, научих много повече като играех игри на компютъра, защото поне си подобрих уменията по английски. Това, нямаше как да стане насила в даскалото. Толкова е лошо нивото на образованието в България. Затова, по-добре и двамата си изживейте младостта, отколкото да си късате нервите и да си съкращавате живота.

Ако смяташ, че с добри оценки в училище, ще си отвориш повече шансове за университет в България, се лъжеш. Най-голямата отличничка от класа ми е същата специалност като най-слабият ученик в УНСС.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8fc82ecbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на всички за милите коментари! Аз още в петък говорих с класната му, като тя ми обеща да поговори и с останалите учители.
После обясних на нашите какво е мнението ми. Е, сега съм наказан, защото "не ми влизало в работата" и съм "излагал семейството". Не че ме интересува.
Надявам се да отклонят вниманието си от брат ми към мен.
Явно родителите ми никога няма да се променят. Затова ще правя каквото ме посъветвахте - ще го напътствам и закрилям колкото е възможно повече. Още веднъж благодаря!

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5dca7ae1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Браво приятелю!
Никога не се отказвай! Един ден с брат ти ще останете само в живота. Трябва да си помагате. Аз имам брат 11 години по голям от мен. За жалост той не е такъв като теб-да защитава брат си. Но карай. Та кажи на родителите си, че докато тормозят по този начин сина си (като пточвтох за баща ви какво е казаш на брат ти, направо да го намеря и да го забия като пирон в кисело мляко-извиняте за израза) сина им ще си остне такъв-неоценен.


Извенете за грешките но бързам и съм от тел.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d15ef1a623
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен им кажи, че той е все още дете и му идва в повече това, че само му се карат заради оценките и, че има деца които са много по-зле от него. Не на всеки му се отдават математиката, английски и тн.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b0d0b1a8bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Какви са тези родители да не разбират и да не изслушват децата си. Щом не ви изслушват техен проблем следвайте пътя си с брат ти подкрепяй го бъди му опора в трудните моменти. Като станеш пълнолетен, ако не издържаш ще си намериш работа, която да съчетаеш с лекции ще се изнесеш от вас, може и него да го вземеш с теб ще му намериш работа, която да съчетава с ученето или например нещо сезонно и ще се справите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker