Как се стига до двойка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как се стига до двойка
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1627 пъти
Нямам впредвид двойката като оценка в клас.
Всички с умиление четем и проза и поезия. И всичко е обляно в любов, а любовта е винаги тъждествена на светлина. Всичко у нас поражда блян и копнеж, защото телата ни са налети със сила, а кръвта ни кипи от хормони. Търсим се. Всеки от нас избира свой начин, своя тактика и своя стратегия за да ознаменува своето търсене с намиране. И всички ние сме заслепени от идеала "ТОЙ И ТЯ". От огромната, възвишена, неотразима и съвършена любов.
А аз седя тук пред клавиатурата и мисля дълбоко и безрезултатно. И ето какво измислих:
1. Тази омая настъпва само ако й позволим, а това става само ако го искаме. Значи не е толкова непрограмируема.
2. Тя възниква само в кръга от близки и познати, който макар и в ерата на високите технологии е ограничен. Колкото и да е широк, той не обхваща цялото човечество. А това означава, че много по голям е шансът подходящият партньор да се появи по късно.
3. По чиста случайност, двойките се образуват от взимно поносими характери, но поносимостта е в различна степен у различните двойки. Ето защо някои от тях се разпадат, други оцеляват, а трети се развиват.
4. Т. нар. любов от пръв поглед е едно изключение, представляващо емоционален отказ от разумен избор, но понякога има приемливо продължение.
5. По логиката на т. 1, повечето разумно създадени двийки оцеляват дълго, а дори и пожизнено. В двоиката, създадена с презумпцията, че изборът е окончателен, никой от партньорите не си позволява отново да прави избор, дори и ако има условия за това (всъщност, условия винаги има).
6. Съгласно т. 1 и т. 5, в една двойка не съществуването й е базирано върху любовта, а любовта съществува благодарение на общуването. т. е. Любовта не изниква и не се създава от самосебе си, а хората я създават и поддържат помежду си. Тя има нужда от храна постоянно. Иначе, като всичко друго и тя умира.
7. В двойки, в които и двамата не са наясно, че са решени да са заедно, в които има "преследване" на единия от другия, партньорите нямат реален шанс да бъдат равностойни. И е безсмислено да се говори за любов. Любовта се гради взаимно от двамата.
8. Любовта не е война. За да съществува, е изтъкана от компромиси. В полза на другия.
9. Любовта е отговорност. Всеки сам избира дали да я носи, но поеме ли я, няма право да я отхвърля. Може да се живее и без любов. Това е като да се хванеш на лесна работа. Няма отговорност -няма и пари. Няма любов -няма щастие.
10. Обърках се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: b76faccee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитваш се да обясниш необяснимото и се бъркаш много. Разсъжденията ти звучат объркано на места, нищо, че си използвал/-а всякакви по-сложни термини. Имаш правота по някои въпроси, като например, че хората сме ограничени в общуването си по някакъв начин, но любовта е нещо стихийно, разбери. Не бих я определила като разбирателство/химия/преследване/гонитба. Просто... който я е изпитал, знае какво е. Лудост е.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 91a3ced7ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами щом е лудост...? !
Значи ли, че само лудите се влюбват? Или обратното -който си позволи да се предаде на любовта -полудява?
Вярно, че е необяснимо...
И друго -дали не се полудява само от безответната любов? Когато хвърляш неимоверни усилия да се доказваш някому, комуто не му пука, докато ти потъваш все по дълбоко във филма си?
Защото другата - безпрепятствената, от типа "ние се открихме", ми изглежда доста прозаична. Едните и другите родители не се бъркат, нямат проблеми в секса, и двамата нямат никакъв паралелен избор, и изобщо го карат като по програма... В какво се изразява тази лудост, че нещо не разбирам...
Отвратително изглежда от емоционална гледна точка, но какво означава "бях лудо влюбена, той в мене също, но... срещнах другия"? Любовта значи е толкова временна, че след година, две, пет, можем да я запокитим, въпреки обети, семейство деца, защото се е появила новата "лудост"?
Да, признавам, че всичко е объркано, но иначе нямаше да е тук... Щеше да е по програма.
Извинявай №1! Не искам да звуча нападателно, та ако изказът ми е рязък, моля, не ми се сърди. Освен това ме интересуват нещата по принцип, а не конкретно. Може би искам да зная какви неща ме очакват. Зная и най-лесния отговор: "Който го е страх от вълци, не влиза в гората! ". Но може би има и по трудни отговори?
:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker