Не мога вече да живея в мизерия :( ПИСНА МИ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога вече да живея в мизерия :( ПИСНА МИ
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 5626 пъти
Момче на 14 съм. Знам, че сега ще почнете да ме обиждате тоя е такъв, онакъв, но не ме интересува. Знам, че съм егоист и всичко останало, което ще кажете, но съжалявам да не мислите че на мен ми е много хубаво да гледам как съучениците ми се возят в скъпи коли последен модел, носят дрехи последна мода, ходят на скъпи екскурзии, хвалят се с родителите си. Родителите им са изискани, интелигентни. А аз какво? Какво да кажа, да се хваля, че живея в бедност ли? Че родителите ми са от село и са бедни? Омръзна ми от тази проклета бедност тъп живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 02cf1e0e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не избираме мястото от къде тръгваме, но избираме пътя по които вървим и мястото където отиваме. Примири се с положението и ако искаш да си успешен и ти да ги имаш тези неща, учи, труди се и ще си ги вземеш сам. Когато това стане, ти ще си много по благодарен от хората, които са се родили в по заможни семеиства, защото когато си го изработиш с труд, и отидеш от дъното на височини, тогава виждаш истинската цена на нещата, докато тези лигли и глезанци всичко им е дадено!
Като ти е омръзнало и те тревожи, използвай това за мотиватор!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e40b690873
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чувствам се точно като теб и ми се иска дори да умра, за да се преродя в по-богата и по-красива. И моето родители са точно като твоите и аз никога не ходя на почивки. И на мен ми се иска да съм, като тях, но не мога и нямам скъпа кола. Даже имам тема подобна на твоята. Знай само, че не си единствената. Толкова ме боли че дори се самонаранявам, за да се опитам да затъпя вътрешната болка, заради това че не съм като останалите. Моят съвет е да учиш здраво и да те приемат в хубав колеж и ти да замогатееш, за да може един ден твоите деца да бъдат като тези на които сега ти се кефиш и желаие да си като тях.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d00885e71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дори не знам как да започна... и аз се намирам в същото положение, но животът е кратък и трябва да се научиш да оценяваш и най-малките неща! Учи! Да сигурно става банално вече.. , не всъщност какво говоря каква баналност какви 5 лева.. ученето е ключа към успеха така че наблягай над учебниците и след време да се надяваме, като си намериш хубава работа със добра заплата ще можеш да си позволиш, това, което днес нямаш и не можеш да си позволиш! И престани да се оплакваш, както казах цени и най-малкото, което притежаваш! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: cc2f3b0585
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Родителите ти те обичат, как според теб ще се почувстват те, ако разберат с какво неуважение пишеш за тях? Това, че са от село не ги прави по-лоши - те са си твоите родители и ти не трябва да се срамуваш от тях.
И вместо да гледаш в какви коли се возят съучениците ти, седни и учи - това е единствения начин да излезеш от мизерията...
Горе главата и знай, че ако обичаш близките си и вярваш в себе си, нещата рано или късно ще се оправят!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f5f64a5c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Мило момче, животът е пред теб. Стискай зъби, учи и се старай да постигнеш твоите цели. Не вини родителите си, ако можеха и те щяха да те возят със скъпи коли. Бъди добър, помагай на родителите си и хората и късметът също ще ти се усмихне!

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ec979a6b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

7.   Виж аз съм момиче на 13 год. и моето положение е същото. Много ми е гадно и мойте съучиници се хвалят с маркови дрехи, живеят в къщи, не им се карат много, имат най-новите телефони, таблети. Пожелавам ти да бъдеш силен и да се измъкнеш от тази скапана държава, да си създадеш семейство и децата ти да имат всичко каквото ти не си имал.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5d341d8285
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз съм момче на 15 години. Имам почти всичко-скъп телефон, скъпи дрехи и т. н. Преди две седмици този който считах за най-добър приятел ме предаде само защото телефона ми се счупи и нямаше на какво да играе в час. Така че просто намери приятели които да те уважават такъв какъвто си и да не ти пука какви са и какво имат съучениците ти! ;)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3db9f34716
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Спокойно когато пораснеш, ще имаш възможността да станеш БОГАТ.. Но засега бъди благодарен, че родителите ти дават покрив над главата и топла храна.. Дори да забогатееш след време ще си останеш беден по душа. Съжалявам :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cc5e5a92cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз ти съчувствам, знам колко е гадно това. Но все пак, трябва да си силен :(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1748b87192
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Спокойно, аз съм в това положение от 25 години :) И аз преди се питах като тебе защо сме бедни и т. н., но в последствие разбрах че не съм само аз така, а даже има и по зле от мене (с което никак не се успокоявам).

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 88b1002490
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Млади авторе, не бих завиждал на заможните ти съученици, нито бих съжалявал, че мога да им се похваля с истински приятели. Първо, съмнявам се, че имат сериозна причина да се хвалят, освен с нови дрехи, шофьорска книжка прилична количка от тати. Знаеш ли колко от тях имат истински приятели? Ако искаш да си като тях, ще дадеш възможност да се появи друг като теб, който ще изживява същото.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bab2084c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Момче, първо, НИКОЙ от съучениците ти не се вози в последен модел автомобил!!! Само мутрите в България могат да си позволят толкова скъпи коли, и то не последна мода, защото цените им са над 100 000лв. Така че недей да си въобразяваш толкова. Второ, дрехите, които носят съучениците ти са евтини и турски, и няма нищо модерно в тях. След време ще го разберат, колко смешни и жалко изглеждат отстрани, но доста време ще мине. За съжаление Турция ни е завладяла... ако си харесват изсулените анцузи и дънките тип потур - носи като искаш, нито са скъпи, нито нищо. Абсолютно никаква пара не струват тези боклуци, обаче хората които ги носят са убедени, че изглеждат фЙЕшън. Та... по-добре си спести пари и си купи нещо хубаво и не се комплексирай за глупости.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b4e7df637d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Недей така, да не ти пука. И аз съм в същото положение, но какво от това? Не винаги парите определят какъв е човека. А и много малко от тези, които сега имат всичко на готово от родителите си ще успеят да го запазят. И помни едно - Не е важно какъв си и от къде идваш, а кой си и на къде отиваш!! Горе главата. :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ce3a13d388
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   И кво? Кво като си беден? То по-голямата част от населението на държавата са бедни. Не би трябвало да те тревожи толкова повърхностно нещо. Важното е да го имаш в главата и с течение на времето и амбиция насочена в правилната посока ще успееш! Да не ти пука, брато! ;)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e89f075855
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Пич, използвай метода Тайната - той ще промени живота ти към по-добро завинаги. Филма ще го намериш в замунда пишеш на търсачката "The Secret full movie bg" даже е озвучен на български.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2ceb54ce69
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Какъв е доходът на родителите ти? Две години по-голяма съм от теб, баща ми почина като бях 4 клас, а майка ми въпреки че има висше образование и работи по специалността си като рехабилитатор (хората по болниците и поликлиниките които раздвижват пациентите) взима точно 230лв. Постоянно си търси работа с по-високо заплащане но на всякъде е така, въпреки че едно време е била работа с добро заплащане. Между другото това е по-малко от средната заплата за страната. И в крайна сметка единственото което мога да направя е да се примира с мисълта, че съучениците ми имат маркови дрехи и обувки, модерни джаджи, скъпи коли и телефони и че ходят на екскурзии. И да, има много по-бедни хора. Имаш покрив над главата си и родители на които им пука за теб, някои дори и това нямат. Да се хръвляме от мостове, или да си режем вените заради това, че нямаме пари ли? Учи сериозно и си хвани работа с добро заплащане, няма друг начин. Какво си седнал да се оплакваш тук! Бог е създал богати и бедни. Не можем да променим света!!!

Забравена, 16

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a1e283710b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   хей я горе главата.. знам, че ще ти прозвучи банално, но парите не са всичко, просто се приеми такъв какъвто си не всички хора можем да сме богати или бедни.. това твойто е комплекс но аз съм сигурна, че рано или късно ще разбереш, че парите не са всичко и, че има качества в теб които ще се оценяват много повече :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c6f26b376f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Ти не си виновен за това, учи се и ще станеш човек. Ти също ще имаш пари и ще се хвалиш със себе си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: d6636d398c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Оф, кат прочетох, че ти е писнало да живееш в мизерия, помислих, че сте изяли последния пакет макарони и припадаш от глад.
Слушай, истинска мизерия е някой в дома ти да умира от страшна болест и да не ви стигат парите за лечение.

А дрехи и екскурзии ще имаш някой ден, ако решиш да станеш "изискан и интелигентен". Знаеш, че има само един път нататък - да си много по-осъзнат и ориентиран от разни готованковци.
Има много начини, на първо време използвай интернет само за усъвършенстване на знанията и изучи в детайли някоя професия - възможно е.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 45d42b547f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Не се отчайвай!!!! Сега може и да си беден, но нали знаеш, че за да получиш щастие и хубав живот, трябва да минеш през трудности. Спокойно! Това няма да продължи още дълго! А след години дори ще ти се отплати двойно!

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: db09123d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Това, че родителите ти са от село и нямат милиони не означава, че си нещо по различно от другите. Те са те отгледали дали са всичко за теб и ти трябва да ги обичш такива каквито са. Радвай се на това което имаш и не бъди алчна защото рано или късно може да го изгубиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 32308b8f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Еми братленце и на мен ми писна от мизерия. Искам да ходя когато ми скимне до Великденския остров и Северния полюс, но за съжаление нямам кинти.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8b9047f393
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   В днешно време и учението е пари. Аз съм в същото положение. Но сега няма да говоря за себе си. Учи! Родителите ти се трудят за теб и за твоето добро, защото всеки родител мисли първо за детето си и после за всичко останало. Мислиш ли, че на тях не им е тежко като гледат какви са днешните деца и правят сравнения с теб? ! Те правят всичко по възможностите си за теб. Но и те имат нужда от малко мотивация. Важно сега е да учиш. Те ще се радват на твоите успехи. Повярвай ми - те биха дали всичко за детето си. Не са виновни, че са в такава ситуация. Не винаги това зависи от човека.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 46f0da88b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Няма да се правя на някой разбирач, но имам същия проблем!
Просто гледай да си до семейството си! Аз съм много суетен и на мен ми е писнало някакви идиотчета от моя клас да се фукат с скъпите си парцалки и коли! БЪДИ СИЛЕН и НИКОГА не посягай на живота си това няма да ти помогне! Просто не обръщай внимание! Поздрави! В.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b452690e95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Човек не избира родителите си, а приятелите си. До като има какво да ядеш няма да бъдеш беден колкото милиони други хора :)


Джоунс

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b7507df72a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Разбирам те. Аз съм на 16 и живея в много малък апартамент който буквално е една стая и нещо като втора стая, вградена в нея, която доскоро дори нямаше врата. Учех в тоалетната откакто тръгнах на училище но миналата година, когато влязох в една езикова трябваше да уча много и пррекарах толкова време в тоалетната че се разболях и даже имах конюнктивит. Оттогсва не мога да уча там. А в стаята където са мама татко и сестра ми как да уча? Каквото и да правя просто не става.. Как ще се измъкна от бедността като нямам никакви условия да уча? Напоследък се отдалечих и от приятелитге си, развалих си успеха, нямаме пари да се преместим и не мога да направя нищо, чувствам се безсилна и започнах да се самонаранявам. Знам, че има хора, които имат по-сериозни проблеми от мен, но е трудно. Нямам какво повече да кажа.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9ff8350b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Хаха, макар че модата на изсулените анцузи мина (за щастие), коментар 19 си е напълно актуален и сега през 2018

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e7d3af1c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Учи сериозно, после си намери готина работа и тогава и ти ще имаш пари за екскурзии, коли и дрехи. А родителите ти са направили това, което са могли, не са те оставили гладен, нито без покрив, нито на студено. И това не е малко!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker