Родителите ми ме държат много изкъсо, задушават ме! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми ме държат много изкъсо, задушават ме!
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2928 пъти
Здравейте, приятели! Започвам с това, че съм момиче и съм на 13.

Както може би разбрахте от заглавието, проблема ми е такъв, какъвто на много други тийнейджъри- родителите. Моите са твърде строги с мен, във всичко и за всичко. Например за оценките, когато изкарам оценка под 6 значи, че съм "се разхлабила", и трябва да се стегна (заради матурите в края на годината) и така ми четат конско с часове. А аз попринцип съм много добра ученичка, имам само 5 и 6. А за излизане навън с приятели да не говорим. По време на учебната година след 6, 7 часа да съм навън е просто невъзможно, защото много рано се стъмва и нямам време за учене, уж. А през лятото вечерния ми час е около 9. И тогава и сега ако закъснея да се прибера започват едни викове, едни караници... Дори и шамари съм яла затова, но аз всичко превъзмогвам! В момента даже съм наказана и не мога да излизам, ужас е... Задушават ме, всеки път щом изляза те знаят къде съм, не ходя по кафетата все пак, малка съм още, винаги се разхождаме по квартала и това е. Единственото, което искам е малко повече свобода. Винаги съм била отговорна и не съм създавала никакви проблеми, дори и никога не съм имала приятел... Вече не знам какво да правя, какво да им кажа, но не искам да изживея най-хубавите си дни затворена вкъщи!

Моля помогнете, чакам съвети! :)))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 09294a2e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   УЖАС! Аз съм момче на 13 и родителите ми изобщо не биха направили нещо такова. Казват ми просто "е, няма нищо". А иначе въобще нямам ниски оценки, даже тази година съм стипендиант от "1000 стипендии". Това, което те правят, е изключително погрешно. Ами не знам, нищо не можеш да им кажеш. Винаги ще са си такива. Познавам едно момиче, което редовно остава без парти за рожден ден и подарък за Коледа, понеже не е особено добра по математика. И какво? Данеби да стана отличничка? Само изпитва гняв към тях. Хора всякакви, но както виждаш, ВСИЧКО зависи от детето.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0be8bdec9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гледай детски филми.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 64ee94e073
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   След 7 клас има смисъл да учиш, ако има конкуренции за гимназии и искаш да влезеш в добра гимназия.

Обаче, ако след това смяташ да ходиш в бг университет, няма абсолютно никакъв смисъл да си мърдаш пръста дори. Тройки да имаш в дипломата и на матурата, в Софиийски, УНСС, Винса, ще те вземат. Да не говорим, че почти всичко, което ще научиш в гимназията, ще го забравиш, защото материала е ужасен, сух, излишен и най-лошото, безполезен!

Аз те съветвам да мислиш практически в днескашния свят като влезеш в гимназията. Избери си някаква област, в която може да работиш, разглеждай материали извън даскало, учи нещо за тази област като хоби и това много ще ти допринесе за развитието ти.

Иронията на днескашното българско образование е, че децата затъпяват от много учене, вместо да стават по-умни. Например, повечето (и то с право), гледат само да си изкарат оценката, назубрят един сух материал, казват го пред учителката и готово. След това нищо не ги интересува, една книга не отварят, в интернет само глупости гледат, ходят по дискотеките и се напиват. И ги разбирам, образованието трябва да не е тежко и да мотивира човек сам да иска да научи нещо, а не всичко да се блъска насила. Аз познавам някои хора, които изкарваха сравнително високи оценки (4-5), но просто са гола вода във всяка област, именно заради това което ти казах току що. С тях, освен за простотия, за друго не може да се говори. Не казвам, че е лошо да се ходи на дискотека и да се забавлява човек, ама ако е само това, което правиш, значи положението е зле.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6b2be21dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Иронията на днескашното българско образование е, че децата затъпяват от много учене, вместо да стават по-умни. " Мдааа, с това "днескашно" напълно потвърждаваш горното твърдение!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 64ee94e073
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От номер 3. Номер 4, не те знам ти на колко години си и дали си запознат с проблемите на образованието ни. Аз вече съм на 20 и завършил. В гимназията изкарвах много добри оценки и имах добра диплома. Запознат съм с много от предметите и материята много добре. Отличниците и децата, които искат да знаят нещо са наказвани. Слабите ученици си гледат кефа, вземат фалшиви извинителни бележки и накрая без проблем си влизат в който университет искат. Ако имаш различни наблюдения или някой съвет, ще се радвам да ги изслушам.

Извинявам се за допуснатите правописни грешки. В близката година и половина, рядко се случва да пиша на български.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9ebb61930f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Aбе я се стегни бе, ее много ясно притесняват се за теб!!! Еб*ти и проблема ходи да си играeш с куклите на 13 колко повече от 9 искаш да седиш, до 1 2 вечерта ли ?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 64ee94e073
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 3. Авторке, в никакъв случай не слушай номер 6! Това са хора, които си нямат и представа от състоянието на българското образование и факта, че отличниците се наказват жестоко. Ако номер 6 бъде поставен в подобна ситуация, вероятно ще се побърка.

Аз съм минал по този път и особено 7 клас, знам колко е трудно. Ако родителите те натискат и след 8 клас, поговори с тях и си изясни какво искаш да правиш с бъдещето си. Няма смисъл, ако имаш планове да кандидатстваш в български университет, да се тормозиш по всичко да имаш 6.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 200ce68bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да ти имам проблема аз в 7 клас стоях до 10 вечерта, в 8ми до 10 и 30 в 9 и 10, 11 11 и 12ти 12 вечерта сега като съм завъшил вися до 12 и 30 хаах.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 64ee94e073
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   От номер 3. Номер 8, а ти беше ли от отличниците на класа? Ти имаш ли си представа, че е тормоз за едно дете да учи толкова материал и да гледа винаги да изкарва максимална оценка. Особено 7 клас е много стресиращо, ако има голяма конкуренция за гимназии.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c8a9d83223
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да.. и аз съм в това положение, само че живея с баба си. Та сега съм на 15 години, момиче. Искам само да ти кажа че родителите те държат изкъсо заради тяхното притеснение. Сигурно те виждат какво става по света в днешно време и искат ти да си дете за пример. Родителите ми са в друга държава, и ме оставиха с баба да живея. Как мислиш момиче на 15 години в малко градче, където всички се познаваме, , другите деца ги пускат по дискотеки по рожденни дни до късно вечер, а мен не? Аз не съм добра ученичка, защото още в 6, 7 клас не съм учила материала и съм изпуснала сега в 9 клас ми е трудно и съжалявам за миналите си постъпки, така че те съветвам да поговориш с вашите.. че не оценката е важна толкова колкото самото ти знание! Учиш си, имаш си добри оценки, какво искат от теб? Казваш си изискванията вече не си на 8 годинки.. и това е. Не съм казала да им кажеш вижте какво аз съм вече на 13 години и мога да си правя каквото поискам. Просто спокойно поговори с тях и им кажи че искаш малко повече справедливост. Защото мога да ти кажа поне при мен е така.. че мен колкото и изкъсо да ме държат нашите, особено баба ми аз не ги слушам, защото в тази моя възраст, те не могат да ме превъзпитат..

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 022c29541d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Някои деца без родители искат да са на твое място :)
Както и да е според мен родителите ти просто искат от теб да стане едно отговорно момиче и сериозно не някоя лигла което е добре.. това че не се чувстваш конфортно.. ;) Когато пораснеш и си намериш хубава работа с добро заплащане, създадеш си семейство ще им бъдеш благодарна за това :) Така че просто го приеми като нещо нормално, разбери ги :) И моите са така:)
Когато наистина прекалят ама наистина говоря, просто седни до тях и им кажи какво мислиш, че не ти е приятно но това само в краен случай наистина :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 52813d3166
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ах, че и аз съм така. На 12 съм, в 6 клас, момиче. Родителите ми не ме пускат навън по - често от веднъж годишно и задължително трябва да съм с най - добрата си приятелка и майка ѝ (да ни наглежда), да не излизаме от дома ѝ и да не стоя повече от 1 час. Никога не са ми давали джобни пари, не ми дадоха ключ, не ми дават да пипам нож и още 100 неща са ми забранени...
Успех и знайте, че поне в Дружеството на тийнейджърите, задушавани от родителите си сте добре дошли!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 52813d3166
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм номер 12: А, и между другото, не ме пускат по - късно от 16 часа!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker