Има ли още останали хора от младото поколение, които не слушат чалга? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Има ли още останали хора от младото поколение, които не слушат чалга?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 15367 пъти
Този въпрос ме мъчи от много време. Аз съм на 16 и в класа ми няма жив човек освен мен, който да не слуша чалгарски истории. За тези хора буквално не съществува друг тип музика, ако това тяхното може изобщо да се нарече така. Резултатът от това: деградирала ценностна система, изкривена представа за нещата като цяло, просташко поведение и нулева грамотност. И как няма да е така, след като мозъците им се промиват с песни с малоумни текстове, в които се пее само за секс, пари и са изпълнявани от мъже с подобно на гей излъчване, които се обясняват как ще скъсат някоя и жени(или пък може би травестити), които искат чичко паричко, облечени по-вулгарно и от плейбойка. И после откъде да дойдат ценности и морал у тези хора? Момичетата се правят на клоуни и се обличат като онези от магистралата, а момчетата се интересуват само от такива момичета, за тях жената е просто за секс и наричат гей, всеки друг, който не се държи като тях, но въпреки това слушат Азис и го смятат за велик. А аз всеки ден съм в тази среда и ми се припада като се замисля, че един ден те ще са хората, които ще обучават следващото поколение. Бог да ни е на помощ. Аз например харесвам различна музика, в която обаче се набляга върху гласовите данни и смисъла. Но на всички им е странно.
Отчайвам се вече, така и не мога да намеря човек, който разсъждава поне на половина така. Чувствам се толкова самотна в това отношение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 140

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 72e7937803
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Всеки на твоята възраст се мисли за уникален и особено цененн и неразбран от останалите образ:) В това, разбира се, няма нищо лошо. Все пак не изпадай в крайности, защото нищо не започва и не свършва с музиката, нито с подражанието на някакви изпълнители. По мое време се слушаше друг тип музика, но на мен пък въобще не ми пукаше какво слушат хората - аз никога не съм бил меломан и въобще не се интересувам от музика. Може би е трябвало да се чувствам пренебрегнат и неразбран, но не, никой не се е впечатлявал от това и не съм се чувствал по-различен и неразбран, това са просто някакви вкусове. Мисли малко по-глобално и не се самоизолирай заради глупости. Търси други общи неща с хората, музиката нито е била, нито е, нито ще бъде всичко. Поведението се формира от ред други фактори, търси други сходни черти, ще намериш, колкото и да ти се струва странно и непостижимо. Успех:)
М, 34

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0c6b7f99b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Няма човек който да не слуша чалга. Ще не ще, слуша я. Понеже принципно и аз не я слушам, но когато понякога отида на дискотека - ми играя си, не че знам песните, но отивам да се забавлявам, а не да стоя като път. От малък град съм и там заведение с различна музика не можеш да намериш. Плюс, знаеш ли колко метъли ( метъли ама от онези по възрастните на 30, 40, облечените в кожа, с веригите, кубинките, дългите коси и брадите) като пийнат няколко бири и ракии започват и те да слушат чалга. Това си е болест, ама и да искаш да избягаш от нея - няма как, навсякъде те следва. За жалост!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 973d77b475
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Има много хора които не могат да понасят чалгата (включително и аз). Това определено е една "селска" музика и аз като теб не разбирам защо толкова много хора само това слушат. Може би си мислят, че на тази музика стават купоните!? И аз не знам.... купон може да стане и с метал стига хората около теб да са ти приятни и забавни!! В моя клас също съм единствена която не слуша чалга и всеки ден съм подложена да слушам такава пародия на музика в училище. Но определено все още има останали хора които не я слушат и на такива им свалям шапка!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 87c2d1a1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не си сама! И аз съм така, целият ми бивш клас (сега живея в чужбина) слушаше чалга.. И ми се чудеха и маеха как може да не харесвам силиконките Андреа, Преслава и тем подобните.. На 100% съм съгласна с всичко, казано от теб в темата ти!! Най-близките ти приятели какво слушат? Моите, забележи - най-добри приятелКи са като мен, никаква чалга, но приятели / момчета / си слушат чалга, щракат си с пръсти и им е на 6.. о. О То да те е гнус да идеш на дискотека :Х

И да, и аз си казвах, гледайки колко плачевно е полужението, че един ден тези ще са лекари, адвокати и учители.. и ще учат децата ми.. и ще ги лекуват.. и емигрирах - опитвам се да построя живота си в чужбина и дано успея, че не ми се иска да причиня на бъдещите ми деца "живот" в България!!


Момиче на 18 :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2bd16a3eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Има, миличка! Има чудесни и одухотворени млади хора. Не си сама!
И винаги ще ги има - напук на посредствеността, пошлостта и духовната мизерия, или по-скоро точно заради тях.
Просто още не си започнала да формираш своя собствена среда и затова не си ги срещнала...

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: eb59b860f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

7.   Много мразя ограничени хора като теб... Не за съучениците ти, а за теб съществува само един вид музика. Как може изобщо да съдиш човек само според това каква музика слуша? Познавам хора, слушащи всякакъв стил музика и сред всички има истински и стойностни хора, образовани, грамотни и т. н. Да, дори и "чалгари"...
Хубаво в тоя живот е да не виждаш само 'черно' и 'бяло', а да виждаш красотата и в шареното. Имах клас от 30 души, с които на събирания сме слушали много чалга и всички са се разцепвали (не поради алкохол, защото много и не пиеха), но това не значи, че всеки е прекарал живота си в слушане на Азис и 'морално деградиране'. Днес всички са студенти с висок успех и преследват мечтите си... И все още можем да се съберем и да изкараме добре на всякакъв стил музика... И това са стойностните хора - тези, които не бързат да съдят и не виждат само 'своя' стил музика. Пожелавам ти точно този тип хора да срещнеш, за да се успокоиш, че нищо им няма на повечето млади хора :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 97c6f122da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Има още такива и аз съм една от тях не си сама. Когато си различен от другите значи си луд, когато не правиш каквото те пак си луд, когато не мислиш като тях отново си луд. Знаеш ли лудите са те защото са като заблудени овце които правят всичко което правят и другите. Хич да не ти пука радвай се защото ти си оригинал а те са копия, а твоята оригиналност те прави една съвсем отделна личност която живее за себе си а не за другите.

Момиче на 15:)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f2ab7fb019
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

9.   Има такива хора. Но вече са наистина малко. В моя клас от 30 човека най много 3 или 4 не слушаме чалга. И се чудя на останалите какво намират в тая глупава музика. Че то няма една смислена песен. И с тея цигански мелодии ми бъркат в червата. И знаеш ли всеки ми се смее че съм на 17 и слушам One direction но предпочитам тяхната музика в която наистина има смисъл зад всяка дума от колкото тъпия Азис, който след всяка нова песен която чуя ми става все по лошо от него.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 486d0126cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Браво! Копирала си текста от някой хейт сайт за чалга и си го поставила тук... какво значение има кой какво слуша? ! Ходи си гледай уроците и не се прави на интересна с написаното, което 100% не е твое творение!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1159f3c763
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   А на мен ми е интересно на теб кой ти насажда мисълта, че чалгата е нещо мръсно и грозно? Сещам се за поне два други музикални стила, които причиняват крайна деградация....
Глупаво е да заклеимяваш нещо като грозно, без дори да го познаваш!
Аз съм родена малко преди зората на чалгата и израстнах в разгара й. Да слушам я, но не единствено и само нея. Като малка не познавах друг тип музика, поне до 15-тата си година, но това не ме превърна в деградирал и глупав човек! Даже напротив!

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c55ed5ca34
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На №5 ще кажа, че 2-рата няма силикони, а може и да пее за разлика от другите, но иначе е вярно, че феновете на чалгата, които я приемат твърде буквално (Като начин на живот), са достойни за съжаление.
Певиците да си пеят, ама чалга модата сред феновете е смехотворна, а призивите за любов, те вече са върха на сладоледа. Певиците пеят за някаква любов, а техните фенки вместо да следват идолите си, мислят кой да ги почерпи и евентуално да намажат нещо допълнително. Очевидно ги копират само визуално.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 055b311c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Има, аз съм една от тях. Мислех, че повечето хора вече не слушат чалга /от нашето поколение/, но това, което ми разказваш O_o.. Е, аз слушам главно пънк, рок и метъл, а чалги направо не понасям. Попринцип не съдя хората по това каква музика слушат, но на повечето чалгари поведението им е страшно просташко, а също така и наистина са много неграмотни.
*Яса

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3630450a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Първо - чалгата не е само музика-тъпи и еднотипни песнички, правени като по калъп. Чалгата става - култура, начин на живот. Всички излизате, а ако не излизате да ви кажа - отидете в една дискотека точно когато отваря. Особено в дискотеките в по-малките населени места. 13-14-15 г. и нагоре - пият докато могат, натискат се с когото могат и не слушат Риана, Райна примерно... Много добре знаете за какво говоря. Не е важно толкова, че те слушат точно чалга, а какво съдържа тя- нищо смислено и съществено. За това цялото ни поколение и по-младото от нас... запада, отива подяволите.
Авторке, слушай си каквото ти е кеф, обличай си както си искаш и въобще не обръщай внимание на околните. Да ти призная аз като по-малка ( тъкмо чалгата вече беше пробила добре) и аз я слушах, беше неизбежно също така, но след кратко време се убедих, че няма смисъл и не ми носи никакво удоволствие това.
До Номер 1 : Да, разбира се, че ще си малцинство в една среда, която почита Азис като бога Ра, в това няма спор. Мисля, че трябва да окуражим авторката да следва себе си и своите собствени идеали, защото на 16 малко или много ти се влияеш от околните. Самият факт, че е пуснала темата, значи това, което става около нея я дразни. Аз съм на 22 и около мен 89 % слушат чалга, но не ми пука...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e69b36a4f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Разбира се че има останали хора които не слушат чалга, но са малко. Аз съм сред тях. Напълно те разбирам. И моя клас е така, има само 2-3 човека които не слушат. Направо ми призлява като почнат да я пускат в час. Принципно има умни и интелигентни хора които слушат поп-фолк но примерно само по дискотеки или компания-неизбежно е просто. Но тея чалгарите където само чалга и някакви мазни цигански кючеци слушат- не можеш да очакваш от него да стане човек. Да слушаш некви силиконки без гласови данни как се кълчат.. а да не говорим за какво се пее. Жалка картинка!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 49ac85a815
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   аз не слушам чалга

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f72924e094
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Аз съм на 16 години и мразя чалгата!!! Слушам метъл, рап, електронна музика и денс, не съм наркоман нито съм деградирала и музиката ми влияе адски добре! За тези, които ще кажат, че метъла е агресивна музика и т. н, ще ви кажа да си затваряте устите, защото това е най-великата музика и ме успокоява и изпълва с позитивна енергия и мен, и всички, които я слушаме! Чалгата я мразя и всички мои познати, които слушат чалга са долни утрепки и курви. Повечето са така, сега разбира се има и такива, които слушат чалга, но са пичове. Но повечето - НЕ СА! :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e2a54902c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Аз не слушам!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d9b2e6164f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Искам, не искам-слушам. По-голямата част от класа ми си пада по стилът музика, бившите ми съученици също, повечето ми приятели и те, от всяка дискотека или кафене чалгата е надута, в някои магазини с телевизори продавачките сменят на Планета фолк. Имам ли избор въобще? Без да искам научих над 10 текста, което не е и трудно при положение, че се въртят точно 3 изречения в цялата песен :D.

И не мисля, че проблемите на младото поколения идват точно от чалгата. Всеки сам избира какво да слуша, това не те определя като човек. Две мои адски близки и истински приятелки слушат чалга... ужасно свестни хора са. Много откровени, много чисти, винаги са готови да помогнат. Нито се обличат като магистралки, нито нищо. Да не говорим, че доста от познатите ми са заклети рокаджии, боже мой, не се сещам за по-възпитани хора. Та де не псуват! Ако видят малко дете да плаче на улицата, ще се спрат и ще опитат да помогнат. Всякакви проблеми в младото поколение идват от липсата на морална и ценностна система, не от друго. Не търси проблемите в стила музика, който слушат, а във възпитанието и принципите им, който очевидно нямат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 53c613c228
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз съм момче на 16 и не слушам чалга просто ми се гади от нея.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 53c613c228
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Аз съм момче на 16 и не слушам чалга просто ми се гади от нея.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e64d7164df
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Номер 3, 9, 7, 11 и определено 14 не съм съгласна!
Аз откакто съм се родила не слушам чалга и чуя ли нещо, даже наподобяващо чалга, се махам от стаята. Според мен тези подобия на звуци са само за хора, които нямат вкус, слух и морал, поради това, че в тях се пеят само някакви мръсотии напомнящи за чист турски кючек. Може би това е музика, но музиката би трябвало да е творчество - нещо красива, което не предизвиква само нуждата да се качиш на маса и да започнеш да се кълчиш. Аз слушам само рок, пънк, метъл и поп, но от хубавите. Не съм възрастна, но поне имам някакво осезание за това, което слушам и колко глупаво изглеждам като слушам музика, която само кифлите и идиотите харесват. Определено не трябва да служат за пример хората, които гледат голотата на травестита Азис и ли на насиликонените пачи с IQ по - малко от 10. Ето защо умните младежи искат да напуснат България - защото тя се превръща в изпаднала страна - дом на чалграски кретени.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 41a93618a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Подкрепям номер 7. И аз не слушам чалго, но и аз както по горе казаха се сещам за още няколко стила, които принципно са предпочитани и на мода сред античалгарите, чиито текстове са изпълнени с псувни или приканват към агресия. В сравнение с тях намирам чалга песните за сравнително безобидни - любов, болка, любовница, нищо толкова лошо.
Лошото е копирането на сценичното поведение и взимането за модел на подражание на тези певици. Както и копирането на как да кажа приоритети в личния ми живот. На кажи ми колко са певиците или певците, които не пеят чалга и би искала да им подръжаваш. Колко от известните в америка са пристрастени към наркотици, алкохол и правят безразборно секс.
Мислъта ми е, че не е в музиката проблемът, дори и да не харесвам този стил, а в хората, които буквално го възприемат. Тези хора естествено в мойте очи не са интелигентни, но имам доста познати, които слушат чалга, не се обличат като "чалгарки", а в интелектуално отношение са доста напред. Така че не търси човек, който не слуша чалга, а човек, който има ценностна система и е умен.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 38cda51c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Аз познавам много хора които слушат чалга, но не познавам хора които слушат само чалга. Аз примерно слушам електронна музика и хип хоп, но като се съберем на маса слушаме чалга което за мен не е проблем. Напротив когато пия ракия предпочитам да слушам чалга. Кофтито е че не съм чул някой чалгар да обижда металите или рапърите или който и да е, но съм чувал метали и рапъри да обиждат чалгари. Отделно американския поп си е чиста чалга. Ако преведеш текстовете на Лейди Гага, Фло-рида, Лил Уейн и т. н. Ще видиш че те са в пъти вулгарни и без смисъл. Те си имат американска чалга ние си имам наша си българска. За всеки влак си има пътници. Не мисля че като слушаш опр. жанр те прави такъв или онакъв. Зависи от мястото от хората от обстановката от случая. Като пафна 1 трева определение не ми е до чалга. Но като пия 2 ракии ми е до чалга. Смятам че трябва да приемеш хората такива какви са. Напоследък забелязвам че българските поп изпълните показват голям напредък и цяло лято всички си пяха дим да ме няма, а не чалга песничките. Чалгата е един много добре управляван бизнес.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1159f3c763
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До номер 23:
А кое определя вкуса? Твоя вкус си е твой-трябва ли той да е и наш?
Това, че ти излзиаш от стаята като чуеш чалга, не значи, че няма хубави и стойностни неща. Това е все едно аз да кажа за метала, че е боклук и, че в него има само истерични крясъци? В ролята си на каква мога да го кажа? Ми никаква не съм, за да давам такива оценки. Дори и в метъла(на който аз НЕ съм фенка), съм сигурна, че се срещат хубави и качествени неща. Даже се и сещам за такива...
Грешно е да категоризираш нещо, което ТИ лично не харесваш като некачествено, неморално и глупаво.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 33555cd5ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Ааааазз да живей Бат Васко Кръпката и Ред Хот Чили Пепърс!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f00570af8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Има още поне 6 млрд души, които незнаят какво е чалга.
Аз съм момче на 24г. и слушам всякаква музика, като бях на твоите години умирах за диско, но на купончета се слушаше и чалга.
Според мен не трябва да съдиш хората според това дали слушат чалга?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f8251fa9e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Напълно те разбирам. Преди няколко месеца и аз написах подобна тема "Какво толкова харесвате в чалгата " ако искаш я намери и я прочети, но след като я пуснах започнаха да валят такива коментари "Аз слушам чалга и искаш да кажеш че съм проста ли " -нещо от този род беше, но хубавото е, че все още има такива хора които осъзнават какво причинява на младото поколение. Пожелавам ти да намериш приятели като теб които намират смисъл в живота и могат да танцуват друго освен мазни и цигански кючеци.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f8251fa9e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   И аз не слушам чалга, но това не е единствения стил където се пеят просташки текстове. Ще ти дам за пример двамата рапъри-100 кила и Криско. В текстовете им се пее как ще се напият или как ще свалят момичета в дискотеките -главно пеят за наркотици, секс и к*рви. Признавам, че Криско направи страхотни песни за Дивна, но това не го оправдава за неговите ужасни текстове. Вярно, той си ги е измислил (не всеки може ), но се пеят само простотии. Обърни внимание на повечето поп песни ( и български и американски) и ще видиш, че само мелодията е различна -в чалгата има кючеци, а в попа не, но иначе текстовете и клиповете са ЕДНАКВИ.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 62e02e2a9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Аз съм авторката.
Номер 6, изобщо не ме познаваш, за да ме наричаш ограничена. И повярвай ми, слушам най-различни видове музика. И мисълта ми, когато писах това, не беше просто, за да хейтвам този тип музика. С това исках и да кажа за последиците от нея. Защото хората, особено подрастващите се влияят много от нея, а тя на свой ред не учи на нищо хубаво. Ако хората не се се влияеха от нея, мислиш ли, че толкова щеше да ми пука. Да речем мога да се махна от място, където са я пуснали. Но когато хората край мен се държат по начина от текстовете, от тях не мога да се махна. Не казвам, че всички, които слушат са такива, но една голяма част са, което не е хубаво.
Номер 7, аз съм го писала и това са мои мисли и мнения по въпроса. Толкова ли ти се струва странно някой да може да напише нещо, явно ти не го правиш. Не знам от какъв зор ти хрумна, че е копирано. Друг е въпросът, ако написаното не ти харесва, тогава просто не го чети.
Иначе, радвам се, че има и други. Да, имам приятели, които не слушат, но са 2-3.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: afd76ae9a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Чалгата можела да се слуша? ! Мислех си, че само се гледа.. шегите настрани, да има млади хора, които не слушат чалга. Примерно аз като ида на дискотека или се събера с приятели я слушам, но не ми прави впечатление, просто защото в тях няма абсолютно нищо истинско - жените са с по 2 тона грим и още толкова силикон по телата.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e58458eab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Аз не слушам чалга, не ми допадат ориенталските ритми и еднотипните им песни. Освен това много често залагат на нелеп външен вид и вече е мода жените да имат тези отвратителни балонести усти, които ги правят палячовци. Всяка втора е фолк певица, а и това, че се слушат в най-долнопробните пиянски кръчми говори много. Жалко, че толкова се разпространиха и масово се слушат по дискотеките, придружени със съответните танцьори.
Аз харесвам рока и попа от 80-те (Деф Лепард например, Майкъл Джексън... ), а също и съвременният поп и рок ( Бионсе, Оул Сити, Джъстин Бийбър... )

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8908f587b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Аз пък слушам чалга и също никога не съм харесвала метълите, особено женските, но никога не съм тръгнала да обиждам другите стилове. И това го има, че вие "различните" много лаете, ама няма кой да ви слуша. За автора мога да кажа, че е супер ограничен човек. Не мисля, че от музиката може да следва възпитанието, морала, ума и качествата на даден индивид. Много плоски изказвания прочетох и съжалявам, че толкова хора мислят така.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d4c8457a16
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Аз.. аз.. чувствам се по същият начин... в моят малък, скапан и пропит от чалга град има едно забравено място, един 2ри етаж.. забравен, но само от мазните чалгии... там е мястото дето от 00:00 часа до 5 сутринта и на площада можете да го чуете... ето това е мечтата на всики нормален човек.... толкова метъл.... толкова смислена музика на едно място.. и когато купоните се правят там номер3 онези металисти и още хиляди на всякакви възрасти вдигат наздравицаи купонън започва... там цяла нощ е толкова весело, но весело по един различен НОРМАЛЕН НАЧИН... представата ми за 'весело' не е да друсам гъз на маса и да пея как искам секс от някой мултимилионер.. още повече да мечтая за силикон |(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1afe5b82be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   не мога да разбера защо всички наричат поп фолка чалга
Чалгата всъщност е музика за веселие и в нея няма нищотова е музика на която хората в древнотта са се веселилии и няма нищо общо с поп фолка, който си е пълна простотия

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 99dd25ffac
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Аз НЕ СЛУШАМ ЧАЛГА и дори не смятам това за музика. Но за съжаление в днешно време повечето идиоти предпочитат именно този тип музика. И никак не съм съгласен с коментари от типа "има стойностни хора, които слушат чалга". Чалгарите обикновено са най-големите олигофрени, които висят по дискотеките и кафенетата, пушат, пият и др. Хора, които не правят тези неща са отхвърлени като ненужни боклуци. Много жалко, но това е днешната действителност. Жалко е, защото точно стойностните, умните, добродушните са отхвърлените. А идиотите, нахалниците, чалгарите, нечестните са издигнати на пиедестал и са уважавани от всички. Докога ще бъдем така не знам. Но виждам, че свестните хора остават все по-малко и по-малко.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ca4b594b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Такива чалгарчета, педалчета и подобия много ме кефи да им гледам изражението като ме видят с бомбера и кубинките в даскало. Съсипват ни държавата с тези извратени текстове, голотия и педерастия. Както ти самата каза неграмотни, жалки, клоуни или т. н. магистралки направо!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d391e98cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Само едно, не мога да разбера: когато отидете на дискотека и пуснат чалга-излизате незабавно от дискотеката ли?? Или какво - не ходите по дискотеки и като хейтърчета седите и забивате в сайтовете ли? Или като в автобуса са пуснали радиото и звучи чалга-слизате от автобуса? Това какво слушаш или ядеш, примерно, не те прави какъв човек си. Чалгата е музика за забавление. Лично аз я слушам, но съм с отличен успех в у-ще, имам приоритети като семейство, приятели и бъдеще и не забивам на едно място. Чета много и искам да се развивам повече. Така че не бъдете ограничени и не мислете, че всеки подсвиркващ си на улицата, някой текст от чалга песен е пропаднал тип! :)

Ж18

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 205ba758ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Браво! Радвам се че има хора, които слушат музика като мен!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c8e543a6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Аз лично мразя чалгата, но обожавам „Linkin park'' и „One direction''. Да странно е да слушам як рок и сладникъв поп едновременно, но просто чуя ли рок или метал сякъш ще полетя, а 1D пеят за истинската любов и просто това е ИСТИНСКАТА МУЗИКА за Бога ;-]

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0b09da6fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Разбира се, че все още има хора, който не слушат чалга, но те са малцинa. Аз лично съм твърдо против този вид "музика". Не намирам нищо смислено в текстовете, а и до колкото знам някои от клиповете нямат нищо общо с текста. Музиката, която слушам не се харесва на повечето хора, които познавам. Стиловете, които ме правят щастлива са рок и метъл, не само със съдържателните текстове, но и невероятните гласове на вокалите и най-вече когато чуя невероятният звук на китарите. ^_^ (sun).
момиче на 16.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d7bdd587cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Номер 40, представяш ли си, има и други начини за забавление освен ходенето по дискотеки (чалготеки)! Има и достатъчно разнообразие от заведения, за да може човек да ходи в такива, в които се пуска само музика, която харесва. За автобуса пък има плейъри и айподове, шофьорът си е пуснал музика, за да му е кеф на него и да му минава по-леко работата, това не значи, че всички са длъжни да я слушат/да и обръщат внимание или да слизат от автобуса. На мен лично ми е неприятно като се пусне някъде чалга и бързам да си сложа слушалките. Това не ме прави ограничен човек, прави ме човек със свободен избор, който слуша, каквото му харесва, а не каквото звучи отвсякъде и се харесва масово. Ограничено е по-скоро да се твърди, че трябва да се слуша чалга и че всички я слушат, независимо дали си признават или не. Не е вярно просто, познавам много хора, които не я слушат, които не ходят по чалготеки и места, където се пуска чалга. Хора, които ако попаднат някъде, където пускат чалга, бързат да се изнесат нанякъде, вместо да се качат на масата и да почнат де кълчат кълки. Има много такива хора, въобще не са такова малцинство, каквото ги изкарвате.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ed9e6e0a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   азазазазазаз не слушам изобщо чалга!!!! само бг музика и то хубавата си бг музика :) ходя на всички концерти където участва приятелят ми (той е изпълнител и има участия) а и заедно ходим и на концерти на по- големите звезди :) чалгата й свърши времето сега всички слушат българска музика и то само!!! не си сама :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1a22f0cf46
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   И с мен е същия проблем- аз слушам предимно бг рап или хип хоп, ценя истинския талант, но около мен само ТЪПИ ЧАЛГАРИИИИИИИ :@

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fbea4fd645
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Аз също съм много против чалгата и я мразя. Но най-лошото е, че това ни е мнозинството. Като четох коментарите, видях че в някой от тях се споменава, че не може да не се слуша чалга, тъй като я пускат в дискотеките. Ами кой свестен и разумен човек ще отиде на дискотека? Това е място на простотията, на лицемерието, място, където се събират само чалгари. И това не е ограничено мислене, а по-скоро е точно обратното. Чалгата заедно със съпътстващите я качества е масово явление и фактически масата мисли ограничено, защото за нея съществуват само еднотипни начини за губене на пари и време. И се подиграват на хората, които не са като тях. За съжаление така е, повечето на нашата възраст, а и не само, са пропаднали. И това не го пиша, защото искам да обидя или да се заяждам с някого, а защото е факт. Ама то човек трябва да помисли малко, а не да смята, че който не е част от масата мисли ограничено. Защото както вече споменах точно мнозинството мисли ограничено, но не го осъзнава. Убедих се в това, защото вече 12 години уча и виждам какви са и как мислят хората, с които съм в един клас. Забравих да спомена, че аз лично слушам всякакви стилове, само не и чалга. И поздравявам всички, които на я слушат.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9722c031c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Съгласна съм с повечето хора тук. С някои - не. С други - до някъде. Според мен не съществува такова нещо като 'най-добър стил музика'. Всеки стил има своите предимства и недостатъци. Е, вярно че повечето от хората, които познавам, слушат поп фолк и чалга, но това не ми пречи да ги уважавам. Никога не съм взимала предпочитанията към музиката като основа за създаване на впечатление за някого. Това също е значимо, но не е на първо място. Може някой да НЕ слуша чалга и поп фолк и пак да си Е неграмотен, деградирал идиот, които не може да напише дори името си правилно. Има други важни неща - възпитанието (първите седем години винаги са важни), характера, интелекта.

Аз самата слушам рок и метъл, а една от най-добрите ми приятелки е любителка на поп фолка и двечките си се разбираме като дупе и гащи :D Но мисълта ми е, че можем да сме приятели с хората, независимо от музиката която слушаме. Естествено, че е най-добре, когато можем да говорим за своите собствени предпочитания с някой, който може да разбере какво казваме, но не е ли забавно да се опитваме да зарибяваме приятелите си с някоя песен?
Annie :), 16

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 14f8940f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Аз не слушам чалга, в моя клас има само 2 момичета, които не слушат, но това не ме интересува особено. Аз обичам различното, явно и момчетата го харесват ;)
Спокойно, не си единствена :D

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 21a6c20d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   има разбира се ама са много малко ... аз например ненавиждам чалгата само като я чуя и ми иде незнам да се хвурля от някаде ...... отгоре на всичкото целия ми клас слуша чалга (с 2-3 изключения разбира се) и съм принудена по цял ден да им слушам простотиите и напълно съм сагласна с с (мисля че номер 1 го каза) това че музиката влияе върху държанието на човека всичко който слушат от класа ки 100 кила и чалга са незнам някак си по буини изнервени и така нататъка обаче аз например не съм така предпочитам да слушам някоя опера вместо чалга ... предпочитам да си играя с кукулите вместо да ходя на дискотеки .... предпочитам да си взема да пия едно децко сокче отколкото алкохол или наркотик (не че знам какво е това но предполагам че се пие) ..... предпочитам да си взема една закуска и да се наям вместо кутия цигари ... предпочитам да седна да гледам някоя анимация вместо (изеините за израза които ще употрбя) "уж" възбуждащи или на кратко "порно филми" .... предпочитам да науча нещо по математика български или друг предмет вместо пореднта простотия глупост или ругатня
..... предпочитам да играя с братчето си отколкото да седя пред компютара ...... предпочитам да като седна а компютара да търся информация за нещо което ме интересува или нещо интересно отколкото да седя пред фацебоока и последно (но не по важност) и последно но не по важност ... предпочитам да се облека с нещо което ми е удобно (като например анцук и т.н.) отколкото разголени блузи потници и цветни дънки
ха наречете ме странна или каквато си поискате мен това не ме интересува ....

Падналото ангелче :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 54871248ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   супер е

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 81ddaecfaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Аз! Браво, радвам се, че не съм единствен, при мен е същото положение.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9bc06265bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Погледни го от добрата страна - винаги можеш да им подхвърляш саркастични коментари! Обичайното, което правя. Всъщност аз съм по-млада от теб и от класа почти никой не слуша чалга.
Има доста хора, но просто не са в твоя клас.
Не се притеснявай, това, че слушат чалга /някои от тях, защото другите са окаян случай/, не им пречи да бъдат приятни хора, с които може да се води разговор.
Orphelia.

 
  ...

1-50 от 140
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker