Майка ми не ми позволява да си купувам дрехи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми не ми позволява да си купувам дрехи
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2974 пъти
Здравейте :)
Най-напред искам да отбележа, че не съм някоя кифла или принцеска, най-обикновено 17 годишно момиче съм.
Като цяло майка ми не е от най-либералните родители, но съм свикнала да не излизам с приятели през уикендите, да уча по цял ден и да гледам сестричката ми. Не е болка за умиране, единствено се натъжавам че не ме пуска да ходя в града на баба ми през учебната година, а приятелят ми е от там.
До преди година-две бях доста по-пълна, но отслабнах. Нищо не ми става, имам 2-3 чифта дънки, които са ми по мярка. Никога не съм искала да харча нейни пари, винаги си купувам каквото и да е със собствени спестявания. Не получавам подаръци за Коледа или за рождения ми ден, просто не мога да се примиря с това някой да харчи пари за мен и съм научила майка ми и баба ми да не ми купуват нищо. Джобните ми стигат за всичко, нося си храна от вкъщи и си спестявам всичко. Не съм стисла, обичам да правя подаръци на близките ми и почти никога не харча за себе си. Не пуша, не пия, единственият ми порок е модата. Не говоря за някакви скъпи марки, просто обичам дрехите, обичам да ги съчетавам. Най-често обаче измислям тоалетите на сестра ми, от моите дрехи нищо не ми става или харесва. Майка ми има странен вкус, вчера ме завлече на сила да ми избира подарък за рождения ден и какво - скарахме се, защото не искам дънкови полички и разни такива. Каза, че трябвало да се обличам като момиче понякога, а не ми предоставя възможността да го правя така както аз искам. Падам си по т. нар. street style, по асиметрични поли от шифон, палта, шалове, uggs-ове и т. н. Майка ми има нормални доходи, постоянно си купува разни неща и я разбирам, все пак тя ги печели, не аз, но.. имам нужд да ми позволява да си купувам и аз неща, които ми харесват. Когато преди няколко месеца си купих ботуши беше толкова доволна, че най-накрая спрях да ходя с гуненки и кецове дори през зимата. И все пак когато нещата опрат до това да искам да си купя дори един пуловер, вече започва да ми вика. Дайте ми някакъв съвет, говориха с нея милион пъти, а тя дори не ме слуша. Не искам да си купя цял гардероб дрехи и след един месец пак, искам просто едно-две неща на няколко седмици/месеца без да се налага да ги крия. Писна ми да нося неща, които тя иска, писна ми от розово, от дънкови полички и бебешки дрехи с Мики Маус

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: c0f8fa3bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, отучи се от мрънкане и самосъжаление, а просто си казвай, какво искаш. Другите хора не са екстрасенси да ти отгатват желанията. Няма нужда ти да правиш подаръци, когато другите не ти правят, така че...
Иначе, купивай си сама с твои пари дрехи от секънд хенд-а. Там ще намериш и по-интересни неща. Няма да купуваш алкохол, за да ти трябва майка ти. За 50 лв. можеш три пълни тоалета да си купиш.
Научи най-важното за един успешен живот - да не се изживяваш като жертва на другите или обстоятелствата, а да правиш нещо, за да си щастлива. Сама се парви щастлива, не чакай на някого.
Иначе, поздравления за отслабването - заслужаваш нов гардероб, поискай си го или си го набави с твоите пари от second hand shop-овете.

 
  ...
преди: 10 години, 29 дни
hash: f8fd444ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Направи така, че когато ти взима неща и ти казва, че трябва незнам си какво да носиш, да не я поглеждаш и да не й говориш в този момент, тя ще разбере, че има нещо и тогава ще и кажеш това, което тук написа, че не искаш да се обличаш така и че вече си голяма, че сама ще се оправяш, че ти ще си разпределиш времето кога, да си при баба си, кога с приятели и времето за учене, и домакинска работа. Надявам се да те разбере! :))))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker