Аз бях лоялна към нея, а тя към мен - не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Аз бях лоялна към нея, а тя към мен - не
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1429 пъти
Здравейте, писала съм неведнъж в този сайт и винаги съм получавала помощ, моля ви да ми помогнете и този път.

Момиче съм, девети клас. В другата паралелка има едно момиче, което познавам от втори клас, бяхме заедно в едно училище и в гимназията също сме. Тя доста се промени - към лошо - започна да пуши цигари и трева, взима амфети "отвреме-навреме" уж, смени си цвета на косата много пъти, изгори я от изправяне всеки ден, носи тежък грим, разголени дрехи и токове на училище, качва предизвикателни снимки в профила си във facebook, съпроводени с текстове от какви ли не чалги, направи си пет големи татуировки по тялото, има пиърсинг на езика, устната и пъпа, а е само на 14... както и да е, спада към така наречените "кифли". Не сме точно приятелки, но явно ми има доверие, тъй като ми казва какво става около нея, когато се засечем, прегръща ме, когато ме види някъде по улицата, но дотам - никога не сме излизали навън, нито се интересува от мен, но аз и не искам да съм в нейната компания от пушещи и дрогиращи се деца.

Въпросът е там, че преди около четири месеца имах болки в един зъб и зъболекаря ми откри голям кариес. Наложи се да му се направи пломба, но тогава майка ми беше на семинар, а с баща ми не съм в никак добри отношения и отказа да ми даде пари, дори и когато разбра за какво е - каза, че не го интересува. За това ще пусна отделна тема, тъй като не ми е добре вече много и психически заради доста неща. Както и да е, та не ми достигаха пари за въпросната пломба, имах малко спестени, но ми трябваха още 10 лв и поисках от това момиче, което описах по-горе. Тя ми каза "добре, но ми ги върни утре, 'щот ми трябват". Още на следващия ден й ги върнах, наложи се да искам от баба ми, но й ги върнах, удържах на думата си, както правя винаги.

След около две седмици, точно когато бях си получила джобните за месеца, които баща ми често пъти "забравя" да ми даде (а не сме зле финансово, никак даже), момичето ми писа съобщение дали мога да й заема 20 лв. Когато попитах за какво са й, отговорът беше - "не са за мен, а за една приятелка, която много обича едно момче". Бях скептично настроена и с право, дадох й ги (сгреших ужасно) и се оказа, че ги е дала на въпросната приятелка, за да си направела някаква татуировка с името на някакво момче. Останах пак почти без никакви пари за джобни и я помолих с добро да ми ги върне, тя каза, че ще ми ги върне следващата седмица. Попитах я и тогава и оттогава, от 3 месеца насам, все се измъква и казва, че няма пари и как да ми ги върнела, като нямала - ама има пари за цигари, гримове и трева. Днес отново я питах в училище, отново - "нямам пари". А това не е вярно.

Дайте ми съвет как да си ги върна обратно, парите са ми нужни, все пак не съм банка, нито милионерка, 20 лв не са малко за мен и искам да я накарам да ми ги върне, както аз веднага й върнах нейните, без да отлагам. Моля ви да ме посъветвате нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6841a9a323
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отпиши 20-те лв. и се радвай, че си получила много добър урок в такава крехка възраст.
Първо, НИКОГА не искай пари на заем от чужди хора, ама НИКОГА. Говори сериозно с родителите си, те са длъжни да ти върнат парите за пломбата - не мога да повярвам, че има родитли, които не искат да платят за пломба на детето си!
Сигурна ли си, че не си ги лъгала и преди не си им измъквала така пари за други неща? Бъди честна със себе си и търси начин да спечелиш отново доверието на родителите си.
Колкото до приятелката ти - не се занимавай с нея. Тя е тръгнала по лош път и ще те завлече. Гледай си уроците и напредвай в живота, ако искаш един ден да имаш пари. Учо за стипендия, в гимназията аз винаги съм взимала такава за добър успех - тогава си бяха към 20 лв. месечно, днес може да са и повече.
Когато бях на 13 г. някъде се бях събрала с много лоша компания - пушене, дори пиене, изцепки и макар, че не участвах в техните глупости, и мен искаха да ме изключат от училището. Доказах невиността си и рязко прекъснах всякакъв контакт с тях. Само едното момиче успя също да се спаси. Какво стана с останалите?
Едната роди на 14 г. (баща непознат)
Единият стана мутра и бие за пари разни длъжници - всички в града го мразят.
Най-добрата ми приятелка си понижи страшно успеха и завърши някакъв глупав техникум. После се омъжи за месар-добър човек. Мога да кажа, че тя се спаси.
Останалите се провалиха в живота и днес едвам-едвам преживяват.
Аз учих като невидяла, завърших елитен университет и се омъжих за успял бизнесмен. Днес работя в интернационална компания и взимам няколко хиляди заплата. Оставяме при едно влизане в „Метро“ към 500 лв. само за качествена храна. Нито ние, нито децата ни познаваме вече безпаричието... Зъбите ни ги прави професор по стоматология, използват се най-добрите материали и консумативи.
На твоите години за мен 20 лв. бяха цяло състояние, ходих с лоша компания, но съумях да се откъсна от тях и да си поставя важни цели за живота.
Никога не съм взимала, но и никога не съм давала пари на заем. Това е много важен урок. Бъди щастлива, че си „изгоряла“ с 20 лв., защото има много възрастни, станали поръчители за хиляди левове и днес връщат чужди заеми!!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 59bec48136
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На твоята възраст и аз се запознах със толкова жалки момиченца като тази твоя 'приятелка'. Не след дълго ще се скарате, т. е тя с теб, защото е от 80%-то население на България, което е адски жалко и смешно. Не ставай като нея само защото не си й задоволила някой от капризите. Нека си пуши трева, да си взима "дозата', и да се реже както повечето момичета правят. Това поведение е жалко. Жалко, че повечето не го осъзнават за да видят как изглеждат отстрани.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: dee3e6cfd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Намери някой твой приятел или познат да я ''стегне'' малко. Да се научи че щом взема нещо назаем, трябва да го върне когато може.. Но като гледам твойта приятелка каква е.... Здрав бой и трябва да се осъзнае..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6d63a83799
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
№1, благодаря за съвета, научих си урока от тази случка вече. Момичето не ми е приятелка - ако ми беше, нямаше да си искам парите обратно. Ние сме просто познати.
Родителите ми са пред развод, майка ми е в клинична депресия от 6 години заради баща ми - но това не е за тази тема - както да е, никога не съм лъгала нито нея, нито баща ми, особено за пари, нито съм им "измъквала" и те го знаят. Не се събирам с това момиче, знам че е тръгнала по лош път, но това не ме интересува - не й диктувам аз живота - яд ме хвана просто, че ме използва така и не ми връща парите.
№2, мерси за коментара - не съм тръгнала да ставам като нея, през живота си не съм опитвала цигара, а и не мисля, че ще опитам - имам астма.
№3, благодаря за съвета - обмисляла съм го, но не съм такъв човек. Ще се опитам да я сложа на място с думи, ако до месец не ми върне парите.
Ще се радвам и на още коментари.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f8761d15fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Радвай се, че си изгоряла само с 20 лв. Забрави за тези пари веднъж за винаги, защото наистина няма да ги видиш. Започваш с добри житейски уроци, ще са ти от полза по-нататък. Не прави грешката да си мислиш, че хората са като теб. Не, за съжаление изобщо не са като теб и никога няма да бъдат. Те не са ти. И един психологически нюанс към нещата-един длъжник никога не е благосклонно настроен към кредитора си. Ти си мислиш, че тя ти е благодарна за услугата? Повярвай ми мрази те, защото трябва да ти ги върне. След малко време ще се скарате и ще нарочи теб за виновна само и само да не ти ги върне.
От боклук толкова, моето момиче. Остави я и и гледай сеира. А ти забрави паричките, не се унижавай повече да си ги искаш и излез с гордо вдигната глава от ситуацията и с едно ново знание от гимназията ЖИВОТ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker