Психически, физически и индиректен тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Психически, физически и индиректен тормоз
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3137 пъти
Здравейте!
Седми клас съм, след месец свършвам училище, НО проблемите ескалираха с бесни темпове. Налага ми се психически тормоз от една съученичка още от първи клас – обиди, от пети клас и псувни, макар и рядко. Аз естествено не и обръщах внимание - защо да си тровя нервите с нея? В пети клас ми надраска раницата с една псувня, майка ми ходи да се разправя с класната, ефект НУЛЕВ (поне успя да я накара да ми почисти раницата). Това с обидите продължи, почна да настройва и другите от класа срещу мен... и успя.
Станах седми клас... макар и да продължаваха обидите от целия клас както и преди ги подминавах с безразличие, но от ден на ден, вече почнаха и някои от класа да се опитвам да ме спъват и ритат по коридорите. Ще попитате какво правят учителите? Те просто си затварят очите.
Докато в един хубав ден, в един хубав учебен час това момиче не се обърна към мен и нарочно четири пъти ми бута нещата да падат на земята... Е тогава балансите ми избиха...! Фраснах я с учебника по главата и го скъсах в главата ?, тя посегна после с нейната тетрадка, но госпожата ни спря.
След часа, точно пред стаята когато излязохме, тя ме хвана за косата и почна да ме скубе и заплашва как щяла да ме бие. Аз ? казах, че сега сме 7-ми клас, а и попринцип на класната и е докипяло от простотиите на класа, ще ни го пише в характеристиките, тя обаче не се спря, направих записи на това как ме обиждат и псуват, ходихме при психоложката, извикаха родителите ?, както и на още 3 момичета, с които са комбина, обещаха пред класната и директора, че по никакъв начин няма да се занимават с мен, но точно след като излязоха от дирекцията старата песен на нов глас, даже стана по-зле, родителите ми се видяха в чудо, както даскалите и директора... На всичкото отгоре целия клас обвинява мен за случилото се Нищо, че директора, учителите и родителите са абсолютно наясно как са нещата, класът лъжи родителите си за някакви неща, които уж съм правила. Постоянно ми налитат на бой, вчера две съученички ме чакаха пред училище, за да ми вземат телефона да изтрият записите, защото са усрани до ушите... Едната ме хвана за ръката, но аз успях да я блъсна и да избягам...
Кажете къде да сигнализирам, защото училището не може да се справи с това? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 57c472ecab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те идеално, ще ти разкажа и моята история, за да ти го докажа.. сега съм 9-ти клас, момиче, но 1 година тръгнала по-рано. В основното училище имаше една, която ме намрази без причина още от първи клас, нещо като омраза от пръв поглед. До 4-ти клас не си показваше злобата чак толкова, е, открадна ми една тетрадка във втори клас, а в 4-ти клас бележника. За първия случай си премълчахме, но за втория не. Тогавашната ми класна разбра за бележника и разобличи онази пред целия клас, извади бележника ми от нейната чанта. И ето какво стана в 5-ти клас - настрои целия клас срещу мен, измисли ми страшно обиден прякор, всички ме наричаха така, след това започнаха да ме бият, обиждат.. и това целия клас, учителите нищо не правеха, родителите ми са идвали хиляди пъти в училището. Много плачех, когато оставах насаме. Но това не е най-лошото.. страшното тъкмо е започвало. Към 6-ти клас тя се сприятели с хора от другите класове, и долните, и горните. Настрои и тях. Вече цялото училище ме мразеше, представяш ли си? От другите класове ме причакваха разни момчета и ме удряха, ритаха, в 6-ти клас един направо си ме преби. Учителите продължаваха да си затварят очите. В 6-ти клас /средата някъде/ нещо в мен започна да се преобръща. Спрях да мълча, започнах да се защитавам, обиждах ги и аз, биех се, всички ми казваха да не обръщам внимание... но в моя случай това не помагаше, даже ставаше още по-зле, защото таех всичко в себе си, а то се трупаше, трупаше... В 7-ми клас се биех всеки ден, през часовете, в междучасията, посрещаха ме с бой, изпращаха ме с бой. Понякога ми се нахвърляха 5 човека наведнъж, всичките момчета. Момичетата добиха страх от мен. Започнах да бягам от часовете, психиката ми не издържаше. Бях в депресия, успеха ми беше спаднал. Накрая в 7-ми клас обаче се стегнах, изкарах си матурите и отидох в училище, където ги няма онези, които ме тормозят... най-вече онази нещастница, заради която започна всичко. Тормозът обаче ме промени много. Направи ме по-силен човек. И така.. искам да ти кажа, че учителите няма нищо да направят. Няма ли някой твой приятел, по-голям братовчед или братовчедка, брат/сестра, който да ги сплаши онези? Ако няма, то и без това остава малко време до края. Разбери къде ще кандидатстват онези и като разбереш, направи ВСИЧКО възможно да не си при тях, защото историята ще се повтори. Не се лъжи да си в едно училище с тях, просто защото училището е елитно или нещо такова.. просто, ако си в едно училище с тях, няма да останеш със здрава психика. Ако имаш лош успех, стягай се, изкарай си матурите, остава малко време, поправяй оценките. Тормозът направо си е страшно нещо, но не позволявай да те разруши. Пожелавам ти нещата да се оправят, да отидеш в училище, където тях ги няма и да се измъкнеш веднъж завинаги. Просто потърпи още малко.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 9dbb4d7e1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми нали си седми клас... вземи си изпитите добре и кандидатствай в някоя гимназия или техникум (по-далечко от училището ти) и ще се отървеш от тях.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f0b245a095
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз бях преди така, но след месец завършваш така че не се тревожи..!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: ccf2c9a6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изтрай ги още 2 месеца, вземи си матурите и се мести в друго училище.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0acea62f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тези записи, които ги имаш, по-добре си ги качи на комютъра и така, ако ти вземат телефона и ги махнат, ти отново ще ги имаш. Аз бях в твоето положение повече от 6 години и сменях сигурно сто училища и навсякъде ме тормозеха ей така, както теб без причина. Аз обаче се взех в ръце и след 7ми клас, когато се преместих започнах да се държа малко по-нахално. Моя съвет е да изтърпиш още малко и, когато кандидастваш на друго място, там бъди по-различна. В момента не се държа кой знае колко гадно, защото съучениците ми рядко ми казват нещо и то предимно едно момче, а не момичетата. Когато някой те обижда му отвръщай винаги или го подмини с усмивка и високо вдигнат среден пръст. Ако някой ти посяга, изчакай да те удари един път, после втори и след това, ако ти посегне отвоно го смели от бой. Преди нямах смелост, но вече ги шамаря наред, връщам си всичко за преди. Никога не се оставяй да бъдеш мачкана. В новото даскало си изгради нов имидж на някаква бунтарка, която много обижда и се бие, но гледай да си намериш и приятелки и с тях бъде добра, но винаги като някой те дразни им казвай... лелле тая мърша ще я пребия.. или нещо такова. Показвай, че си силна и можеща, а не страхлива и спри да викаш родителите си, защото ще изглеждаш смешна. Достатъчно голяма си да се оправиш и сама с това.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8c1136f227
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И какво ме интересува, че изглеждам смешна в очите на ПРОСТИ ХОРА? Аз знам, че постъпвам както подобава.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c8fe8ca5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Сякаш чета моята история, с малката разлика, че класа ми е нов и ме тормози от тази година, осми клас съм, но с едва ли не огромна сила. Предишната седмица нервите ми вече изкипяха, когато решиха да режат косата ми. Хванах и извих ръката на една от побойничките, като без да искам забих ноктите си в ръката й, като й направих рана. След часа всички излязоха от стаята, без мен, момичето, чиято ръка извих, нейна приятелка и още една съученичка, която им каза да ме оставят на мира. В крайна свитка те се пробравах да ме набият, едната ме държеше, а другата ме изрита в стомаха, леко, но все пак, скубаха ме, докато просто не ми кипна напълно, не знам, просто в този момент събрах сила и.. ами не можаха да ме удържат, може би ако класа не беше влязал в стаята и две момичета не ме бяха дължали на далеч от тези двете щях да ги пребия. Но пък и се отпуснах, ако исках щях да избягам от тези двете които ме държаха, за да не избия другите две, просто не исках повече бой. Да, сега психоложката ни вика, класната всеки ден ме разпитва дали няма някакъв пробрем, но честно да си призная, има подобрение. Накарай майка си да звънне на директорката и да поговорят доста сериозно. Това би следвало да е решението, ако продължаваш са учиш в даденото училище и след 7-ми клас. Ако от училището бъде изкючено дори и едно от момичетата, които те тормозят, вече няма да имаш този проблем. Не бъди слаба, забиши се на бокс.. или нещо такова, за да може да ги удяш, когато можеш. Нка жертвата да стане хищтник. Не им позволявай да направят нещо такова отново, не бягай, покажи им, че си по - силна, отколкото мислят. Не знам какво други бих могла да ти кажа, мога да ти пожелая само успех, захар.
Monna

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker