Парите не стигат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Парите не стигат
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3289 пъти
Здравейте. Със семейството ми имаме проблем с парите. Майка ми е безработна, а баща ми взима само 200 лева заплата, от които остават само 80, заради сметките. Имаме да връщаме 300 на семейна приятелка, а няма от къде да ги вземем. Баба ми също не е добре финансово, както и сестра ми. Аз съм само на 13, почти 14 и се чудех дали мога по някакъв начин да изкарвам пари. Знам, че звучи, може би налудничаво, но... Също така живея в много малък град и нямам много възможности. Нашите ми дават по един лев за закуска, но аз не ям, за да спестя малко пари. Моля ви, помогнете ми!! Благодаря ви предварително!!! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 6b4ae96c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ако така ги къташ пари никога няма да имаш. Виж ако с тези пари си купиш закуска и дадеш на някой бедняк или дори на бездомните животни да знаеш, че шансовете ти да получиш откъдето изобщо не очакваш са доста големи. Ако ме разбираш изобщо какво ти казвам и накъде бия.
Неслучайно е казано-кажи ми как губиш и ще ти кажа дали ще спечелиш.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27c601b6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Има един основен закон в живота - парите никога не стигат
И все пак - желко е, тъжно е направо, че дете като теб вместо да мисли за уроци, за екскурзии и за детството си мисли за сметки и хляб. Не слушай н. 1 - ти си беднякът и бездомното куче практически - не пилей малкото си парички за глупости, а гледай да се храниш, защото растеш и се развива и мозакът ти в момента. Гладуването би се оказало пагубно за теб на тази възраст.
Не можеш да помогнеш финансово на родителите си - забранена е всякаква работа на деца под 16 г., а и не ти е работа и задължение. ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА РОДИТЕЛИТЕ Е ДА ХРАНЯТ ДЕЦАТА СИ НЕ ОБРАТНОТО!
За ситуацията изцяло са виновни родителите ти - възрастните, пълнолетните хора, които са решили да създават деца и имат ПРАВОТО И ОТГОВОРНОСТТА ДА РАБОТЯТ. Не знам, къде ги взима баща ти тези 200 лв. , но ще ти издам една тайна - в България минималната работна заплата е 310 лв. Нещо не ми се връзват нещата.
И двамата ти родители са достатачно млади, за да могат да работят в София, на Морето или в чужбина. Ти обаче си твърде малка/малън, за да работиш. Няма такава възможност на практика. След точно 2 г. ще можеш да работиш, спокойно, но ще ти дам един съвет - гледай преди всичко да учиш, защото това е единствената ти възможност да се измъкнеш от мизерията и да помогнеш един ден на родителите си, а и да гледаш децата си при нормалн условия. За съжаление твоите родители не са успяли. Дано ти се справиш по-добре, но това няма как да стане, ако сега не се отдадеш на учене и училище, а на работа. Отговорността е тяхна, не твоя. Твоята отговорност тепърва те чака - и ти ще имаш деца, а и родители да гледаш един ден - ще работиш, спокойно, работата няма да ти избяга и теб те чака, но сега е единствената ти възможност да се квалифицираш и образоваш.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5815ba70b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз се чувствам, като теб драга ми авторке и се чудя как да събера пари или да работя. За жалост не сме деца на богаташи. Просто бъди силна, като мен и някой ден ти пожелавам искернно да успееш в живота.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27c601b6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ами номер 3 - какво ще кажеш да учиш?
Само 10% от хората у нас са заможни, а истински богатите са към 10-20 души. Ако искаш да станеш поне заможен, ами седни и УЧИ. С мъжа ми сме и двамата деца на бедни семейства, но сме се скъсали от учене и работа и днес имаме всичко. Истината е обаче, че и преди бяхме щастливи. Кой както си го направи. Има хора, които вечно гледат в паничката на другите и си намират хиляди виновни, за да нямат и да не постигат нищо в живота, но истината е, че който не учи, няма да сполучи.
Ако сега са ви по-важни разни лъскави дрешки и джаджи, сто процента след 10-20 г. окончателно ще се наредите сред губещите в живота, защото сте инвестирали в грешното място - дрешки и парцалки, вместо да се учите и да се квалифицирате като родителите на децата, на които днес завиждате. И вместо да сравнявате себе си и децата им, хванете и сравнете вашите родители с родителите на децата, на които завиждате и си направете план, какво трябва да направите, за да успеете един ден в живота - жокер - учене и работа, но ЗДРАВО.
Родителите си не можете да избирате, но какво ще стане от вас - това е изцяло във вашите ръце. С мрънкане и обвинения не става. Става с много усилия, амбиция и желание.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5815ba70b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз съм номер 3 и искам да кажа на номер 4, че това че с учене се постига много не е вярно. Имам приятели на които родителите са с по 2 виши образования и то завършени идеално и са умни хора, но не са никак богати и не си позволяват това и онова ами са горе-долу добре. А родителите на тези най-богатите са само с 12 клас и то завършен с тройки, но се занимават с незаконни неща и са доста добре финансово щом имат по 3 деца и трите са в частни колежи. Така, че драга ми философке с учене не се постига нищо, въпреки че аз уча здраво.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27c601b6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5 - на крива ръкета Космосът ? крив, да ти кажа. Митове и легенди са това, че едва ли не всички заможни хора са били с Основно образование и се занимавали с незаконни дейности - ти видя ли им допломите, ходи ли у тях, на работата им, говорил ли си дори с тях, общувал ли си с тях ЛИЧНО да им знаеш интелектуалното ниво, или просто слушаш слуховете, пуснати от разни фрустрирани лелки пред блока?
Да, определено у нас има доста хора, спечелили нечестно парите си, но да не мислиш, че ще пратят децата си да учат в твоето училище? Повечето живеят в чужбина и ги е страх за живота им.
Много е лесно да кажеш - ХУ има пари, защото е престъпник, защото така се оправдаваш за собствения си неуспех. Това те освобождава от отговорност. Много по-трудно е сам да намериш път към успеха. Доброто образование е само част от нужното. Да имаш по 10 висши и да киснеш до 30 в университета обаче определено е контрапродуктивно.
Родителите на моя позната са най-богатите в града им и говорят за тях какви ли не глупости - те имат фабрика с много работници, на които плащат редовно и добре, но завистници въпреки това - много. Истината е обаче, че въпросните са заложили семейното си жилище преди 20 г. и са почнали в един гараж да забъркват разни шампоанчета в зората на демокрацията. Разрастват се, фалирали са дори 1 път, пак си стъпват на краката и днес 99% от продукцията си изнасят за Китай и Русия, а във всеки бг. град имат поне по един дрогериен магазин. 90% от заможните хора у нас са такива и да - има 10%, които са действително престъпници, но това не значи, че само така човек може да успее. Напротив - престъпниците завършват млади в гроба и затвора. Който е над 40-50 г. и още се движи по нашите улици е бил що-годе честен. Иначе масово българинът окрива данъци и работи на черно, но това се отнася и за бедните. Богатите не са по-малко или повече престъпници от средната ръка хора. Такова ни е обществот.
... ама ако слушаш лелките... престъпници били всички. И затова децата им учат в чужбина и не се занимават с глупостите у нас. Тези деца ще се върнат, ще поемат бизнеса и ще го разрастнат, а хора като вас само ще гледат отстрани и ще се пържат в собствените си сокове, вместо да направят нещо за собствения си успех, да рискуват, да имат идеи и да ги осъществяват. Не всеки може да бъде предприемач, но хванте и бъдете благодарни, че има такива хора, за да има работа и хляб за вашите родители и за вас. Лесно се завършват 2 висши - бъдете сигурни, че повечето успели хора ги имат - после става трудно и разковничето не са дипломите, а личните ти качества и желания, мечти и идеи, работливост и т. н. Дипломата е една хартийка, а у нас всеки с по 2 висши, но заможни и богати хора с лупа можеш да търсиш. Лесно е да работиш на заплатка и лесно се забравя, кой ти е плаща.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6c4e8631bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хахаха.. Аз познавам сума ти висшисти в магазини за обувки и хранителни стоки.. Стига глупости:) всички знаем, че богатите на акъл са в чужбина, както знаем и кои останаха тука. ;) Ами така си е номер 3, така си е.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27c601b6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами номер 7 - дори да приемем, че твоята теория е правилна. Защо въпросната продавачка не е отишла в чужбина? Явно не е богата на акъл. И пак се връщаме на моето - от вас си зависи дали ще успеете или не в живота. Стига сте гледали в паничките на другите хора, ами направете нещо по въпроса, защото до утре можете да си намирате оправдания защо не ставало - ами кажете КАК става. Това е разковничето.
Защо не става всяка лелка пред блока ще ви каже. Как става - това знаят само успялите. Моята рецепта е простичка, но най-трудната за изпълнение - много учене, много работа.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6c4e8631bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не, искат да служат само и единствено в полза на родината си, но това не се цени. Поне тия които познавам си имат доста добри заложби. Ако мислиш, че емигриралите помагат за прогрес на България, лъжеш се. Те служат в интерес на приютилата ги държава - там живеят, там работят, там гледат и децата си. Който има желание да работи тук по специалност, той трябва да има връзки и позиция сред хората. Също така и възможностите на родителите играят роля за самолетните билети.

От номер 7 до номер 8

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: bf5c351d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 защо реши, че всеки, който е висшист трябва да ходи в чужбина да работи. Нали сме се родили в България и ако става с учене и работа трябва да става и в България. Май нещо си противоречиш. Българите ходят да работят в чужбина точно защото в България нямат равен старт. В чужбина се оценяват качествата, а в България простащината и селянията. Не обяснявай на хората как трябва само учене и много работа, защото не само ти си учил/а и работил/а много...
БЪЛГАРКА В ЧУЖБИНА

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27c601b6f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 10 - теорията не беше моя, а на номер 7. Аз не я подкрепям!
„Българите ходят да работят в чужбина точно защото в България нямат равен старт. “
Ами да не мислиш, че в чужбина имало равен старт? Най-малкото там си оставаш чужденец. Не четеш ли преса поне - какъв равен шанс имат българите във Великобритания да кажем. В повечето страни на Запад само това, че си българин значи, че никога няма да имаш равен старт за каквото и да е било. Колкото циганите у нас имат равен старт, толкова българите имаме равен старт някъде другъде.

Вижте какво - просто искам да ви кажа, че всичко си зависи от вас самите. Само пишете, защо не ставали нещата. Ами напишете нещо позитивно - какви са вашите планове, как самите вие ще постигнете нещо в живота. Стига гледате другите.
За един успелите хора у нас били престъпници, другият вика пък, че нямал равен старт, третият имал две висши, но работил като продавачка, четвърти това и онова. Все на едни и същи хора НЕ им се получават нещата. Не се ли питате, защо?
Същите ще ти изкарат 101 причини да НЕ се получи нещо. Това си е техен специалитет, но после не мога да разбера, защо се чудят, когато нещата действително НЕ им се получават.
„В чужбина се оценяват качествата, а в България простащината и селянията. “
Ти колко години прекара в чужбина, за да знаеш?

И пак казвам - парите никому не стигат. Това не е въпросът. Всички знаем, защо НЕ стигат и можем да намерим 101 причини да НЕ стават нещата, трудно се намира 1 начин да се получи нещо и именно това е разликата между хората, които са успяли и тези, които не са - България не е на друга планета. Така е същност на всякъде по света. Аз лично всичко си постигнах в страната и не мога да разбера хора като Автора. Никога не съм гледала другите, какво имали. Ами то тогава човек да си тегли коршума направо, защото винаги ще има някой с повече. Жалко е материалното да ти определя щастието или нещастието.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 58027569e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   до 10 като си се родила в БГ да не си женена за нея? Ей такова ограничено мислен най-мразя. Хората по света сменят градове по сто пъти в живота, което е хубаво защото опознаваш нови хора, а в БГ като отидем да учим в университет в друг град и ревем за дома все едно сме се оженили за родната къща.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: fd3ea5bebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравейте,
Искам да кажа аз съм само на 12 и зная, че положението си е зле в България по принцип. И у нас не е много добре, но изхода е да си мислим за учението, за да може някой ден да сме доста по-добре от сега. Това е единственият начин :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 41c960d5ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не е работа на 14 годишно дете да мисли за семейните дългове и сметки. Авторке дават ти 1лв за закуска купувай си такава и не мисли за парите на семейството ви мисли как да изпълняваш добре своите си задачи ученето. пък майка ти и баща ти ще се справят някък сега положението им е зле но майка ти ще си намери работа и ще се справят, важно е ти да не изоставаш с ученето.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bf5c351d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От 10 Не само, че чета преса ами и живея точно във Великобритания(почти от 3 години) N 11, затова си позволявам да твърдя, че тук не се гледа от къде си, а какво можеш. Сега дали схвана? А примера с циганите си е направо нелеп. И въпроса е не защо все на едни и същи хора НЕ им се получават нещата, а защо на хората на които НЕ им се получават нещата в България ИМ се получават прекрасно в чужбина???
И към N 11 имам близки хора в България, с които предпочитам да прекарвам времето си, а нямам възможност. Живота в чужбина не е екскурзия и нови приятели нали се сещаш. Ако си живял/а в чужбина и не си го усетил/а значи е излишно да ти го обяснявам.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eded22011f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   .Мило дете, времената станаха трудни.В момента повечето оцеляват:всеки както може....Ти си на 13 по закон можеш да работиш ако си минимум на 16,и то само на 4 часов работен ден.И то при съгласие на двамата си родители,през не учебно за теб работно време.В конкретния случай си бесилна,колкото и да се стремиш да помогнеш на вашите.Искренно се надявам всичко да се нареди в вашето семейство, единственото което мога да те посъветвам е учи здраво , не се карай с вашите показвай им че ги обичаш подкрепяй ги и бъди винаги до тях.Останалото само ще се нареди ,радвай ги и ги карай да се горедят с теб всичко се възнаграждвава един ден.По голямо богатство от това един родител да се гордее с детето си няма :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker