Имам ужасни родители :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам ужасни родители :(
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 3239 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 14 години (8 клас). Майка ми и баща ми са разведени. Аз живея само с мама и баба. Имам и сестра, която е на 21, но тя е семейна от 1 година и живее при приятеля си. Всяка седмица леля ми, калеко ми и братовчед ми, който е на 2 години идват у нас на гости за по 2 дни. Ще ви разкажа какво стана днес.

Седнахме всички да обядваме. След като се нахранихме, леля и калеко започнаха да ми натякват, че не съм учила, и че трябва да се стегна. Аз йм обясних, че вторият срок вече съм много по-добре, отколкото първия и йм обещах, че ще се стегна. След това започнаха да ми натякват, че съм дебела. Аз казах, че смятам да започна 90-дневната диета, за да отслабна малко поне (висока съм 1. 70 и съм 66 килограма). Тогава калеко ми каза: "НА ТЕБ ТИ ТРЯБВА 360-ДНЕВНА ДИЕТА, А НЕ 90-ДНЕВНА", тоест намекна ми, че съм много дебела. След това леля ми каза: "ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СИ КУПУВАШ ДЪНКИ, А САМО СПОРТНИ ЕКИПИ, ЗАЩОТО ДЪНКИТЕ ТЕ ПРАВЯТ ОЩЕ ПО-ДЕБЕЛА". Аз не казах нищо. След това пък калеко каза: "АМА ТЕ И ЕКИПИТЕ ВЕЧЕ И СТОЯТ ГРОЗНО И ИЗГЛЕЖДА КАТО НЯКАКЪВ КРЕНВИРШ". Продължиха да ме обсъждат около 10 минути, в които аз не казах нищо. Стана въпрос, че 1-вия срок по физическо ми оставиха 5. Тогава леля каза: "Как така ще имаш 5 по физическо, да не си луда", а баба каза: "Еми виж й големите КЪЛКИ (тя така се изрази), как искаш да играе с тях по физическо"?
Нямате представа колко много ме нараниха тези думи. Идеше ми да се разплача, даже ми се напълниха очите, но казах, че отивам до тоалетна, за да не ме видят. Много съм чувствителна, но попринцип гледам да не го показвам, защото така ще се възползват още повече, за да ме наранят.

Сега ви разказах само една случка, но това се повтаря всяка седмица. Майка ми не е нормална майка. Вместо да защити дъщеря си, тя само стои и слуша как другите я обиждат. Баба командва вкъщи и мама никога не си дава мнението. Имам чувството, че има някакъв страх от баба. Сега знам, че ще ми кажете да говоря с тях, но повярвайте ми - говорила съм хиляди пъти с тях и съм йм казвала, че не ми е приятно, а те всеки път казват, че няма да говорят вече така, но това се повтаря всеки път. Имам чувството, че скоро ще ме принудят да не хапна абсолютно нищо и тогава ще видя дали ще йм е по-хубаво дъщеря йм да се превръща в анорексичка ЗАРАДИ СОБСТВЕНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ. На баща ми няма как да споделя, с него не сме се виждали от 8 години, а и нямам желание. На сестра ми съм казвала, но тя не може нищо да направи по въпроса, защото е скарана с нашите (те казват, че тя е курва). У нас имам бягаща пътека и тичам по 25 минути 4 пъти седмично. Правя и по 200 коремни преси всеки ден. Гледам да се ограничавам, но не мога да се откажа от сладкото. Вече мисля да започна да взимам хапчета за отслабване. Омръзна ми това отношение от страна на родителите ми. На всичкото отгоре разбирам ако те бяха първа прелест да ме обсъждат, но баба ми е много пълна и леля ми също е пълна, но не много. Имало е случаи, в които аз йм казвам: "погледнете себе си какви сте и тогава говорете за мен", а те ми отговарят: "нашия живот вече е минал, няма за какво да се гледаме, каквото е било-било".

Моля ви, помогнете ми. Много ми е тежко. Искам да отслабна, но не мога. Не ми остава време за повече упражнения, а и единствената ми слабост е сладкото. Не мога да се откажа от него. А родителите ми вместо да ме мотивират, ми скапват настроението и ме тъпчат. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: b700b90a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, хубаво си ги разнищила тези пуйки, но защо им обръщаш внимание - ПЪЛЕН ИГНОР. Виж в какво са превърнали майка ти. Браво на сестра ти, че се е махнала от този змиярник!
Съвет - потърси задължително баща си. Не знаеш, какво е станало и какво го е накарало да се махне. Сама виждаш, че семейството ти е ужасно, а майка ти е едно слабохарактерно Зомби...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fc5a89123a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   най-добрата защита е нападението!!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6793e14592
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   http://fitnesinstruktor.com/ това ще ти помогне страшно много,а относно подигравките изобщо не им обращай внимание, явно са доста комплексирани си избиват комплексите върху теб, и второ ми ти не си дебела просто явно ти трябва малко спорт, за да се стегнеш, и малко повече самочуствие, хич да не ти пука!!!
момиче на 15;))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d5219f31eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям 1-вия коментар и ще добавя нещо за отслабването. Много е хубаво това, че спортуваш. По този начин можеш да отслабнеш лесно, стига само да спреш хляба, да ограничиш сладкото и да започнеш да ядеш поне по един плод на ден. Докато казваш, че не можеш да се откажеш от сладкишите, никога няма да го направиш.
Не ти давам съвет как да се справиш със семейството ти, защото не знам какво би могло да помогне при толкова ужасни хора.
Давам ти съвет как да отслабнеш, защото така ТИ ще се чувстваш по-добре. Дори да продължават да ти казват, че си дебела, ще знаеш, че не си!
Потърси в интернет как се бяга правилно.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 63af473f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хей,
Значи не ги слушай, това отношение е направо ужасно. Как може роднини да ти говорят така? Що за хора са тези. Ами постоянно като ти говорят така и казват да отслабнеш не се ли
сещат, че може да се разболееш от анорексия. Що за хора, пак го повтарям и аз съм на това мнение : ТОТАЛЕН ИГНОР, това е. никакво внимание ще се правиш, че ги слушаш и това е :3
Успех :3

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: af75b86c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Първо да ти кажа - не си дебела, много си си добре. Хубаво е да спортуваш, не спирай, но не се ограничавай, хапвай каквото ти се яде, в такава възраст си, в която не трябва да се ограничаваш от нищо. Следващия път, в който те обидят така им кажи "Не помня да съм ви искала мнението", усмихни им се и както бяха казали по-горе - ТОТАЛЕН ИГНОР. Важното е ти да се харесваш, запомни го, не им позволявай да ти сриват самочувствието. Те като видят, че изобщо не се впечатляваш от обидите им и не им обръщаш внимание ще спрат, повярвай ми. Иначе е добър вариант да потърсиш баща си, може и да отидеш да живееш при сестра си, ако тя е съгласна и има възможност да те гледа разбира се.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 911ed7ec94
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Авторке как си стояла там десет минути? Аз щях да им залепа чинията в лицето и щях да вдигна голям скандал. Това, че са ни родили и ни издържат ве значи, че трябва да ни тъпчат и да се правят на великите на наш гръб

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9c1e9c2a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не ти трябва отслабване съвсем в здравословните норими си. На 14 да се ограничаваш значи да си разболяваш вътрешните органи.
Родинните ти всъщност не са толкова лоши просто ти не разбираш, че за тях още си дете и докато не порасте братовчедът ти ти ще понасяш "семейните шеги". Харесва им просто да те дразнят, защото се ядосваш. Правят го несъзнателно осъзнават се, чак като ревнеш. Научи се да измисляш, какво ще отговаряш подсмихвайки се.
Никога не падай духом да им казваш че си съгласна с тях че си дебела. Казвайки че ще започнеш 90 дневна диета ти ги окуражаваш. Примерен разговор:
ЛЕЛЯ- Много си напълняла.
ТИ - да лелинце, крушата не пада по далеч от дървото.
ЛЕЛЯ- ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СИ КУПУВАШ ДЪНКИ, А САМО СПОРТНИ ЕКИПИ, ЗАЩОТО ДЪНКИТЕ ТЕ ПРАВЯТ ОЩЕ ПО-ДЕБЕЛА.
БАБА- Еми виж й големите КЪЛКИ, как искаш да играе с тях по физическо?
ТИ - Погледнете себе си какви сте и тогава говорете за мен. А ти вземи си търси погребална агенция бабче, време е.
Леля- нашия живот вече е минал, няма за какво да се гледаме, каквото е било-било.
Ти - за разлика от мен, на вас не ви трябва само отслабване, а и пластиччни опарации, малко лифтинг това-онова.
Ако всичко това го кажеш с усмивка, тях ще ги е страх от следващия ти отговор и няма да те бъзикат.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ba7cb2d26a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако пак те обидят ако искаш им кажи '' че така се харесваш '' и те ще млъкнат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 763819e1bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Задължителна връзка с баща си!!! Ще намериш начин. Лека полека, бавно ще започваш повече да се интересуваш от баща си, така ще кажеш на майка си. За каквото и да му се сърдиш, според мен едвали би обиждал дъщеря си по такива причини. А да и Следващият път им кажи "Аз се харесвам такава каквато съм, това че вие сте изпуснали целия си живот да стъпчвате на другите живота и да се тъпчете повече от мен, си е ваш проблем. "
Момиче на 13.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b2b9c65c84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   аз на това не му викам роднини а хейтъри или хора който обичат да се заяждат с другите ако съм аз направо ще вдигна един скандал ище видят те и не започвай диети оше си малка пък и спортуването ще ти помогне успех.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fb21aecb23
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Започни да имаш самочувствие повече от тях вземи ги надрусай един път да знаят че не ти пука от мнението им... аз постоянно затапвам баба ми и тя постоянно ми казва че съм слаба въпреки че съм 8 клас - 45 кг и не се чувствам слаба... добре съм си...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fb21aecb23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз щях да ги вдигна в въздуха... нямаше да издържа прави ми кеф да се заяждам и даже ми е смешно

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5d3569bab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Правиш 200 коремни преси на ден и не си отслабнала? !

 
  ...
преди: 10 години, 1 ден
hash: ebc75e405c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Пълна си намерих една таблица която показва за какъв ръст колко кг трябва да си в твоя случай 170-15=155 като махнем 1 става 55кг но за добра фигура 60кг. А по друга таблица трябва да си получа 110кг като извадиш ръста от килограмите. В твоя случай 170-66=104. Тоест 5 кг да свалиш ще си със перфектна фигура. А за родителите като започнат да говорят просто отиди в другата стая и не им обръщай внимание

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 21 часа
hash: 59d501405c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Виж сега. Това че спортуваш е прекрасно (поздравления!!) но това със сладкото не е много в плюс за тебе. Аз имах подобен проблем със сладките неща но се оправих. Сега ще питаш как. Ето и начина: всеки ден започнах да намялям ''сладкишите'' с 1-2 и на мястото му изяждах нещо полезно така след 1-2 седмици не ми се ядеше и нямах нужда от тъй наеченото вредно ''сладко'' преди тренировка изяждай 2-3 парчета шоколад за енергия. Ограничи хляба. Пий поне 2-4 литра вода на ден. Храни се здравословно ако не знаеш как виж в интернет залят е от инфо. Но недей да очакваш резултат на първи-втори ден. За около 2-3 седмици ще си във форма ако се рпидържаш към това което написах по горе Успех!! относно роднините. Недей се ''впечетлява'' от такива работи. Щом те атакуват действай смело и ти. Относно училището и оценката по физическо това не е важно ти гледай да знаеш пък оценките не са най-важното УСПЕХ!!! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker