Смешно или тъжно..решавайте..!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Смешно или тъжно..решавайте..!!!
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 3391 пъти
Здравейте. Дълго се чудех дали да пиша, но накрая се реших... малко успокоение и полезни съвети ще ми се отразят добре ;)... малко е тъжно че пиша в подобен сайт за положението ми.. но това е само защото има нещо което ме мъчи, но не искам да провокирам същото мъчение в близките ми... сега съм почти на 19 и ми предстой бал, майка ми е безработна, търси си работа къдели не, но все няма и все няма.. положението в държавата ни е направо потресаващо.. останаха точно два месеца а със всеки изминал ден на мен ми става все по ужасяващо като се сетя че не разполагаме със нужните средства за така наречената от много хора ''едната вечер'', но аз мисля че всеки един човек би трябвало да има подобен спомен в живота... та това е последната вечер със хората с които сме прекарали 12 години от живота си заедно... виждам че майка ми се измъчва вътрешно и се чуди какво да прави и ми е много тъжно за това и не смея да говоря на тази тема пред нея не искам да я натоварвам допълнително.. дайте съвет.. как самата аз да се успокоя че и тя да се успокой малко... пробвах да си намеря работа още в началото на годината но и аз не намерих.. от преди не съм могла да спестя никакви пари.. защото кризата не ми го позволява.. много е трудно и дори мисля че 90% от младото население се намира в моето положение... как за два месеца да събера скапаните пари за да отида на бал? :О

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 46e2116fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Излишна значимост придаваш на този ден.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6b1cb87ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   Да ти имам и проблемите! Да отидеш на бал струва 30-тина лв. за куверта - яденето и пиенето. Можеш и с дънки да отидеш, но едно ще ти кажа - балът не е толкова важен, а времето преди това - какво научи ти за тези 12 г. Ако отговорът е „да ходя по кафетата, да пуша и пия“ - ще продължаваш не само като млад, но и като стар човек да се луташ и да нямаш пари за нищо.
Не е срамно на 19 г. да отидеш с дънки на бала, срамно е на 39 още да нямаш пари и за дънки. За хората, за които образованието е било най-важното, балът не е много важен. Аз не отидох на екскурзията в Турция за бала, а на самия бал отидох с евтини дрешки - хубаво си бях направила косата и толкоз - разходи 100 лв. някъде, дори 20 май ми останаха. Парите си бях спестила от стипендията за отличен успех от 20 лв, седмично и от закуски - 1 лв. джобни на ден.
Имаше момичета, на които само обувките им струваха толкова... и им даваха техните по 5 лв. джобни
10 г. минаха от тогава. След няколко месеца ще се видим и ще видим, от кого какво е станало, но от доста източници знам, че точно от момичетата със скъпите рокли (купени със заеми) нищо не е излезнало - родиха и се ожениха млади, завършиха някакви селски университети и повечето са безработни.
Аз смятам да не показвам успеха си, за да не ги засрамвам, но вътрешно съм доволна от себе си. Ще отида на срещата с такси, но в гаража ми има много скъп джип, ще отида с обикновенни дрехи и няма да взимам телеофони или таблети, но пак си личи, кой е успял и кой не... който заложи на семейната академия и на балове и кафета днес излгежда 20 г. по-стар, изхабен... и още брои стотинките.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 301cb1f945
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Боже... аз пък го пропуснах с удоволствие. Въобще не съжалявам за нищо.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d4d639b4b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абсолютно съгласна съм със номер 2.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 64649fbf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Вълнуващ ден за всеки човек, но е напълно надценен. Аз купих плат за 30 лева, отидох при евтина шивачка и ми уши рокля, като ми взе само 10 лева. За фризьор дадох 15, гримирах се сама, майка ми ми даде свои обици и колие, подарък от прабаба й. Куверт 20 лв в ресторанта- всичко на всичко- 75лв. Понеже училището ми е престижно и е пълно предимно с богати момченца и момиченца, моите съученички имаха натрюфени рокли за по 1000 лева, 2 тона грим и екстеншънъли за 2000. Резултатът беше- 10-15 момичета, които си имаха стил и преди бала, си бяха стилни и на бала и парите си личаха. Останалите 80 моми от випуска изглеждаха като чалга звезди от 90те. Аз мога да кажа, че за 45 лева рокля видът ми беше доста семпъл и не си личеше цената. Две, три момчета ходиха до Милано за костюми... Пълна загуба на пари, но щом могат да си го позволят, не ги виня. На екскурзия в Слънчев бряг не отидох, защото неизтрезняването една седмица не е виждането ми за празнуване на последните дни, прекарани заедно със съучениците ми. А в Турция те не искаха да ходят, защото не им се гледали забележителности и алкохолът и дискотеките били скъпи. Сега уча в добър университет в Европа и работя като вол за да се издържам, а родителите на съучениците ми ги набутаха в неизвестни колежчета в Америка повечето, за да плащат нереални суми за странно образование. Малцина влязоха в наистина стойностни университети в България или навън. Не ме разбирайте погрешно- не злобея, просто отчитам фактите.
Та за бала- ще ти кажа как ще премине. Вълнуване месеци наред, тревоги за пари, за рокли, за кавалери и т. н. Липса на сън от вълнение. Снимки, снимки и пак снимки, сълзи, влизане в ресторанта, подобаващо натряскане с алкохол още от там... После на дискотека- убиване и на последните останали мозъчни клетки. Прибиране вкъщи на сутринта (при някои хора, без особен спомен за случилото се на бала). Прибираш ценната рокля в гардероба и никога повече не я слагаш.
Мои познати, които не можеха да си позволят дори това, което аз дадох, просто облякоха стари рокли, леко по-официални... или купиха от най-евтиния плат и го дадоха на бабите им, или на приятелки шивачки, които ги ушиха без пари. С други думи- с едни 60 лева можеш да се оправиш. Балът ти ще мине както ти го пожелаеш. Дори с дънки, както каза номер 2, можеш да се забавляваш и да си прекараш страхотно. Уви, аз бях с рокля и все още не разбирам какво му е толкова вълшебното на този ден. Завършването на университет е далеч по-голям повод за празнуване отлкото завършването на някакво си средно образование.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d8a5c3f532
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Преди две години и аз минах през това и напълно те разбирам. Нашите също нямаха големи възможности, но се постараха да не ме лишат от нищо. Идея си нямам как можеш да си набавиш достатъчно пари за времето, което остава, но поне според мен да отидеш с дънки на бала не е вариант. Моят съвет е наистина да си купиш хубав плат, да си избереш някакъв модел рокля, който ти харесва и ще ти отива и да дадеш на някоя позната шивачка да ти я ушие - няма да ти излезе мн скъпо пък и ще ти е наистина по мярка и няма да се налага да ходиш да ти я свиват или отпускат по десет пъти, както е с купените рокли. За грима, маникюр, педикюр и тн предполагам можеш и сама да се погрижиш пък за прическата може да ти помогне майка ти или пък някоя приятелка. Желая ти успех и приятно изкарване

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a34faddedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз какво да направя, че майка ти е некадърна? Как да събереш пари за бал... Не знам. Но знам, че моите родители дори и да нямат пари ще направят и невъзможното за да имам бал. А и си имам мои начини, по които да ги накарам. Просто постоянно и непрекъснато говоря за бал и само за бал и само за бал. Накрая им писва и ми дават пари. Решено!

Ж, 15

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7741504487
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Естествено е че момичето няма да отиде с данки на бала си, колкото и да е все пак си остава спомен за цял живот. Естествено след като мине разбираш, че не е нищо особено, но преди това е голямо вълнение. Аз преди 2 години заварших 100 % съм сигурна че моита рокля беше най-евтина но и най-хубава. Отидах на обиновена шивачка сама си измислих модела и тя общо ми взе 60 лева, а моите съученички даваха по 400 и повече сиг за рокли... луда работа да им стоят и прашасват в гардероба. Спокойно за 100 лева една от наи красивите и елегантните на бала, не ти трябва да се правиш на чалга певица с рокля за 500 600 лева че и на горе те дори тези са много смешни. Вземи си една обикновена семпла рокля, обувки с платформа и си ти , гримирай се, лакирай се, направи си прическа сама и съм сигурна че бала няма да излезни повече от 100 лева.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cf99966959
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Гадното е ако от класа ти изберат по - скъп ресторант, aко искат големи суми за подаръци на даскалите, ако поканят повечко учители, , ако настояват за по -скъп фотограф и др. И за всички тези изгъзици отиват повече пари отколкото за роклята и атрибутите. Така че не всичко зависи единствено от авторката. Аз лично не отидох на бала, а си купих хубави дрехи и с приятеля ми отидохме на екскурзия. Беше по - практично и хубаво за мен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: efdd2989f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм напълно съгласна с номер 2 и 5. Но момичето тук иска някакъв съвет, а не мнение. След 5 години и тя ще мисли като нас, но в момента е напълно нормално да се вълнува. Аз имам чудесни спомени от моя бал, които ще помня цял живот. На бала си се запознах и с момчето, с което в момента сме сгодени. В тази криза малко хора имат често поводи за веселба. Авторке, от тук нататък животът ти няма да става по-лесен. И мисля, че няма нищо лошо да искаш да си прекараш една хубава вечер с приятели. На всяко момиче му се иска да се види перфектна поне една вечер. Да се гримира, да се наконти, да има самочувствие. А и никъде не прочетох авторката да иска рокля за 5 бона. Та ще ти кажа аз какво направих за моят бал. Нашите също бяха в затруднение тогава и реших да не ги притеснявам. Разбрах се с брат ми да изтегли бърз заем 500 лева и си уредих лятна работа. Изкарах си спокойно и бала и екскурзията. Роклята ми беше шита и излезе не повече от 100 лева. Имах достатъчно и да се поглезя на козметик, както и да си купя сносни гримове. След това си поработих 3 месеца, за да си върна заема и всичко беше наред. Но това си беше мое решение и не нагърбвай никой с подобни идеи, ако не можеш да възстановиш сумата. Нашите мислиха да теглят вместо мен, като всеки родител, но аз ги изпреварих. Може и с по-малка сума да се оправиш. Можеш роклята и бижутата да ги вземеш под наем, а да помолиш някоя приятелка да те гримира. На бала няма да станеш принцеса, нито пепеляшка. Не очаквай много. Просто гледай да ти е удобно и весело!

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 60df53eb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ако питаш мен, това е един глупав парад на суетата, пълен с чалга и маймуни-пияндета. Главната цел е да се изфукаш колко красива рокля е роклята ти под наем, или колко добра е колата ти под наем... и да се напиеш като свиня като в процеса се и надрусаш (или те надрусат). Храната също не е от най-здравословните. Да не говорим и за пътните произшествия зад гърба на маймуните-пияндета.

Накрая 1000 лева ще отидат на вятъра ей така, за вечери, хотелски стаи, рокли, коли, храна и глупости, които наистина не ти трябват... а гадния спомен ще остане. Ироничното е, че ако се напиеш и спомен няма да остане. Цялата идея за този парад на суетата е една голяма глупост, особено за територията на Чалгария :X

Моя съвет - прекарай времето си на друго място, ще ми благодариш после :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9d3e5352ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Смешно!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 280190925b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И за мен балът е простотия, поне в днешно време, но очевидно за авторката е нещо много важно. Освен това е едно да не искаш да отидеш, друго е да нямаш възможността. Недейте да я нападане така, тя иска съвети, а не упреци и нападки!

Авторке, не мога да ти кажа нищо, понеже съм по-малка то теб, обаче моят съвет е да поговориш с майка ти. А възможно ли е да посъберете само част от парите и да вземете назаем останалото от някого? Смисъл, парите могат да се върнат, нямате ли приятели, които да ви помогнат или други близки, роднини?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 270dc2303c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Номер 2 ако не е дамата с Порше Кайен-а пък на!! Ей , това в голям филм си се вкарала, да знаеш, все едно и също повтаряш под всяка тема, дано си вярваш!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 850bcc3f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Виж сега да седиш у вас и да се оправдаваш няма стане, работи по въпроса, ако е толкова важен. Аз в момента съм на 15 и правя по 1000 на месец и говоря сериозно, макар че няма да повярвате, но пак ти казвам да седиш и да се оправдаваш няма да стане. Кажи и на майка ти същото (извинявай, ако прозвучи грубо) "Няма работа" това е най-смешното оправдание и най-жалкото. Помисли на това което ти казах

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 086acec1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не отивай на изпращане. Намери си някоя работа за 2 месеца може да ги събереш нали? купи си само 1 рокля. Косата и грима можеш да направиш сама или нямаш ли някой близък който да ти направи 1 прическа пък може и с опашка топирваш си косата си иии токчета. И си готова :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4c83b139e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Какво значи няма работа?

Веднага мога да ти кажа Мак Доналтс, КФС, Събуей и етц. вериги за бързо хранене - винаги ще ти намерят работа.

Друго - ти си на 19, пълнолетна. Можеш да работиш по барове, кръчми, дискотеки и всякакви вечерни заведения; като продавачка или каквото и да е.

Моите познати абитуриенти това правят.

Е, не всички. Има такива на които не им се работи или смятат, че им е под нивото да пържат картофки в Мак Доналтс.
Те от своя страна измислиха събитие, което ще се състои по време на балът на 'работещите'.
Ще направят "партия" - за алкохол, за да отидат на хижа и за каквото там им е на сърце. А преди това ще пият по бира в някое хубаво заведение. Всичко ще бъде много кежуъл.


И двата варианта ми допадат, защото хората са намерили начин да се оправят и да си осигурят нужният комфорт.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fec40b2ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Предполагам половината ти приятелки ще бъдат с шарени, бляскави, разголени рокли. -. - Едно и също 10 години се върти... Ти може да бъдеш различна - дънки, кецове, тениска и кожено яке.
Ако не си носила до сега рокля никой няма да ти се засмее ;д С;
Грим, прически, глупости може да ти помогне майка ти или сама да опиташ!
( Може да подкъсиш сватбената рокля на майка ти, ако още я пази ;д ;р и готово! )
---------------------------------------
Колкото до №7 искам да му кажа няколко думи.
В случая не майката е некадърна, а ти! Като те гледам как расъждаваш ти се представям някъква евтина, разглезена нещастница...
И не майка й е виновна, че държавата ни е такава, че всичко става с роднински връзки -. -
Сигурна съм, че майка й е доста по-свестна от теб... Но нали все пак трябва да се покажем "колко сме умни" -. -
---
Авторке : УСПЕХ!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker