Безпаричие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Безпаричие
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1759 пъти
Здравейте! За първи път пиша в такъв сайт за собственния си живот, но не издържам вече. Аз съм момиче на 14 години. Много ми е тежко, чувствам се нищожно. Честно казано не знам от къде за започна. Живея в малка квартира с баба ми и дядо ми понеже майка ми е починала още при раждането ми а баща ми е избягал някъде с любовница. Никога не съм виждала родителите си. Живеем в малко градче. Тук всички ме унижават и убиждат, че съм грозна, тъпа и т. н. Нямам абсолютно никакво самочувствие. Знам, че ще ме посъветвате да се преместим в голям град и да започнем нов живот, но не можем да си позволим това поради финансови причини. Имах 2 ''приятелки'' на кръст, които наскоро започнаха да ме отбягват, защото не излизам с тях на кафета и т. н. Обясних им че не мога да си позволявам такива работи толкова често, но на тях не им пука. Също така никога съм нямала гадже. Уча в елитно училище, но адски много ни натоварват с уроци и домашни. Дядо ми е болен от сърце и трябва да му се направи операция, но както се досещате не ни е по възможностите. Помолих баба поне през лятната ваканция да си намеря някаква работа за да им помогна макар и малко, но тя отказва да ме пусне защото иска първо да си завърша образованието. Имам желание да им помагам, но не знам как ;((. Сигурно всички се чудите как така имаме пари за интернет а нямаме пари за храна - всъщност аз съм в една братовчедка за няколко дена и ползвам нейният компютър. Плача постоянно, даже и в момента проронвам сълзи.. ;((.
Съжалявам за правописните си или каквито и да било грешки, ако имам такива. Целта ми не е да ме съжалите или нещо подобно, написах това за да поне малко ми олекне.
Благодаря на всички прочели това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: a8bb088828
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило дете, изобщо не те съжалявам, защото самата аз съм израстнала бедно и мога да ти гарантирам, че ако имаш силен дух и воля това ще те направи много по-силна и един ден - много по-успяла от останалите.
Съжалявам за родителите ти, но ти за мен имаш много добро семейство, което е добра основа за бъдещи успехи. Имаш баба и дядо, които се грижат за теб - имаш храна и покрив над главата си, ходиш на училище. Това е точно толкова, колкото имах някога и мога да ти кажа, че е повече от достатачно за добра основа.
Как ще помогнеш на твоите баба и дядо?
Учи се добре. Ти действително нямаш право да работиш. Нещо повече - ако работиш сега и те хванат социалните, могат да те отнемат от семейството ти или да ги санкционират по друг начин.
След навършване на 16 г. обаче имаш право да работиш с позволение на настойниците ти! Във ваканциите можеш да помагаш като сервитьорка да кажем, но до тогава остават 2 г.
Радвай се, че нямаш пари да си губиш времето по кафета и заведения. Наблегни на учене и четене на книги, защото честно казано - 2 ч. с книга ще ти дадат много по-голямо знание за света от 2 ч. губене на време с някакви си кифли. Да, ти имаш сега по-малко от тях, но това не значи, че така ще остане. От теб зависи дали ще имаш дисциплината, желанието и качествата да успееш един ден. Казвам ти от личен опит - МОЖЕ. Днес имам много повече от съучениците си от онова време. Нещо повече - дори в личния си живот намерих щастието, докато те гледаха да се омъжат на 20, а на 30 бяха вече разведени, бедни самотни майки. От нас зависи успехът ни най-вече. Който е свикнал с лекото и мекото един ден се събужда в трудния живот навън и не успява. Конкоренцията е жестока и ако си силна духом трудностите ще те калят и направят по-силна. Ако си слаба духом ще се пречупиш, но това зависи от теб. Какво искаш от живота. Дай си сметка още сега.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 30d70cbccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката: Благодаря Ви за отделеното време. :) Аз се старая се да се изуча добре. Баба и дядо ми помагат абсолютно по всякакъв начин, за което съм им много благодарна, но вече не издържам така. Те се трудят и измъчват само и само аз да съм добре а аз нищо не мога да направя за тях. Искам някакси да им помогна.. Не са ми толкова важни кафетата или каквото и да е било, важни са ми ТЕ! : ) И много ми е тежко като гледам дядо ми болен, а аз не мога да направя нищо за него... ;((((

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d57d142403
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   намерис и по-заможен приятел :)
сега какво друго може да направиш... абсолютно нищо
то за пълнолетните няма работа, аккво остава за теб?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 41413cef0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прекрасен съвет номер 3, прекрасен. Ценностите са ти на високо ниво. :(

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 00c7ef3d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не съжалявай толкова благодари се, че баба ти не те кара да работиш и да не учиш. Има много хора който нямат интернет, но пак прекарват. Виж знам. че е тежко и неприятно да имаш тази съдба, но ти не може да направиш нищо до като си толкова малка. Не се отчайвай тези който имат пари влизат в елитни училища като плащат за това, те не учат. И какво мислиш, че ще постигнат тези който имат много пари? /знам, че не искаш да се къпеш в пари. но помисли/ има хора и по зле от теб, и от мен. Но знаеш ли ще ти дам пример с рапъра Еминем /да любимец ми е/ Та той е живял крайно бедно майка наркоманка баща им ги оставил когато бил на 6 месеца. Постоянно сменял училища и участвал в рап битки за да спечели и да стигне до финала. често само той бил бял от участниците, но и това не го сломило продължил и къде е сега? - А ти каза, че те обиждали, е него са го били в тоалетни, затваря ли са го в шкафчета. И не е само Еминем, а и J. B. /не не го харесвам знам историята му от една приятелка в класа/ - та значи той също бил много беден майка му качила клиповете в Youtube и така станал известен / казвам ти това за да знаеш, че не винаги е нужно да имаш пари за да се издигнеш/ Представи си :
Имаш много хубава работа и имаш голям доход защото навремето си учила много. Е сега имаш пари. Отиваш в ресторант и си поръчваш сервира ти някой който винаги ти се е подигравал / Сега срамна работа няма може докато караш више ако караш де, да работиш или нещо подобно. Виж не винаги е нужно да има кой знае какво работа всички казват, че не искат да работят това, но все пак навсякъде се има нужда от сервитьори и т. н. /
П. П. : Гледай си учението.
П. П 2 : Не се тормози с плачене нищо не може да постигнеш.
П. П. 3 : Не настоявай за работа, защото може да натъжиш баба си и дядо си.
Е горе главата :
И в дупката на мишката някой ден ще изгрее слънце -
Корейска поговорка / да обичам корейските мъдрости / - това означа, че не всяка улица ще изгрее слънце.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 30d70cbccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката: Благодаря ти изключително много за отделеното време да прочетеш моята история и да напишеш мнението си. Наистина сега се чувствам малко по-добре. Както споменах в по горния си коментар аз съм им благодарна за всичко. И не съм казала, че няма хора, които са по-зле от мен. Напротив има и много по зле от мен и аз го знам, но просто исках да споделя как се чувствам :) Но все още ми е тъжно, че не мога да напрая нищо за тях, колкото и малко да е... някакси вече ми е неудобно, те се грижат за мен, хранят ме, обличат ме (колкото могат), дават ми пари за у-ще и т. н. а аз кво... опитвам се да не съм им много в тежест ама...

Благодаря на всички решили да споделят мнението си! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 05b50afeb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Много добра душа имаш ти. Това днес е рядко срещано. Сега Бог ти затваря врата, за да ти отвори порти един ден. Сигурен съм, че го заслужаваш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker