Оценките ми пречат на живота буквално! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Оценките ми пречат на живота буквално!
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1885 пъти
Аз съм точно на 13(момиче) и ми предстоят изпити на края на седми клас. Не съм от най-умните, но тук таме изкарвам по някоя шестица. Майка ми е много строга по-това отношение, както и баща ми, но те са разведени. Извън училище тренирам много неща и те искат да ме спрат от тях. Проблема, е че аз ТРАЯБВА обезателно да вляза в езикова(немска), но тя е с много висок бал, а за момичета още повече. Ако не вляза семейството ми ще се разочарова от мен, а те всички са били преподаватели. Обмислях една налудничава възможност да се самоубия, ако не вляза в хубаво училище. Някой да ми помогне моля ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: b22ec63e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми, учи, бе! Извинявай, ама сега ти е толкова важно! Престани да се правиш на жертва, защото явно не разбираш почти нищо! Родителите ти те притискат, защото искат да имаш хубаво бъдеще, а то се постига с много труд или в твоя случай - учене. И знам, че колкото и глупав да си, в седми клас просто трябва да си припомняш много от миналата година и да учиш адски много. Просто не мисли за друго. Трудно е, признавам, но от този клас зависи адски много! Спри и да тренираш. Ученето сега трябва да ти е на първо място.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0a4e166911
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хей, момиче по спокойно.
Имаш проблем... и искаш решение. Искаш да влезнеш в гимназия.. но не полагаш достатъчно усилия... Със мрънкане и мъмрене няма да стане.
Трябва малко повече усилия да положиш. Да отделиш повече време за предстоящите изпити, и да намалиш времето за страничните дейности.
Иначе няма как да стане, иска се труд. Знам че е трудно, ама няма как. А и щом не искаш да разочароваш вашите.. залавяй се за работа. Вземи си изпитите и всичко ще се нареди. А за самоубийства, втори път да не си помислила. Това е просто недопустимо. Жива и здрава, с добри (строги) родители, а ще говори така, я стига! :)
Просто се подготвяш за изпитите, и всичо ще е наред. Ама ако седиш и само мрънкаш няма да стане. Айде поздрави и се залявай за работа, и очаквам да пишеш, че вече си започнала. :))

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6d5729df27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Има изход, недей и да си помисляш да прибягваш до самоубийство!
И на мен ми беше много притеснено в 7 клас, на всеки му е! Просто учи, не си мисли лоши неща! Каквото и да се случи - Всяко зло, за добро! А и дори и да не влезеш, няма да е края на света, родителите ти пак ще те подкрепят.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a5e21af61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слушай ме внимателно, отнася се за това последното което си написала - как така ще се самоубиваш? затова ли майка ти те гледа 13 години? знаеш ли колко пари са отишли по теб? не си ли благодарна, че е сама и те гледа? а не те е захвърлила в дом????

знаеш ли колко е трудно за сам одител - когато има дете и не може да мръдне наникъде защото трябва да те гледа???

защо не се напънеш и да изтраеш няколко месеца без треноровките? като те приемат в училището е ги подновиш? или поне прекрати няколко от тях защото все пак трябва да се разтоварваш с нещо???

всички родители искат децата им да успея, едни го показват повече, други родители - по-малко, едни са по взискателни, други по-малко - но всеки родител иска децата му да успея да се реализират.
майка ти иска да учиш за да си хванеш професия и сигурна работа!

почни да учиш и говори с учителите - кажи им, че ти трябват максимално високи оценки и ти ще дадеш всичко което е по силитети за да го постигнеш и ще учиш много. защото вече си разбрала, че това е много важно.!

абсолютно сигурен съм, че повечето учители ще ти отвърнат положително - като видят, че се мъчиш да изкараш по-висока оценка, че учиш и си разбрала, че трябва да го правиш и искаш да се справиш за да не разочароваш майка ти която сама те гледа (и това мое да го използваш пред учителите) - ще те подкрепят и дори ще бъдат по-снисходителни към теб!

направи това което ти казах и ще успееш!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 02cb9cbe01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много си се наплашила. Няма нужда нито от рев, дори повече през ума да не ти минава мисъл за самоубийство! В твоето положение задължително ще трябва да понамалиш спорта, защото малко или много умората пречи на запомнянето. Отделяй повечко време за четене и най-вече за решаване на задачи. Схванеш ли ги веднъж нататък ще се почустваш много по-спокойна. В клас вдигай по-често ръка, не е толкова страшно да допуснеш грешка. Има хубави книжки с тестове, които са добър ориентир какво ще има външното оценяване. Изтегли си минали тестове от сайта на мон, огледай ги добре. Общо взето начинът е по-малко и често, придружено със спокойствие. Изобщо не е мисия невъзможна, но се иска много постоянство. Ние тук не можем да ти помогнем много, ако нямаш мотивацията да го постигнеш и не спреш да вървиш срещу себе си. Надявам се да съм била полезна, действай докато разполагаш с повече време. :)

Момиче на 16

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f101bc9c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виж сега, влез там където ти искаш, не там където вашите искат! Живота си е твой и ти решаваш какво да правиш затова помисли добре какво ще правиш! Аз послушах нашите и влязах там където те искаха и случих на ужасен клас пълен със злобари и сега ме е много яд, затова внимателно вземи решение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 11f379c01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило дете и аз съм била в твоето състояние. Сега вече съм на 22 и ми се стува глупаво, но когато бях на твоите години и аз мислех така. Моите родители също бяха много строги, аз даже бях много по-проблемно дете, стигнах до там че наговорих куп лъжи и с полиция се занимаваха наще докато разбраха че ги лъжа (а всичко това защтото не исках да ходя на училище, а не исках защото каквото и да правех все бяха недоволни) Аз даже правих опит, бях се нагълтала с хапчета, но знаеш ли НЯМА СМИСЪЛ, ЩЕ МИНЕ НЯКОЯ И ДРУГА ГОДИНА ЩЕ СЕ ОБЪРНЕШ НА ЗАД И ЩЕ ТИ Е СМЕШНО (знам, че не те задоволява като отговор) Просто остави нещтата да се случват, каквото е писано това ще стане. Може да ти се разсърдят всичко да е но те няма да сшрат да те обичат независимо дали ти го показват или не. Всъщност нещтата са мн различни но няма как все още да ги разбереш, те се карат с теб за да може утрешния ден да имаш работа и нормален живот. Няма смисал да ти изнасям лекции, само ще ти кажа не го прави, защото не си заслужава. Човек не може да си избяга от съдбата, ако е писано ще влезнеш в гиманзията ;) А АЗ ВЯРВАМ ЧЕ ЩЕ СТАНЕ!!! Пожелавам ти успех мило дете и недей да правиш глупости, просто ако сега не са взискателни към тебе родителите ти няма кога. Не се възхищавай на приятелките си които имат родители които не се интересуват от тях.... Просто те обичат много и искат да станеш шрекрасен човек за това те държат по-изкъсо. Самообииството не е решение, пред теб е целия живот, за напред те чакат толкова хубави мигове, та пред теб е всичко любовта, абитуренските балове, екскурзиите... Неща които остават за цял живот не си струва да ги пропиляаш. Неусетно ще минат годините и ще си кажеш... Щях да пропусна всичко това заради някакви оценки, които след време ще са нещо толкова незначително. Главата горе и не прави глупости. А аз лично ти пожелавам успех в кандидатстването!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1229f7068d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   глезла... щяла да се самоубива ако не влязла в хубаво училище.. ЕЙ! лапе, да се вземаш в ръце! почни да учиш вместо да тренираш и да киснеш пред компютъра! аз имам много повече проблеми от тебе и не съм се размекнала толкова! на 16 години съм и майка ми все още ме наказва, като пропусна да измия чиниите, да си науча урока или да пусна прахосмукачка, и като казвам "наказва", имам предвид поне 2 месеца без компютър, преса/маша за коса, лакове, гримове, излизане с приятели и т. н.
това което исках да кажа е- наблягай над уроците и не приказвай глупости!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 231c2e80f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Виж сега моето експертно мнение:
Аз съм на 14 (след 2 седмици 15) и точно като теб миналата година исках да вляза в ЕГ с немски език...
НЕ е толкова сложно. Просто си сядаш на газа и учиш! Няма такова нещо като не мога да науча всичко или не го разбирам!
До колкото си спомням за оформянето на бала в ЕГ вземаха 2x математика 2x български, така че наблегни на тях. Аз лично реших половин сборник пълен със задачи втори модул и прави много преразкази, защото много секат на тях! Това не... Не е голяма философия, нито е голям проблем. Накрая изпита излезе много по-лесен отколкото очаквах и имаше щастлив край за мен!
С 34. 802 бал влязох в немска паралелка, но има хора в нашия клас, които са с по 27. 5 бал, така че не се тревожи. Не е толкова сложно :)!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2b15d86fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   налаге са положиш усилия що то иначе не става да нормално е да родителите ти да те притискат но е за гвое добро а като пораснеш ще можеш да работиш в чужбина а й тука няма добро бъдеще за теб не е зле да се стегнеш успех :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 12600134b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Миналата година и аз кандидатствах но до някъде бях реалистка. Знаех си възможностите и реших къде да влезна. Имах една приятелка тя много се надценяваше изглеждаше като теб и искаше да влезне в езикова с 32 бал. Ама не влезна единствения начин да влезнеш в тва даскало е да се стегнеш много здраво и да учиш много ама наистина много, но имай предвид че влезнеш ли в езикова ще учиш много наистина много. Да не те плаша ама наистина ще е така затова си помисли къде ти искаш да влезнеш като вземеш в предвид възможностите си!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 20113db017
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз бях свирил 7 години на пиано и бях стигнал до там, че всеки последни два петъка от месеца участвах в концерт.
Когато дойде края на 1ви срок осъзнах, че колкото и да обичам тези уроци и концерти, трябваше да се откажа.
Отказах се и почнах да уча. Зарязох излизането с приятели. Дори си взех болничен за един месец, благодаря на родителите си за което. Сега уча в езикова гимназия с английски език. Имах 33, 6 бал.
Единствения начин да успееш, е да повярваш в себе си. Да се изправиш срещу себе си.
Сега съм 8-ми клас и не мисля да почвам уроци, преди да премина през подготвителния клас. Имам си пиано у дома и си свиря. Знам, че при спорта е различно, но какво ти пречи да си спортуваш сама. За коремните преси и бягането не ти трябва отбор.
Пожелавам ти успех. Вярвай в себе си и ще успееш. Аз успях, ти също можеш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1c396630f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   как ще се самоубиваш? Ти нормална ли си това не е решение замисляла ли си се колко болка и тъга ще причиниш но близките си? Нали знаеш, че няма две добри или учиш повече и се отказваш от някой неща който тренираш или продължаваш да тренираш и не влизаш в гимназията която искаш, но не и да се самоубиваш всеки има проблеми но не се самоубива та ти си само на 13 години живота е пред теб

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4b27a4aae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   първо трябва да се успокоиш малко и гледай малко по положително на нещата... само трябва малко да се напънеш и да учиш повече и нещата ще се наредят и ще тръгнат в друга посока...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker