Ужасно е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ужасно е
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 3088 пъти
Здравейте. Момиче на 15 съм и проблема ми е следния: Не съм от заможно семейство и всъщност дрехите които мога да нося са - 2 чифта дънки и 2 блузи. Знам, че дори и това е достатъчно, не съм тръгнала гола, но в класа ми не мислят така. Всеки е с различна дреха всеки ден и на мен ми се подиграват. Знам -ще ме съветвате да си спестявам пари, но това няма как да стане. Джобните ми са 2 лева и те са за храна (поради причини няма как да закусвам вкъщи когато съм на училище) и не знам какво да правя, но наистина ми е много гадно и неудобно да нося няколко дни една блуза и да се знае коя ще е следващата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9c753e3699
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче - има решение, как да се сдобиеш с маркови, страхотни дрехи на много ниска цена - секънд хенд шоповете!
Аз съм заможна жена, но не си намирам в България свястни дрехи - дори в МОЛ-овете липсват повечето хубави марки. В секънд хенд ВИНАГИ намирам по нещичко. Обзаведох се!
Разбира се, ходя и пазарувам там сама и тайно. Дори мъжът ми не знае и си мисли, че харча луди пари за дрехи... купува ми понякога дънки за 200 лв. за да ме зарадвал, а аз си купувам дънки от същата марка за по 10 лв.
Прави си сметката, щом аз с много висок доход ходя там да пазарувам, сигурно има защо...
сега нямам време, ще ти кажа в следващ пост хубави марки, за които да гледаш в секънд хенд-а
успех

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bc52b264ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Къде тук е Бойко ленторезача народа тъне в немотия а тои си гледа кефа в резиденцията си с някоя манекенка.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 499aa8547e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не е важно какви дрехи носиш, колко пари и какъв телефон имаш, важно е да имаш ум в главата си. Като бях на твоите години и на мен ми се подиграваха "гъзарите" от класа, първоначално им се връзвах но после спря да ми пука от тях и започнах повече да наблягам над уроците. В крайна сметка имаше резултат, голяма част от така наречените "гъзари" не успяха да завършат, общо взето нищо не стана от тях. Така че гледай да наблягаш над уроците.

Reb

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7ac4d63cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормално е да ти е гадно и то не, защото има нещо срамно, а защото днешната младеж е... нямам думи просто. Разглезени и презадоволени деца имат безхаберието да се подиграват на чуждия недоимък, а не виждат какви са келеши. Въпреки че е неприятно да говорят такива неща въобще не им обръщай внимание - просто не си струва да контактуваш с хора, които определят приятелите си спрямо броя и марките на дрехите. Може да имаш малко приятели, но те ще бъдат истиниски приятели - и в добро и в зло. А и ти няма цял живот да останеш с две блузи - като станеш малко по-голяма ще можеш да работиш лятно време, ще почнеш да следваш и евентуално да се издържаш сама и макар да ти се наложи да минеш през по-труден период това ще те направи по-силна, по-земна и надявам се по-човечна. А парите след времето и те ще дойдат. Това е проблемът с повечето млади хора днес - лисва им човещината.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: df98ba7822
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ясно е, че това е неприятно зе тийеджърка. И простаците ще ти досаждат, няма как. Какво е спасението? Ами, според мен спасението е да си намериш занимания отвъд материалното. Развивай се интелектуално, учи, чети, интересувай се от възможности за развитие, бъди самостоятелна, но търси и приятели с подобни интереси. Те не биха ти се подигравали за дрехите, никой достоен човек не би. Децата понякога са жестоки в това отношение, но това ще ти помогне да отсееш разумните хора измежду повърхностните злобари. Понякога ни се налага да преглътнем такава горчилка. Бъди силна и търи позитивно развитие в други, по-стойностни насоки.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4aa1c450b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   здравей,
ето какво е моето предложение.
За 4 лв. (това са парите ти за два дни за закуска) може да си купиш продукти с които да си правиш закуска за 5 дни!!
т. е. за една седмица - ти ще спестиш 6 лв (5 ди по 2 лв = 10 лв, ти ще похарчих 4 и ти остават 6).

Или иначе казано - ако направиш така - ще може да си купуваш всеки месец поне по две неща - блуза, дънки или едно нещо по-скъпо.
А за лятото - още повече защото тогава са по-евтини. лятото може да си събираш парите.

Също може да си купуваш втора употреба дрехи!
Също така в интерент има сайтове и форуми в които хората предлагат да подарят дрехи - може да се възползваш - особено изгодно е ако са от същото населено място.!

Знам, че е гадно да нямаш пари... но далеч не си единствена! Бъди благодарна, че има и тези дрехи, всеки БОЖи ден храна на масата и покрив над главата, надявам се и да си здрава.

Може да прочетеш истории в този сайт за деца които биват тормозени от собствените си родители, други които нямат по 2 лв. за закуска всеки ден и т. н. и т. н.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e2b848e288
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спокойно бе миличка, защо се влияеш от боклуци?! Да не ти пука носи си дрехите и се усмихвай по-често !! Всичките от моя клас носят едни и същи дрехи по 10000000 дни ама не им пука нали ? xD Когато имат пари вашите ще ти купят спокойно :* Кажи им, че отиваш да учиш, а не на модно режю ;) Хайде мила успех !

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f1a61d7397
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Има магазини 2-ра употреба, където за 1-2 лева можеш да си купиш много хубава блузка, намират се много хубави неща. Ако те питат от къде си си купила, казваш "Поръчах си от сайт". Първо переш стоката, за да не мирише на магазина 2-ра ръка.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 528b147497
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много Лесно просто отиди и си купи дрехи втора употреба 90 % са Чисто нови а тези които са носени с личи от километри никой няма да разбере пък и мисля че ще ти бъде по джоба за 30 лв можеш да си вземеш 3 -4 блузи 3 чифта дънки или панталони не се срамувай няма нищо срамно в това :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6466b466f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   еми .... незнам какво да ти кажа на мен ми дават по 5 лева на ден.Попринцип и в класа ми има деца коййто ходят с еднакви дрехи ама кво от това никой нищо не им казва зависи как приемаш нещата бъди непокист и оптимист и ще видиш че има ефект

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3ade46f3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: Благодаря ви хора :) Само че проблема не е само какво ще кажат другите. На мен също не ми е приятно да нося 2 блузи. Аз съм весел човек, обичам да се забавлявам, но на мен самата не ми е удобно така. Чувствам се толкова скучна и еднообразна :(

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9d0079f00a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Миличка, радвай се, че има толкова добри хора тук, които те подкрепят. Скъпа, недей да се срамуваш, че в момента твоето семейство няма много големи доходи, защото в живота нищо не се знае. Случва се всичко да се промени, богатият да стане беден или бедният-богат. Колкото до дрехите, аз съм от семейство със средни доходи, но пак като ходя на пазар хвърлям по едно око и на магазините от втора употреба. Майка ми ми е казвала, че там дрехите са доброкачествени, пък и повечето маркови, а не като някои боклуци по моловете, дето стават на нищо още първата седмица. Цените също си ги бива. За 2-3 лв. можеш да се сдобиеш със супер блузка или жилетчица. ;) Дано написаното ти помогне. Пък току виж си завъртяла и гадже. Марчето-френдчето

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9c753e3699
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   От н. 1 до Авторката

Обещах да ти препоръчам някои марки, които ще намериш в second hand

H&M, ZARA
Са двете марки, който ще срещаш най-често. Това са в момента любимита марки на младежите на Запад. И двете са европейски, имат хубав дизайн, понякога качеството не е добро, но в Секънд хенд-а са попаднали все пак запазените дрехи с хубаво качество.
Има още една марка, която е немска C&A. Тези дрехи са много добри като качество, но като дизайн понякога не струват. Имат много хубаво бельо, но то не стига до секънд хенд-а. Ако си харесаш нещо от тези три марки - взимай спокойно, всички освен C&A ги има и в МОЛ-овете у нас.

New Yorker, Orsey, Pimkie, Taily Waijl
Са марки, които са по-скоро спортни и насочени към младежите на твоята възраст. Всичките ги има и в България, но са се позиционирали във високия сегмент, а същност не са скъпи марки на Запад. Taily Waijl имат проблем в качеството на тениските и блузите от трико, но дънките имат много як дизайн, това се отнася и за връхните дрехи, имат много хубави ризи, рокли за младежи.

... ако имаш късмет ще намериш и някое съкровище... от марките

Veromoda, Armani, Boss, Abercombie&Fitsch, ESPRIT, Мango...
Ако ти падне такава дреха, взимай дори да ти е голяма, поправи я при шивач.

Едно ще ти кажа - хубави дрехи у нас ще намериш или в МОЛ-овете, или в секънд хенд-а. Останалото са туркалъци. Ако си спестяваш парите от закуска като си взимаш нещо от вкъщи, ще имаш пари за цял нов гардероб. Аз с едни 20-50 лв. се обзавеждам напълно. Понякога имат и намаления. Гледай за някакви дефекти и искай намаление на такива дрехи, а после си ги оправяй сама.
Аз ризки си купувам в края на сезона за 1 лв., а в началото са към 3-6 лв. Нa ESPRIT се намират много хубави неща например, неща които нови вървят по над 100-300 евро -ризи, сака, елечета, панталони, поли, всичко! Защо да давам такива пари, когато ги има за 3 лв.?
Аз имам пари, това не ми е проблемът, просто обичам да нося уникални дрехи и да се обличам западно. Повечето хора, с които пазаруваме в тези магазини сме дори от заможните. Същите ходим и по МОЛ-овете и даваме по 800 лв. за обувки, ако ни харесват. Якето ми е например за 900 лв. от Abercombie&Fitsch /поръчано от САЩ, нямаше ги преди в Европа/, а отдолу мога да нося ризка за 2 лв.
Имам и якета от 2-рата, разбира се. Любимото ми струваше 20 лв. Любимите ми дънки струват 8 лв., любимата ми риза струва 3 лв.
Най-интересното е, че точно от мен хората като не очакват да нося такива дрехи и понякога дори са ме обвинявали, че съм била трошала пари по дрехи. Аз не отричам (който има, ще харчи), но вътрешно им се смея на будалъка, защото целият ми тоалет /панталон, сако, риза/ често струва по-евтино от бельото им.
Авторке, казвам ти - няма смисъл да се притесняваш, да се срамуваш от каквото и да е било! Точно заможните хора знаем стойността на парите.
Една ученичка веднъж с намусено лице мери 20 бели ризи и не купи никоя, защото била втора употреба. Една от ризите беше на АРМАНИ - в момена, в които я остави, аз я грабнах и за 6 лв. се сдобих с дреха, която иначе струва към 500 лв.
Да не говорим за дънките - само маркови и хубаво качество, лесно си намирам номер и знам, че няма да се променят с времето, да ме стискат, да пускат боя при пране...
Пробвай, авторке - спести едни 10-20 лв. и деиствай. Има и страшни спортни дрехи за физическо да кажем. На мен 80% от дрехите ми вече са от там. Имам страшни дрехи за фитнеса на Nike, които нови струват над 500 лв. Понякога на мъжа ми му прищраква да ме обзавеждал, да ме глезил и си троши парите по скъпи дрехи от МОЛ-овете, няма да кажа „Не“ де (не съм глупачка), но честно казано - любимите ми дрехи са от 2-рата за левчета. Той като забележи, че нося нещо ново често си мисли, че той ми го е взел и аз не отричам. - не може посмъртно да намери разликата с дрехите, които са източили кредитната му карта преди седмица да кажем.
Това е малката ми „тайна“, авторке - послушай ме и няма да сбъркаш - не само ще се обзаведеш за малко пари, но и ще си най-добре облечената от класа, само с маркови и скъпи дрехи.
ПОСМЪРТНО не признавай, че новите ти дрехи са 2-ра!!! Кажи, че ти ги е подарила братовчедка от чужбина да кажем или, че вашите са спечелили от тотото! Една жена винаги трябва да пази тайните си, нали?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b53b8852a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не е нужно даже да си взимаш нови дрехи или обувки. Вземи едни евтини гривнички и два, три гердана да си ги сменяш, и там най-евтините аксесоари които намериш. Чувствай се добре и в малкото ти дрехи, а не гадно. С няколко евтини аксесоара всичко се променя. От личен опит ти го казвам ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker