Красотата равна ли е на душата по важност според вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97853)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23033)
 Секс и интимност (11352)
 Тинейджърски (20293)
 Семейство (4908)
 Здраве (7888)
 Спорт и красота (4118)
 На работното място (2207)
 Образование (6025)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1511)
 Други (13367)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Красотата равна ли е на душата по важност според вас?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2770 пъти
Здравейте. Знам, че много от вас може да си помислят, че историята ми е за категория ЗАВИСТ, но според мен не е. Пиша ви, защото постоянно ми се случва това да ме е страх какво ще ми кажат хората, да не ми се подиграват за това, което съм казала, а сама по себе си аз съм много умна имам отлични оценки по всички предмети и не си мислете, че съм зубър или гений, просто ги изкарвам с труд, печеля конкурси за есета и т.н. Просто мисля, че ако бях по-красива щях да успея още повече.

Например баба ми, която разбирам и винаги съм знаела, че е човек, който ако обича-обича и ако не харесва-не харесва и го показва явно. Та тя винаги ме е обичала страшно много както и кака ми, която ми е първа братовчетка. Докато бях малка живеехме със семействата си в една къща (просто е голяма), живеехме аз с майка ми и баща ми, кака ми с баба, дядо, прабаба ми, племенницата на дядо ми,съпругът и и дъщеря им. Доста хора бяхме! Баба ми колкото обича мен и кака ми толкова не харесва дъщерята на племенницата на дядо ми, която е по-малка от мен.

Баба ми винаги и се е карала за неща, които ако аз направя тя само ще ме попита мило и когато и кажа ще ме целуне или нещо такова. Много дълго стана, но исках да кажа това, че когато аз направя нещо баба ми винаги ми казва УМНИЦАТА МИ, а кака ми вече е на 20 години, загуби девствеността си на около 16 завърши с три повтаряния 8клас и сега е в испания, но докато живееше тук баба ми винаги я е наричала ХУБАВИЦАТА МИ. Когато бях малка не съм го забелязвала, но сега като се замислих и... Та стига за семейството ми.

Мисля, че ако бях по-хубава (поне колкото най-добрата ми приятелка) всичко щеше да ми върви по-добре. Не, че за сега съм недоволна, но това е, защото знам, че ми предстои много... Постоянно гледам в огледалото и започвам да вярвам, че ставам по- хубава, но се чудя дали и другите го забелязват. Мисля, че имам много голям нос и като видя някой да ме гледа първо се усмихвам, а после си мисля дали не се чуди как не се изгърбвам от този нос. Имам още една братовчетка, която е по-голяма от мен и когато отидем при батко ми (24г.) той винаги се е държал зле с мен. Понеже аз разбирам повече от компютри отколкото той разбира и когато отида в тях отначало ми беше интересно да седна на неговия комп., той е много разбъркан и ми харесваше да го подреждам :) обяснявах на батко ми как да тегли филми и т.н., а той хем искаше, хем не ме слушаше.

Веднъж като отидох в тях и той направо ми каза да му оправя компютъра, аз не исках и му казах НЕ, а той ме сложи на стола не чак толкова грубо колкото звучи де, но не и...толкова пъти съм си мислила, че той никога не се е държал така с братовчетките ми и няма и да го направи. Те винаги са били хубави и през пубертета и като пораснаха, а моят пубертет започна на 11 (просто пъпки де...), но бяха много пъпки и все още си ги имам, но намаляват доста и затова си мисля, че ставам малко по-хубава, но все намирам недостатъци и повярвайте ми не си измислям.

Веднъж се скарах с едно момиче на училище и най-накрая тя ми каза ВИЖ КОЛКО ХУБАВА ПРИЯТЕЛКА ИМАШ, А ПЪК ТИ... разбирам защо го каза, защото се скарахме и колкото и неща относно външния и вид да можех да и кажа не бих го направила, защото е под достойнството ми, но ако нямаше нещо вярно в думите и тя дори не би се сетила да ми го каже, ако не беше вярно поне малко щеше да си измисли нещо друго. И така има много случаи, но разбира се няма да ги разказвам всичките, за да не рискувам да умрете съвсем от скука :)
Сега ще ви кажа кои неща не харесвам в себе и неща, от които ще добиете повече представа за мен.
Аз съм на 14г. , тежа 49/50кг , висока съм към 158см. Аз съм с черна коса и много тъмни очи.
Следват нещата, които не харесвам в себе си:....прогответе се :D ....

Така значи имам доста дръпнати очи като се има предвид, че не съм от някакви такива раси (нямам нищо против тях!), носът ми пак казвам е доста широк в амфас и малко дълъг в профил. Имам хубави устни (сигурно харесвам само тях от цялото си лице, но като гледам тези на Денис Ричардс...и не казвайте тя е холивудска актриса, зашото нейните са ИСТИНСКИ!), мисля, че имам прекалено голяма челюст за жена, а ми се иска да имам по-остра брадичка и пак за брадичката-хич я няма и в профил, ама хич... не си харесвам и веждите, но сигурно козметичка може да ги направи по-добре, но още съм малка. Не харесвам и клепачите си защото са много отпуснати(такива са и на баща ми и на баба ми-тази, за която ви говорих), а иначе миглите ми са много хубави и големи, но не се виждат защото са прави, а не извити, спиралата помага много, но щеше да има голяма разлика, ако си бяха извити. Така по-надолу:

Гърдите ми са доста, дота големи, но не приличат на нищо, защото имам много стрии по тях, имам окосмение по цялото тяло (не е страшно много, но ме е срам да ходя с по-къси потничета, защото ми се виждат космите. Краката ми винаги са били дебели, дори когато бях малка, а тогава бях много кльющава, просто такава ми е структурата. А само да попитам..има едни точки отзад на гърба ниско, аз ги имам както и майка ми, харесват ми, но дали всички ги имат? Също имам окосмение по дупето и ме е срам да ходя по плажа, защото последните години ходих с бански гащички и дубето ми е бяло като на бебе, а космите се личат още повече. А и за капак на всичко съм страшна нервачка, но имам много вярна най-добра приятелка, която знае всичките ми недостатъци (без тези за космите )и все ми казва, НО НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ ИСТИНСКИТЕ ПРИЯТЕЛИ СА ТИ ПРИЯТЕЛИ ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИТЕ ТИ НЕДОСТАТЪЦИ :)) И не знам дали е от нерви или е много задълбочен навик (понеже и баща ми го прави), но си гриза и ноктите.

Сега знам какво си мислите: тя е още малка и ще види, че нещата не стоят така както в училище/или това дете нищо не разбира още и т.н. и т.н. Надявам се да е така, надявам се нещата да не се базират само на външния вид, но... като виждам на къде отиват нешата... Разбира се знам, че някои хора въобще не са наред и са много повърхностни като чичо ми например. Бях му на гости за 5 дена, 5 ужасни дни. Той е манияк на тема храна (диета де) и фитнес. Сигурно общо ми е говорил към 3 4аса само за тези работи как дебелите хора всички ги отлъчват и не ги вземат на работа и не ги харесват, и че можеш да си позволиш да си дебел само ако си богат, защото ще се ожениш, защото имаш пари... някои от тези неща за мен са пълни глупости. Чудех се как човек и то мой роднина може да е толкова повърхностен. Не знам за вас, но за мен това е от глупост, мисля че наистина е глупав. И наистина има несправедливост например за това, че кака ми явно ви стана ясно, че и тя не е много умна, но тя сега си работи в испания и си има сериозен приятел и си печели парички... работи като фитнес инструктор (не казвам, че е срамно, напротив много хубава работа и аз бих се радвала да я работя, но не ме влекат такива неща, по-скоро аз съм творческа личност и искам да работя като режисьор или психолог или нещо такова, просто това ми е интересно).

Така не знам какви изводи си направихте за мен, но не мислете, че мисля само за това, напротив, когато се загледам в огледалото заради такива неща и заради носа си и т.н. се замислям за Господ и за това, че той ме е създал такава, а щом е направил мен така това значи, че е има хора, които ще ме харесват и ще ме обичат такава със всичките ми недостатъци. И знам, че душата е важна (казват, че красотата ще спаси света, но кой свят? Този свят тук на земята и то само света на богатите, на хората мислещи за кариера, за слава, за тези, които мечтаят да владеят много сърца, да са свалячи и т.н.). Все пак смисъла на живота до някъде е да се научим да живеем, да бъдем добри със себе си и с хората около нас. Животът на земята ни подготвя за истинския живот, за живота в небесата или където и да е. За по-висш и по-чист живот. Надявам се хората да са добри, надявам се това, което се показва във филмите, в предаванията да не е вярно (само лошите части де)

Иначе аз съм и се надявам да си остана мечтателка, надявам се да не бъда погълната от тази пошлост и тази меланхолия на реещите се безцелно хора, чакащи нещо да стане, чакащи да дойде вечер и да отидат на дискотека, за да си осигурят "забавна" вечер или чакащи да отвори магазина за алкохол, зашото ги мързи да отидат до денонощният и има още хиляди примери. Просто знам, че това е вярно: ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО. Защото все пак трябва да има баланс и когато ни се случи нещо лошо трябва да знаем, че на някого ще се случи добро, а за нас то ще дойде следващият път....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 98d4275ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Точна си моме, няма да се шашкаш за глупости. Не ти трябва мухъл, дето да те оглежда като пържола в магазина. :)) Точни типчета има, а ти даваш вид на много точна мома.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7811795182
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Умно дете си, продължавай да се развиваш и ще видиш че нещата ще дойдат от самосебеси. Не видях въпрос в твоето ЕСЕ;) освен в заглавието, но ти и сама можеш да си отговориш на него.

Мисля че ако продължаваш да се развиваш в правилна посока ще постигнеш впечатляващи резултати с живота си.
Успех!:))

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4868c61098
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Готина история...
Ето няколко мой мнения.

"Красотата равна ли е на душата по важност според вас" - ами не, не е равна. Поне за мен красотата не може да се сравнява с душата - абсурдно е.
По - горе някъде прочетох, че искаш да ставаш психолог. Това е чудесно (мен ме помислиха за луда, когато го споделих, но...) на теб да не ти пука дали на останалите ще им хареса. Занимавай се с това, което искаш ти, а не с това, което иска някой друг.

И не обръщай толкова голямо внимание на нещата, които не харесваш в себе си. Имала си голям нос - сигурна съм, че от прекаленото стоене пред огледалото си втълпила това в глава си... А пъпките по лицето ти ще се махнат. След извесно време няма да ги има - за сега това е нормално.
Ти сама се харесай - това е най - важното.

Да, и още нещо. Евала, че не си от тези хора, които чакат с нетърпение вечерта, за да се наврЪт в дискотеката и като тези пияни същества чакащи пред магазина, за да вземат поредната си доза алкохол.
Остани себе си... А на тези, които ще ти кажат, че си задръстена или нещо от сорта, им прати много поздрави от мен.
SFA

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3979e39c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тъй като гледам има доста неща които не харесваш в себе си, но не трябва да се чувстваш така, трябва да се харесваш такава каквато си, защото това си е твоето тяло и независимо колко недостатъци си мислиш че имаш пак трябва да се харесваш!

А относно онова с веждите, защо пък да си малка на цели 14 години си момиче, аз след 2 месца ставм на 14 а си скубя веждите от 12 годишна, а дори мама ме е водила на козметичка повечето от пътите/не че преди да почна да си ги скубя бяха големи и грозни, всъщност всички м казваха че имам мн изписани вежди, но не бяха идеални...както и да е стига за мен!!!/
Мисля че трябва да отидеш на козметичка за веждите и да попиташ какво може да се направи за космите/предполагам кола маска/, и ако ще те накара да имаш по-голямо самочувствие започни да се гримираш да си правиш прически,незнам какво друго да те посъветвам освен да бъдеш себе си и имаш самочувствие че ти си един уникален човек, и рано или късно някой ще открие твоята вътрешна и външна красота!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0ff67e7039
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не си харесвам и веждите, но сигурно козметичка може да ги направи по-добре, но още съм малка : как ще си малка всяко моми4е което държи на външния си вид си ги маха отиди да ти ги направят ще изглеждаш много по добре

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d18a2affea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   :D :D :D Благодаря за коментарите, а относно това за веждите...може би не съм се изразила правилно... голяма занимавка ми е да си ги правя, с формата нямам проблем,те са просто мн светли, имат цвят наподобяващ сиво...но тя и косата ми осветлява... както и да е :) отново ви благодаря. Вече това не ме вълнува чак толкова :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker