Първата менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Първата менструация
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 9779 пъти
Здравейте! На 13 години съм и ми дойде тази сутрин. Имах коремни болки и постоянно се въртях. Майка ми спи в същата стая и се събуди. Аз отидох в банята и видях, че бельото ми е изцапано с кръв. Сложих малко тоалетна хартия и легнах. Мама ме попита корема ли ме боли и аз и казах да. Тя каза, че може би ще ми дойде. Аз нищо не казах. Сутринта се измих и си сложих превръзка. Тя вече беше отишла на работа. Въпросът ми е как да кажа. Преди съм я питала и тя е отговаряла на въпросите ми, но не мога да ? кажа. Аз съм доста срамежлива и... кажете ми вие как казахте на майка си, да събера смелост и да ? кажа. И още един въпрос. Каква превръзка да използвам? За обилно течение или...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 357a1eaee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Кажи ? просто, че ти трябват пари за дамски превръзки. Точка. Майка ти също има менструация всеки месец, голяма работа, това значи, че си здрава млада дама.
Чест ти прави, че не пишеш „цикъл“ (периодът от първия ден на една менструация до първия на следващата), а МЕНСТРУАЦИЯ, което си е правилно. Научи се да отбелязваш дните на менструацията си в календарче. Цикълът продължава при повечето жени средно 28 дни - от 23 до 33 дни си е нормално, закъснения от 14 дни също. В началото ще ти е нередовна менструацията.
Какви превръзки да ползваш, трябва сама да си избереш. Колкото повече капчици има на опаковката, толкова повече течност събират. По принцип ще ти трябват превръзки с 4 и 3 капчици и може би такива с 2 капчици за последните дни от менструацията.
Аз препоръчвам марката Олуейс. Не се притеснявай, ако видиш и някакви тъкани (разговорно „съсиреци“). През менструацията ти изхвърляш неоплодената яйцеклетка, а маточната стена се лющи - изхвърлят се и тъкани, което е нормално. В резултат от хормонални проблеми можеш да имаш някакво течение преди и след менструацията, болки в гърдите, главоболие преди менструация. Ако имаш менструационни болки, много е важно да вземеш Спазмалгон, Парацетамол или друго обезболяващо ПРЕДИ болката да се е развила съвзем.
Почни да се образоваш по темите за човешката сексуалност, полово предавани болести, контрацепция. Никога не е достатачно рано една жена да се подготви за това

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6b91b09f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Памучна с крилца, най-добре. Не спарват, това ти е първия цикъл, не се очаква да има голямо количество кръв и сякаш са по-удобни.
Значи към въпроса, как съм казала на майка си... Ами, на мен ми дойде ден след коледа и вечерта ме боля корема, нямах идея какво ми има, защото не беше нормална болка. А не станах да отида до тоалетната, защото бяха празници, естествено бях преяла и не очаквах да е нещо сериозно. Сутринта отидох до тоалетната и се усетих какво става, естествено всичко беше в кръв, кой да ти очаква, че ще ми идва. Като пълен пич си изчистих всичко, измих се, сложих си превръзка, излизам от тоалетната и майка ми нещо чистеше.
- Мамо или имам яка инфекция, или ми е дошло.
- Честито, изчезни, че ще мия прозорци.
Никаква реакция. Отсвири ме :D! Вечерта седна да ми обясни за превръзките и толкова. Но да, нормално си го казах, тя си го прие нормално. Виж това е част от живота, ти си момиче, на 13 си, нормално е да ти дойде, майка ти не живее в пра ерата. Предполагам, че ще си поговори с теб след това, ще ти обясни по-важните неща и толкова. Нищо не е станало, тя е жена, ще те разбере. Пък и да не и кажеш, тя ще се сети, кой ти пере бельото все пак?
И да не забравя- честита ти менструация, дано при теб да не е от дългите и болезнени и нека всичко си минава по реда.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9b7a9f8670
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Много тъжна история - да си задаваш въпросите тук, а да не можеш да споделиш спокойно с майка си... Както и да е. Ще използваш превръзки, съобразно кървенето - на опаковката са отбелязани с различен брой капки. Нощните са най-сигурни при обилно кървене, не казвам че са най-удобни, но няма как. На училище е по-добре с нощни да караш, ако кърви много. Много означава превръзката да се сменя на час или по-малко. За предпочитане е в тези дни да си с пола или туника, без светли дънки. Най-сигурните превръзки са Libresse и Alwways. Но моят съвет е да говориш с майка си, защото от тук нататък ще се появяват проблеми, а трябва тя да е наясно с тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: cced342ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това е едно от най - нормалните неща. Няма какво да се срамуваш. Просо ? кажи. И тя е жена все пак. Щом сте разговаряли на тази тема е добре, моята не ми е говорила никога нищо и като ми дойде си мислих, че умирам.


ТТ

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6984212e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Поздравления! Ти вече си девойка. Как да кажеш на мама - ами направо й кажи, тя мнго ще се зарадва. Имам дъщеря на 16 и двете много се радвахме, когато й дойде. Това стана малко по-късно, чак на 15 и наистина за нас беше очаквано събтие. След което съобщихме без никакви притеснения на мъжете вкъщи - баща й и брат й. Нищо срамно няма и нищо неудобно. Слагай първите дни превръзка с повече капчици на нея, т. е. за по-обилно кърване, а следващите дни за по-оскъдно. Но ти ще прецениш сама според ситуацията. И още веднъж - без притеснение сподели новината, че вече съзряваш.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 31f4a38299
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Няма нищо странно и срамно в това, да кажеш на майка си, че ти е дошло. Това е нещо човешко, така че не се притеснявай! Кажи и просто истината, по-добре без овърташ. Ако ти е по-лесно оже и по телефона! И помни: НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8f5ff7defc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз бях на 11 и на обяд преди да отида на училище, ми дойде за 1ви път. Просто отидох до тоалетната и баща ми си беше в коридора и като излязох от там където бях, минах покрай него и му казах "Май ми дойде" и си отидох в стаята да взема нещо и тръгнах за училище. Нищо кой знае какво не е, няма смисъл да се срамуваш или нещо подобно. Просто кажи на майка си, няма да тръгне да ти се кара. о. о

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e5ba872d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Естествено, че трябва да и кажеш.. това не е нещо срамно, някаква грешка или както искаш го разбирай.. пък и тя рано или късно ще разбере, дали утре сутринта или следващия месец и ще стане още по-кофти.. няма какво да го мислиш... все едно да те е срам да кажеш, че си болна и ти се повръща...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c13abc5f7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Понеже това ти е първата менструация, и затова си в стрес. Както и, че това е нещо ново за теб сега. Бързо ще свикнеш с това, спокойно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7c905008df
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

10.   Аз също крих от майка ми, когато ми дойде за пръв път. Бях на 10 и като отидох да се къпя си оставих бельото в легена, но не го накиснах, за да има вода и за нея да се изкъпе. Тя обаче видя кръвта и ме извика. Вика ми "това кръв ли е ", аз засрамена и викам " не", тя вика " добре". После пак започна да се къпе и ме извика и ми вика " ти не можеш да ме излъжеш, това е кръв" и вика "отсега нататък всеки месец ще е така, при всички жени е така, ела да ти дам каквото ти трябва". Казах и да не казва на никого, но нали знаеш как жените пазят тайна... може и ти така да направиш (аз не го направих нарочно) смисъл да оставиш бельото си с кръв по него някъде, така че тя да може да го види. Относно какви превръзки да използваш бих ти препоръчала и през деня да използваш нощни. Така е по - сигурно, че няма да се изцапаш. Сменяй ги често. Ползвай памучни превръзки, защото позволяват на кожата да диша и по - тънки, за да не чувстваш, че си с кръвотечение. Аз лично ползвам Naturella нощните и през деня и съм много доволна. Много са тънки и забравям, че кървя... смисъл че все едно съм без превръзка, изобщо не се чувстват. Когато си с обилно кръвотечение ще използваш превръзка за обилно кръвотечение, а когато ти тече по - слабо - превръзки за по - слабо кръвотечение. Ако имаш анемия (като мен) e добре в този период да ядеш спанак. Иначе ще се чувстваш отпаднала, а спанакът много помага. Слагаш го в тиган, пускаш печката и после му слагаш яйце отгоре. Аз по принцип обичам спанак и не ми пречи да го ям. Наистина помага при анемия. Нали знаеш, че когато си с менструация губиш желязо, е, спанакът го набавя. за болките - взимай обезболяващи, иначе умират мозъчни клетки. Успех в живота!
*Д*

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9487089517
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   На мен ми дойде на 11, мама не беше в къщи, затова си сложих тоалетна хартия, тъй като нямаше превръзки. Обадих и се преди да се прибере да купи, защото мисля, че ми е дошло. Няма абсолютно нищо срамно в това. Кажи ?.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9c86a43bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На дъщеря ми й дойде на 11. Беше дребна, и сега си е дребна, слабичка и не особено развита. Бях изненадана, тя ми каза спокойно, извадих превръзки, преоблече се и си сложи. Обсъдихме, че по-добре да са памучни. После сама си избра модел, като опита няколко. Аз бях малко изненадана, мислех, че 11 г е рано, но попитах GP-то и тя каза, че сега децата са така. Вероятно от хормоните в храната-нали тъпчат животните с хормони да наддават бързо на тегло, особено пилетата. Лошото е, че след като дойде менструацията, растежът се забавя и скоро приключва-децата почти не израстват на височина след това. Но това не е нещо, което можеш да промениш или да избираш. Към авторката-нищо срамно няма в това, щом едно 11 г дете можа да приеме факта спокойно, да ми каже без никакво притеснение и да си реши проблема, какво остава за теб. Хубаво е майка ти да знае, за да е заредено с хигиенни материали вкъщи, а и поне в началото да проследи дали е редовно, дали не е по-обилно от нормалното, дали всичко при теб е наред. Просто казваш "Дойде ми", няма какво да се обясняваш, тя не е от гората, веднага ще те ориентира в нещата. Имай й повече доверие! така трябва!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2503fd63ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Кажи и съвсем спокойно.. Ние сме жени и на всяка една жена в даден момент и идва.. Няма от какво да се притесняваш... Аз казах : Маме, оцапана съм.. мисля, че ми дойде.. и от нейна страна получих отговора : Спокойно... И така.. за превръзките аз ползвам (always ) и съм доволна защото моето течение е много силно.. и мога да кажа, че нямам проблеми..
Не се притеснявай - всичко е съвсем нормален процес от развитието на организма ти и няма от какво да се срамуваш!!
Поздрави!! момиче на 17г. :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 63d78d27d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Мило, момиче кжи, , Мамо, аз станах девойка'' и готово мама го учаква още от раждането ти и тя е наясно.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9343174433
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Няма нищо срамно, мила виждам, че темата е стара, но ако някой друг иска мнение...
На мен ми дойде за пръв път преди 1 година, тогава бях на 12. Беше много засрамващо още ме е срам и ми става смешно като се сетя. хаха Бяхме в час по математика и госпожата ме вдигна да реша една задача всички започнаха да се смеят и аз се обърнах и се смея и се чудя какво им става а най-добрата ми приятелка ми казваше да седна, но аз много исках да реша задачата, тогава госпожата започна да си бърка в чантата дойде и ми каза да отида бързо до тоалетната и ми даде превръзка. Тогава вече ми стана ясно изфучах от стаята и после 1 час стоях в тоалетната и ту плачех, защото се засрамих, ту ми беше смешно. После се престраших и влязох в час, никой не ми обърна внимание за щастие и така си продължи деня. Като си прибрах мама и татко бяха заедно в хола и аз им казах мамо, тате днес ми дойде госпожата ми даде превръзка и т. н. разказах им купете ми превръзки, че трябва да я сменя. Баща ми веднага хукна да ми купува превръзки. Може би това че не съм срамежлива много ми е помогнало в този момент. И момичета, не се притеснявайте да кажете на родителите си няма нищо страшно и срамно.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 19 дни
hash: 738ff6b5a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Според мен и кажи спокойно защото тя ще те упъти за превръзките и т. н. Една моя приятелка не казала на майка си, но и трябваха превръзки отиде до магазина и взе за слабо течение защото не знаеше какво е нейното(то било доста силно). в час по история я вдигат на дъската да я изпитват тя излиза и целия клас започна да се кикоти госпожата веднага и даде превръска и я прати в тоалетната. Затова те съветвам направо да и кажеш. Тя ще се зарадва. Успех!!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: fc5e4b1665
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Здравейте! Аз съм на 12 и имам всички признаци за менструация.
Моля който жешае да разкаже кога му е дошло за пръв път и как е казал на майка си! За мен е важно, защото съм притеснена. Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 018e2bc4f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Здравейте! Аз съм на 12 години и имам всички признаци за скорошен цикъл. Имам бяло течение от 4-5 Месеца и чесно казано ме е страх за първата менструация. Бялото ми течение е доста силно, а когато бягам или скачам корема започва много да ме боли и е ужасно. Ако скоро ми дойде и мен ще ме е срам да кажа на мама, но нямам друг избор! Благодара че ме изслушахте.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4d7aef6d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Хм ами при мен протече така.Седях си на дивана и гледах телевизия сутринта и се чувствах некомфортно отидох в банята погледнах и останових че ми е дошло.Всъщност доста се зарадвах очаквах го от доста време и се развиках мамоо мамооо и тя дойде и аз просто без да се замислям и казах дошло ми е и тя ми показа как се слага превръзка и т.н и доста се зарадва и твоята ще се зарадва. Няма от какво да се притесняваш това е нормално моите приятелки преди години даже се хвалеха че вече имат това означава че си млада девойка.И аз бях на 12
момиче на 16

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: fda801d339
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

25.   Момиче на 12(септ 2001)
От два месеца много ми се развиват гърдите и от две-три години имам бяло течение. Същевременно спрях да раста на височина и килограми(по-скоро позабавих растежа). Според вас скоро ли ще ми дойде?

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 285190641a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Кажи и тя ще се зарадва а и така или иначе не можеш да го криеш вечно

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ea9551e3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Аз съм на 14 и преди 3 дни ми дойде (бях си на училище и като се прибрах отидох до тоалетната и опа.. май ми е дошло ;д ) сложих си една ежедневна превръзка понеже ми вървеше слабо :) Аз го очаквах, не се уплаших, дори се зарадвах ;д Много съм срамежлива и казах на мама чак на сутринта на следващия ден ;д казах и Мамо.. познай какво стана.. и тя започна да се чуди. Да не си получила 2-ка .. не .. чуди се, чуди се и накрая каза дошло ти е ?! Аз вече се бях оправила и бях сложила превръзка.. оправих се сама.. Когато отидох в училище казах на най-добрата ми приятелка и тя се зарадва много.. поздрави ме и започна да ми разказва за превръзките, че памучните са по-хубави и всичко важно за първата менструация, защото тя има от 1 година и да.. Казах на още една приятелка и на братовчедка си.. те много се зарадваха и ме поздравиха.. По въпроса ти кои превръзки са хубави.. според мен Naturella :D Нова съм но ми харесват :) Знам че публикацията е стара но реших да кача коментар :) радвам се че ме изслушахте .. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: dbb39616a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Аз имам сестра на 13 (аз съм на 11) и тази сутрин ми дойде. Тя все още НЯМА. Това нормално ли е.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: eb8981c72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   Към номер 28. Нормално е! Всеки организъм се развива по различен начин. Твоят по-бързо, а на сестра ти по-бавно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f6c21a2519
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   Аз съм номер 28 благодаря!

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5aa653bebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Знам, че публикацията е стара, но да се изкажа и аз. Ох, това е толкова прекрасно, миличка. От сега нататък ще имаш по седмица в месеца, която ще ти е ад. :D Поне при мен е така, вече 10 години. Може даже да са две, особено ако в тялото ти настане хормонален ад - в смисъл да имаш по-силен ПМС. Иначе няма да те лъжа, цикълът не е най-прекрасното нещо на света - потиш се, боли те кръст, корем, крака, гърди, мениш си настроенията постоянно, яде ти се сладко като на животно. :D :3

Иначе моите любими превръзки са Либрез, памучни и тънички. А колкото до последните дни, особено през лятото, предпочитам да ползвам тампони.

Помня навремето се носеше жесток слух, че тампоните били за момичета, които вече са правили секс, но не и за девствените. Не съм доктор, но честно да си призная, мисля, че няма такова нещо като "тампони за момичета, които правят секс"; съдейки по себе си обаче значително по-късно почнах да ги ползвам, защото наистина имаше много митове покрай тях.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4d3f9edfbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   Няма от какво да се притеснявай все пак всички ще минат оттам или вече са минали... В това няма нищо срамно. Когато на мен ми дойде в началото беше много малко и с една превръзка карах 2 дни. В смисъл... Още първия път като ми дойде първия ден беше повечко, но на следващия беше много малко. Следващия месец може изобщо да не ти дойде. На мен така ми беше. А 3-я месец може целия да ти върви. Или пък да ти върви колкото по принцип трябва, но да е обилно. След първата ми менструация 7 месеца ми беше много обилно. Дори в седмицата в която бях в менструация не ходех и на училище, защото беше много, много обилно. После разбрах, че когато пиеш витамин ц моментално става много по-слабо. Аз пия по 6 наведнъж и, ако е много силно 2 пъти на ден. Когато вече веднъж си приела три месеца след това менструацията ти е много по-слаба. Не е толкова обилно... За превръзките.. Ползвам едни naturela мисля, че се казват с лайка. И при къпането.. Когато си в цикъл можеш да се къпеш всеки ден и по няколко пъти даже, не се притеснявай! <3 Късмет и кажи на майка си част по-скоро!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4578454e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   На мен ми дойде за пръв път на 12 в продължение на 4 дни преди да ми дойде имах корем ни болки. Дойде ми в училище но не посмях да видя. Прибрах се вкъщи и понеже бях с лилави гащи ми се стори че се друг цвят. Реших да мина с хартия отгоре и видях че цвета беше леко оранжев избърсах се и беше кафяво червено. Звънах и казах на мама. После отидох на английски и като се прибрах превръзката се беше изцапала естествено. Имам някакви малки парченца които виждам като се бърша. Въпросът ми е какво са?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 336d2ee6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   ами тези малки парченца са съсиреци не се притеснявай това е нормално :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b80e2d193b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Моето момиче на мин лично ми дойде,когато бях на 11.
Бях по-срамежлива сигорно,от теб.
Затова криех някаде 2 дена, но накрая не издаржах.
И и показах само гащичките сии и тя се зарадва.
Нищо смешно няма в това.!.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6733029abb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

40.   Здравей скъпа. Аз съм момиче на 12 години. Още не ми е дошло но те разбирам. Моят съвет към теб е следния:
Когато сте сами ти и майка ти просто събери смелост и и кажи. Няма нищо срамно да говориш с майка си по тази тема.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 521ca24d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   Здравейте, искам да попитам нормално ли е да имаш оскъдна менструация за 3 дена и след 1 седмица отново, но напълно нормална? 13, 5 год.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3b3657b071
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Аз просто ще кажа на майка си, ще се зарадва...
One girl

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: eaf4d63756
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Номер 41, да.
От номер 47

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7eda896f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   При мен пък е тъкмо обратното - само чаках да ми дойде, за да се похваля на майка ми :D E дойде ми това лято, мислех, че ще се радвам като го видя защото само аз и още 2-3 момичета от класа нямахме... но вместо това се паникьосах и взех да крещя... еми мина замина за 4 дена, не беше много обилен, но пък за сметка на това имах много силни болки... и така :) съветвам те да не криеш, защото такива нещо сближават дъщерите с майките им. И тя има цикъл и ще ти влезе в положението. Успех :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker