Трябва ли да си изключителен, за да ти се случат изключителни неща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трябва ли да си изключителен, за да ти се случат изключителни неща?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 1727 пъти
Идвам тук като наблюдател. Все пак за какво ми е гадже - да ми се муси и да изневерява? Или пък приятелка, която да плете интриги. Но пък не ми се е случило нещо, което да ме зарадва толкова, че да танцувам из стаята, да подскачам от радост. Не се смятам за кой знае колко изключителна, доста обикновена съм, още се търся. Оттук идва въпросът отгоре? Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: dad4e8d0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За да ти се случи нещо ново, ти самата трябва да направиш нещо ново. пр: Ако си стоиш цял ден пред компютъра, много ясно, че няма да ти се случи нещо, от което да подскачаш от радост. Отговора на въпроса ти е - Не, не трябва. Но трябва да правиш нови неща.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3ef35c3037
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да си търсещ, разбиращ и да имаш цел.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cb17ce9465
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами зависи какво разбираш под "изключително"..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: a81b43b4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можеш да очакваш да ти се случат "изключителни" неща, ако стоиш пред компютъра цял ден. Излез навън, направи нещо, запознай се с някого, все ще ти стане интересно, ако там е проблема.
Обаче, какво точно разбираш под "изключителни"?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c7453a7c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Това драга ми авторке е проблем на повечето тийнеджъри, защото всички те не намират повод за изключителна радост. Това се дължи на презадовлоляване на нуждите на човека от ранна детска възраст, а и от липсата на похвала от родителите при успех на детето им в нещо. Човек се учи да се радва и вашият проблем се дължи на това, че вас никой не ви е учил, не ви е показвал как да се радвате.
Във всяко просто нещо има нещо изключително, което може да ви изпълва с радост, например днешният слънчев ден, всеки от нас може да намери лошата страна на днешния слънчев ден, но само тези които са научени да се радват, знаят и чувстват, че този ден е изключителен.
Вярвай ако щеш, но едно африканче от екватора или англичанче щеше да скача от радост само защото днес не вали и няма облаци, времето е прохладно и пролетта е в разгара си. Но такъв е животът човек не оценя нещата които има докато не ги изгуби, вместо да се радва на това което има днес, той или чака да го изгуби за да се ядосва, или се страхува да не ги изгуби и се притеснява.
Та на теб днес ти е изключителен ден, жива си, здрава си, млада си, в ваканция си малко ли е това? Свободна си вземи сътвори нещо красиво, изрисувай яйца днес е най добрият ден за това. Знаеш ли колко хора на този свят щяха да скачат от радост само за да са днес на твое място!?

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: eee4832cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Знам, че има хора, които са много по - зле от мен, дори се възмущавам понякога от себе си, когато ме налегнат такива мисли... За изключителен намирам човек, който знае какво иска, не се страхува да бъде себе си и да поема рискове.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: be6535f931
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не разбирам защо толкова мн хора искат да са различни, изключителни, отличаващи се... В същността си всички сме напълно еднакви. Следователно и всички сме изключителни - колкото и някои да твърдят обратното изключения няма. Единствената разлика между хората като цяло е, че някои получават възможност да изпъкнат в по-ранен етап от живота си, а др в по-късен. Не знам на колко години си, но съм сигурна, че един ден и ти ще откриеш нещо, което да те кара да се чувстваш изключителна и неповторима.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bcf2485828
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Това е основният проблем на консуматорското общество - всеки чака някой друг да дойде и да му направи шоуто. Или пък вярва, че като си плати и всичките му проблеми ще се решат!

Не - не е необходимо да си изключителен, за да ти се случват изключителни неща. Достатъчно е да се научиш да мислиш по изключителен начин.

И да - за да ти се случи нещо, което да те накара да танцуваш из стаята и да подскачаш от радост, трябва да се гмурнеш малко по-надълбоко в нещата, а не да пляскаш по повърхността им. Като например - да си хванеш гадже, което да се муси и да изневерява, и приятелка, която да плете интриги... Има ли големи радости има и големи скърби - другото е едно "спокойно" и беземоционално вегетиране.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker