По повод настъпващите празници, и болката с тях. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

По повод настъпващите празници, и болката с тях.
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1681 пъти
Идат хубави празници, коледни и новогодишни.
Във всеки от нас, празниците предизвикват различни асоциации.
Един ги анализира според това, че са повод да се напиеш и да разпуснеш, друг ги анализира като един прекрасен начин, да покажеш на любимите си хора колко ги обичаш, да им поискаш прошка и т. н.
Трети анализира празниците, като нещо свято, и като ден в който да се обърне към богът в който вярва... да си пожелае повече успехи, повече мъдрост и упование в доброто, и прочие.
Като допълнение, бих прибавил че, празниците са преди всичко чудесен начин да останеш сам със себе си, да помислиш над много неща, да отдадеш душевен мир на самия себе си.
Да се насладиш на прекрасната атмосфера от коледни и новогодишни украски, светлинки, весела музика и т. н.
Всеки от нас, ще прекара тези празници по различен начин!
Някои ще ги прекарат весело в компанията на любимите си хора, други ще ги прекарат самотно и мрачно, трети ще ги прекарат в уединение със семейството си. И т. н. и т. н.
Пожелавам от сърце и душа, на всички четящи тези редове, прекарайте си едни чудесни коледни и новогодишни празници, бъдете здрави, весели и засмени. Дори на онези които често се надсмиват над писанията ми, които ме упрекват и съдят, даже на тях желая повече мъдрост, повече усмивки, и просто - бъдете по добри хора! Доброто е утехата в този сив и мрачен свят, то е светлината във човешките души, и е хубаво да го генерираме в себе си, както и да го следваме!
За съжаление, аз за пореден път, ще бъда от хората, които на празниците си поплакват, които са самотни, и чувстват липсата на добра компания, на обич и внимание.
Много хора ми казват – "коледа иде, трябва да си радостен, отпусни се, стига мъка и сълзи". И да, може би са прави тези хора..
Но лично за мен, няма коледи и нови години, няма празници и делници.
Винаги отговарям - "И какво като е коледа? Празникът не ще успее да ми облекчи душата, или по точно казано - болката в душата. Празникът е само миг от вечността, и дори да цъфтя от радост през този миг, след туй нали пак ще се върна на другия ден в реалността? А тя е толкоз болна и свирепа"/.
Дори смея да твърдя че точно на дни като тези, ми става най-болно, и винаги плача. Това е именно защото изникват мисли и спомени, на такива дни си давам сметка колко много ми липсват някои неща. Замислям се, давам си сметка за това и онова, и сълзите просто бликват. Не можеш да ги спреш!
Защото, не е лесно да си младеж на 23 години... И да си сам, захвърлен и забравен от света, просто защото си по различен, и искаш да останеш верен на душата и разумът си.
Плача всеки път, та се раздирам от рев и мъка, като виждам как другите си гушкат половинките, как се радват пълноценно на празничните дни, получават подаръци в новогодишната нощ, щастливи са, и са обградени от любимите си хора..
А аз като се обърна, и какво виждам? Четирите стени, които са като клетка, като затвор. Обръщам се и няма никой... Нито имам момиче което да прегърна и да му кажа че го обичам, нито имам стабилно семейство с което празниците да ми протекат добре. Около мен само изкуствени хора, дразнители и тъй нататък.
Е, на какво в крайна сметка да се радвам, на какво да се усмихвам, кое да ме озари че да бъда щастлив? !?
Като знам че времето неминуемо си тече и отминава, като съзнавам че почти 24 години, и делници и празници са пропилени... от туй какво по лошо? !?
Остава ми само едно... Да си пусна великата българска народна музика, да ми запей отвътре българското благородно сърчице, и с бутилка бира във ръката, да удавя мъката си... да поплача, да ридая, докато почувствам че олекнало ми е в душата..
Ето така протича празникът за мен. И това е всеки път! Всяка година!
Точно в 00:00 винаги си пожелавам най съкровените желания, най любимите мечти... надявайки се те да станат факт през новата година, но туй все не се случва. Защо ли? Може би бог не чува моите молби.
А всъщност, ако човек е радостен и се чувства щастлив, ако в животът му има нещо красиво... тогава според мен всеки ден ще му е празник. И тогава не само на празниците този човек ще е радостен и щастлив, ами всеки ден ще бъде такъв и ще си прави така че да му е празник!
Но за НЕщастниците - щастието е далечна мина, и потънало е, сякаш то не съществува.
За някои истинското щастие се измерва в пари, малко измамно бих казал... но такива времена доживяхме. Случи се така, че днес нямаш ли пари, си никой... Без пари и слава, кучета те яли, нали???
Е, разбираемо, времената се менят, идеалите остаряват, изменят се, но истинския човек в душата не се мени... той остава същият - рицар, със измъчено, и хубаво сърце. Съвестта когат е чиста, тялото и всичко друго също е такова. Но замърсиш ли съвестта, мръсен си и като личност, нема спор в това нали?
В случая и аз както всеки друг човек имам нужда от пари.. но за мен парите никога не са били идея главна, нито средство да се перча, че видите ли аз съм богаташ... НЕ, за мен парите са необходимост, и съм за това парите да се влагат точно и на място, а не за безразборни глупости и фалш!
Ето туй е мойто виждане за парите и радостта.
Обаче аз съм беден, какво да се направи. Няма кой да ми даде.
Държавата е казват бедна, ама може депутати нагли да се радват и раздават с купища пари... Държавата е казват бедна, ама тей престъпниците и крадците никак бедността не ги лови.
Къде е правдата, къде е кривдата, пак остава май да помълчим..
Та туй е, не ща за себе си щастие. Не искам купища пари. Искам малко, искам просто да бях обичан, от туй не зная нийде дет да има, нещо по добро.
Имам си едно момиче, виртуална скайп любов. Да, обикнах я, и вече стана две ли три години, откак си пишем с туй момиче. Привързах се, някак заживях със мисълта за нея... казах си, хей там некой слънчев и прекрасен ден, ако животът ми се пооправи, бих поискал само да съм с нея, да се видим, да направя тъй че да изгрее усмивката по нейното лице. И за туй мечтая аз, . за нея. Не за нещо друго, не за нещо непотребно.
И, на празниците ще усещам липсата и, ще усещам километрите които ни разделят, и ще чувствам как не съм щастлив защото тя не е със мен!
Ако не бях бедняк, щях нещичко да и купя, да и пратя някакъв подарък... страшно искам да я изненадам. Ала нямам, парите у семейството ми, винаги биле са дефицит. А от туй тежи... защото нема болка по голяма, от туй да искаш да си изненадаш ти любимия човек, а да немаш средствата да го направиш.
Някой би казал "ами бачкай и си събери пари", и да така си е. Обаче никой никога не ме попита, дали не съм опитвал... дали не е имало факти които да ме възпрепятстват, да направя каквото и да било. Дали не съм проблемна личност, със разбити здраве и мечти...
Тежко, тежко... и да го описвам, зная никой пак не би ми вярвал. Зарад туй ще спра до тука... и ще кажа само, пожелавам ви да сте щастливи, ама истински щастливи. Слънце посред зима да ви озари, и никога да не изпадате във тежки и душевни рани, във каквито аз изпадам, както и ония, хората които са ка'т мен.


Весели празници...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 76a24fc0e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   аз ти вярвам

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9034a0a861
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти също можеш да си щастлив, ако не чакаш нещата да се случат сами, а ги задействаш. Аз съм безработна с дете, но се лишавам например да изляза на кафе няколко пъти и с парите купувам малко коледна украса за настроение. Ти казваш че искаш да си обичан, а обичаш ли и можеш ли да обичаш. Хората от любов правят непосилни неща. Ето идея за коледен подарък на момичето, отиди при нея и карайте заедно празника. И когато решиш да правиш нещо ако предварително мислиш че ще се провали вече си се провалил. Бъди оптимист а не като сега песимист и що годе ще е наред. Парите не стигат на никой нормален човек ама хората успяват да си направят сами малко щастие и настроение стига да искат и да не са черногледи. В крайна сметка е достатъчно тежко и без оплаквач в къщи. Приятно изкарване на един различен за теб празник!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 437593504e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Като имаш толкова сериозни здравословни проблеми, че да не може да работиш трябва да отидеш на ТЕЛК комисия да ти определят степен на инвалидност и да взимаш социална пенсия за инвалиди. Вместо да се оплакваш какво нямаш, вземи да се радваш и да оценяваш това което имаш до този момент радвай се, че имаш покрив над главата и хляб на масата защото някои хора и това нямат. Беден си бил, какво ти е бедното като гледам имаш интернет, компютър, покрив над главата и храна на масата, явно има и кой да ти плаща интернета, тока и отоплението и от горе на всичкото се и оплакваш. Я хвани се стегни малко има хора толкова по-зле от тебе и се справят и се борят в тоя живот и постигат много неща, а като те гледам как депресарската я караш имам чувството че светът е свършил за тебе.

Reb

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ca0382a07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми престани да се оплакваш. Чрез реване из форума няма да стане по-добре. Гадно ми е като го прочетох, но от самосебеси няма как да се оправиш. Стягай се в ръце. Като за начало намери си приятелка - 1 проблем решен. = )

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c8df867c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ех, момче младо, ще ти кажа само-време не губи, да се оплакваш и окайваш само. Ако със здравето си ти добре, нищо няма да те спре, за да бъдеш ти щастлив и обичлив. Вяра само теб ти требе, в себе си и утрешният ден, че денят е време за усмивка, а не за някой плачлив. Многословно си описал своето състояние, от което прозирам твоя характер. Сам се вкарваш в този филм. Младостта ти е причина да не осъзнаеш, как само си губиш времето в чакане, някой да те направи щастлив. Дори и липсата на пари не те оправдава да си го позволяваш. Повечето хора са в твоето положение, финансово. Ако искаш да подариш подарък, а нямаш пари, имам идея. Напиши стих или нещо красиво и романтично, ти умееш да пишеш, какво по-хубаво от това, за едно момиче без материални интереси. Казваш, че добротата е утеха и призоваваш хората да са добри, но ти самия следваш ли това. Какво си се вглъбил в себе си и мислиш само за собствените си несгоди и мрачни душевни преживявания, огледай се малко, опитай се да разбереш и другите покрай теб, те също искат да са щастливи, радостни и доволни от живота. Някои съумяват въпреки всичко, дори в бедност и неволи да вдигнат угрижена глава и да дарят усмивка поне на най-близките си. Един живот живеем, помисли дали е нужно да продължаваш да мислиш по този начин, или промяната да дойде от теб самия, вместо да чакаш някой да ти донесе радостта и останалите съпътстващи щастието потребности. Ако си физически добре и здрав-имаш значи късмета и щастието да правиш всичко, за да работиш за мечтите си. Няма място за отчаяние, не знам какво те спира, но помисли колко хора има, дори с физически недъзи, които се борят за себе си, за семейството си, заради това да се чувстват полезни и нужни, значими, повече от пълноценни други индивиди, на които не им дреме, че някой до тях се огъва от бремето на тежкото ежедневие. И как разбра, че хората около теб са все изкуствени, не вярвам на това. Ако ти отвориш сърцето си за другите, отпусни душичката, то вярвай и другите ще отворят сърцето си към теб. Аз, така като теб някога се окайвах малко, докато един ден осъзнах себе си, сякаш слънце блесна пред мен, когато ме осени мисълта-От къде на къде, някой трябва да ме разбира, и как ще чакам някой да ми помага, кой е длъжен да ми чете по очите какво ми е. Казах си-вземи в ръцете си твоя живот и го направи, ти със собствени усилия поносим и добър. И знаеш ли какво направих главно, промених мисленето си и това беше достатъчно за да се гордея в следващите години до тук, с това което постигнах със себе си. Например, вместо да казваш-навсякъде изкуствени хора, промени с-навсякъде около мен е пълно с добри хора, затова сега ще се усмихна, те са като мен, жадуват за човешка топлина. пак ще се усмихна. Ответът няма да закъснее. Аз вярвам, че ще успееш във всичко за което мечтаеш, но преди всичко искай от себе си качества, искай от себе си воля, вярвай в себе си, много силно, и се обичай. Всичко това, съм сигурна, че го знаеш, умен си и добър. Умът ще ти помогне с идеи, а добротата в сърцето ти, ще ти осветява пътя! Заслужаваш да си щастлив, както и всички хора! На теб и на всички, които ще прочетат това, пожелавам весели и красиви, светли празници!

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 381dceb1c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Защото си спрял да се обръщаш не към Бог, а към душата си. Онова нещичко вътре в теб, далеч си от него, НО и сам знаеш, че не е "и какво, като е Коледа"!

Защо не направиш, като третият типаж хора, които описваш, много си наблегнал на него, вярвам, че преди си го правил. :)
Това в дните преди тези празници, защото всички ги очакваме с някакво нетърпение, а най-красивите дни са тези на надежда, преди тях. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 46bcabb607
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Единственото смислено нещо е да действаш по нещата, които искаш да се променят. Самосъжалението трябва да е рядкост, колкото да си балансираш емоциоанлното състояние, иначе то е загуба на време и влияе зле на здравето. Имаш нет - търси информация по проблемите си и обмисляй как да се справиш с тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker