Да продължа ли образованието си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да продължа ли образованието си?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1815 пъти
Здравейте, момче на 19 съм и тази година завършвам училище. Абсолютен двойкар съм признавам си го минавах през годините само с преписвания... Въпроса е там че от година се занимавам с интернет бизнес от който изкарвам 2 пъти по голям доход от този на родителите ми зети задно. Родителите ми искат да продължа да уча в един много смотан университет но аз не искам. Те никаква подкрепа не ми оказват, имам чувство че ги е яд че аз на 19 имам повече пари от тях. постоянно ми пречат да работя карат ми се за глупости правят ми проблеми. Аз не искам да се разделя с родителите си мога да си наема апартамент и да работя там на спокойствие но не искам да оставям родителите си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8a2e6dc01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, аз напуснах родителите си на 19 г. Взех си дипломата, мина лятото и в септември се бях изнесла. Това беше най-правилното решение в живота ми!
Щом имаш хубав доход, изнасяй се след завършването. Не се карай с вашите!!! Възможно най-далеч се изнасяй, ако имаш възможност. Колкото до образованието ти - продължи го, но не в университет, а в това, което ти е интересно. Наеми някой информатик, за да ти покаже нещата, чети сам книги, посещавай курсове и се самообразовай по икономика, логика и стратегия. Един ден можеш да запишеш в университет, но щом си имаш бизнес, нека е задочно. Инвестирай времето и усилията си в това си начинание. Не слушай в никакъв случай родителите си. Те искат най-доброто за теб, въпросът е, че не знаят, какво е добро в днешно време. Те принадлежат към едно повредено поколение, израстнало и образовано през едно друго време, в което не са се научили да бъдат предприемчиви и креативни, научени са се мислят винаги за жертви и да чакат някой да ги оправи, нещо да се случи.
... аз напуснах родителите си на 19 г.
Само за 10 г. (точно) постигнах много повече от те през целия си живот. Днес работя за удоволствие или изобщо не работя, ако ми е кеф. Имам къща от 750 квадрата в Столицата, къща първа линия на морето, банкова сметка в чужбина, най-добрата възможна здравна застраховка, карам Кайен, имам приятели, стабилно семейство. Доходът на родителите ми заедно е толкова, колкото понякога харча на ден. Ако бях останала при тях, сега щях да си броя стотинките за комат хляб, щях да завърша в някой скромен университет (скромни са им винаги амбициите) и да стоя безработна.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e3465f791f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, можеш ли да споделиш с какво се занимаваш?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9fa6f4de83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   номер 2 - ами най-вероятно е проститутка :)

до автора - според мен най-добре е да се изнесеш и да учиш. Така хем те ще са доволни и ЩАСТЛИВИ - и ти ще си самостоятелен, ще имаш личен и самостоятелен живот - а университета не дава само образование :)
там не е важна оценката, учи за да имаш дипломата и контактите.

на чуждия пазар ли работиш?
Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8a2e6dc01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, номер 2 се занимава с недвижими имоти и е бил и е на точното място в точното време!
Колкото до автора - не си заслужава да загърбиш бизнеса си заради някакво съмнително занимание. Стив Джобс дори е нямал висше. Висше може и след това, сега е по-важно да развиеш бизнес-идеята си, да се разрастнеш, да бъдеш финансово независим. Пълно е с магистри, който са на борсата, особено тези, завършили в селски университет някаква извъртяна специалност.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 156f25766b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора: Благодаря ви за съвета. Ще го послушам до някъде.
номер 3: да, работата ми се върти около UK и US пазара. Днес докато бях навън видях че се продава едно магазинче на видно място мисля да си го наема и да инвестирам в бизнес. Така и така парите си седят в сметката ми.

П. С. Благодаря ви много.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8bcd4cddd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това, че не си имал високи отценко в училище не говори нищо. Не значи, че няма да си упешен в живота. Не ти се учи защото някои друг ти го натяква. Добър е въпроса кое е по добре в България - знания без връзки и образование, без знания и с връзки и образование. Поеми нещата в свои ръце, живота си е твои. Бих те посъветвал да запишеш някакво образование сега, че като пораснеш ще те мързи. Това ще ти даде перспектива за напред.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker