Нямам дрехи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нямам дрехи
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 6645 пъти
Да, нямам дрехи. Имам само един чифт дънки и това е. Като кажа на майка ми, че искам да си купя дънки, тя казва, че един чифт ми е предостатъчен, от 5 месеца ходя с тези дънки, блузи също нямам, нашето училище като повечето в България има униформи и ако трябва някъде да изляза(не да ходя на училище), излизам с ризата от униформата, просто защото нямам дрехи...Имам само един чифт обувки и това е...Хората всеки ден ходят с различни дрехи и то маркови, а аз ходя с едни и същи дрехи, най-смотаните и най-евтините от втората употреба в продължение на години, майка ми не ми дава да си купувам, ЗАЩОТО СЪМ ИМАЛА едни и са ми достатъчни...

На Нова година хората си пожелават нещо хубавото да им се случи или да направят...Аз си обещах, че през Новата година ще почна да крада всичко, което ми трябва и се справям доста добре засега...Вече си набавих неща, които ми трябват за училище, химикалки, гуми,четки,острилка,коректор,текстомаркери,белязки,лепило,тиксо + самия моливник където да ги слагам и т.н. Откраднах си и ръкавици, защото нямах. Ще продължа с дрехи.

Писна ми от живота и от бедността, започнах да се режа с пергел или резец...Мисля в най-скоро време да се самоубия,защото отдавна съм разбрала, че живота ми няма смисъл, родителите ми не се интересуват от мен...
Една истинска история за един ш*бан живот накратко.
Момиче, 14 години

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: d04d81da3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   НЕ! Не прави тази грешка момиче! Нищо няма да промениш със самоубийство! Не си го причинявай, не причинявай това и на родителите си. Въпреки всичко и всички те те обичат, не го забравяй. Спри да се режеш.
Колкото до дрехите, все трябва да имаш някакви спестявания или за рожден ден и по празниците, баби, дядовци, все ще ти дадат някой лев.. отиваш с приятелка до някой магазин и си вземаш като за начало една блуза, после като посъбереш, и едно дънки и така.
Не е нужно майка ти да ти позволява. Достатъчно си голяма сама да си избереш дрехи. Поискай от баща си пари ако майка ти не ти дава. Вземи едни 20-30 лева. Иди и си вземи. За 12 лева и много готини блузки. Има страхотни дънкита за по 15-20 лева.
И спри да крадеш! Това ще ти стане навик и след година две няма да можеш да се осъзнаеш! Ще крадеш всеки ден по няколко неща, ще започнеш да пушиш и пиеш ще се чудиш как да изкараш пари не за дрехи а за наркотици, ще пропаднеш адски много, кой знае може и престъпление да извърши, ама сериозно престъпление, още малолетна да трябва да трябва да те вкарат в затвора, но не могат и ще отидеш в поправително училище и от там на татък ЦЕЛИЯ ти живот ще бъде СЪСИПАН, защо? Защо ти казах тея неща? Защото трябва да спреш да крадеш, недей! Можеш само да си навредиш. Ако не ти пука кво ще стане с тебе, помисли малко и за другите и си мечтай. Мечтите ще ти помогнат да се съвземеш. Имай цели в живота си, постигни ги!
Не се самоубивай, не кради, няма да съжаляваш ако сега ме послушаш! Никой не иска да гледа по новините за поредната тинейджърка, която се е самоубила! Опитай се да поговориш с родителите си и им кажи за чувствата си. Потърси подкрепа и в приятелите си.
Късмет ;)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1ff660621d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   еми според мен това го казваш сега в яда си. А ти какво искаш да имаш 10 чифта ли? Щом родителите ти нямат възможност ще се задоволяваш с това. Я гледай ти и за това щяла да се реже и самоубива чак. Момиче хората имат далеч по големи и сложни проблеми. Като започнем от болести и т. н те тогава какво трябва да кажат като хвърлят купища пари за лекарства а? Те оплакват ли се? Щом си имаш майка и баща който те обичат щом си имаш покрив над главата щом има какво да ядеш значи другото не ти трябва. Всичко останало е материално и ако си спестиш 30, 40 лева лесно ще си го набавиш. Има деца който родители нямат както и дом. Те тогава какво трябва да кажат. Кой знае тея лелки как се държат по домовете с тях. Не те ли е срам да говориш така. Ами на тея деца който родителите им пияни се връщат в къщи и на който ги бият тогава те какво оплакват ли се? А ти си искала да се самоубиваш щото си нямала дрехи. Това е една голяма глупост ако мен ме питаш. И как така ще крадеш? От каде на каде. Коя си ти че да пипаш дори и докосваш чужда собственност камоли пък да присвояваш. Ти да не си случаино кралицата на света а? По добре си върни вещите на децата от който си взимала и си измисли оправдание. На тебе ще ти е приятно ли ако ти откраднат нещо "твое". Накратко съвземи се!!!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b6167665ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не се ядосвай за такива неща. Вярно че живеем във времена, където все повече започват да се ценят външният вид, дрехите, обувките, чантите и т. н. Напълно те разбирам, защото и моят гардероб не е от най-пълните и понякога ужасно се изнервям, когато нямам какво да облека.
Но кражбите не са решение на проблема. Да не говорим за самоубийство. Та ти си на 14, животът е пред теб. След време може да имаш много по-големи проблеми от този с дрехите. По света има много лоши неща - войни, гладуващи и болни хора. Не бъди егоист! Разбирам че ти много гадно да ходиш с едни и същи дрехи, но помисли за нещата, които ти имаш, а други нямат.
Относно снабдяването с дрехи - има сайтове, в които подаряват дрехи или ги продават на много ниски цени. Има и евтини магазини. Сигурна съм, че родителите ти от време на време ти дават по някой лев. Събирай си пари и си купи дрешки.
Успех! :))

П. П. Защо не ходиш на училище?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 04c79b36f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НЕДЕЙ СИ И ПОМИСЛЯЙ ЗА САМОУБИЙСТВА!!! След всяка буря изгрява слънце. Сега може да се чувстваш нещастна, но след време може да станеш много щастлива. Всичко може да се случи в този живот. От дъното може да се изкачиш до върха и от върха можеш да паднеш на дъното. Колкото и да се ядосваш на родителите си, те все пак те обичат и представи си какъв ужас ще е, ако посегнеш на живота си и те изгубят. Това съм се чудил и аз, ако направя някоя простотия и нашите ме загубят, ще бъдат съсипани, а не искам да й го причиня това! МОЛЯ ТЕ, НЕ МИСЛИ ТАКИВА НЕЩА!!! И аз имам едни дънки (по-дебели за зимата) и едни, които са по-тънки за лятото. Това са ми. - Момче на 16.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 28d637ae08
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

5.   И какво ще постигнеш, като сама си причиняваш болка? А как би се почувствала майка ти, ако разбере, че се дереш с пергели и искаш да се самоубиваш за това, че сте бедни? По-добре спри да се тормозиш и приеми фактите. Ако трябва си събери пари от баба, мама, тати, дядо, леля и си вземи нещо.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c5955ec252
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Самоубийстовто не е решение! С мъка и събиране на пари ще се пооправиш събирай от закуски или от пари които ти дават баба ти, дядо ти или други роднини!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 50d5265a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   НЕ си прави белези, за които един ден със сигурност ще съжаляваш (макар и малко да е); ходи на училище (поне дотолкова, че да "избуташ" поне)... току виж ученето в един миг ти харесало:)
А за дънките - сега имаш 1, много скоро ще имаш повече, това е просто един парцал, който струва... ти помисли колко струва ;)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 877ab3ce57
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Никъде не съм писала, че НЕ ходя на училище, напротив, ходя. А и не крада вещи от други хора, а от магазините. И изобщо недейте ми минавайте с това, че майка ми и баща ми ме обичали, ххахахаха, те сами са ми го заявявали, че не ме искат и двамата, искат да се разведат, но естествено нямат пари (те кога са имали? ) всеки ден майка ми ми крещи като заклана, ходи на психиатър, който определено не и помага. Виждала ме е, че се режа и абсолютна никаква реакция, просто защото на никой не му пука за мен. Не ми минавайте и с това за цигарите и наркотиците. Гнус ме е от цигари, а пък за наркотиците... отблизо имам един пример, няма да го коментирам кой е и как е... няма значение. Хора... има голяма разлика между клептоман и крадец. Аз съм от втория тип... Едва ли на някой му се иска да краде, но щом се налага ще го правя.
Аз съм оставена на произвола на съдбата...
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6aee1daa1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   съгласна съм с коментар номер 5 по добре събери от някъде пари и си купи нови дрешки но вариантът със самоубийството не е решение на проблема .....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ffa4898d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Авторке, ако положението у дома е толкова ужасно е време да поемеш нещата в свои ръце - ВЕДНАГА се виж с класния си ръководител и го помоли да ти съдейства да се свържиш със социалните служби, които да те настанят в приемно семейство. Можеш да се обърнеш и към друг учител или възрастен, на когото имаш доверие. Можеш да се обърнеш и към детска педагогическа стая, директора на училището...те ще ти съдействат. Можеш и ДИРЕКТНО да се свържиш с Агенцията за социално подпомагане в града ти
Ето ти линк - http://www.asp.government.bg/ASP_Client/jsp/main.jsp

Където и да отидеш, бъди сигурна, че ще е по-добре от сега. В началото настаняват в дом, но те са чисти, обзаведени, имаш дрехи и храна. Моя приятелка е израстнала в дом и завърши медицина - университеът също ти е безплатен, дават ти и БЕЗПЛАТНО общежитие и изобщо си по-добре без такива родители. Държавата ще се грижи много по-добре за теб. Ще ти е спокойно, ще си нахранена и облечена и ще ти се осигури добро образование.

Самоубийството не е решение...то е последното възможно решение. Няма да ти избяга, нали?
Казвам ти, направи всичко възможно, за да се махнеш от това семейство и ще направиш много от живота си. Приятелката ми е имала съседка, която е сигнализирала социалните и днес е много благодарна за това.

П.П. Спри с краденето, защото рано или късно ще те хванат и ти ще си виновната - ще завършиш не в приветлив дом или приемно семейство, а в поправително училище! После ще тръгнеш да проституираш, за да си набавиш пари, защото ще свикнеш на нечестния начин да печелиш пари.
Казвам ти - има си в нашата държава служби, които се грижат за такива като теб и отпускат добра издръжка в приемно семейство, джобни, дрехи, обувки, пособия и наблюдават да се грижат за теб добре, да ти е спокойно и т.н. Който не се възползва от тази услуга, сам си е виновен. В най-лошият случай ще те сложат в чист, подреден, ремонтиран дом, в който ще си облечена и нахранена, ще ти се обръща внимание. Ти избираш!

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 877ab3ce57
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Аз съм силна ученичка в училище. :)
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 877ab3ce57
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Няма как да се обърна към директора на училището, защото той ми е роднина и съученик на баща ми. На класната също, тя като разбере каквото и да било, се чувства длъжна да го знае цялото училище (а то не е малко, 1200 ученика и 200 учителя, уча в СОУ).
Авторката

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 877ab3ce57
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   10, аз съм казвала на майка ми, че ми трябват пари за дрехи, тя ми отговаря да вървя да си изкарам, следва въпроса как, като аз съм само на 13 (съвсем наскоро навърших 14), майка ми ми казва да стана проститутка, защото изкарвали добри пари... И това собствената ми майка...
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: bf130b5f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Кажи на баща си. Ако трябва иди и в закрила на детето. Как майка ти ще ти казва да станеш проститутка? Тя не е добре.
За самоубийство въобще не мисли. Живота е като колело. Един път си горе, друг път долу. Самата мисъл, че сме живи същества е УНИКАЛНА.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 50a69abe13
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Здравей! Аз съм момиче на 13 години от Р. :). Стана ми ясно, защо на майка ти и свиди да отиде да ти купи дрехи, та то в Б-я нали всичко е скъпо! Отиди в закрила на детето, всичко е безплатно и пак по-добре ще се грижат за теб от твоите клети родители! Ако не отиваш предлагам от джобните си да спестяваш, а за училище да си носиш сандвичи. Ако не, отиди пи баба и дядо, разкажи им, може там да отидеш да живееш. Те повече ще се грижат за теб, защото всеки обича внука си.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d7463e7bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Мило, дете, животът е прекрасен. Погледни го от добрата страна и МЕЧТАЙ! Мечтай и се бори, за да постигнеш мечтите си, за да имаш стимул за живот, за да виждаш красивите неща около себе си. Усмихни се! :)
Колкото до дрехите и аз имам дъщеря на твоите години и винаги казва, че няма какво да облече, а според мен има достатъчно.
P. S. От какви дрехи имаш нужда? Би ли носила запазени дрехи от друго момиче?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 877ab3ce57
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Да, бих носила запазени дрехи, нямам нищо против.
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d7463e7bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Здравей! Напиши ми E- mail адрес или тел. номер, за да се свържа с теб. Какви са размерите ти за дрехи. От какво имаш нужда, какво ти трябва? Много усмивки на теб и слънчев ден! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 968c62ee4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Здравей, аз съм момиче на 14г. и имам същия проблем. Моето положение също не е цветно, но не е толкова зле колкото твоето. Имам най-много 7 дрехи, които мога да използвам без да се срамувам, имам предвид да не са захабени, стари и т. н. Моята майка също не е милионер и на месец рядко си позволявам да искам даже и 20лв защото знам колко труд е нужно за да се изкарат... много пъти съм си мислела за самоубийство, нямаш си на идея колко пъти съм плакала вечер в леглото точно заради това, че нямаме пари... преди около месец всичко ми беше криво, живота, хората... всичко...!! но приятелите, ми дадоха сили. Ще повярваш ли, ако ти кажа, че плача и пиша този коментар? !? !? ! знам какво е, знам колко ти е тежко. Но спри да крадеш, останалите са прави, че има доста по лоши неща.. Ето, каза, че си на 14г, след 2 год. можеш да започнеш работа в някое кафене или нещо такова. Aми на мен лесно ли ми е като всички в училище се въртят с телефони за по 1. 500лв? или като родителите им, им дават по 15лв за училище?? Вземи пример от мен.. този месец реших да спестявам от парите за училище и края на месеца ще имам около 60 лв и ще се подготвя за лятото, защото не мога да искам всичко от нашите. Ще следя темата, УСПЕХ МИЛА!!

- G

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 968c62ee4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Мисли си само за училище. Започни да мислиш само за учене , учи си редовно уроците и се мотивирай с това , че след като завършиш с отличен успех ще си намериш работа , за която всички ще завиждат и ще имаш възможността да си купуваш каквото и да е със заплата от 1.500 лв и повече на месец !! :):):):) Това лично е моята мотивация за учене , защото всички знаят , ще без образование за никъде не сме !

- G

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0c14cf2776
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   1 ми е интерсно - как авторката има 4 hash-а и как 16 е с един от тях?

Колкото до темата - събери пари и си купи дрехи без да питаш. Едва ли ще ти се карат за това...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 877ab3ce57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   И как по-точно ще имам 4 hash-a, като най-малкото пиша от едно и също място?
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d7463e7bf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   На поз. 16 съм аз и бих искал да помогна. Не обвинявайте детето.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0c14cf2776
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   21 съм - погледни под предишните свои коментари и ще разбереш (не че се заяждам или нещо, но понякога има фалшификатори).

А за дрехите - и аз нямам кой- знае какви дрехи, а тези, които имам, не са от най- хубавите... Но какво да се прави - такъв е животът ;)).

Момче, 13

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5f07f24473
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Ако живееш в София отиди в магазин Зиг Заг, за дрехи втора употреба. Там има 1 ден в месеца, обикновено последната сряда когато всичко е по 50 ст. Аз съм си купувала чисто нови дрехи от там, но трябва да отидеш сутринта в 9 когато отваря защото всичко хубаво се изкупува бързо. Магазина се намира в кв. Младост, близо до метрото. Ако го потърсиш в интернет ще ти излезе адреса. Успех, дано съм помогнала. А ако нямаш и 5 лв за 10 неща да си купиш, остави някакви координати за да ти пратя.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2eb37d424e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Наистина искам да се преместя в такъв дом, който ми описа н. 10, но линка нещо не става... Аз влизам през телефон, нямам компютър...
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: da2e558f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Мила недей да правиш глупости. Моите родители също нямат много възможности. Пренасям дрехи. Купувам си дрехи рядко. Дрехите не са всичко. Знай, че родителите ти те обичат въпреки всичко!! Аз го знам и съм много щастлива. Когато имат възможност ще ти купят. Не кради. Последиците могат да бъдат лоши!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b13d4c4da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   Хайде де, кажете ми как да се преместя в такъв дом? Какво си мълчите... защото вие не живеете с психично болни "родители"...
Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7b8e9ab577
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   е последно те психично болни ли са или ти си болна???

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b13d4c4da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   А относно това, че други хора имат болести, а аз съм се разциврила за такова нещо... Ами аз имам заден ринит [секретите(сополите) вместо да си излизат от носа по стандартния начин, те отиват в гърлото и затова имам храчки целогодишно, абсолютно всеки ден трябва ги „плюя”, дишам трудно когато спя и говоря носово, в следствие на това имам и лош дъх], от ГОДИНИ натяквам на майка ми да ме заведе в София при специалист(защото в моя град ходих и всички се оказаха некадърници), а тя ми отговаря, че не я интересувало това. Като кажа това на баща ми, той ми казва, че нямал пари и също не го интересувало...
Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: bf1dcc45b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   разбирам те, но знаеш ли какво...по-добре сега седни да учиш, за да успееш повече в живота от другите и ще имаш много повече дрехи от останалите

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cdb9a2f5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Значи относно до това, че нямаш дрехи-замислила ли си се, че някои дори нямат и покрив над главата? Замислила ли се над това те питам? Престани да се оплакваш, а се вземи в ръце! До колкото разбрах родители те ти не те обичат и не им пука за теб... след, като не им пука за тебе просто се опитай ти самата да си помогнеш.. потърси има най-различни асоциации за социално подпомагане търсиш телефон, звъниш и се консултираш със тях.. предполагам, те ще ти помогнат с каквото могат :) И в никакъв, ама в никакъв случай недей и да си помисляш повече за самоубийство! Това е най малоумното нещо, към, което някой би прибягнал.. единственото, което ти остава е да се бориш до край!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 33da3aa3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Бог да ти е на помощ...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 33da3aa3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Може ли такова нещо, ти да не си им някакъв домашен любимец, че да те отглеждат така...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 29453fad4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   А имаш пари за интернет да пишеш тази история?

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 33da3aa3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   Влизам от градската библиотека, където нета е безплатен... А интересува ли ви, че доста често не ям по 2-3дни, просто защото няма какво! Няма как да събирам пари от закуски, защото не ми дават такива!!!
Авторката

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ffa4898d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   Авторке, ти в другата си тема май твърдиш, че влизаш в нета от рутера на училището си - сега пък идвал от библиотеката. Кого лъжеш?
Иначе, защо не се обадиш на социалните, ако нямаш какво да ядеш? Има си процедури. Под 18 г. у нас никой няма нужда да гладува - дават те в приемно семейство или в дом, там ще имаш и облекло, и ядене.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 33da3aa3fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Ами никого не лъжа, защото мога да влизам и през двете, бъди спокоен. ;)
Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d3bbf7a16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Аз си купувам дрехи втора употреба, но маркови, избрани със стил. Една блузка, която приятелките ми си я взеха от мола за 50 лв, аз я намерих в магазин втора употреба за 5, 50. Ако се разровиш, ще намериш хубави дрехи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker