Съществуват ли духове? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Съществуват ли духове?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 21557 пъти
Здравейте,
пиша тук само защото всеки с когото разговарям на тази тема ме смята за луда.
Но аз много добре знам какво видях на 21. 12. 12 вечерта, към 3 ч. през нощта някъде.
Ето какво стана...
Отидох до старият апартамент на дядо ми и баба ми. Те са си наред, просто живеят на село и този апартамент е необитаем за момента. Трябваше да отида там през деня, за да изключа парното. Знаете, за да не навърта сметки, докато ги няма.

Отидох там на тръгване от срещата ми с приятелите, с които репетирахме нови парчета в репетиционната до късно. След това щях да си отида вкъщи, в другия апартамент, на родителите ми.

Щом влязох вътре тръпки ме побиха. Усещах, че има някой. Всичко в мен крещеше да бягам. Никога не ме е било страх от мрак, от самота и т. н. Прибирала съм се в 2 през нощта сама от единия до другия край на София. Преследвали са ме какви ли не типове... и съм калена един вид. Не съм човек, който трепери от страх или си въобразява глупости в тъмното.

Изключих парното, и тръгнах да излизам. В коридора имаме нещо като килерче - гардеробче с две врати, в което слагаме стари вещи и буркани.

Минавайки оттам, вратите започнаха да се отварят и затварят. Леко и треперейки. Много странно. Изплаших се, защото личеше, че има някой там.

Бързо отключих, излязох и заключих вратата, и излязох от блока.

Ужасно беше.
Има вариант да е бил крадец, но не виждам как - стоманената врата не беше разбита, нямаше отворени прозорци, никакъв безпорядък. Всичко беше така, както си е винаги.

С изключение на това плашещо нещо.
Кажете, на някой от вас случвало ли се е нещо подобно, споделете опит и знания.
Много ще съм ви благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 54

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3ef27e06af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ловци на духове.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 092d50395c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
Твоят случай със сигурност няма нищо странно. Старите врати често се отварят сами особено ако има някакво течение. Не казвам, че няма духове. Аз лично вярвам, че съществуват, но едва ли точно случката се дължи на тях. Ако все пак има духове значи са добронамерени или просто няма кой да им пречи. Иначе щяха да се изявят по сериозно.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 58c23943d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   имам към теб само няколко вапроса така значи
щом в това време на баба ти и на дядо ти ги е нямало защд са оставили парното си включено е за това както и да е може да са го забравили но пък защо точно теб ще те карат да отиваш защо ни са казали на някой по възрастен като пайка ти или баща ти а??? за отварянето на вратите също не ти вярвам или ти нещо преовиличаваш или просто е бил вятъра
п. п. а уж не си си страхувала ама огледай се това което си написала няма логика

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8aac27679d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Всяка вечер почти чувам тропане стъпки, това са духове( полтъргайси още) но зависи. Има кротки, има и много лоши които правят бели. тези в къщи поне не правят. Но с сигурност не си измислям, доста съм голяма за това!!! Виждала съм и сенки, чувала съм и името си но не отговарям.
До Авторката:Не чакай всички да те разберат. Малко хора вярват на тези паранормални явления. Само тези които са патили наистина. И още нещо върни се пак ако можеш независмо дали има или няма хора духовете са там но се усещат късно през ноща след 12 да кажа. Усеща се студено(хлад)когатао са наоколо. Според мен нямаш база за притеснение нищо няма да ти направят щом тогава не са се опитали да те наранят.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 52765776f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Ако ми се беше случвало - отдавна да съм хвърлила топа :D

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 83bc11b696
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Еми знам какво ти е било. Аз така веднъж влизам вкъщи и от вратата чувам как пада нещо на земята в кухнята. Да спомена, че няма никои вкъщи Вадя си джобният нож и влизам в апартамента, гледам на земята паднала вилица. Не знам, кое? как? кога? . Все още не мога да си обясня...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a715097c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имам подобни случки. Обикновено не заспивам бързо и през цялото време гледам в тъмното. Когато погледна на терасата сякаш виждам от онези момичета от страшните филми с белите роклички и косата пред лицето (и меченце в ръката хаха). Това не е чак толкова притесняващо за мене ВЕЧЕ. Един ден бях сам вкъщи по сред бял ден и си играех на компютъра. Кучето ми лежеше на леглото. По едно време нещо ми казваше да се обърна. Когато се обърнах видях кучето ми. То гледаше в една точка и не мърдаше. Тогава някой почука на прозореца. Не мога да обясня къде е прозореца. В банята ми едно малко прозорче към терасата. Не не се виждаме през това прозорче докато се къпем :D. Както и да е. Някой почука на прозорчето и кучето ми започна да лае като лудо. Тогава аз не знаех какво да правя затова звъннах на баща ми за да чуя човешки глас... Нямам си и идея какво стана този ден.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8cb2d7482e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Да ти кажа цялата история бие малко на измишльотина, но ако не е то според мен духове съществуват. Всичко е възможно на тоя свят.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 760742ec31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Интересно. Аз пък ти вярвам. Слушал съм какво ли не, чел съм какво ли не. Склонен съм да вярвам на подобни неща. Сподели скоро дали пак си била там и дали пак ти се е случвало :).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 85c1b64b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Дa съществуват според мен. При мен случката е такава. Седим си цялото семейство и гледаме телевизия и ние понеже живеем в къща и на 2рия етаж чухме тежки стъпки. Баща ми се качи да провери да не би да е влязол някой а и си мислехме че може да са мишки защото бяхме заловили наскоро, та баща ми се качи и видя че нищо няма. Това според мен са духове аз не ги предизвикам да дойдат и ти недей леле страшно е :( :(

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d6369cdbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

11.   До номер 4:
Ааа, въй :О и аз не спирам да си чувам името :Д ама никой не го казва, аз просто си го чувам! Тъкмо съм се унесла и заспивам и само чувам :Викии! и край :д никво спане :дд или в центъра-пак си чух името и само се обръщам и казвам:да, кажи? и всички ме зяпат странно :д прабаба ми почина миналата година, от тогава плача... сигурно през ден, но вечерта, когато съм сама! Плача за всякакви неща-за това, че съм дебела, а съм висока 1, 74 и тежа 59 кг, но се чувствам дебела, плача и защото знам, че когато порасна, баба, дядо, родителите ми и т. н ще починат. Хора помогнете ми! Харесвам едно момиче, повече от приятелка.. и тя мен, само тя знае за тези неща, за прабаба ми... толкова много ми липсва! оф, пак се разплаках :с
Кажете ми какво да направя, за да спра да плача? отвратително е да съм толкова чувствителна :(
Много съм срамежлива, не бих споделила тези неща на никой друг, дори на родителите си..
Благодаря, ако някой се опита да ми помогне!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 87000d8384
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извикайте пичовете от supernatural да ви хванат духовете. :Д

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 275efde5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Здравейте! Аз също вярвам в подобни случки! Сега ще ви разкажа една! Беше няколко дни преди Великден, аз излязох да взема дърва, и през прозореца на вратата видях Духът на дядо ми, там отвън не светеше лампа, а при мен в коридора светеше. Изплаших се, дори се разплаках, и от мъка и от страх. Все пак някак си се престраших и излязох да запаля лампата, след като я запалих видях че там няма никого. След това казах на баща ми и той ми каза че това е дядо защото, и той го е видял в моята стая. След това заобиколихме цялата къща с горящ Тамян. Повярвайте ми никога не съм се плашил толкова, аз лично не вярвах в подобни неща, дори сега като казвам на приятели, те не ми вярват. Затова никога не казвайте че ''НЕ''казвайте че не вярвате в подобни неща!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 58c23943d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Малко объркана ти звучи историята. Прочети си я пак, ако искаш, някой неща не ги разбрах.
Колкото до въпроса ти, аз мисля, че може и да е възможно, но не вярвам в духове. Поне не в такива, каквито ги дават във филмите.
Вярвам в живота след смъртта, в тезата за рая и ада, но не и в прераждания, все пак вярвам във възкресения на мъртвите. Хм например Исус Христос е възкръснал и 40 дни след смъртта му се е явявал под формата на дух пред апостолите (учениците му). Има вероятност това, което казваш да е истина.
Вярвам ти, защото не отричам душата на човека, убедена съм, че тя съществува и не умира след материалната смърт на тялото.
Разликата между двете е, че едното си остава под земята, а другото не умира НИКОГА.
Аз лично мога да ти докажа, че съм убедена в това нещо като ти дам пример, чрез мен и случки, който са ме карали все повече и повече да вярвам, че рая и ада не са плод на нечие въображение.
Но смятам, че видяното от мен, трябва да си го запазя в тайна не е задължително всеки да го знае.
Давам ти други два примера.
Тъй де .... в евангелието на Йоан (един от апостолите и учениците на Исус) се казва следното (казвам го наизуст, за това, ако имам нещо сбъркано се извинявам предварително): "Има тайни, който се разгадават, а други остават скрити. Докато сте на земята и водите земният си живот избирайте какви да бъдете, но внимавайте много с избора си. Защото има последствия, защото един ден материята умира и се заличава от лицето на света, а духа, който е бил потъпкван от неправилният ви избор и множеството грехове, остава да живее вечен живот. Дали ще отиде в Рая или в ада, зависи от вас. Вие не сте материята, вие сте духа."
Неговите писания са наистина най-разбираеми и за това вуйчо ми даде неговите да чета, защото исках да знам повече относно това. Пък и той е монах, в семинарията са ги учили тези неща.
Принципно аз съм на мнение, че когато не виждаш нещо, не значи, че го няма. Да кажем например следното. Ние разсъждаваме, мислим, чувстваме, но някой някога да е виждал мислите, чувствата или разума си - не, но това не значи, че ги няма.
Някой някога да е виждал живота си - не, но това да не би да значи, че ние не живеем или значи, че всичко е просто сън. Не смятам така.
Някой някога да е виждал характера си - не, но това пак не значи, че го нямаме.
За това вярвам ти поне от части. :)
Но не съм съгласна с това, че разказваш случилото ти се. На мен също ми са се случвали много неща, който са неестествени, плашещи дори, но аз не ги разказвам, смятам че трябва да ги запазя в тайна.


Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8e7a87e7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Йоана, явно много си навътре в материята. Интересно би ли споделила на какво ни учи библията относно съдбата. Писано ли е /някъде там/ какво точно ще ни се случи през живота или не? Човек господар ли е на съдбата си или не, според това което се учи и при монасите :) ?

K-Man

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 58c23943d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   K-Man - Разбира се, бих отговорила с радост на въпросите ти. Не смятам, че съм кой знае колко навътре, просто чета всичко, за това, от което се интересувам.

- 1 - Относно съдбата ти библията, само казва какво става с теб след като те заровят под земята. Описано е много точно, но повечето библии в днешно време са изключително опростени и пише прекалено малко неща. Единствено в евангелието е преписвано всичко много точно. В преводите, дори е запазен и езика, начина на изразяване от пишещия. Повечето са на иврит, руски и латински, но има и на български.

- 2 - Не не е писано, това не ти е гадателска книга. Казва се само, че всеки се ражда със написана съдба, от която не може да избяга. За Бог не е проблем да улесни живота ни, но той иска да изпитаме, това което ни се случва, защото сигурно знаеш, че докато не изживеем нещо, не го осъзнаваме.

- 3 - Има монаси, който направо приемат монашеството, но други (като вуйчо ми) първо учат в семинарията и след това правят избора си. Той учи за свещеник 3 или 4 години и тогава стана монах. Там са ги учели на много неща, който в библията вече не пишат. Четат стари библии, жития на латински език и сами си ги превеждат някой даже и са писани на иврит.

Знаят много повече неща. В манастира, където живее той са около 10-тина монаха, но няма монахини и там имат много такива книги на чужди езици. Той е превеждал пред мен.

Повечето жития са на на латински, а евангелието на Йоан го имат и на български и на иврит (оригиналното), но те са го сравнявали всичко е преведено дословно, не са използвани синоними за да е по-разбираемо. Такова нещо няма дума по дума е преписано, ама на български.


Това е, ако имаш още въпроси питай. Бих ти отговорила с радост. И пак казвам просто чета много такива книги. Монасите даже ми се чудят почти винаги когато ходя в манастира (а е често) взимам да чета книга.


Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8e7a87e7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   "Не не е писано, това не ти е гадателска книга" - "Написано някъде там" не трябва да го приемаш буквално момиче. Тези думи са тънка подигравка, че няма как предварително всичко да е решено и предопределено /и написано някъде там ... горе или където и да е/.
"всеки се ражда със написана съдба, от която не може да избяга" - Сигурна ли си? Тогава къде отива така нареченият "избор" ? Разбираш ли, че този начин на мислене отхвърля избора като цяло. Тоест, ако тези твои думи са истина, то нищо няма значение каквото и да мислиш или правиш нещата пак ще се случат. Нима това казваш?

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3670d1c5de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз вярвам в такива неща, но честно казано ако го видя сигурно ще се панирам супер много. Духовете са в друго измерение, принципно би трябвало нищо да не могат да ти направят. Баща ми ( не е луд хаха макар, че отначало си го помислих) ми е казвал, че е виждал. Сянка, която нали се е появявала и изчезвала и как гардероба често се отварял сам. В помещението, което е обитавал тогава, преди е имало семейство, но при ужасен инцидент 1-то дете и бащата са починали, а майката и другото дете са се преместили :) може те да са били, да имат недовършена работа :) Всеки вярва в каквото си иска. А до това, че се усещали след не знам си колко часа, според мен пълни глупости

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6a69e2bfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Според мен, хората знаем твърде малко, а смятаме, че знаем твърде много. За тези, които не вярват, че е възможно да съществуват подобни неща ето нещо, което ще ги накара да се замислят, колко струва тяхното въображение. Нека всеки, който отхвърля възможността да съществуват духове, т. е. той е "здравомислещ човек", да се опита да си представи безкрайната вселена. Как изглежда безкрайността? Може ли "здравомислещият" ум да възприеме тази реалност? Не, не може! Опитайте наистина това упражнение и сами ще се убедите, колко е ограничено съзнанието ни. Нашите представи са твърде бедни за подобни измерения. Сензорните ни системи не са способни да навлизат толкова лесно в други измерения, извън тези в които битуваме осъзнато. Ето защо, това което понякога виждаме, като духове и необясними случки е част от други светове, паралелни на нашия. Понякога и грешим, че сме видели нещо необяснимо. За мен едно е сигурно, "духове" или по точно същества от други измерения, понякога се преплитат с нашия свят. Ванга е добър пример, че умът ни има и страни, които никак не познаваме и, че той може да прониква и в други измерения, макар и не толкова лесно. Лично на мен в живота са ми се случили странни неща и то не еднократно. В един от случаите не бях сам. Моята приятелка беше до мен и доста се стреснахме от случилото се. Няколко дни след това майка и каза "какво се случва тук, вратите и прозорците сами се отварят и затварят" и тъкмо го каза, вратата пред няколко човека се затвори почти цялата. Имайки предвид, че вратата не е толкова лека и липса на каквото и да е течение, може само да доведе до това да те побият тръпки, гледайки как непосредствено след нейните думи, врата започна да се затваря. И понеже и преди това ми се случваха други странни неща, знаех, че това не е случайност. Изглежда ме следваше нещо - защо и как, така и не разбрах. Когато отидох в казармата, като чели всичко утихна, докато не разбрах, че това не е съвсем така. Месеци имах странно усещане за "нещо" което не ми даваше покой, защо е това усещане. Накрая стана ясно! Просто "някой" се е опитвал да ми покаже бъдещето, да ми помогне, да ме предупреди. Аз така и не го разбрах, докато не се случи. И сега ме побиват тръпки, като се замисля как е възможно това. Аз вярвам, защото съм преживял! Някой може да ги нарече измислици, въображение, но за мен е ясно - никак не е толкова просто. Не бъдете много лековерни и не подценявайте илюзиите на които е способен вашият мозък. Те съществуват, но границата между тях и илюзията е много крехка и ако споделите малцина биха ви повярвали. Дори и аз бих подложил на съмнение казаното. Бъдете добри хора, вярвайте в доброто и ако ви се случи, не се опитвайте да воювате с него. Каквото и да е "то", ще е дошло в живота ви с Мир, ако и вашата мисия е Мир. Колкото до съдбата, такава има! Как обаче тази съдба е преплетена с избора, който правим в живота си? Никой, никога няма да ви разкрие тази мистерия. Ванга се е опитвала да предупреди мнозина за тяхната съдба и въпреки това съдбата ги е сполетявала без да могат да я избегнат. Реално, самите и предсказания, са предопределена съдба, за едно или друго нещо. Да не вярваш в съдбата е израз на една повърхностна представа за света. Материалността не е смисълът на този свят! Има нещо много по фундаментално, което едва ли хората ще разберем някога. Ето защо и никога машината няма да стане подобие на човека, както мнозина хора вярват!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 37939ab56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Да ви разкажа и за моят случай. Един ден отидохме на село със баба ми и братята ми и когато стана вече време за лягане и всички заспаха ( включително и аз) и се събудих към 2-3 часа и си отворих очите, но видях нещо до леглото си, то беше с форма на човек, но сякаш беше изправена сянка и от тогава си затворих очите бях много уплашен и не смеех да си отворя очите и сърцето ми биеше силно, и цялата сутрин от 2-3 часа докато съмне бях много уплашен и не можах да заспа. Само да добавя, че не може в цялата вселена да сме единствени.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: ca60e26917
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   21. 12. 12 казваха че е края на света но и така не се случи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 52be8b5bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Много хора не биха ти повярвали, биха решили че си луда, но аз не. Аз не, защото вярвам в духови и други паранормални неща и създания.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e89489d524
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   аз ти вярвам,интересувам се и ти съчувствам

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e89489d524
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   не си луда.гледала сум такива клипове и духове съществуват

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 007f6a2536
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Вярвaм че имa духовете зaщото един път в 00:00 чaсa кaто си лягaх изгaсих телевизорa ми и остaвих дистaнционното върху скринa ми и след 1 минутa чувaм кaк дистaнционното се влaчи по скринa и кaто пaднa дистaнционното веднaгa светнaх лaмпaтa и прибрaх дистaнционното в едно чекмедже

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ab9aab33ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Магическият час - полунощ! ;д Каква е логиката точно тогава духовете да са най-активни? Ами няма такава, няма и духове, край!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 272d3d72e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Абе то всичко много добре, ама духовете не са ли някакви нематериални създания? Как така ще отварят и затварят врати и изобщо ще си взаимодействат с вещи от физическия свят? Поне на мен ми звучи абсурдно...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d4f19761b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Мила ми Авторке, духове разбира се няма :)
Има различни психични състояния.
Просто си била в по-особено настроение.
И всичко, което описваш е самата истина...в твоите мисли.
Всъщност това е богатството на мисълта, да можеш да си представяш неща, които не съществуват.

А по-простите хорица търсят несъществуващите неща в разните религиозни книжки. Просто защото нямат въображение.
Ако бог все пак е направил света, направил го е много скапан. И ние постоянно го подобряваме :)

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: eea075a921
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 272d3d72e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   38, никога не говори за "Боен клуб"!...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 11a101f04e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Вярвам в тези неща и обожавам историите за духове. Сигурен съм че те съществуват, има нещо отвъд.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6a69e2bfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Вероятността да има духове е почти 100%. Какво обаче са те, защо и как се проявяват едва ли някой може да каже. За тези които не вярват, явно не са се сблъсквали никога с подобно нещо за да усетят тръпката от подобни събития. Освен това добре е да знаете, че науката отдавна работи и развива квантовата физика, която създава възможност НЕматериалното да се превръща в материя и обратното. Дори има вече технически разработки, които се използват в практиката. Работи се и върху създаването на Квантов компютър, който ако бъде създаден някога, ще извършва повече операции в секунда отколкото атоми има във вселената. Да спомена и новите теории във физиката базирани на теорията на суперструните, която теория определя 11 измерения , плюс времето, стават 12, а не така както ние вярваме, че са само три и времето. Ако теорията е истина се пита какви са останалите измерения и къде са скрити те, защонеги виждаме и осъзнаваме със нашето съзнание. Освен това е възможно да има и други. Аз съм преживял и вярвам в духве, но и да не бях, пак бих бих заложил че вероятността да съществуват е по-голяма от това да ги няма. Има и нещо интересно, което малко учени биха си признали, колкото повече научават подробности за света ики някакъв неин аспект, толкова повече се отричат от материалността и рано или късно опират до Бог и НЕматериалността, започвайки да осъзнават, че отговорите които търсят ги няма в материалността която изучават. Преди време бях прочел изказване на учен, който работи над някакви изследвания и открива отговори на породени от науката въпроси въпроси в разказите на един обикновен човек, който говори от името на създание от друго измерение. Тогава ученият се изненадал много как е възможно някой, който идея си няма от тази материя да дава отговори, които учените не откриват толкова години и изследвания. Така те се запознали и станали добри приятели. Онова което искам да кажа е, че нещата не са никак прости и когато някой казва, че му се случват странни неща трябва да имаме едно наум, че в съвсем възможно това да не е плод на болен ум, а на нещо непознато за нас хората. Вярно пълно е със шарлатани и вероятно собствени илюзии, но има и много изключения. Убеден съм в това!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7079d5f6ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   И аз съм попадала в подобни ситуации и знам колко е стресиращо, но мисля, че няма причина за страх и паника. Всичко се дължи на това как го възприемаш. На мен лично много ми влиае тази тема, но мисля, че е нормално да се плашим от непознатото. Свикнали сме да действаме и мислим в реалния живот, който познаваме, но дали това е всичко? Според мен живота съвсем не е фиксиран в ежедневие. Напоследък установявам, че ние всички сме заедно физически и материално, но душевно съм сигурна, че няма един с един равен, например някой дали се е замислял как другите хора усещата думата "дом", например? Всичко е много относително. Както си го представиш, така става. ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f902df18a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   На Коледа едни мои приятели ми разказаха една история. Вечеряли и утре щяли да оправят масата. Тя си седяла разхвърлена. На сутринта приятелката ми се събудила първа и видяла чинийте почти празни. Питала всички дали го е почистил. Но никой не е бил. А вечерта тя и баба и чували странни звуци. Според мен те наистина съществуват защото съм чувала и други истоори. За това ти вярвам!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ca09562077
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Към номер 7.

И на мен ми се е случвало кучето ми да лае срещу прозореца, обаче в моята стая. Ще си призная че се стреснах, защото то лае само когато има някой у вкъщи, който не харесва. И казах на мама, а тя каза че е нормално.. Според мен не беше, защото то се бе втренчило и лаеше и като кажех Флъфи(така се казва кучето ми) то не се обръщаше...

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 377822b251
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   И според мен има духове, то е ясно, че смъртта не е краят...
Но дали наистина те остават тук на Земята, или отиват в друг свят, или може би остава само част от тях тук?

Мога да дам пример. Преди три години почина един скъп за мен човек (въпреки, че се бяхме скарали и не си говорехме много години, защото тръгна по лош път). Бяхме нещо като най-добри приятели от деца, по цял ден ту у нас, ту у тях и тн (а живееше и над нас). И в деня, в който е починал, аз го сънувах как плаче, а после разбрах за това. И след това цялото ми семейство беше като изпаднало в депресия, аз плачех по цял ден без причина, вечерта чувах злобни гласове, а в стаята усещах, че имаше някого... Всяка вечер ме тормозеше, както и нашите изглеждаха много изтормозени, а времето в нашия квартал всеки ден беше едно.. мрачно и потискащо!
И така около един месец и после сякаш нищо не е било.

Друг случай, когато почина любимият ми музикант (той не е много известен! ). Аз му знам да свиря много голяма част от репертоара му и тн. И една вечер реших просто да посвиря е така само негови песни... И котката ми изведнъж почна да мяука и ме гледаше и си надигаше много смешно главата сякаш имаше някого зад мен. И аз посвирих, после реших да пусна една негова песен в ютуб. И видях в коментарите да пише RIP... И аз не знам защо си пуснах точно тази песен, като не ми се слушаше... После видях и други негови песни на които нямаше такива коментари, че е починал. Само на тази песен имаше - все едно е искал да ми каже.... (а и впоследствие си споммних, че преди две седмици го бях сънувала - съвпада точно когато е починал)

Не си измислям, това са истински неща. Правете си изводите дали е уместно да отричате неща, които не виждате и не знаете дали са така.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 941bb4e303
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   В нета има текстове свързани с Крион. Чел съм някой от тях и понякога написаното ми се струва не толкова важно, не го запомням, минава ей така през главата ми. Но след време осъзнавам нещо от опита си в живота и отново по случайност прочитам някоя тема от тези текстове. В даден момент осъзнавам, че това съм го чел някога, но съм пропуснал да забележа, колко истини се крият в тези на пръв поглед обикновени и безсмислени на моменти изречения. Причината не е защото не съм чел внимателно първоначално, а просто защото не съм бил готов да осъзная написаното. Това ме кара да си мисля, колко прав е Крион. Той много пъти споменава, че сме ограничени и имаме импланти, които ни пречат да знаем повече. Това е уникално, защото когато човек осъзнае как елементарните изречения остават съвсем неразбрани и неосъзнати, какво остава да осъзнаем неща свързани с толкова абстракция и подозрителност, като въпроса за духовете. Вярвам, че много хора се сблъскват с подобни преживявания и ми е интересно да чета за тях. На мен са ми се случвали много интересни неща. Веднъж на един изпит осъзнах че за да успея ми трябва молив и гума :) Уви аз молив никога не съм носил за изпит, какво остава за гума. Започнах да се чудя от кой да взема и кой може да има, но как да се въртя, ще ме изгонят. И така се чудя какво да направя, ядосах се много и трябваше да се примиря. Мина поне минута, две, докато мисля какво да направя, накрая си викам, няма как! Забих глава над листовете пред мен и с ужас какво да видя - в ръката си държа молив отгоре с гумичка! Направо подскочих, неможах да повярвам на очите си, дори и сега тръпки ме побиват като се сетя за това. Оказа се, че по незнайни причини в папката съм сложил молив, как, защо и кога е станало това идея си нямам. За още по голям ужас и учудване за мен, като съм бръкнал в папката вместо химикал съм извадил молива, но това не съм го забелязал изобщо и така съм го държал в ръцете си, като в същото време се чудя от къде да намеря молив. Взех си изпита! Ако бях взел химикала когато съм бръкнал в папката а не молива, нямаше да знам, че нося подобно нещо в мен. И до сега се чудя, нима подобни съвпадения не са меко казано, страни!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 259593fc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Съществуватли духове ?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: adf21dd22c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   И аз вярвам, че духове съществуват. Имам и една история.
Преди няколко месеца почина много близък приятел на баща ми. Той беше на погребението и беше просто съсипан. Когато се върна само мълчеше, беше съсипан, не му се говореше. Вечерта баща ми си беше налял кана с вино и тъкмо да си налее в чашата и е усетил как нещо нещо дърпа каната, тя се разсипа и виното се разля. В този момент аз влязох и се очух много, когато видях разлятото вино. Той ми каза какво мисли по въпроса. Първоначално ми се стори, че може да е пян, но не беше и му повярвах. Баща ми не е непохватен, беше ми странно. От този ден започнах да вярвам повече в духове и живот след смъртта.
ПП Този приятел на баща ми обичаше виното и може би това има нещо общо със случката.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c198d4c53a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   Аз много пъти съм чувал звуци и усещал чуждо присъствие, даже една вечер видях мъртвия си дядо. Духове и извънземни има!!!

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 15e5ce0d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

58.   И аз вярвам!Преди години бях поканена на рожден ден обаче беше късно сигурно към 10 часа защото беше лято.Рожденият ден беше в един ресторант.Бяхме около 20 деца.На една маса в другият края имаше един човек.Изглеждаше около 60 годишен.Минаха 2-3 часа от рождения ден и имаше още доста деца включително и мен(аз съм на 16 да не се шашнете за късното време).Погледнах за миг към онази маса където седеше човека и там имаше още три-четири човека с бели ризи и побеляли коси.Говореха си как това е техният приятел и го чакат.Ясно беше че човекът не ги виждаше.Искаше ми се да ида и да му кажа че нещо не е наред.Но нещо ме спираше.След няколко дни разбрах че този човек е починал от инфаркт още на следващата нощ както бил в ресторанта.И до ден днешен съжалявам че не му казах...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ab9aab33ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

59.   58, не бих казал, че ти вярвам, но от инфаркт не можеш да се спасиш. Иначе я си представи как спиш само с един приятел в изоставена хижа в планината посред буря. Всичко отвсякъде се треска и чуваш най-различни неща. Това беше най-екстремното преживяване.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 20 дни
hash: 23dbd03f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

62.   Здравей,
И аз съм имала подобни случки, но за разлика от теб аз съм от хората които много лесно се плашат. Аз вярвам в духове. И мисля, че щом преди милиони години хората са ги споменавали и описвали значи те наистина съществуват. Но както и да е. Често ми се е случвало да настръхвам, да ме побиват тръпки, когато съм съма и в повечето случаи съм усещала чуждо присъствие. Моят съвет е да не обръщаш особено внимание на тези неща, да мислиш за хубави неща. А ако толкова много те е страх не оставай сама за дълго време винаги бъди в компания.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7e25997105
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

66.   Към номер 50
И на мен ми се е случвало кучетата ми да лаят без причина и двете лаят към една и съща точка

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 42ec050708
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

67.   До номер 12: Това е най-добрия вариант!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ea4335f149
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

68.   За духове-не знам, ама със сигурност е имало течение и това е предизвикало лекото отваряне на шкафа. Така, че спокойно! Не е бил зъл дух.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ba73110513
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

69.   Аз като цяло не вярвам в такива неща.... но една вечер бях с приятелката си ходихме на кино и се връщаме в нас и наще ги нямаше, ( аз живея в къща ) и значи влизаме и се чу нещо странно от руда на микровълнова. Та да легнахме заедно и се чуваше нещо като хлопане, , , Още не мога да си го обесня не знам да ли ми се е причувало или?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 95e40b4e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

70.   Мен ме е беше страх преди от една актриса на филм защото беше много лоша гледах този филм когато бях на 4-5 години и го скоро ме беше страх постоянно си мислех че е при мен зад мен и чака да остана сама но вече спря да ми пука за това и ми отмина страха.. дано и при теб да е така.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 56b6e235be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

76.   Аз също вярвам в духове. Имам приятели който вярват в елфи, феи, Дядо Коледа и какво ли още не, но аз и още няколко човека от моята компания вярваме в духове. Историята ми се струва малко преовеличена, но наистина има такива неща. Например когато остана сама независимо къде или пък съм с братовчедките си чувам звуци като стъпки, падат неща, вилици, лъжици и дори бяха паднали от най-високия рафт на шкафа някакво зрънчо което беше затворено, а когато падна отворено. Не мога да си го обесня, но се случи.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 56b6e235be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

77.   Аз също вярвам в духове. Имам приятели който вярват в елфи, феи, Дядо Коледа и какво ли още не, но аз и още няколко човека от моята компания вярваме в духове. Историята ми се струва малко преовеличена, но наистина има такива неща. Например когато остана сама независимо къде или пък съм с братовчедките си чувам звуци като стъпки, падат неща, вилици, лъжици и дори бяха паднали от най-високия рафт на шкафа някакво зрънчо което беше затворено, а когато падна отворено. Не мога да си го обесня, но се случи.

 
  ...

1-50 от 54
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker