Аз съм неспособна да приема поражение и съм ненормално заядлива, какво да направя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Аз съм неспособна да приема поражение и съм ненормално заядлива, какво да направя?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 1794 пъти
Здр ! Момиче на 17 съм и имам проблем. Загубила съм тотално способността да бъда самокритична и да се съгласявам с другите , когато нещо не ми изнася.
Не се държа лошо с никого без причина , обаче примерно някой приятел или въобще някой си там , като каже нещо , което не ми харесва или нещо по-накриво и веднага му отвръщам и се почва караницата.

В училище съм отличничка , обаче днес примерно учителката ми тръгна да изпитва и никой не знаеше, тя посочи мене и аз почнах да разказвам урока , но на едно място обърках и тя ме прекъсна. Между другото тя е моята зодия и попринцип си пада заядлива . Та , спря ме и ме попита с остър тон кога го е казвала това , дето съм го сгрешила , а аз й казах , че съм го прочела в учебника и й посочих в коя точка. Признавам , грешката беше моя , но казах на г-жата , че този урок съм чела , така съм го запомнила и съжалявам , ако има грешки, макар че видимо се подразних. Предполагам на себе си ,че съм сгрешила нещо толкова лесно.

Незнайно защо съм загубила способността си да се съгласявам с хората и почти никога не си мълча за повечето неща, преди си мълчах за всичко , сега за нищо , допускам елементарни грешки и не мога да го преживея. Ако съм самокритична , съм направо болно самокритична , бе въобще ,съм човек на крайностите и за това колкото и срамно да звучи , вече просто почти за всичко първо търся грешката в другия и после в себе си. Знам, че не е нормално, но е импулсивно , вече така свикнах да правя.
Знам, че не може винаги да съм права , но не може винаги да греша и не знам кое повече ме плаши , че ставам това , което преди мразех или че имам чувството ,че постоянно греша в най-лесното и това ме тормози.

Какъв ми е проблемът ?

Знам ,че сега ще кажете ,че трябва да се променя и знам съвсем откровено , че като прочета тези думи , отново нещо отвътре ще ме среже , както всеки път , когато сбъркам някъде и някой ми го каже.

Далеч не съм перфекционист, поне ВЕЧЕ не и на действия. Знам, че трябва да се старая повече във всичко , но съм загубила тази способност и сякаш не мога да се накарам да искам да се поправя.
Отчайващо е , знам , объркана съм и не знам защо съм такава...А може би знам ,но не желая да си призная от срам...

Какво да правя ? Станала съм много враждебна към почти всеки , с майка ми почти не си говорим , а като си говорим ,или й говоря за училище , или тя иска аз да направя нещо , но като ме ядоса и аз й скачам , а преди просто си отивах в моята стая и не й обръщах внимание.
Просто ми беше писнало все да си мълча , исках и аз да изказвам свободно своето мнение като всеки , но точно като започнах да го правя , осъзнах ,че всичко в мен се е променило и вече не съм същата.

Как да престана да съм такава ? Преди като си мълчах, всички в училище ми се качваха на главата и само ме използваха да преписват домашни и да върша тяхната работа , беше ми тежко , а сега почти не мога да си сдържам емоциите и това само проблеми създава. Понякога съвсем откровено сама си въобразявам някакви неща , дето не съществуват и правя невероятни глупости.

Как да намеря златната среда на това положение , като винаги стигам до крайности ?
Страхувам се да стана като преди , но се страхувам и че ако продължавам така , ще направя големи грешки , които не могат да се поправят.

Какво да правя ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: b081679a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   100% съм сигурен че си зодия Стрелец :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2e8ac5fe9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти. :) Коя зодия си, че ми стана любопитно? Абе нормално е да си объркана, може да се дължи на хормони, на всичко.. Бих те посъветвала да общуваш с малко по-големи хора - може да срещнеш някое стойностно момче, а и пред по-големите винаги имаш някакви задръжки, сещаш се. :) Тамън ще разнообразиш живота си и току-виж си си осигурила нови преживявания, от които да понаучиш нещо.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e7abe86bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   При теб това е част от порастването и търсене на идентичност. Времето и опитът ще ти помогнат да се намериш и да се приемеш. Обичай се повече и си прощавай. Така ще бъдеш по-добронамерена и толерантна към другите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: feb9f75c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мерси! А иначе съм зодия скорпион! :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2e8ac5fe9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От номер 2

Аз съм стрелец, но в това отношение си приличаме. Дори страшно много се разбирам с жени скорпион - две мои учителки, с които въпреки разликата помежду ни си говорим като първи приятелки. Дай воля на емоциите си, но ги превръщай в спорт, поезия или каквото обичаш. Аз така правя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker