Към малките момичета, които още незнаят колко са красиви! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Към малките момичета, които още незнаят колко са красиви!
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3297 пъти
Животът е тежък, а ние хората го усложняваме допълнително и излишно.
Стана изключително тежко да си дете, родител или възрастен, както и човек на първо място.
В държавата ни вече няма средна класа, или си беден или си богат. Пари с честен труд не се изкарват, а с нечестен, бързо се харчат. Чета статии в този сайт, които силно ме тревожат. Става дума за малките момичета, които от ранна възраст отключват комплекси в себе си и се изолират, защото са по-различни от другите.
За съжаление децата са много жестоки, неосъзнаващи какво причиняват на другите около тях и най- вероятно подражаващи на собствените си родители.
Мойте наблюдения са следните, за да имаш самочувствие трябва да се държиш, гледаш и обличаш, като леко момиче. Изобщо не трябва да ти пука- за това трябва да имаш достатъчно пари, за да си позволяваш всичко най- ново, като го демонстрираш пред всички. Може няколко татоса, всякакви изкуствени неща по тялото, лицето, да пушиш, да пиеш...
Реалността е такава, ако не си овца и не се водиш със стадото- вълците те изяждат.
Спомням си като бях малка, имаше период в който носех очила, нямах телефон и пари за закуска, понеже живеех близо до в къщи. Нашите едва свързваха двата края, разбирах ги, не съм ги винила за това. Скоро се научих да казвам- не, колкото по ги тъпчеш, толкова повече те уважават. Само силните оцеляват. Но до къде ще стигнем с тази злоба?
Сега децата сякаш са още по-жестоки и невнимателни. Родители, които са живели зле материално или презадоволително, дават всичко в ръцете на децата си, като забравят да им напомнят за моралните принципи. Независимо, че живеем в един огромен материален свят, трябва ли да се забравяме духовните ценности, които всъщност ни правят личности след време? Не, не трябва, и се надява един ден да го напомня на децата си.
Имаше едно момче в училище, беше хубавец, не му беше трудно да сваля момичетата.
Уважаваха го, беше готин. След като завърши всички го забравиха, поведе се с някакви цигани, и като пуканка между тях, просто потъна.
Момичетата пък, че не бяха манекенки, че кифли, ама какви ли не още. Излизаха с най-яките лоши момчета, и въпреки че се държаха с тях като боклуци и ги рогаха, те се кефеха, нали им обращаха внимание. Те също бързо биваха забравени.
Няма никога да забравя едно малко момиченце, беше толкова красиво, с много дълга светло кестенява коса. Беше не по- голяма от 1 или 2 клас, дойде разплакана при мен, прегърнах я и я успокоих. Разказа ми как и се подибрават в училище, а милото, беше толкова красиво и умно дете. Казах и, че го правят от завист, тя наистина незнаеше колко е прекрасна всъщност.
Майка и беше казала да не им обръща внимание, но до кога щеше да е така, защитох я пред другите. От тогава малкото момиче където ме срещне ме прегръща, майка и също ме поздравява. Напомня ми за мен, само дето не бях толкова красиво дете.
Когато порасне ми е интересно какво ще стане с нея, имаше толкова сила в очите си.
През годините в които израствах, не бях нито най- красивата, нито най- богатата, нито с нах- хубавото тяло, нито дори най- умната.
Просто живеех живота си както си знаех, възпитавана съм с малко по- остарели морални принципи, гледах да съм добро момиче, естествено се забавлявах много. Много е важно да намираш границата.
Не трябва да показваш страх и никой няма да те закача. Често децата изграждат стени около себе си, едни се обличат странно или не се къпят дори, само и само да не ги закачат или се дъжат недрожелюбно и мълчеливо. Естествено ако си просто наивно и добро момиче не си много интересна на останалите, но да си в светлините на прожектора, повярвайте, не е толкова звезно всъщност. Всеки прави грешки в живота си, за мен обаче е по-важно да се замислиш за това, какво за теб е грешно и какво не е? Не съм любимка на класа ми, през годините едва споделях за себе си, просто смятах за крайно тъпо да излагаш живота си на всеуслошание.
Сега тепърва започвам да градя живота си, и страшно се гордея, че съм различна.
Ще кажя защо, имам невероятни и истински приятели, лошите момчета не са лоши с мен и ме уважават за това, което съм. Оценяват ме истински хора, в крайна сметка всички оценява естественната, вътрешна и външна красота у човека. Дори и да не вярваш, когато пораснеш, го осъзнаваш и наистина оценяваш. Ти избираш, пореден или уникален да си, а избора... той е изцяло твой!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 728f046c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, съгласна съм с теб за всичко. Само ще те поправя в едно, днешните момичета не се обличат като леки жени, а като селски пръчки, мислещи че изглеждат секси, а изглеждат селско. Та така... пожелавам ти успех в изграждането на живота ти.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ae968f012e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Браво! Дано има повече хора като теб и дано повече хора видят тази тема :) Замислете се!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4b20373943
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Истинска радост за очите е да видиш подобна гледна точка на човек в днешно време! ДАНО ИМА ПОВЕЧЕ ХОРА КАТО ТЕБ, АВТОРКЕ!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b632cddb57
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли ти си добър човек, истински, пиша го това дори леко разстроен, така де с сълзи на очите не знам, ама ме трогна. Браво поздравления, Не е важно какъв си - важното е да си добър човек, както беше казала баба Ванга. Това е от мен и бъдете добри, няма по-хубаво нещо. :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: fc179104b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много добро!

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e7e816f125
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Евала!!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6532c28923
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво, ако успея да възпитам така и сина си - ще бъда много горда!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 82bf8e99df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да бяха повечето като вас навън и да ни оценят. Всъщност се радвам, че все още се намират такива хора като вас, които да не осъждат човек без да са го опознали. Аз бях писала тема за кривото ми носле и колко ме комплексира, но не я публикуваха, но смея да твърдя, че написаното от теб ми вдъхва смелост и желание да продължа живота си, такава каквато съм. Въпреки, че все ще се намери кой да ме упреква за този мой недостатък, се надявам, някой да го сметне за моят чар и това да бъде нещото, с което да се различавам от другите.
Браво авторке!
~CC~

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2798014125
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Коментарите Ви към статията ми... още един повод да се усмихвам широко. Благодаря! Целувки :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4882eb96f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Страхотно е! Просто не знам какво да кажа, трогна ме...

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: fc8a07cd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Тази история много ме разчуства, защото и аз не съм била богато дете нямах пари за закуска не се обличах хубаво, но честно казано бях 2то най-хубаво дете в клас, но мен никой не ме забеляза по причина че имаше едно много богато русо високо момиче което печелеше хората с популярността си и парите си както и момчетата докато аз бях нисичка срамежлива и скромна. Никога не се знае кога ще се промени всичко и ето сега аз съм харесвана с искреността и добротата си, а тя вече не само е с момчетата но и всичките ги сваля и никой вече не я желае понеже е безсрамна.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2798014125
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Браво момичета! Вярвайте в това, че някой Ви гледа и всичко се връща. За това в отмащението няма никакъв смисъл, аз поне мисля, е да чувството е хубаво, но после осъзнаваш че правиш мръсно само на себе си. Времето е най- голяма награда!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 98874fc421
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   много ми хареса, браво =) продължавай да пишеш, отдава ти се! беше много вдъхновяващо и истинско обръщение. знаеш ли.. трябва да го публикуват във вестник! има ли ги още ония старите вестници, в които се публикуват есета, стихотворения, песни...? бих се радвала много, да има повече хора като теб!
-От едно 15-годишно момиче, което е гордо, че все още има истински хора в България! късмет във всичко занапред! =)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0ba52ef25a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Скъпа, защо не издадеш книга? Едва не се разплаках докато четох посланието ти! Толкова си права за всичко! Де да имаше повече хора като теб! Поздрави и целувки от мен! :) Марчето-френдчето

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c2cf39546b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Радвам се, че повлиавам така положително и с усмивка, наистина не съм очаквала такива коментари, много приятно съм изненадана!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker