Баща ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми...
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2528 пъти
Здравейте! Пише ви едно объркано 13 годишно момиче. Моят проблем - баща ми.

Ами накратко той е търпелив, работлив, но и леснонервиращ се, пуши около 1 кутия и нещо цигари на ден.
Проблемът ми с него е, че се държи грубо с мен. Аз съм добра ученичка, гледам да помагам с каквото мога, е не съм света вода ненапита но все пак... Не съм като другите тийнейджъри, не пуша, не пия и т. н.

Например този срок имам 4 по физика, а общо 5. 70 за срока. ЩЕ кандидатствам в Американския колеж.
Нооо... само и единствено той от цялата ми рода ми разката фамилията за тази оценка. Удари ме, викаше ми, каза, чеза нищо не ставам...

Но аз съм свикнала. Той винаги прави така. За най-малкото нещо - веднага скандал. Е, аз обаче се защитавам с достоверни аргументи, но когато вече вижда, че съм права, ми казва да млъкна. Постоянно ми вика тъпачка, смотла и други. Писна ми да се държи с мен така. И нито веднъж не се е извинил.

А аз, честно казано, никога не съм изпитвала обич към него. А сега ми е просто безразличен. Приемам го като човек, с когото съм принудена да живея. Той си мисли, че щом ми е купил дрехи, храна и други, аз му дължа всичко. Но любовта не се купува.

Дразни ме държанието му не само към мен, а и към майка ми. Например той все иска тя да му вади дрехи, особено чорапи. И сутрин като не види чорапи - олеле. И още мноото, но това е друга история.

Той отсъства със седмици, а на мен въобще не ми липсва. Но когато майка ми оиде някъде, на мен ми идва да се разплача.

Знам, объркано е, но това изпитвам. И ми писна да се държи с мен като с куче. Защото така не ме възпитава да бъда добра за вбъдеще. Не, така ме кара де правя всичко на инат. Но най-вече ме кара да го мразя. Не заради това, че примерно като днес ми е взел телефона, а заради ударите, обидите и това че извиненията липсват. За него всичко се решава с бой. Аз, естествено, не се оставям да ме малтретират и се защитавам, заради което отнасям още викове. Майка ми когато разбере, си мълчи, много рядко ме защитава. Те се обичат, и за това аз не искам от нея да се разведат.

Но всичкото това вреди на психиката ми. Защото сега, когато той се опитва да ме гушне, или който и да е да си протегне ръка към мен, аз се дърпам, свивам се, от страх, че ще ме удари.

Попринцип съм смела, но ме е страх да говоря за това с него. Хем искам да го знае, хем се страхувам за последствията.

А и между другото взе ми телефона, защото когато се разхождахме в Метро, аз и вава се отдалечихме от него. той ми е звънял, но аз не съм го чула. Ами, малко вероятно е да го чуя в Метро? !

Благодаря за отгонорите и за това, че сте отделеили
време за мен! Много съм объркана, затова, моля, помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2bf49ffd5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам какво да те посъветвам... със сигурност не е правилно това, което прави баща ти... Помоли майка си да го вразуми малко, защото едва ли баща ти ще се вслуша в теб. Не виждам друг начин, иначе ще трябва да го изтърпиш още 5 години, което си е много.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 657bd275b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Той е ОГРОМЕН ГЛУПАК!!! 4 си е прекрасна оценка... На мен дори за 2ки нищо не ми казват. Голяма работа!!! при мен нямат право да ми взимат телефона. И да ми го вземат аз ще го намеря. А и не ме е страх. Обяснила съм им, че нямат право да ми посягат, че това си е моят живот. Ха, ще ми вземат телефона! Друг път! Аз се държа както си искам, прави и ти така. Трябва да благодаря на БОГ че НЯМАМ баща. Аз съм най-щастливата на света! Дано да е умрял вече! :D:D Майка ми никога не ми се е карала за 2ки. Първата ми беше в 3 клас. До 7 клас бях много добра ученичка. Въпреки че имах по една, две двойки на година, завършвах с 5. В 8 клас обаче имах към 15 двойки, да не кажа 20. И нищо! Завърших с 3, 60! И не ме е срам. Важното беше да мина в 9 клас. Сега съм 9 клас и съм много добре с оценките и много се старая :)
Той няма право да ти взима телефона. Телефона си е твой. Много са ми странни тези родители... И не мисли, че майка ми е безотговорна. Просто аз веднъж я питах защо не се държи като другите родители - като твоите примерно. И тя каза, че съм голяма сама да си преценявам. Така си е, аз не съм дете-на 16 съм. А като стана на 18 съвсеем няма да има право да ми казва какво да правя! Животът си е мой! Ще го живея както си искам!!! А само да ме удари... ще й върна удара двойно по-силно!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 05d374d40c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Момиче, проблемът е сериозен. Не можеш просто да се криеш в някоя дупка и да дърпиш това държание, даже от собствения си баща! Трябва да се обърнеш към класният ръководител или към психиатър. Моля те, пиши тук при първа възможност, искам да има щастлив край и да ти помогна. Обърни се към възрастен, както вече казах, при класният ти ръководител или при психиатъра. Пиши при първа възможност тук! Късмет!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1ec79e1092
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5: Много пъти съм искала да потърся помощ... Но той като узнае кой знае какво ще направи. А и според него това дали ще ме бие или не си е негова работа, нямам право да искам помощ, защото той ми е родител и той решава как да ме възпитава. Майка ми рядко му се противопоставя. Не знам вече, старая се да уча, за да мога да си изградя независимо и хубаво бъдеще. И всичко хубаво, което правя, е заради мама. Не искам да я разочаровам. А както вече казах, баща ми ми е безразличен.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: dacdc529e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила никой няма право да те бие и тормози. Каквото и да си направила с бой нищо не се решава. Така ли не го проумяха тези родители?? Такива хора не заслужават да имат деца. Моят съвет към теб е ако продължава да ти посяга, го заплаши че ще извикаш полиция или ще подадеш жалба. Дано това го стресне малко. Ако ли не, направо действай!

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 82a1669c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Според мен, вие си имате проблем в семейството. Консултирай се с училищния психолог, ако е добър щети помогне.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 631cbedce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здравей! На пълно те разбирам и ти влизам в положението! Моя старец беше същия задник и не знаеш колко често съм свивал юмруци и съм избягвал да се прибирам вкъщи..
Нещото с което аз намирам покой докато съм под неговия покрив е музиката. Занимавам се с музика от много години и много, МНОГО ми е помагала! В момента в който си преметна китарата на рамото всички проблеми изчезват. Съветвам те и ти да намериш някакво утешение от този род - било то музика, литература или рисуване.
Пожелавам ти успех и се надявам да съм помогнал. :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d8151a2ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Eх, мила, на теб поне ти се карат за 4, не за 5... При мен е майка ми. Да тя също като твоя баща ми нанася множество удари, ритници, вика ми, но, аз също като теб съм свикнала. Миналата година и аз бях 7- ми клас... срока го завърших с пълно 6, е освен една 5-ца по прекрасният предмет физика. Както ти се изрази, майка ми, ми разката фамилията, крещя ми доста време с бележника в ръка, като през няколко минути ме шамаросваше доста силно, че на няколко пъти залитнах. И аз като теб се старая да съм добра ученичка, както и добро дете, но, просто разбирам, че майка ми не ме обича, а баща ми често отсъства. Няма как да се спасим, нито ти, нито аз, нито което и да е било друго дете, като нас, поне не й докато не станем на 18. Аз намерих утеха в писането, музиката и танците. Често пиша песни или просто пея някоя моя любима песен, на любимата си група, или просто танцувам. И ти намери своето хоби, което да те отърсва от нервите, защото при мен идва идруг проблем, заради побоя, аз съм нервна и сприхава. По думите ти се разбира, че не си никак глупава. Надявам се, че нещата ще се оправят.
Mona

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1ec79e1092
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Искрено ви благодаря за подкрепата! Особено на №8!
От авторката

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: facc0c17fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Късно се включвам, но все пак ще пиша. Трябва да се обърне внимание на проблема сега, веднага за да не се окаже, че след време имаш проблем с отношенията си с мъжете, нямаш доверие или страдаш от натрапчива нужда от внимание, малко като мен! Моят съвет е: седни и си поговори с мама когато всичко е спокойно и сте сами, разкажи й какво чувстваш и й кажи, че нямаш нужда от такъв баща, може с учудване да научиш, че и тя го трае само за "твое добро"! Бъди категорична с думите си, помислете и говорете какво ще направите заедно с нея. После можеш да говориш и с баща ти в спокойна ситуациа, майка ти да е там, а още по-добре да се мяркат и други хора пред които той да трябва да се сдържа. Попитай го, дали те обича и му кажи, че ти не го усещаш! Обясни му, че това което прави много те наранява, говори спокойно, не го нападай агресивно, може и сълзи да пролееш. От неговата реакция ще се види, трябва или да си промени отнощението за да ти се докаже или майка ти ще види що за изрод е ако те нападне и иска пак да те бие! Успех, аз ако бях постъпила така като бях на 13, можеше да съм по-добре сега! Кураж мила, не се предавай, ще го преживееш и ще станеш по-силна!

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 477fb05db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От авторката: Благодаря ви! Не съм писала просто защото ми беше много трудно.. Те ще се развеждат, но ме е страх да не остана при баща си...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker