Издъних се. Преди бях пълна отличничка, а сега успехът ми падна доста - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Издъних се. Преди бях пълна отличничка, а сега успехът ми падна доста
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 6178 пъти
Аз съм момиче в 7 клас и май месец ми предстоят изпити. Преди бях пълна отличничка, а сега успехът ми падна доста. Имам почти по всички предмети двойки, за които адски много съжалявам, защото тази година ми е решаваща, а аз се издъних! ;( Просто почти нищо не разбирам в училище, тоест уроците станаха много сложни и не ги разбирам особено по математика! Страхувам се, че няма да мога да си взема изпитите! А и още се колебая къде да кандидатствам! Ако може да ми предложите къде да отида, ще ви бъда много благодарна! Също искам да попитам тези, които вече са се явявали на тези матури дали е трудно? ;( Адски ми е притеснено! Знам, че има доста време, но като се сетя и започвам да си представям как се провалям и как ще повтарям 7 клас и започвам да плача! Знам, че звучи хипер смешно, но това е самата истина!!! ;(
До админите : Моля Ви публикувайте моя проблем! Благодаря Ви предварително!!! : )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: e93b9450a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се тревожи, тревожейки се, губиш ценно време, говори с родителите си и решете дали те ще ти помагат за училище, или ще те запишат на уроци. Освен това можеш да говориш с учителите, чиито предмети не разбираш или са ти трудни, питай ги какво трябва да направиш, за да оправиш оценките си. Относно математиката, помня, когато аз бях в 7 клас, я ненавиждах, имах само 4-ки и 5-ци (за мен това бяха ниски оценки), говорих с майка си, тя започна да ми помага, ходех на СИП и решавах примерни тестове - помага. Сега нещо съм го забатачила пак по математика и е много леш. Иначе, не се тревожи за оценки, ще влезеш там, където искаш, освен това, тревожи се след 8-ми клас, тогава е важна дипломата :) Поне кажи от кой град си, за да помогнем с избирането на гимназия :)

Ани :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 53bba4e735
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Успокой се! Отделяй малко повече време за учене и учи с разбиране.Помоли майка си или баща си да ти помогнат с нещо, да ти обяснят малко по-просто, ако разбират естествено.Аз също съм 7 клас, нашите нищо не разбират и казват, че ни карат да учим пълни безсмислици и тъпотии.Затова вече ходя на частни уроци.И всичко разбирам от уроците.Упражнявам се и така.Помоли вашите да се запишат на частни уроци, ако смяташ, е това ще ти помогне.А за кандидатстването, то зависи от самите предпочитания на човек и в това какво ти се учи, аз лично мога да ти препоръчам езиковите гимназии, защото учил ли си език може да си изкараш дипломата в друга държава и да си намериш много добре платена работа.Езика винаги е едно богатство ;)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9cb84b56bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Защо не опиташ следната схема:
1. Успокоявам се и спирам с вредните емоции и страхове
2. Анализирам причините успеха ми да спадне
3. Търся помощ от родители и учители, за да ми обяснят онова, което не разбирам
4. Спирам да прекарвам много време в социалните мрежи и форумите из нета, а наблягам на уроците, особено на онова, което не разбирам.
5. Не се отказвам и не се плаша
6. Поставям си цел за един месец да изкарам поне 5 добри оценки (над 4)
7. Изпълнявам целта си
8. Снабдявам се със сборници по математика и решавам задачите, докато не схвана механизма на решаване
9. Снабдявам се с книги и прочитам всички произведения, които сме изучавали. Мисля върху тях и ги анализирам. Консултирам се след това с учителя ми, за да си направя проверка дали съм разбрала правилно.
10. Снабдявам се помагала по бълг. език (граматика, правописен и тълковен речник) и започвам да работя.

И може би едно нещо, което трябваше да поставя пред цялата тази колонка

СПИРАМ да се оплаквам, че не разбирам нищо и започвам да уча, за да го разбера, защото ясно осъзнавам, че с мрънкане и сълзи няма да си реша задачите!

Успех!

Запиши такава специалност, която отговаря на мечтите ти и представите ти за теб в будеще, нещо, което ще учиш със желание, нещо, за което имаш талант. Избери си онази специалност, която да си е твоята специалност, която чувстваш близка.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1a13f5a59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много се плашиш, затова. Успокой се малко, карай я по-полека, не ги мисли матурите. Те са точно едни листчета, нищо повече. В действителност и аз си мислих, че са много сложни, а се оказаха невъзможно лесни. И по български, и по математика не бяха нещо особено, най-нормални тестове, даже вероятно тези, които ви дават учителките в клас, са по-трудни. Запиши се на курсове по математика, ако това ще ти помогне, и чети повечко по български, концентрирай се. Веднъж си успяла да стигнеш отличния успех, ще успееш и втори път.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8a8e15acd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   1. Залягай над уроците
2. Кандидатствай в елитна гимназия и специализирана по твоя талант. УСПЕХ!!!

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9985f5d2d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Изпитите не са толкова трудни!! Когато бях 7-ми клас и аз бях супер наплашена, математиката ХИЧ не ми вървеше.... примерните изпити бяха доста трудни, учителите и те казваха, че ще е наистина трудно, ... а не беше :DDD Постарай се, помоли за помощ и вс ще се оправи :)) Както казаха, след 8ми клас идва трудното ;x

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 91f4dfacff
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

7.   Спокойно, и аз бях така. Всъщност изпитите се оказаха лесни, особено по български. Даже нямах нужда от уроци ;) Затова наблегни повече на математиката (защото вторият модул наистина изисква яко зубрене! ) и не се притеснявай прекалено. Освен това повечето гимназии им падна балът, аз уж съм в елитно училище, а минималният бал за 2010 беше 28/36 :))

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 256a6661c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Значи аз сега съм 6 клас и на мене мойте приятели от горните класове(който сега са 8) ми казаха че матурите не са толкова трудни само дето учителите ще ни плашат.По математика са били 20 задачи с а,б,в така че все нещо ще научкаш.По български ти четът поне 3 пъти разказа преди да ти кажат дали ще прерасказваш трансформиращо сбито или подборно.Тея разказвателните предмети не са толкова важни освен ако не ходиш в такава паралелка.Англиски е имало продължителна и превъзходна степен главно some and any much and many.И спрягане на глаголи.Ние доста се подиграваме на сегашните седмокласници ама догодина сме ние ама аз не се притеснявам щото имам познати по училищата и с 3 ще ме вземат.


Метал 12г.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8970d81cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Първо матурите след 7ми клас не са чак толкова страшни. Само по математика и български са по-строги, но иначе по другите предмети са по лесни. Едно момче от нашето училище имаше само 2ки и ги взе, така че не се тревожи. Преди две години когато и на мен ми предстояха матурите много се тревожех вечер ми се е случвало цяла нощ да не мога да заспя, заради мисли породени от тия пусти матури за които толкова ни плашеха. Слава Богу нищо страшно минаха. Моят съвет е отиди на уроци по математика, защото математиката в 7 клас наистина е малко сложна, но с малко обяснение се разбира. На мен ми я обясниха и както имах слаби оценки си ги повиших. Ето тази година дори ще имам 5 по математика. Просто този предмет изисква много решавана. случвало ми се е да решавам една задача по 20 пъти докато не я получа вярна, но важното и че като си греша сама после и сама си разбирам къде съм сгрешила и защо и откъде идва това и онова. Не се притеснявай, просто залягай на уроците малко повече и малко по малко ще ти се изясняват нещата, ако и това не помогне помоли учителите за консултации. Биологията в 7 и 8 клас е лесна, но 9 (който съм аз) става много сложна и уроците са дълги. Така че постарай се малко повече или като сядаш на компютъра потърси уроците си в интернет по просто обяснени и ще се справиш. Аз така като тебе се тревожих, тревожих и накрая дори не учих за матурите, защото колкото повече уча преди изпит важен изпит толкова повече забравям и си ги взех с 5ци. Така че успокой се отдели по един час повече на ден за учене и всичко ще е наред. Виждам от поста ти, че не си някоя която хептен не учи и държиш на добрия се успех. Сигурна съм, че ще се справиш. Накрая на годината да пишеш как е минало. ;]]]

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9a5026678a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм 8 клас. Изпитите са лесна работа от 4-5 клас не съм учил по абсолютно нищо. На изпита само трябва някой да ти подсказва и готово. По математика първия срок имах 2 втория 3, а на матурата 4-4 и половина някъде, не помня. Споко то си е тест, лесно се взима

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c9aab164c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   И аз бях така авторке 7 клас почнах много добре, но после нещо ми стана не бях на себе си правих сякакви простотии с моите приятели, като ни хванаха ходихме по полиции и други истории. Наказаха ме сигурно за 2-3 месеца през това време почнах да пaфкам трева и именно това пре провали изцяло, осъсзнах се последните 3 месеца, но беше късно за което сега много ме е яд, но се съвземи и започни да учиш якоо и ще постигнеш това което искаш :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker