Смятате ли, че трябва да се самоубия... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Смятате ли, че трябва да се самоубия...
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2771 пъти
На 17 години съм, момиче, висока между 155 и 157 - 63 килограма съм!
Цял живот от малка ме обиждат, че съм дебела и грозна... карат ме да се чувствам като нищожество...
по едно време бях станала 47 кила, което за мен беше постижение, но на всички пак им се струвах дебела - депресирах се, спрях да тренирам и започнах да ям от "забранените храни", защото почувствах, че и дебела и слаба - все ще ме обиждат и мразят!
Навсякъде - по форуми и в живота, с всеки изминал ден се убеждавам, че момчетата в България са изл. повърхностни - искат само слаби момичета и нищо друго в едно момиче не ги интересува...
Аз нямам желание да си хващам приятел, но съм обиждана предимно от момчета и затова го казвам...
Не съм ги накарала да спят с мен, че да ми кажат "дебела си" - искам само едно уважение и евентуално едно добро приятелско отношение...
Повечето хора ми казват, че имам хубав характер - никого не съм обидила или направила нещо лошо на някого.
Аз съм на 17, но все още се чувствам дете - не съм привлечена сексуално от никого, нямам желание на всяка цена да бъда слаба както гласят идеалите за женска красота- не се чувствам жена все още, а и да си жена е голям натиск (+ килограмите съм ниска и си гриза ноктите - никога няма да изглеждам като модел) все още и се чувствам наранена на мен да бъде гледано само като на сексуален обект, всеки ден да ме обиждат и да ме карат да се чувствам сякаш съм по-долу от тях! Да- тези неща стават в училище!
Имам хубав характер, приятелски настроена съм, умна, услужлива, но няма начин хората да ме приемат каквато съм - винаги злите езици се хващат за тези килограми и ме нараняват.
Не казвайте "да не ти пука" - аз съм човек, на когото му пука - отвътре така ми идва!
Искам да отслабна, но не на всяка цена и бързо, за да се разболея от някоя болест - искам да отслабна, за собствен комфорт, вдигане на самочувствието и спиране на обидите, не както повечето момичета - заради момче.
Донякъде се чувствам отвратена от момчетата и не знам дали ще мога някога да харесам момче....
Мисля да се самоубия....
Ако не го направя, колкото и да отслабна винаги ще бъда дебела за момчетата в училище - те явно искат да съм 30 килограма, щом когато бях 47 отново бях дебела...
Като цяло съм възмутена от отношението на хората към мен и искам да се самоубия...
Аз и да се променя, те няма да се променят - ще си останат повърхностни и винаги ще се мислят за нещо повече, а всички сме равни...
Искам да бъда оценявана предимно по характер и след това по външен вид, а не обратното...
Мразя света и повърхностните хора..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7597b75d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1324a94609
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако искаш да отслабнеш пий Хром. В аптеките има около 10 лв. е. Недей да правиш глупости, не си струва. Пий си хром, тренирай нещо и ще си ок.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1324a94609
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако искаш да отслабнеш пий Хром. В аптеките има около 10 лв. е. Недей да правиш глупости, не си струва. Пий си хром, тренирай нещо и ще си ок.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4ddbc4686b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На твоите години съм, също съм с така да се каже наднормено тегло, но какво от това? Повечето хора от класа и обкръжението ми ме уважават ( или поне това показват, може би ги е страх, това не знам ), имам приятел, за когото килограмите въобще не са фактор, обича ме такава, а и за да отслабнеш не ти трябва нищо друго освен стъпала и изключване на "кофти храните". Тичай по 3-4 дни в седмицата по стъпала, около 30 мин на ден и ще видиш ефекта, а относно самочувствието, започни да се събираш с нови хора, които до сега не си познавала, които ще те оценят! :) Ефекта е почти 100%-тов! Успех и не мисли за самоубийства и други подобни глупости :)

М*

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9a977c8f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ейй, дори и не си помисляй да слагаш край на живота си. Бори се докрай. Много лошо, че след като си отслабнала си започнала да ядеш пак без да ти пука. Моят съвет е да ходиш на фитнес или ако нямаш тази възможност просто прави някакви упражнения. Можеш да ги намериш в интернет. Зависи за какво ти трябват. Примерно пишеш "упражнения за корем, за дупе, крака и т. н. ". Да не те притеснява, че си ниска. Важното е да си слаба. Да не ти пука за мнението на другите, все някога ще намериш някой, който да те оцени. И аз съм ниска между другото - 1, 55. Много кофти, нали? Относно това, че се чувстваш все още като дете мога да ти кажа, че няма нищо лошо. Някои хора успяват да запазят детското в себе си дори и на 50, 60, 70г. Това е нещо прекрасно. Де да можех и аз да го запазя завинаги.. Успех ти пожелавам за напред. Ще ти кажа само едно - НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ!! И ако някой ден отново почувстваш, че животът ти няма смисъл знай, че не е така. Сети се и за това, което ти писах. Вярвам, че ще успееш!!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c454ecad8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Прекрасно момиче, ти сама си си отговорила - "почувствах, че и дебела и слаба - все ще ме обиждат и мразят! "
От сърце те моля - НЕ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ на такива повърхностни идиоти! Имай самочувствие! Не си ли виждала по-пълнички момичета, но със самочувствие и готин характер, не надути. Аз съм от тях - пълничка съм, и? Имам обожатели, имам приятели и важно е КОЯ СИ ТИ, НЕ КОЛКО КИЛОГРАМА СИ! Свестните и интелигентни хора като теб винаги ще страдат заради скапаняци и малоумници, които само знаят да обиждат и нямат нищо в главите си. УВАЖАВАЙ СЕБЕ СИ - само от написаното СЪЖАЛЯВАМ, че не си моя приятелка! Та я се виж - ти си СТРАХОТНА! Бас държа, че си страшно красива - и не казвай, че не си, ТИ СИ, ОСТАВА ДА ГО ВИДИШ! Сега може да има кофти хора около теб, които те нараняват, но след време ще видиш, че се намерят такива, които са вряли и кипяли и знаят, че външността е просто опаковка - те ще те обикнат такава, каквато си и ще държат на теб. Слаба или дебела, висока или ниска, миличка, ти си тази, която определя как ще се държат с теб. УВАЖАВАЙ СЕБЕ СИ и ДРУГИТЕ ЩЕ ТЕ УВАЖАВАТ!
Усмихни се прекрасно момиче и не мисли глупости за самоубийства! Там някъде има хора, които имат нужда от теб, момче, което ще те обича повече от всичко и семейство, което ще създадеш, деца които трябва да отгледаш - БЪДЕЩЕ, КОЕТО ТРЯБВА ДА ИЗЖИВЕЕШ! УСМИХНИ СЕ И ДАВАЙ СМЕЛО НАПРЕД, НЕ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НА ЗАВИСТНИЦИ - ТЕ НИКОГА НЯМА ДА ИМАТ ТВОЯТА СТРАХОТНА ДУША, А ВЪНШНОСТТА Е ПРЕХОДНА!
ЦЕЛУВАМ ТЕ! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c454ecad8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако искаш да отслабнеш - полека-лека със здравословно хранете, яж чисти храни, нищо пържено, тестено, сладко (е, в малки количества) и спортувай по малко, прави упражнения, знаеш ли колко хубави има из интернет:) Ясно, че ти ПУКА - но защо? Не се занимавай с олигофрени, ти си страхотно момиче, малко са като теб, бъди себе си, бъди уникална, ще намериш хора, които ще го оценят, бъди сигурна.
Успех, сладурка и без такива гадни мисли:)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0d82ecd805
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да се самоубиваш? Какви са тия глупости бе? Олеле заради някви глупаци в училище не си струва.. живота ти почва в универститета момичеее.. чакат те страхотни години :).. за едни боклуци не си струва да хабиш нерви А КАМОЛИ ДА СЕ САМОУБИВАШ! И всеки си намира половинката... ако някои ти викат дебала за друг ще си като съкровище :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3866cfad9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей,

Не прави глупости и не си помисляй за самоубийство... Ако имаш волята ще успееш да свалиш въпросните килограми, след 2-3 години ще отидеш да учиш в университет с нови хора, които ще те възприемат по друг начин. Да наясно съм, че по дрехите посрещат, по ума изпращат... и това няма как да се промени, но повярвай ми казвам ти го от личен опит-определно не е яко да те гледат само като един сексуален обект и да виждат в теб само едни крака примерно. Така че, просто ставай с мисълта, че си един прекрасен човек и как още много малко време ще ти се налага да гледаш тези "гурльовци"

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cfd5d22c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да си на 17, но мислиш точно като 13 годишен пубер! Какви са тези глупости за самоубиване бе момиче млада си живота е перд теб. Много си интересна- хем не ти пука за момчетата, ама ревеш като ти кажат, че си дебела. Ми добре ако искаш отслабни така, че другите да те харесват. Ако не искаш научи се ти да се харесваш- докато ти сама не започнеш да се харесваш НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ТЕ ХАРЕСА

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0d11b14ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Как може да питаш хората дали трябва да се самоубиеш? Не търси внимание с такива въпроси.
Приеми отношението на хората около теб като изпитание, през което е нужно да минеш - нямаш ли СВОИ СОБСТВЕНИ мечти и цели, за които да се бориш, вместо да се съобразяваш с чуждите виждания? ! Със сигурност ти е тежко, аз също нямам много хубаво тяло, но се старая да се поправя и не позволявам на няколко килограма да ме съборят!
Казваш, че мразиш повърхностните хора, но явно и ти не си много задълбочена, за да стигаш до такива заключения, че никой не е стойностен и че никой не те заслужава. На едни години сме, желая ти успех.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0c8c765d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сладурано малка, Да Ти кажа и аз винаги съм била недооценявана особено в училище! Но имаш още 2 или 3 години там. После живота става хубав. Какво си мислят момчетата и момичетата остава в спомените.. Сега наблягай на книгите и уроците, за да може като завършиш а имаш умствен багаж и да постигнеш нещо в живота.. ти да бъдеш определящия фактор и ти да си тази която казва какво да става. А тези които сега ти се подиграват и са "готини" ще са багеристи, строители за надник 20лв на ден. Знам че сега не го разбираш и си мислиш, че светът е свършил но те уверявям НЕ Е ТАКА! Аз съм на 22 години, 176 висока и съм 90кг. От височината толкова не ми личат, но си имам корем, бедрата са ми дебелички, но въпреки това се радвам на мъжко внимание, на твоите години бях грозното пате.. а бях 60кг нормално за моята височина. Но уви децата са лоши. Стани надменна и не ги отразявай /Накажи глупака с мълчание/невнимание / / Ще дойде момент когато ще бъдеш оценявана по качества! Успех, и такива приказки за самоубийство да си ги избиеш от главата, защото ще изпуснеш всички хубави неща който ще ти поднесе животът!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9212fd1866
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   стига деее... за родителите си не мислиш ли?
за какво са те гледали толкова години? знаеш ли колко пари са пръснали по теб..
проблема ти е един - ниско самочувствие
променя се лесно, но трябва да си го поставиш за цел....

почни да тренираш де... не може да промениш мисленето на другите
никои не казва да си салаба! , но направи си изследване и виж дали си в границите
ако не си - влез в тях! НЕ ЗАРАДИ ДРУГИТЕ а заради твоето собствено здраве!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 05106fb6a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Опитай да вдигнеш самочувствието си, но не заради твоите връстници, а заради теб самата!
Отслабни толкова килограма, колкото ти решиш! Ако ТИ се чувстваш добре в кожата си, другото няма значение.
Опитай да вдигнеш самочувствието си и по друг начин-отиди до мола и си купи някоя хубава и луксозна блузка или хубава козметика! Уверявам те, че по този начин и ти самата ще се почувстваш по-добре. :)

А колкото до момчетата, следващият път когато някой от тях те засегне отвърни им на удара! Дълбоко се съмнявам те да са ПЕРФЕКТНИ. Имат някакъв недостатък нали? Дали ще е крив нос, акне или нещо друго... Целта ми не е да те карам да обиждаш хората, това съвсем не е правилно, но в тази ситуация ти трябва да им покажеш какво е чувството да те обиждат и засягат.
Пример : момче ти казва - ''Виж се колко си ниска ма '' ти му отговаряш: '' Аз може да съм ниска, ще обуя токчета и ще стана по-висока, но ти твоя крив нос/пъпчасало лице/големи уши няма как да ги прикриеш ;) '' Ще видиш как набързо ще си затвори голямата човка.
Знам, че това да засягаш другите хора не е най-добрият подход, но при подобни индивиди друго не помага!

Дано съм ти помогнала поне малко.
Колкото до тези мисли за самоубийството... просто си ги избий от главата! Намери си хоби, излизай с приятели! Животът не е само момчета.

Целувки, Кати

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 420b6e17bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ти не си дебела просто повечето хора са зли... Важното е ти какво мислиш, а не те! Много добре знам как се чувстваш. Моят клас е само от момчета и постоянно ме обиждат, а аз не изглеждам никак зле... Просто такива са хората оценяват първо вида, а после характера. Не мисли за самоубийство просто ги игнорирай и не ги слушай. Все някога някой ще те хареса заради теб самата, а тези които те обиждат просто си нямат свой живот.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f3b04f90df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Какво може да очаквах от момчетата на тези години. Та те бъкат от хормони, сексът се рекламира повсеместно, заобиколени са от хубави стегнати съученички. Не се депресирай, след време някои твои съученички сигурно ще те задминат по кила. Но кога ли външният вид не се е гледал, сама ще излъжеш ако си мислиш, че някой оценява другите само по това колко е добър, гледал се и личност и въшност и интелигентност. Като порастнеш ще намериш компания и приятели, просто не се депресирай, опитай се да се приемеш себе си каквато си, и другите каквито са. Видно, че за теб мислиш само хубави неща, а другите са лоши, може и да е така, но просто трябва да си позитивно настроена

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 917dfc1397
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Мен пък ме наричат кльощава. Не е по-приятно! Въпросът не е дали си дебел или слаб, а да обичаш себе си, такъв какъвто си. Да не те е грижа за някакви побъркани от пубертета, нетрезво мислещо момченца, а да обръщаш внимание на важните неща в живота - да правиш каквото обичаш за да си щастлива. Никой не трябва да пречи на щастието ти. Аз живея в мой собствен свят и вярвам че след време тези ще съжаляват за всичко казано! Повярвай и ти!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e0d7d954d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Един ден ще се смееш на тези мисли за самоубийство заради килограми! Щом си могла да отслабнеш веднъж, значи можеш отново да постигнеш тези килограми!
Нали знаеш, че децата могат да бъдат много жестоки?
Освен това съм забелязала, че с годините предпочитанията на мъжете се променят - колкото повече порастват, толкова повече разбират, че по улиците жените не са като по порно филмите. Аз също не съм перфектна, имам 5 кг са сваляне, имам и целулит, ниска съм, нищо особено в лице, но си имам обожатели.
Важно е цялостното излъчване на човек. И в подкрепа на това ще ти кажа, че имам приятелка на същия ръст, но доста пълна, да не кажа дебела. Още от студентските години заживя с един мъж, който все още е лудо влюбен в нея, ожениха се, вече имат и дете. По този повод той винаги е казвал, че преди да я срещне, никога не си е представял да бъде с дебела жена. Но.... живота е непредсказуем!
Горе главата и не обръщай внимание на гъзетата в училище.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: e301e6281b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторке, искаш да те оценяват по характер? Значи си на точното място! Тук никой не може да види външността ти и можеш да бъдеш всяка от президентшата до поредната огорчена жена. Избери да бъдеш себе си и търси хора, които са направили същото. Как ли? Не се подвеждай по изключително високото самочувствие на някои! В Интернет твърде високото самочувствие е знак за проблеми със същото в реалния живот.
Колкото до самоубийството - познавам поне 6 души, които са в по-лошо положение от теб що се отнася до килограмите и от тях само един е мисли за самоубийство. Но причината не беше свързана с килограмите му. Куриозно, нали? А ако заговорим за хора, които се чувстват грозни... списъкът ще бъде дълъг, понеже дори някои модели се чувстват грозни. По-скоро трябва да се самоубият тези, които са ти внушили отвращение от собствения ти вид, ниско самочувствие и мисли за самоубийство. Но тъй като те няма да го направят, понеже се смятат за прекалено велики за това, на теб ти остава само да продължиш напред - все пак това е техен проблем, а не твой! Защо да се товариш с чуждите проблеми и да ги приемаш като свои? Не казвам да не ти пука за другите, а само да не им отдаваш значението, което им отдаваш в момента. Никой не ги е упълномощил да бъдат всезнаещи и всемогъщи, че да определят кой как трябва да изглежда.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27a0ee986c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Слушай ме момиче знам как се чувстваш, не достатъчно красива, не достатъчно добра за момчетата в твоето училище, знам как искаш да си като онова красиво момиче по което всички припадат. А защо да не си??? Ходи на зумба, фитнес, бягай в парка тренирай, храни се здравословно направи едно тяло, което всеки би желал! Стегни се малко, защо да се самоубиваш? Заради едни сополанковци, които не знаят какво е хубаво момиче. Аз лично съм се рязала заради това, че винаги избират друга пред мен, и съм се обвинявала, че ако бях по-хубава, по-слаба нямаше да е така. Сега осъзнавам грешките си, искам да те спра от тези мисли, трябва да бъдеш силна и въпреки всичко и всички да продължиш наред с вдигната глава, повярвай ми всеки е бил в твоята ситуация. Решението е само едно - покажи им на онези идиоти какво изпускат, да не ти пука (извинявай, че го казвам но е така) направи едно невероятно тяло, направи плочки, и да видиш как ще ти се лепят, от теб зависи какво ще направиш повярвай ми самоубийството не е решение. Не само че ще съсипеш своя живот, а и този на майка ти и баща ти и приятелите ти. Бъди силна.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 17cfe1fbe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Живота в и извън училище е доста различен. Започни и ти да обиждаш.. нека видят че не стоят по-високо от теб и да не се самозабравят!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8d952fa221
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Чакай бе, до гроба има време, ако тези, които имат всякакви проблеми(а всеки има проблеми), то няма да остане никой. Успокой страстите и използвай тая глава. Късмет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker