Куче мини шпиц - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Куче мини шпиц
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 9437 пъти
Здравейте,
От много време искам да си купя куче (малка порода като мини шпиц), но нямам нужната информация за това как се отглежда куче. Имам котка на 3 години. Живея 4 стаен апартамент и според мен това е достатачно на едно малко куче. Интересувам се, колко дълго може да се остави едно куче само вкъщи? Аз съм втора смяна на училище, а родителите ми също не са си в къщи пред деня. Единствено брат ми остава, но и той 3 дни в седмицата е на курсове. Нали няма проблем едно малко куче да стои само около 6-7 часа? Моля ви ако имате опит с кучета да ми помогнете. Ако имате и други съвети - коментирайте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7816b41aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Първо се информирай много добре за породата, която си си избрала и прецени дали ще можеш да се справиш с отглеждането на кучето, то е като едно бебе, нуждае се от постоянни грижи, не е играчка и не може като ти писне да го гледаш и да го захвърлиш на улицата. Е, с това се надявам да си наясно де. И най-вероятно в началото ще има проблеми в съжителството с котката, но ще свикнат. Иначе мястото е достатъчно за едно малко кученце. Ти си се спрял/а на мини шпиц, което наистина не е лош избор, но аз бих ти предложила йоркширски териер. Прекрасни кученца са, аз си имам едно на 7 месеца. Много чисти са, лесно се обучават на хигиенни навици и са много добри и любвеобилни. И най-вече ти предлагам тази порода, защото шпицовете пускат мнооого косми, а йоркитата не си сменят козината, тя им расте доживот. Така че няма да ти се налага по няколко пъти на ден да търчиш подир кучето с прахосмукачката. А иначе и аз съм в същото положение - 2-ра смяна съм и нашите през деня ги няма. Взехме я когато бях лятна ваканция и не я оставяхме сама никога и затова много се притеснявах, че ще създава проблеми като тръгна на училище, но изобщо не стана така. Напротив, нито лае, нито скимти, почти цял ден е сама и през цялото време си спи. Нито веднъж не ми е правила бели, само няколко пъти беше съборила едни кърпи в банята, ако това въобще се брои за беля. Знае си да си пишка и ака в банята, но попринцип като се прибера рядко намирам да го е правила, защото както казах през цялото време спи. Разбира се от куче до куче има разлика, но на мен лично абсолютно никога не ми е било проблем да я оставям сама дори за повече от 6-7 часа. Ако си сигурна, че искаш шпиц не мога да ти помогна, защото не съм запозната с породата. Виж, за йорки мога, защото преди да вземем моята съм изчела сумати информация. Но се порови в интернет, там със сигурност пише абсолютно всичко, което искаш да знаеш. Обаче първо се информирай за всичко, бъди сигурна, че ще можеш да осигуриш всичко на кучето и че ще можеш да го гледаш, и тогава го вземай, за да не се окаже то потърпевшо. Успех ти желая :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 27b59b134f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Здравей мила. Отглеждането на куче е далеч по-отговорна работа от колкото си мислят много хора.
Пъвро се запитай: Имаш ли достатъчно време за да се грижиш за това куче? След това ще търпиш ли да имаш косми из цялата си къщаи напишкано навсякъде през първите месеци? Едно куче живее прлиблизително между 10-15 години, готова ли си да бъдеш до него през това време, не си и помисляй да го изоставяш с месеци, а още по с години. И имате ли паричните средства за играчки, храна и ветеринар ако се разболее?
Ако на всеки един от тези въпроси си отговорила с да (както и родителите ти), то вие сте готови за едно малко съкровище в семейството ви.

Относно въпросите ти:
Ако котката ти е по-мила би се справила добре с приемането на кученцето. Апартамента ви е достатъчно голям, стига кучето да се извежда.
Разбира се, че има проблем едно Малко куче да стои толкова време само...! Опитайте се, да прекарвате повече време с него особено докато е малко. След това е малко по-приемливо, стига кучето да има занимание. :)

Един много важен съвет. Много важно е от къде взимате кучето. Зоомагази-ИЗКЛЮЧЕНО! Обява по интернер-НИКОГА! Приятел на ваш роднина - приемливо ако кучето има нужните документи. Паспорт, родословие и е здраво също така се уврете, че кучето има нужните ваксини и не взимайте куче по-малко от 40 дни. Също така изисквайте да видите и другия родител на малкото бебче. Ако кучето няма чип- да му се сложи и да му се бият всички ваксини. Нека след вземането бъде прегледано и от ветеринар. Като цяло най-доброто решение е кучето да бъде взето от РАЗВЪДНИК. Скъпо, но можете да бъдете напълно сигрни в здравето и чистотата на породата на вашето куче и не само има и още причини да вземете кучето си от развъдник, но мисля, че тези са достатъчни.
успех ако имаш още въпроси пиши

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 46c11848a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Здарсти! Пиша ти като горда собственичка на 3-годишен бял мъжки мини шпиц и мога да ти кажа, че са страхотна порода. Вярно е, че пуска много косми, но се преживяват, предвид какви сладури са. Много игрива, жизнена, чувствителна порода са! Хубаво е да го вземеш, ако НЕ живееш в стесова среда / нон стоп караници и крясъци ще го съсипят, вярвай ми. Лае много и се тормози дори при най-малката кавга, шум и т. н. /, което се отнася изобщо за каквато и да е било порода, която избереш. Все пак знаеш- стесът води до здравословни проблеми, а обикновено малките породи са доста предразположени към такива при неправилно отглеждане, неподходяща среда на живот или храна. Мини шпицовете са много гальовни и учудващо много умни, предвид, че се водят кучета тип "компаньони". Приготви за невероятни хитринки, ще ти вземе ума и бая ще се смееш с подобна мака лисичка вкъщи. :D Много силно се привързва и страда, ако го отделиш от стопанина му. Трябва да го решиш редовно, за да поддържаш супер пухкавата му козинка, за да не се оплита и да не го сърби. Хубаво е да го храниш със специализирана храна. Лесно се обучава, особено с лакомства / не са будали, разбират кога носиш лакомство в себе си и кога искаш да ги излъжеш да направят трик без наградка! /
Моят съвет към теб е да се ориентираш към малко по-голямо като възраст кученце, ако нямаш време нон стоп да му чистиш поразиите и да го пазиш да не налапа всичко, що се изпречи на пътя му, ако е още бебе, на което едва му порастват зъбките и венците го влудяват, и карат да хапе и дъвче като пираня. Сериозна съм, моят го взехме още бебенце и първите месеци се видяхме в живо чудо с него, докато не му пораснаха зъбите и не се очовечи малко. Наръфа 2 стола като вафли, изяде парче от матрака, нон стоп сме му давали активен въглен от страх да не се отрови с нещо! Ама то всички бебета-кученца ръфат така, докато им никнат збетата, тъй че минава и тоя период. Ако е бебе, отначалото веднага ще почне да търчи след теб и да те следва навсякъде любопитно и много ще скимти и плаче, ако го оставяте да спи нощем в друга стая, далеч от теб и самичък. Доста го е страх и енормално- все едно теб да те вземат като бебе от майка ти и да те сложат да спиш сам на тъмно и ново място! Трябва да си твърда и да го научиш, че не можеш нон стоп да му ходиш по задника :D Ще прекарате със съседите няколко безсънни нощи, докато свикне и няма да имаш повече проблеми с това.
Не се плаши, обаче, тези неща се отнасят за всички бебета-кученца, независимо от породата. Порастват и поумняват толкова бързо, че по някое време те хваща носталгията по оня период, в който някакво малко пухено меченце подскачаше след теб като захарна топчица и ти гризкаше пръстчето, като го гушнеш <3.
Много добре се замисли дали можеш да поемеш тая отговорност. Докато го свикнеш да се изхожда само навън или в банята, трябва да го извеждаш на много, чести и дълги разходки и да го поощряваш винаги, щом си свърши работата извън пределите на стаята. Така, че или поемаш гигантическата отговорност да му осигуриш 24/7 бавачка /ти или някой близък да те замества/, или си вземи по-голямо и вече научено на някои навици сладурче.

А и още нещо- аз мойто си го взех именно от обява по интернет и съм повече от доволна! Не исках сертификати за родословия и т. н., не ми се занимава с изложби и простотии, просто исках хубаво, здраво, игриво и жизнено кученце за другарче! Хубаво е преди да го закупиш да го видиш, да има паспорт и съответната ваксинка/и. Задължително е, ако го искаш здраво! Намери си добър ветеринар!
Надявам се да съм ти помогнала някак. Ако имаш още въпроси, питай, ще се радвам да помогна! ^^

Рири~

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a9229f8116
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   От авторката:
Благодаря за съветите. Все още се чудя дали да си купя мъжки или женски мини шпиц. Знаете ли какви са особеностите на половете ( характер, привързаност към стопанина)? Много бих искала кучето ми да е привързано към мен, но мисля че това не се определя от пола му :D

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 46c11848a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Женските, логично, имат менструален цикъл и през определен период кървят и трябва или да набавите памперси, или да пазите килимите и меката мебел. Обикновено женските имат много по-често здравословни проблеми с половата и отделителната система. Имам познати с женски кучета, на които им се образуват кисти в матката или подобни и се налагат опереции, като понякога дори не се знае защо се образуват. По мое налюдение мъжките са по-неспокойни, когато са разгонени, а и по принцип са май някак по-нервозни, може би? :D То в крайна сметка си зависи от самото кученце, защото и те си имат характери и са различни.
А и не се безпокой за привързването. Ако го обичаш, храниш го, разхождаш го, играете си, грижиш се за него и го възпитаваш, няма как да не те заобича и да не се привърже. То е като малко детенце.

Рири

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a9229f8116
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Пак от авотрката:
Съгласна съм. Но ако взимаме куче със сигурност ще го кастрираме, защото така е най-добре. След кастрация променя ли се поведението на кучето ( неспокойство и т. н)? Котаракът ми е кастриран, но не знам как е при кучетата. Тогава спира ли цикъла на женската? Логично е да спира, но бих искала да чуя и вашето мнение по въпроса.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 27b59b134f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Добре е кучето да роди поне веднъж ако е женско. След това може да следва кастрация тъй като вие не сте развъдници, но ако кучето ви е без родословие го кастрирайте.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 44b0a17177
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Здравей, аз имам куче мини шпиц, но е голямо вече на 2 години. Взех си го научено. Смисъл голямо, защото от малко много ме беше страх да не пишка по килимите. Взех си го на 1 година някъде, с изградени навици. И няма проблем да седи само в къщи даже повечето време прекарва като стой само в къщи. Нямала съм никога проблеми с него. Дано да съм била полезна :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5ce85ba288
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Здравейте!Пиша като горд собственик на мъжки и женки пинчер.Женския го гледам от 8 години,мъжкия от 4 и трябва да ви кажа,че това дали кучето ще може да стои само вкъщи зависи най-много от стопанина.Първоначално като си всех женското правеше бели,но за около седмица-две го отучих сега само като кажа думата НАВЪН и двете ми кучета почват да се въртях кръг,да се радват и чакат да им сложа поводите.Така че ако ще си зимаш куче,независимо каква порода,трябва още от началотото да разбера кой командва и какво не трябва да прави.
Бих ти препоръчал пинчер,защото козината му не е толкова голяма,не му падат космите и не цапа,но в крайна сметна ти си решеваш.
Нядявам се да съм бил полезен! ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a9960a9476
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

10.   Предстои ми да получа кученце порода шпиц мъжко на 40 дни. Прочетох по горе написаното, но не ми стана ясно с каква точно "специална" храна и лакомства да го храня, колко пъти дневно и какво количество храна да му предлагам ? По отношение на разходките също не ми стана ясно - колко пъти да го извеждам и колко дълги да са разходките ? Чела съм, че дребните породи се нуждаят от по къси разходки - така ли е ?

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 07d481c50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Ами може би проблемите с оставянето на кученцето само вкъщи има много лоши страни. 1Може да се почувства изоставено и да скимти или да плаче 2Когато се чувстват изоставени някои кучета започват да правят много бели от мъка 3През тези 6-7 часа трябва да има прясна храна и да му се сменя водата 4Очаквай напишкани мебели ако ще го оставяш само. Моето куче е само през учебната година по принцип само 4-5 часа. Пък и баба ми е вкъщи. Можеш да помолиш баба си или дядо си да окажат помощ. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 73ff41a1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   аз също имам куче още е малко на 3 месеца. вчера ходихме на море и го оставихме за 9–10 часа но заключих естествено, но първо го разходих и му напълних купичката с вода и храна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker