Искам да помогна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да помогна
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 1741 пъти
Здравейте на всички посетители на този невероятен сайт, аз съм момче на 19 години, ученик съм, все още няма как да печеля доста пари, но искам да правя добро за хората, някои хора карат най-скъпите коли, а други нямат пари за хляб и обувки (примери БОЛ), искам да ви попитам към кого мога да се обърна, към коя организация, просто искам да помогна, колко му трябва на човек!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7f253d0c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момче, не се сърди, но ако искаш да помагаш някому с пари, гледай да са изкарани от теб самия. Много е лесно да „помагаш“ с парите на мама и тати, но като почнеш да изкарваш пари със своя си труд, ще разбереш може би хората, които карат колите - просто който работи тежко, той иска и да има нещо в замяна.
Иначе, наближават празници - защо не дариш подаръците си на беден съученик например, който няма последен модел телефон, лаптоп. Хайде - почвай. Събери парите, които ти дадат роднините по празнци, не ходи на дискотека, а ги дари на първия просяк, които срещнеш на улицата.
Аз съм от хората със скъпа кола и не ме е срам. Отговарям за много работници, плащам им заплати и осигуровки и нося големи отговорности. Пътувам много, на ден по към 120 км. и карам една от най-скъпите коли на пазара. Не ме е срам от това, защото съм спечелил всеки лв. със собствен труд. Откъде съм тръгнал ли? Ами от най-голямата бедност, която може човек да си представи. Един ден по Коледа дори майка ми докара някакви подарени бомбони от някаква западна организация - бяха мухлясали. Изчегъртахме мухъла и изядохме пълнежа. Много добре знам, какво е да няма подарък за Коледа, рожден ден, за дипломиране, да няма бал за завършването, да няма пари за парно, лекарства и храна.
И да, често хвърлям пари в касичката на просяка, макар че ми е известно, че ще отидат за алкохол и цигари. Всеки сам кове съдбата си. Никого не съдя. Наслади се на празниците, помогни с каквото можеш на по-слабите от теб, но гледай да не е с изкараните с труд пари на родителите ти, лиши се сам или сам изкарай пари, тогава ги раздавай.
И да, ще продължавам да карам скъпите си коли, да се наслаждавам на парното в голямата си и светла къща и хич не ме е срам от това. Платил съм си данъците, осигуровките, заплатите на работниците си, разплатил съм се с доставчици, институции и ризата ми е бяла.
Дарявам, но само за каузи и организации, на които имам доверие и в които вярвам. От свои опит мога обаче да кажа, че човек сам кове съдбата си и бъди сигурен - никой няма нужда от мухлясали бомбони за Коледа. Дари най-скъпото си, изкараното с твои труд.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6bf935fad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   № 1 е написал изключително интересен коментар. Той спомена че, всеки сам кове съдбата си. И това е много вярно в повечето случаи. Но не е вярно, че неговото финансово състояние се дължи на "собствения му труд". Трудът е на работниците ти, а ти просто си отгоре на капиталистическата пирамида. А капитализмът, в много малко случаи издига тези, които са честни и праволинейни, особено в България. А и дори да си такъв, искаш да ми кажеш "че се трудиш много", тоест пътуването ти всеки ден по 120 км в "една от най-скъпите коли на пазара"? И поради този "труд", дължиш високия си стандарт на живот, така ли? Не ме разбирай погрешно, изискват се качества, за да се сетигне там където си и съм сигурен, че си жертвал много, но не може по такъв нелеп начин да "лъскаш" съвестта си пред нас, да се хвалиш сам себе си и да се опитваш да ни заблуждаваш. А относно даренията, не разбирам как успя да предвидиш, че всички подаяния към просяците отиват за алкохол и цигари. Несъмнено има и такива, но не са всички. А тези които наистина имат нужда, повярвай ми не им дреме много, дали парите на момчето са от мама и тате или от него, защото с принципи хляб не се купува.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a18dcf8987
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е нужно да имаш много пари, за да правиш добро, за да дариш на бедните щастие! Разчисти гардероба си, сигурна съм, че там имаш излишни дрехи, които са ти малки или не вече не харесваш, а сигурно имаш и добре запазени играчки от детството. Ами сложи ги в една торба и ги занеси в най-близкия дом за сираци.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker