Проблем с теглото. Подигравки. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем с теглото. Подигравки.
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2011 пъти
Здравейте. Реших да потърся съвет в този сайт, тъй като виждам как си помагате приятелски. Та така.. моят проблем, е че още от малка съм си пухкавичка и все още съм така. Вече съм на 13 г., 1 и 65 м. и съм 70 кг.!!! Решила съм се отсега нататък никакви снаксове и други вредни храни, доста спорт и здравословна храна. Ако може да ми дадете по - конкретни съвети и за това какви спортове да практикувам, гд каква храна. Получавам много подигравки, които ме карат да се чувствам депресирана. /от сорта: свиня, мамут, дебелана/. Всяка вечер си плача тайно, като гледам моите приятелки и съученички във фейсбук, с тези идеални тела и т. н. не мога да ходя на басейн, не мога да се появя пред хора, без да получа няколко злобни коментара от тяхна страна. Разбира се има решения като самоубийство.. Но това всъщност не е решение, а избягване на проблема и Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ. Имаш един живот и ще го пропилееш. Няма смисъл. Така че ви моля да ми помогнете, както мислите за добре. Другия ми проблем е гризането на нокти, за което съм сигурна, че е от това, че съм депресирана. Пробвала съм с втвърдяващ лак, люти чушки ;д, ръкавици и какво ли не, но просто не се усещам как ги изгризвам и ги изплювам. Смятам, че ако спра да се депресирам, ще спре и проблемът с ноктите, затова ви моля от сърце да ми помогнете. Единственото, заради което още съм решила да живея е семейството ми, истинските ми приятели, които ме познават и се радват, че е така, защото казват, че имам много добър характер и приятелят ми /15г. /, който е много красив, харесван е от много момичета, но вече от 1 година е с мен и си личи, че ме обича, но той наистина ме познава. /това е друга тема/. Благодаря и на Вас, които изслушахте моята история и ми помогнахте с нещо, каквото и да е :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c13cfa94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ти дам няколко съвета, ако искаш ме слушай

1. За гризането на нокти - при детски психолог. Ще те оправи за 0 време. Може би тук е и разковничето на наднорменото ти тегло - нервите. Нервното хранене си има дълбоки причини, а гризането на ноктите е и признак, че имаш проблем на психическа основа. Без психолог не става. В училище имате!

2. Не яж гадориите в училище, а вместо това си носи ябълки - колкото можеш да изядеш задължително минерална вода. Ако не ти стигне - купи си още мин. вода, но пий по 1-2 л. на ден. У дома яж готвено, но без хляб. Не яж кюфтеата и тем подобни неща от кайма - направи си по-добре сама нещо просто - яйца по панагюрски да кажем или филийка черен хляб с лютеница, но не яж мазно. Картофи са Ок, ако не са пържени.

3. Ти си малка за диети, но ще си отслабнеш и без тях, защото растеш и имаш нужда от доста калориики, ако обаче спазваш следните правила
- никакво сладко освен плодове (без грозде и банан, последните може умерено, защото са много калорични). Ако съвсем не можеш без сладко - купи си шоколадови или други бомбони и яж по 1 на ден да кажем. Не яж цели вафли и шоколади, а се наслаждавай на малки порциики.
- край на тестеното, пърженото (включително кюфтета и тем подобни). Можеш да консумираш черен хляб към 2 филийки на ден
- край на соленото - чипсове, солети, брускети и тем побобни в коша.
- пий айрян при глад или яж ябълки, но не приемай повече от 3 основни яденета на ден, а междинно пий вода, яж плодове, зеленчуци или пий айрян, в краен случай - филийка черен хляб с лютеница.
- забрави за всички колбаси без истинска шунка да кажем
- яж яйца, пилешко, тележко, риба и т.н., но да не е пържено. Гъбите също са полезни. Ориз, картофи са ОК, но не прекалееено много.
Гледай да консумираш не повече от 2000 калории на ден. Същност до 1500 кл., а в извънредни случаи 2000.

Спорт - фитнес докато отслабнеш. Можеш да ходиш с приятеля си. След като стигнеш нормално тегло, можеш да се запишеш от другата година на баскетбол, волейбол и т. н.

Успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 415aa4e138
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Автор: Благодаря за съветите, така или иначе не ям боклуците от училище :) Нямам нужда от допълнителни калориики ;д!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e57169d2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   90 дневната диета и успех. Не обръщай внимание на тези чуми, след време ти ще си слаба, а някой от тях пълни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c13cfa94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се сърдете, хора, но 90-дневната диета ли е изобщо.
Извадка от нея

„Обяд:
Пържоли на скара (свински, телешки, агнешки)
Кюфтета и кебапчета на скара
Сирене по шопски
Риба (да не е пържена)
Яйца на очи
Свинско със зеле“

Аз, ако ядох толкова щях самата да стана на кюфте.
Тази диета е ОК за спортисти, професионални такива.
Аз съм на Японско чудо и съм много, много, много доволна, но не е за малолетни.
Спред мен такива деца имат нужда от изготвяне на специален за тях режим от лекар-диетолог и посещаване лятото на специален лагер, където да бъдат възпитани в принципите на правилното и здравословно хранане, защото определено родителите не се справят.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e57169d2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   №4 първо прочети цялата диета, и след това пиши. "Извадката" ти е просто препоръки за обяд, алтернативни а не кумулативни! Диетата е за всички!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ffb8874371
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Недей прибрягва до диети, на твойта възраст не е много удачно.
Колкото се може повече движение, ходи пеша, карането на колело също е идея, спортувай нещо с повече бягане (примерно аз играя баскетбол редовно, хем няколко часа доста натоварване, хем съм с приятели, а пък ако другия отбор бие веднага искам реванш, а това означава още калории за сваляне :) Друга идея пък са танците, някои по-бързи-народни, латино... така докато се забавляваш ще направиш и хубаво тяло, без да гладуваш ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c13cfa94f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е зле да опита, каквото и да е, но сори - нито едно от ястието не отговаря на елементарното съзнание за здравословно - свинско, кайма сирене по шопски!
Все супер ядене за хора, които правят много спорт.

Може да отслабне човек с много голямо тегло, свикнал да яде още повече и по-нездравословно, но при мен не става. Аз имам 4 килца да свалям и е много трудно като човек с нормално тегло иначе. И Авторката не е от най-дебелите.
И все пак смятам, че лекар-диетолог трябва да се занимае с нея. Възрастта е подходяща за превъзпитаване на навиците в храненето и диетите са противопоказни - дори тези с кебапчета и кюфтета, сладкиши и т. н. - особено тези

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 375e2d4453
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като малък и аз бях дебел но с времето отслабвах сега съм на 19г и съм 67 килограма.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 375e2d4453
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   като малък бях дибел но с времето отслабвах сега съм на 19 години и съм 67 килограма. Спокойно всичко се връща :) за подигравките.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e57169d2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ох, № 7 прочети първо, после пиши. Авторке, надявам се, че ти ще потърсиш 90 дневната диета в интернет и ще я прочетеш. След това си решавай.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7182d16c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ти си само на 13 г. Просто спри да се храниш с боклуци и се движи колкото се може повече. В нета има много клипчета с упражнения, които ако се правят редовно дават чудесни резултати.
До номер 1- каква е тази лютеница? Виждала ли си състава и? Лютеницата ако не е домашна не става, защото е наблъскана с всевъзможни боклуци.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker