Симулиране на висока температура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Симулиране на висока температура
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 18990 пъти
Здравейте аз съм момиче на 13 години :) Имам проблем (ако може да се каже проблем) вчера се прибрах след 2-рия ми час :) под пред текст че имам температура. После тате ме накара да отида до лекарката и да си взема бележка за да не ми пишат отсъствия. Лекарката ми е много добра и вика:
- Кукло какво пак има бе?
-Ами малко ме боли главата и имам температура.
-Ами айде от 19. 12. 2012 до 21. 12. 2012 тъкмо вече си ваканция. Честито.
-Благодаря много :) чао...
И така имам бележка до края на седмицата абе смисъл вече съм ваканция... но не е това проблема, а това че днес на 20. 12. 2012 имам класно по математика.

Аз не се направих на болна заради класното, макар че ще изкарам две. Но още по-добре се съчетаха нещата че през ваканцията мога да си науча всичко не научено и ще изкарам поне 4.

Та така де искам да ме посъветвате начини за вдигане на температура, за да не може мама да разбере че имам класно и да ми вдигне гири че се правя на болна, защото и това е ставало.

Дайте нещо за повишаване на температурата без (суров картоф, тебешир) тези съм ги чувала, но ако има още нещо по-добре него да използвам :)

Не ме съдете моля :)) ако искате дори и да е минала 21. 12. 2012 датата пак пишете че да може за друг път да знам. Благодаря предварително мили хора. Надявам се да ми помогнете :))) :*

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: a3cc8b0725
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило дете, не се излагай. Кажи на майка си, че искаш да учиш през ваканцията и затова си се престорила. Ако мислиш, че няма да те разбере, просто кажи, че си взела Парацетамол и ти е спаднала температурата, а иначе се прави на болна.
Ако действително учиш през ваканцията, тогава можеш да бъдеш с чиста съвст. Ако обаче след ваканцията отново изкараш двойка, тогава просо си излъгала себе си.
Ще ти кажа една тайна - на възрастните не им пука, дали ти ще се справиш с живота си или не. Лекарката ти е дала бележка, за да не се занимава с теб. Учителката ти знае номерата и също не ? дреме, ще те одруса на дъската или с трудна контролна и какво ? е на нея?
Само родителите ти се интересуват може би, дали ще стане човек от теб, но и те имат хляб да изкарват, нямат време да се занимават с глупостите ти.

Най-тъжното е, че на теб самата явно не ти дреме, какво ще стане с теб.
Аз винаги съм била отличничка, пълна отличничка при това, но си признавам - правила съм се на болна, но действително съм учила след това и при мен е ставало дума за 5 или 6. При теб става дума за 2-ка или 3-ка и е направо тъжно, че единственото ти притеснение в момента е, как да се правиш на болна. Хвани и учи, защото днес имаш 2 в училище, утре ще имаш 2 в живота, а там няма извинителни бележки.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6e3965f857
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Ти не си добре..
Някои хора се чудят как да си свалят температурите с дни ти температура искаш да вдигнеш защото имаш класно.. Боже боже.. И какво като ще ти чете конско? Ще по мрънка малко и ще спре.. Не се излагай моля ти се.. А ако искаш да вдигнеш температура излез навън и ходи по гащи 1 час в снега и си готова.. Ехх.. :Х

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c056651af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

3.   Щом лекарката ти така е преценила, майка ти трябва да се съобрази с нейното решение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0347e0fdb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Аз пък бих добавила : СПРЕТЕ да учите децата на тези старовремски порядки от типа "Ако имаш 5 или 6 си супер, ако не - от теб нищо не става". Това е било по комунистическо време, сега е отживелица. От опит знам, че най-големите отличници в класа не се реализираха никъде, а ние с 3ките и 2ките сме къде къде по-добре от тях. И в училище и в университета бе така. Втълпявате на децата глупави оценки, които дори не са действителни. Нивото на обучение в училищата ни спада от година на година, така че, тези ваши измислени 5ци и 6ци се равняват на 3ки в Европа и Щатите. Нека детето си вземе бележка като не му се ходи, то само си е казало, че ще учи през ваканцията. А по темата - момиче, няма как да си вдигнеш температурата сама, поне не безопасно. Не се занимавай с глупости, ми сядай да учиш за класното :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ac5290d98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Подкрепям напълно №1. И на мен ми стана мъчно за момичето. Но тя ще разбере това, когато е късно. Лъже само себе си. Аз бях като нея, можех, но ме мързеше. Е, седнах си на задника последната година в гимназията и изкарах добра диплома за математическа гимназия, и строителен инженер станах, но с доста усилие. Сега вече съм родител и виждам как сина ми повтаря моите грешки. Ох, и на децата не им е лесно...

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8a23ee72dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Нямам за цел да те съдя-приеми го като приятелски съвет. Сега се изграждаш като човек и личност. Научи се да поемаш отговорности и даизпълняваш задълженията си. Всеки има някакви-днес твоите са да се учиш. Не са толкова тежки. Утре в живота ти гарантирам, че ще ти е много по-трудно. Ако трябва да работиш болнични ли ще вземеш? Да, ама след няколко такива ще си на улицата или ще трябва.... сещаш се какво да правиш с шефа.
Ако трябва да гледаш болните си родители или дете сигурно ще сътвориш някое хитроумно приспособление, което да те замести.
Друг е въпроса, че училището в сегашната му форма е абсолютно безсмислено и е един генератор на пионки и пчелички-роби и обслужващ персонал.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a3cc8b0725
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   От н. 1 до н. 4
Не знам, в кой век живееш, но нито ти, нито аз, нито авторката сме видяли комунизъм на живо. Няма комунизъм или не, необразованият печели днес 10 пъти по-малко от образованият. Няма България, САЩ или Европа - това е реалността. Само, защото бях пълна отличничка например, имах възможност да завърша университет в чужбина. Колко двойкаджии и четворкаджии от моя клас завършиха в чужбина - точно 0,0000!
Ако беше вярно твърдението, че нашите 6-ци били равни на тройки на Запад, как мислиш - твоята двойка или четворка на какво се явяват? По своята собствена теория ти се изкарваш направо неграмотна и необразована. Не се самообиждай така.
Родителите ми са среднисти и винаги сме били бедни. Благодарение на часовете къртовско учене на възрастта на авторката, днес карам скъпи коли, децата ми ходят в елитни училища, имам собствен дом, три пенсионни осигуровки, дебела банкова сметка, златни кредитни карти, образован и преуспял съпруг. Как мислиш, ако броих навремето 2-ките и се преструвах на болна, вместо да уча и да ходя на училище, днес в коя канафка щях да съм?
И аз съм си изкарвала бележки навремето, това не е трагичното, а и съм могла да си го позволя като отличничка. За такива като авторката всеки ден отсъствие и пропускане на материал може да значи метене на улиците след 10 г.
Така е било и през комунизма, така е и сега. Само, че докато през комунизма хора като мен са завършвали с по-малка заплата от всеки шофьор в градския транспорт, днес имаме шанса да се развиваме и изкарваме не 10, а понякога и 100 пъти повече от необразованият. Съпругът ми изкарва точно 100 пъти повече на месец от необразованият работник производството, което ръководи. Как мислиш, кой е бил отличникът и кой е бил двойкаджията? Кой се е скътавал от училище и кой е присъствал редовно?

П.П. Позволявам си да бъда толкова рязка, защото с години прекривах сестра си, която правише точно номерата на авторката. Тя ядеше сурови картофи дори, за да вдига температура. Лично съм ? носила картофите, защото винаги съм я обичала и съм искала да ? помагам. И какво стана от нея - тя днес е сред хората, които бачкат по 10 ч. на ден и едвам покриват битовите си разходи.
Всеки чистач и прост работник започва точно с подобни двойчици по математика и лъжливи бележки, въпросът е къде свършва...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e672d8f6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Съгласна съм с номер 4. В България много лесно пишат шестици. В Испания оценките са от 0 до 10. Ако имаш под 5, демек е двойка. А да имаш 10 е супер трудно, почти никой няма десятки, а в България и най-тъпите имат шестици. :D

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a3cc8b0725
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   н. 8 -няма лошо, но Испания не блести точно с образователната си система. 15% от българите сме учили или учим в чужбина, докато 50% от испанските висшисти не могат да си намерят работа. Знаеш ли колко е безработицата сред българските висшисти?
3%!
Аз в Германия имах състуденти от Испания, но бързо-бързо се отказаха, че не им издрържаха мартинките. Безработицата сред висшистите в Германия е под 1% между другото.
Напомням, че в България има не само 5 и 6, а още 99 оценки помежду им. Моят бал е например 5, 81.
Оценки като 5, 5, 3. 5 са си нормални, с което и в България имаш 10 и нагоре единици оценки.
Особено по математика и четене, сме едни от най-добрите в света. Къде са испанците?
На дъното, разбира се и на едно ниво с гърците. Който има пари в Испания за частно училище е добре, но общественото образование си е пълен леш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 014d92dd40
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм чувала с паста за зъби или нагрей термометъра и аз съм съгласна с четворката и с осмицата. Дано да съм била полезна. Успех.

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e6178f2c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   бе да ви кажа недейте да приказвате глупости... в България обучението е доста високо... особено пък в САЩ и други страни (умишлено не споменавам) хора станали на по 30 - 40 години ми смятат на пръсти и да разделят 40 на 2 ползват калкулатори така, че... пък в училището където аз уча (елитна гимназия няма що) каквото и да правиш шансовете да изкараш 6 са почти нулеви. Ако вече сте завършили или нещо (говоря за повече от 5 години примерно насам) недейте да обсъждате защото не е баш така...

П. П сегашно време и учителите са такива злобари където никъде ги няма (повечето). Човек ще каже, че идват на работа само да почернят живота на някого -. -

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fc0be969cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Какво се филмирате всички бе : "ти си луда как ще отсъстваш от училище " я се стегнете какво като пропусне 1 или 2 дена няма да загуби много . Аз съм изпускал много дни от училище и все пак държа успех над 4.50 и имам множество награди по математика.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: cb9b16ebc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

14.   Аз съм чувала че трабва да се овиеш с одяла и когато се испотиш се наглтаи с ледено студена вода

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: afba1127b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Аз знам начин с тебешир, но трябва да вземеш малка доза, защото може да има лош ефект. Ще вдигнеш около 38градуса.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: afba1127b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Аз знам начин с тебешир, но трябва да вземеш малка доза, защото може да има лош ефект. Ще вдигнеш около 38градуса.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1572865065
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторкатй вече е завършила училище, но нека да се включа с призив към децата.
Моля ви, не се правете. Не яжте тебешири, сурови картофи, не се правете и после да ядете лед. Всички тези циркаджийск3 номера са опасни за вашето здраве. По-добре говорете в родителите си, обяснете им как стоят нещата, те ще ви разберат. Един единствен път съм симулирала висока температура за едно роднинско събиране, на което трябвало да ходя. И ще ви споделя начина, не защото искам да лъжете и да се преструвате, а защота не искам да рискувате здравето си със съмнителни методи. Действието се развива преди 10 години, точно в тийнейджърските ми времена - 15-16 годишна да съм била. Ставайки сутринта налях в една гумена ръкавица с гореща вода и я завързах. Легнах си като я оставих за постои на челото ми и си ощипах бузите за "трескав" вид. Повиках майка ми и преместих ръкавицата под мишницата си. Когато дойде и казах, че ми е зле и тя естествено ми пипна челото и естествено и се сторих топла. Отиде да донесе термометъра и ми каза да си го сложа под мишницата. Докато я нямаше ръкавицата вече беше скрита под леглото но си беше свършила работата. Накрая термометърът потвърди моята треска с резултат 38 и нещо и си останах вкъщи да пазя леглото. Гадното накрая беше, че наистина се разболях няколко дни по-късно и наистина имах висока температура. По ирония на съдбата прекарах кажи-речи цяла седмица от лятната ваканция болна в леглото. А в жегата да си с истинска температура не е готино, нито е готино да ти е зле... Оттогава това ми служи за урок и не съм се преструвала на болна, надали е карма или нещо подобно, отчитам го като съвпадение, но все пак повече не съм се правила на болна, а май не се е и налагало.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker