Най-добра приятелка? Само на думи. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Най-добра приятелка? Само на думи.
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3710 пъти
Здравейте, всички... Искам да споделя нещо с вас и да ви помоля да ми помогнете. Моля и модераторите да го публикуват, тъй като нямам към кого да се обърна...

Най-добрата ми приятелка е един страхотен човек, с който много се забавляваме, мислим еднакво и всичко е перфектно. Почти винаги. В следващия момент, когато от нея се очаква да направи някаква жертва, съвсем минимална, тя веднага се ядосва, започва да се оправдава, да ми се кара, да ме обижда и ме кара да се чувствам ужасно.

Ето един случай. Преди няколко месеца имах проблем. Помолих я вечерта да бъде в скайп, понеже имах нужда да поговоря с някого. Тя се съгласи. Влезе в скайп. Когато започнах да й споделям, проблемът стана по-голям, няма да обяснявам точно как.. Разплаках се и започнах да й се моля да ми помогне. Тогава тя най-хладнокръвно заяви, че отива да гледа телевизия, щели сме да говорим утре. Дори не ме остави да й кажа нещо, просто излезе от скайп.

Ето втори случай. В училище имах петица по един предмет, една точка не ми достигаше до шестицата и то, защото учителят беше решил за всяка грешка да отнема по една точка. Казах й, че е жалко, че е било така, понеже съм можела да имам шестица. Нея нещо я жегна и заяви, че така било правилно, а само седмица-две преди това когато тя беше в същото положение и ми се оплакваше как учителят бил гаден, смяташе, че тактиката с отнемането на точка за грешка е грешна. Накара ме да се чувствам лошо.

Ето и трети случай. Миналата година за края на срока ми писаха петица по математика, а на мен ми трябваха оценки, защото щях да кандидатствам. ( Бях 7ми клас ). Тя имаше шестица. Аз стоях свита на чина си и страдах, защото бях обещала на строгите си родители, че ще изкарам шестица. Мислех си какво ще ми кажат като се прибера вкъщи. Ако не са твърде заети да се карат. Та както и да е, докато аз стоях, тя се смееше, отмятваше коса, шепнеше, пишеше бележки с другите момичета от класа и се правеше, че не ме вижда. Беше ужасно.

Такива и още много случаи, в които тя просто се превръща в някого другиго и започва да се държи с мен като с мръсно животно. Тук съм дала примери, където поне не ме обижда, както попринцип прави. Кара ме да се чувствам като глупачка. Случвало се е и да ме лъже и то не за много малки неща, а аз уж й вярвам. Беше казвала и някои мои тайни, уж случайно на други момичета. Не мога да я оставя, просто защото си мисля за хубавите ни моменти, от които не искам да се лишавам. Опитвала съм се да поговоря с нея за всичко, което описах тук, но единствения такъв път пак аз излязох кривата и се отказах...

Моля ви, кажете ми какво да правя, защото се чувствам адски неоценена и не ми е приятно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2eca46df92
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това не може да е приятелка... това е изпозвачка! Истинските приятели ВИНАГИ биха били до теб, без да те обиждат и нараняват! Остави я, прави се че не я познаваш, търси си щастието, намери си нова приятелка и си живей живота!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0a0cddafe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това момиче явно не знае истинския смисъл на думата приятелство. Щом не можеш да и вярваш и да разчиташ на нея за какво ти е - зарежи я. Колкото до хубавите ви моменти - можеш да се забавляваш с всеки познат, с който имате сходни интереси. Приятелите не са само, за да се кикотят заедно с теб, когато са в настроение, а когато имаш най-голяма нужда от помощ да те зарежат. Те са до теб и в добро и в лошо.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f211eb8049
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Може би я мислиш за по-добра приятелка отколкото е, може би очакваш прекалено много от нея. Във всеки случай взаимодействието ви не е положително и ще е добре да се дистанцираш. Не да я отрежеш съвсем, но все пак не й споделяй толкова много и не очаквай помощ. Бъди внимателна, тя няма да е единственият подобен човек, който ще срещаш занапред.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c7e2b3f909
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно, АМА НАПЪЛНО, те разбирам. Само до преди месец, може и повече, имах една приятелка, която подобно на твоята, се държеше гадно на моменти. Разликата между нея и твоята приятелка обаче е, че тя винаги помага с каквото може ( не че може много да помага в определени ситуации, но все пак ), но после идва един момент, в който просто трябва услугата да се върне... Поне аз така виждах нещата. Та моята приятелка често се държеше високомерно и надменно, вживяваше се в ролята на лидер - винаги искаше да става нейното. Беше ? проблем, че не можеше да ме контролира. Затова тя реши да се обгради с такива хора, които ще я слушат и ме " изхвърли " от тяхното общество. Вече не общувам с нейни " подчинени " и честно да ти кажа, много си ми е добре. Имаме само една обща приятелка, но тя не може да бъде командвана от когото и да било... МОЯ СЪВЕТ Е: остави я тази, вижда се, че ти трови живота. Намери си друга ИСТИНСКА приятелка, която няма " случайно " да споделя тайните ти.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ed83489ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами спри да общуваш с нея, щом не си щастлива. Според мен обаче по-скоро те е яд малко или много за това, че е по-успяла от теб.
Иначе - разбери веднъж в живота, че можеш да имаш само една най-добра приятелка - самата себе си. Самосъжалението няма да ти помогне и няма да ти изкара оценките, а ученето. Поставяй си цели и се стреми към тях, но ако се провалиш, не вини другите за това. Научи се и да не задушаваш приятелите си с проблеми и със страдания, защото хората имат свои и рано или късно ще почнат да те избягват. Ако един ден си намериш приятел, той ще иска да си прекарва хубаво с теб, не да му се реве и да се правят сцени. Научи се и да губиш в живота, но не обвинявай другите за това. Не казвам, че приятелката ти е цвете - не е, но тя е тя, а ти си си ти. Ако не се чувстваш добре с тази приятелка, ами дистанцирай се от нея, но спри да се самосъжаляваш, защото така само ще затъваш повече.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e2e6635cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз имам същата такава приятелка... Понякога и двете се отнасяме зле една към друга, понякога се упрекваме взаимно и стигаме до спор, тя ме обвинява и аз я обвинявам, а после спираме да говорим за това, но проблема си остава.. Казва ми, че не правя жертви, но какво трябва да значи това?? Ние попринцип сме като сестри, разбираме се и без думи, но както казах доста често се караме.. Наскоро твърдеше, че я лъжа за едно нещо, а аз казвах истината. Какво трябва да направим.. аз не искам да се разделяме, винаги сме искали да сме заедно завинаги!! Тя ми казваше ако ти си в Мала Азия и аз ще съм в Мала Азия. Съвети?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: dac64b70b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е използвачка. Няма за какво да те използва. Но знаеш ли..? Тя едвали ще започне да казва на анонимните хора тука каква си била гадна ако беше на твое място. Замисли се. Не е под теб, нито ти си по- нагоре от нея. Като гледам освен тя да те обвинява и ти го правиш. Не се мисли за по-специална това е лошо нещо :). Та според мен трябва да седнете двете сами на спокойно място и да си поговорите най-спокойно. Със мили жести, а не със грозни думи.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1358900339
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В 7 клас и аз бях така.... имах "най-добра приятелка", която се държеше като парцал с мен, всяка вечер заспивах със сълзи на лицето и един ден просто ми писна. Казах си "Коя е тя, че да се държи така с мен? "

Научих се да бъда студена към всички около мен, да бъда груба и да не ми пука за другите. Научих се да не допускам хора близо до мен докато не съм ги опознала, но дори тогава трудно се доверявах на хората.
Спрях да се усмихвам и смея, говорех рядко. След като кандидатствах в новия клас се още има хора който не са ми чували гласа (сега съм 8 клас).
Показвам емоции само сред семейството ми.

Повярвай ми така е много по-лесно от колкото постоянно да те използват, а след като ти вече си кандидатствала и си сред нова обстановка защо продължаваш да поддържаш контакти с това момиче? Намери си нови приятели който ще те ценят аз за тази 1 година успях да намеря такова момиче което е с мен независимо от обстоятелствата, и тя е единствената освен семейството ми която ме е виждала да се усмихвам и е чувала смеха ми.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e15b5b2252
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 7, ето това е съвет, напълно си права :), може би това момиче, което уж се държи с теб като с мръсно животно също си има проблеми? От къде знаеш, че тя очаква същите неща от теб, може би нейните проблеми са и достатъчни, че да се занимава и с твоите, да влиза в скайп, когато ти поискаш и т. н.!! Човек никога не трябва да бъде задължаван да прави нещо и после да бъде обвиняван, авторке, може би и ти не си перфектна, щом обсъждаш така най-добрата си приятелка, просто нямаш право да я съдиш.. Може би си и много ценна, но всеки човек греши!! Замисли се... :х

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 89ad77bc32
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен тя е голямо ЕГОООО! И аз имах такава приятелка, но вече не сме. В приятелството ни аз съм хладнокръвната, но пък тя се държи като твоята приятелка- не и пука какво правя, а когато тя прави нещо, аз непременно трябва да съм на линия.

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 54f05ddea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А може и тя а има проблеми...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7ade078bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ъм, случайно да е зодия Водолей?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9583921c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И аз бях в твоя случай, търпях, търпях и накрая я оставих. От април не сме се чували и аз съм си супер.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 118dd781dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ъм, Водолеите са си абсолютно наред. Имам две такива приятелки и двете са прекрасни. А тая е Скорпион или Близнаци, мисля.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker