Да се запозная с майка си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Да се запозная с майка си
преди: 11 години, 29 дни, прочетена 2323 пъти
Здравейте. Момиче на 15 съм. Преди една година, тя ми каза, че ме е осиновила... тежко ми беше, но го преглътнах. Не знам дали искам да познавам жената, която ме е родила и изоставила. Не знам, защото животът ми ще се преобърне. Ще нараня жената, която ме е отгледала и смело наричам''майка''. Но просто искам да видя биологичната. Искам да знам как изглежда, какво става с нея. Знам, че ще кажете, че ако й пукаше-тя трябва да ме потърси. Но знам, че няма да се случи... Аз искам поне да я видя. Но най-вече, се интересувам дали имам сестри/братя. А както казах, не искам да нараня тази, която ме е отгледала и възпитала-майка ми. Вие какво бихте направили на мое място? Да искате да имате представа за биологичната си майка, но в същото време да не искате да нараните законната? Моля, безсмислените коментари да се спестят. ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 29 дни
hash: 804f45b779
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, не се занимавай. Като имам предвид кои майки изоставят децата си... по-добре не я търси. Може би няма да ти хареса. Имаш си майка и бъди много щастлива, че е така - не ми вярваш ли? Посети всеки ХУ произволен дом за деца у нас и ще видиш, каква би била съдбата ти в противен случай. Носи майка си на ръце, защото тя може да не те е родила, но те е направила човек и ти е дала 100 пъти повече от която и да е майка, която знае само да сере деца и да ги зарязва на държавата. Извадила си огромен късмет, 90% от изоставените деца го нямат и биха отрязали ръката си, за да могат да са на твое място.
Аз лично, ако разбера, че съм била осиновена не бих търсила донорите на яйцеклетка и сперматозоид. Имам си родители както и ти ги имаш!

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: 6f2a3fbb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Радвай се, че майка ти е споделила с теб ,че не ти е биологична. Щом го е направила, значи не би искала да бъдеш наранена от "услужливи приятели", които биха могли да ти го кажат някога.
Съгласна съм с коментара на №1. Ти си късметлийка.
Не мисли за това , а за перспективите в своя живот.
Не си единствена с тази съдба, а и за теб явно се грижат повече от добре. Виж колко деца с биологични родители ,каква съдба имат.

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: da7204c2b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Това че някаква си парцалетина те е родила и захвърлила като непотребна вещ неозначава, че е майка. Майка е жената която е треперила над теб още от първите ти дни, плакала е заедно с теб, а колко ли нощи е стояла будна до теб, изучила те е досега и ти е дала някакъв старт в живота и занапред ще ти бъде винаги опора. Като прочетеш това се замисли дали си заслужава да търсиш някакъв боклук, а и да имаш братя и сестри се сети, че също са заххвърлени на някъде, такава "жена" не си струва да си хвърлиш и сопола върху нея. Извинявам се за грубия език, но като мъж не мога да проумея такива хора. Има една поговорка:– не е важно кой те е създал, а кой те е отгледал и възпитал

 
  ... горе^
преди: 11 години, 28 дни
hash: 70089f5535
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Този, който не е осиновен и цял живот си знае, че този и този са му родни майка и баща, никога, ама точно никога няма да може да разбере и да се постави на мястото на осиновения.
Да искаш да разбереш и да познаеш онези, които са те създали, е изконно право на човека.
Не се заблуждавайте-не всички осиновени имат късмета да ги обичат така, както осиновителите на авторката. Тя просто е щастливка и освен всичко майка и е била честна с нея-нещо, което много осиновени научават от "услужливи" хора. Животът на осиновените се представя в прекрасна розова светлина-колко си щастлив, че са те отгледали, а не си в дом... това се приказва винаги, какво да се прави, повечето сме стандартни, длъжен си да си благодарен... А грубата истина е, че често осиновеният се явява заместител на родното дете, което го няма, не може и никога няма да го има. В повечето случаи/така си мисля поне/ жената по-лесно приема в сърцето си осиновеното дете, защото е тази, която носи живота и майчиния инстинкт в себе си, а мъжът много по-трудно приема, че не може да има деца.
В моя частен случай майка ми/осиновителката ми ме обичаше и ме имаше за свое дете, но страдах много години от баща ми, който не пропускаше да ми натяква-първо "да завърша висше", после "ако не бях аз, къде щеше да си", "ти си ми длъжна", "аз съм ти дал всичко" и т. н. Въпреки всичко го имам за свой баща, много отдавна не е на този свят, но травмата ми остана и ще бъде в мен до края-че бях просто заместител на дете... Отделно и двамата криха, криха... "добър" човечец се намери да ми каже, дори не знаеше всъщност, основал се е на възрастовата разлика и се оказа прав...
Момиче, имаш страхотен късмет-че родителите ти те имат наистина за свое родно дете, държат се с теб като с такова и че са били откровени с теб. Потърси онази, дето те е създала, защото е твое генетично право, но все пак не очаквай много. Наистина тя е само те е създала, а майка ти те обича от все сърце. Може би все пак... не и казвай, а и чак след 18 години ще можеш да търсиш биологичната си създателка.
Написах този по-дълъг коментар заради първите коментиращи, а и заради всички, които идеализират осиновяването. Повече от ясно е, че и при биологични родители има страдащи деца, но факторът "изоставен" много боли. Поне мене ме боля цял живот.
Успех, авторке, потърси... но мисля, че е хубаво да почакаш няколко години, да узрееш като характер още, майка ти ще я е страх, че може да я напуснеш, ако намериш създателката си, така че още не... Почакай до 18-20 г. и тогава, когато си изградена млада жена, може да обсъдите всичко отново. Много време има дотогава. Радвай се на родителите си, обичайте се и най-вече уважавай ги и приемай различията ви.
Всичко хубаво ви желая!

 
  ...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 239ede067c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами аз също съм осиновена. На 14 съм. Майка ми никога не го е криела от мен. Знам си го откакто се помня. Когато ми го каза и аз се чудех дали да потърся биологичната си майка. Исках да знам и аз дали имам някакви братя или сестри, но се отказах. Помислих си какво ще спечеля.. Ами ако я видя и после съжалявам и всякакви такива мисли ми минаха през главата иии се отказах. И не съжалявам. Както вече и другите ти казаха имаш семейство, което някои дори нямат. Не се хаби да търсиш майка си, а се радвай на това, което си имаш - семейство, което те обича. ;)

-Meanie. :3

 
  ...


...
преди: 11 години, 27 дни
hash: 67b53e3fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката: Хора, виждам какво си мислите-че съм в безкрайно щастливо семейство. Далеч не е така. Имам само майка, баща ми почина когато бях малка. Както и доста роднини. С мама не сме в добри отношения, тъй като е много нервна, изкарва си всичко на мен, вика ми за щяло и нещяло, не мога да й споделям нищо, изобщо-не мога да се нарека ''щастлива''. Знам какво е направила за мен, знам че ме обича повече от себе си, но с това държание не го показва...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 25 дни
hash: 65007ac61b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, разбирам те. Била съм в твоето положение, и то на твоите години. Напълно е нормално. Това, че си го изкарва на теб, не означава, че не те обича. Когато започнеш да работиш и да се мъчиш, за да изхраниш себе си и детето си, ще видиш колко е изнервящо и как имаш нужда да крещиш. Напротив.. евала й правя на жената, че полага грижи. :) Точно това е любовта! Когато е изнервена, опитай се да я успокоиш, развеселиш, прегърни я, целуни я и т. н. По никакъв начин не натяквай за осиновяването. И умната!

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 770ac0e792
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз мисля по-различно. Според мен трябва да се запознаеш с биологичната си майка, дори е задължително! Просто недей да имаш големи очаквания за нея-не мисли, че е по-добра, по-умна, по-добре финансово и т. н. защото може и да не е така. Може да се окаже всякаква- наркозависима, проститутка, пропаднала жена, и какво ли още не. Да, има го варианта и да се окаже точно обратното, но просто недей да очакваш прекалено много. Още щом се запознаете трябва да я попиташ какви са били причините и на времето да те остави, а не да я опознаваш. Първо разбери какво я е накарало да остави новороденото си в дом за сираци, след това си помисли дали имаш какво друго да си говориш с нея. Аз имам една приятелка, която преди много години научи, че е осиновена, и че е била дете на циганка(това обяснява защо е с толкова тъмен цвят на кожата, да не се изказвам грубо). Тя не потърси биологичната си майка по ред причини, но най-изявената беше нейното разочарование.
Късмет, и дано вземеш правилното решение!

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: e4323b8dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм момиче на 14 години. Смятам, че ще е по-добре да се запознаеш с майка си! От къде може да знаеш за какво те е оставила? Може да не е имала пари да те гледа например, заради което сега ти трябва да я намериш и да и помогнеш, може докато е забременяла баща ти да я е изоставил и тя да не е могла да се справя сама, може да се е страхувала, че няма да може да те отгледа... и куп причини. За всяка една майка най-голямата и болка е детето й. Сега ти трябва да я намериш- разбери защо те е оставила и ако е някоя бедна жена ти и помогни, защото наркоманка, циганка, богаташка- тя ти е дала живот. Кажи и, че няма да можеш да спреш да наричаш "мамо" жената която те е отгледала, но можеш да имаш 2 майки. Ако е наркоманка- подкрепяй я, обясни и, че това не е причината... успех от мен

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 67b53e3fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Не знам какво да правя... за сега нямам желание да се запознавам с биологичната. Искам само да знам дали имам братя и сестри и ако имам - дали и те като мен са изоставени, или са при нея. Да ги познавам. Искам да познавам миналото си. Но дори и да го реша със сигурност че искам-какво? И да се получи, това ще промени живота ми и не само моят. Не знам какво да очаквам и какво да правя. Но знам едно - аз имам само една истинска майка! Това е тази, която се грижи за мен. Някой ден ако открия биологичната, единственото което ще искам да знам е причината поради която ме е изоставила. И повече няма да се занимавам с нея, не бих искала мама да ме дели с жената която ме е изоставила и дори не заслужава да мисля за нея. Кой знае тя дали се сеща за мен. ;)

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4eeb057a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Любопитството убило котката- чувала ли си тая приказка. Миналото е за нещастниците. Нищо няма да намериш там. Само лъжи, оправдания и упреци. Живей в настоящето, живей за мига. Майната и на биологичната ти майка. В момента си много объркана и те разбирам. Животът е труден и ще става все по- труден. Въпреки, че не се разбирате с майка си, мисля че точно сега е моментът да станете по- близки отвсякога. Отделете време за разговори, а не се затваряйте в себе си. Помагайте си и се подкрепяйте взаимно. Животът е гаден. След няколко години и ти ще създадеш свое семейство. Сигурен съм, че никога няма да изоставиш своето дете каквото и да ти струва това. Пожелавам ти успех.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d1fae000ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мило момиче, не го прави.
Защото това са само излишни емоции, не се самонаранявай, не наранявай и майка си защото био. ти майка е съвсем различен човек. Може сега да е щастливо омъжена с нейни си деца, а може да с окаже някаква алкохоличка... може и двете. Повярвай ми, аз открих баща си и безкрайно се разочаровах.
Успех

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker