Консервативни родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124231)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19294)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Консервативни родители
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 1875 пъти
Моята история е такава, лишена от свобода. Майка ми и баща ми са отвсякъде консервативни! Не ме пускат никъде да отида с приятели. Казват, че причината е ученето, седми клас, било важно.. дъра дъра.. Но не е честно! Имам завидни оценки, но по математика не са. Колкото и да се опитвам, не мога да я схвана. При всеки опит да изляза, получавам въпрос : Задачи решава ли? Само за гъза си мислиш! Сравнявам се с приятелите ми и мога съвсем точно да ви заявя, че техните родители са най-прекрасните!
Идва лятото, всички говорят как всеки ден ще излизат, ще се забавляват, ще ходят на басейн, на лагер, но аз ще трябва да чета книги! :( Мога да ви дам пример. При завършването на 6ти клас решихме да сме на басейн. Трябваше два дена да моля, за да ме пуснат. Е, пуснаха ме, но после съжалявах. Уговорката беше от 13 часа до към 18. Аз имах време от 13 до 14, дадено от родителите ми. Бях щастлива, защото е рядък случай. Дойде 15ти, стана 13 и се улисах. Забравих за насроченото време и момента, в който се сетих, беше 14. 30. Щом видях телефона си, имах 24 пропуснати повиквания. Стреснах се и започнах да се оправям. Когато излязох от съблекалнята, видях баща си. Унижи ме, развика се пред всички. Започнах да плача, но ме удари и ме дръпна за ръката към колата. Думите му бяха : За какво го имаш този телефон, как да ти имаме доверие, повече никъде няма да идеш...! ( цяло лято не се показвах навън от срам, стоях у дома, гледайки сериали и четейки книги )

Най-ужасният ден. Искам други родители или просто да умра.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9086a4f70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Човек не може да си избере родителите, но твоите прекаляват. Да не те пускат по дискотеки и кафета разбирам, но на басейн, на спорт?
Съветвам те малко, но сигурно да си извоюваш твое лично пространство. Запиши се на спорт (карате, баскет, гимнастика), в които да знаят кога и къде си точно. Не можеш да си смениш родителите си, но можеш да ги манипулираш. Ако си повишиш успеха, ще ти се увеличат и правата. След това можеш да им кажеш, че от сега нататък ще учиш в библиотеката... запиши се на занималня, ако има - изобщо - трябва да си повишиш успеха да си намериш ЛЕГИТИМНИ оправдания да си извън вкъщи да си извоюваш свободата.
Според мен твоите родители сами не са успели да реализират мечтите си и сега ти ще трябва да страдаш от техните болни амбиции. Ако са се оженили заради бременността с теб и не са щастливи може и подсъзнателно да те държат отговорна и да искат поне да си такава, каквато ТЕ ИСКАТ. Ако не успееш да се еманципираш от тях, да се откъснеш от тях възможно най-много, ще ти е много трудно и след завършване на средното ти образование, защото тези хора няма да се откажат и ще продължат да ръководят живота ти и след това.
... от теб зависи, какво ще стане от теб, но родителите си не можем да избираме.... има и много по-лошо... твоите поне можеш да ги манипулираш или да ги изиграваш, ако си хитра.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 585ae7b8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   7 Клас наистина е най-важен, защото от него зависи, къде ще учиш гимназия. Много е важно каква гимназия ще влезеш и ще завършиш за целият ти живот по нататък. Математиката е един от най-важните предмети и никоя елитна гимназия няма да те иска с ниски оценки по мат.
Твойте родители не виждам да са консервативни. Просто ти нямат доверие, а за липсата на доверие си си виновна сама. Даваш пример с 6 клас. Тогава си на 13г. нали! Казваш ни, че на 13г не си била достатъчно отговорна, за да изпълниш заръката на родителите си и искаш те да ти имат доверие? Кой знае колко още улисвания си имала, как да те пускат хората?
Ти ако беше на тяхно място как би постъпила? Как би действала с голямо дете което не спазва указанията ти?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: e2567a2cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Наистина ти съчувствам. Мислех, че нашите са консервативни, но това бие всички рекорди! А на НОМЕР 2 мога само да кажа, че е абсурдно твърдението му. До колкото разбирам си примерно дете, но вашите не те ценят. Разбирам те! Но що за абсурд е да те пуснат на плаж за 1 час? ! И при закъснение от 30 минути да постъпят така? !!! Съжалявам за малоумния съвет, който ще ти дам, но ако аз бях на твое място нямаше да ги слушам. Подчинявай им се, но е им показвай обич или други чувства. Дръж се напълно делово. Не излизай никъде. Прави се на депресирана. Ще видиш, че те сами ще ти предложат да поизлезнеш някъде. Или седни и им обясни ясно как се чувстваш. Аз лично като се чувствам права се карам с тях, после се разревавам и не им говоря!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a0eab1f9ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слушай, момиче, аз съм 6 клас, и на мен математиката не ми върви. Мойте родители също са доста консервативни ,но аз говоря с тях за проблемите си. До скоро ми беше забранено да гледам телевизия без разрешение, сега си го извойувах, казах им ,че ми писна да слушам приятелите си да коментират новия сериал, който толкова изкам да гледам. Не ме пускат навънка сама, освен ако не е мол. Но като отида при баба си в Търговище си се разкарвам кадето изкам, стига да е светло. Ти трябва да се опиташ да поговориш с тях защото това е много гадно, и можеш да се депресираш. Първо трябва да ти обърнат внимание. накарй ги да разберат ,че имаш да казваш нещо важно. Питай ги "ЗАЩО". Обясни им какво чустваш, и им кажи ,че имаш нужда да излизаш за да се разтовариш и да работиш по пълноценно. Ако ти окажат или чустваш колебание им подхвърли "ако наистина изкахте да съм щастлива щяхте да ме пъскате"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker