Сметката? Глупав въпрос... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Сметката? Глупав въпрос...
преди: 14 години, 8 месеца, прочетена 3594 пъти
Здравейте, едва ли ще срещнете подобна тема, но винаги съм се мъчил да разсъждавам върху това. ТРЯБВА ЛИ ВСЕКИ ПЪТ МОМЧЕТО ДА ПЛАЩА СМЕТКАТА НА МОМИЧЕТО, КОГАТО СА НА ЛИЧНА СРЕЩА! Имам предвид,отделно ако ти е само приятелка, и отделно ако я харесваш или въобще ходите. Защото някои ми казват оо само момчето плаща той е кавалер, другия казва това не трябва да е проблем всеки си плаща сметката! :S :S :S.Направо тъна в мистерия!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 месеца
hash: cbb8eca6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами, зависи. По мое време като излеземе с компания, например аз с моя приятел, и моята приятелка - с нейния, си деляхме сметката.Аз изобщо смятам, че така е най-добре - да се дели сметката. Поне аз за себе си бих се чувствала унизително и некомфортно някой да ми плаща сметките... сякаш съм му играчка... Но аз по принцип не обичам да се чувствам задължена към никого, и за нищо... Та, това е само мое мнение...Иначе, си зависи от човека.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 4eda6f30ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, виж сега адски е относително. По принцип аз плащам сметката, но да ти кажа ми прави добро впечатление да видя, че отсрещната страна поне има желание да плати понякога. :) Пък и някой път може да оставиш жената да плати ако настоява толкова. Някои жени наистина се чувстват кофти само ти да им плащаш сметките. За мен лично от финансова гледна точка е все тая дали ще платя кафето за 5-10 лв, въпроса е изцяло принципен, както за мъжа така и за жената.
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 5df727efc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Винаги ми е било адски обидно да ми плащат сметката! 50-50 е най-добре! 1-2 пъти съм оставяла кавалера да плати, след което се чувствах ужасно! А имало жени, които излизали именно с цел да хапнат и пийнат за чужда сметка! Както казва и Ралф, въпрос на принципи е и е много индивидуално!

Мегън

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: d0a0159d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автора: Имам предвид,не за лигли и пикли,а за нормални стойностни момичета.Когато сме повече от 2 ма души не ми прави впечатление.Но винаги съм мислил,ако платя дали ще ме помисли за гъзар,баровец?Особено ако е всеки път. Или ако не плащам и нейната дали ще ме помисли за свидльо.Но също например ако 1-2 пъти съм я платил и след това спра,дали ще си помисли нещо като например,леле той си мисли че и тоя път ще ми плати сметката и ще се почувста неловко.Освен резачката да използвам направо предварително питам :D :D :D. Казвам днеска аз черпа, другия път вече "фифти" "фифти" навита? Ей така по хумористично да е. :)

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 4eda6f30ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ей :) Автора :)) Ти си готино хлапе, но си личи много че си хлапенце съвсем. В най-хубавия смисъл го казвам, не да те обидя изобщо. Просто не го прави това никога ама никога- сега аз плащам а следващия път ти! НЕ! Сакън недей! хаха. Виж, ти си малък и тя е малка-но се опитай да си тактичен. Пък и тя ако не се усеща сама... Но и те момичетата като са по-малки и те са деца. В смисъл и те не знаят какво правят много. С годините всичко ще си дойде по-местата. Не се изхвърляй много сега на тази възраст за момичета. По добре и купи нещо за тебе си, живей си детството. Има време за момичета. Виж, Мегън например-аз шапка и свалям. Дано от твойто поколение да има още такива момичета. А на Мегън да и кажа само да не е и чак на крайнстите. Все пак и ние държим да плащаме сметки! :))
Ралф

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: d0a0159d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От Автора: П.П Не съм хлапе, ама май по начина на мислене съм! Ама съм си У.И по рождение :D. Немога да променя това!
Pr0gReSsIvE

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 5df727efc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ралф, осъзнавам, че може би съм нрайна, но просто не виждам причина някой да ми плати сметката, която мога и сама да платя. Би ли аргументирел това " Все пак и ние държим да плащаме сметки!"? Защо държите?

За автора: Тъй като "неведоми са пътищата" към женското сърце (особено на днешните жени), плати първият път, а за следващиу съди по реакцията на дамата!

Мегън

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: d0a0159d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ох Мегън да ви разкажа една случка.Един мой приятел беще поканил някаква на лична среща и те отидоха на кафе и тя взела че си поръчала 2 cacao beach коктейли.Ох какво ли му е било на душата! ;(. Само той си знае!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: cd25a2332a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мегън, гледай сега! Мога да говоря конкретно за себе си. Не съм сигурен, че другите мъже плащат сметките по същата причина. Просто не знам. Аз обичам да платащам понякога просто защото така го чувствам, не защото си "купувам" нещо. Не ги приемай така нещата. Ни най-малко. Но, например момиче с което имаш връзка, заедно сте, не сте в "бизнес" отношения е малко грозно единия си смята неговата сметка, другия неговата. Грозна ми е картината отстрани просто, при положение че са двойка и да кажем се обичат, държът един на друг и тн и тн... :)))
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: f6bfedda14
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ммм... бате Ралф е прав :)) (Това не беше шега! Споделям мнението му, и го намирам за правилно). :)
SFA

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 5df727efc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Виж, Ралф, живеем в странни времена. Хората в днешно време "обичат" по страшно много пъти, като по-голямата част от тези любови имат доста безславен край! Точно затова бюджетът става общ при наличието на брак или съжителство. А който стигне до този етап, отдавна е спрял да се вълнува за сметката! Не останах с впечатлението, че авторът визира такива случаи (или поне не само такива). С нищо не ни превъзхождате (грубо казано, но факт), че да трябва да сте ВИЕ платежоспособните и вечно плащащите! Мнението си е лично мое и не го натрапвам на никого, нито се правя на феминистка. Но досега съм се водела по този принцип и не сэм бъркала.

Мегън

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: cd25a2332a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   :))) Добре, Мегън, браво! Съгласен съм с теб напълно! Но, все пак има все още неща в които ви превъзхождаме малко или много като цяло, както има и неща в които вие ни превъзхождате нас. Като цяло, малко шофирането ви куца още, но правите добри опити. :) А чисто психически ви превъзхождаме само в едно нещо-не сме толкова подвластни на емоциите и запазваме по-добре самообладание от вас в критични моменти.
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 2ab7430059
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ами аз бях излязла с едно момче, доста по-голям от мен -със 7 години. И се разхождахме, обаче беше студено. И така ние се водим "гаджета" обаче докато се разхождахме той ми вика "Айде да седнем някаде" и аму казах, че днес съм си загубила парите (което си е вярно) и той ми каза, че няма проблем защото той има. И така на барчето той плати сметката. Това на мен ми прави мн добро впечатление и не защото не искам да си платя, даже там сметката беше към 5лв. ...Обаче.. веднъж докато вървяхме и говорехме за нещо и той изтърси "другия път ти черпиш". Каза го ей така междо другото. Направо ми падна шапката, нищо не казах. Това значи аз да платя и неговата сметка така ли!!!!??? Разбрах, че тоя човек не си заслужава.... утре късаме, но не е само заради сметката де... обаче.. това като го чух и ми идеше да му набия един в мутрата. Просто недейте да го правите момчета, ужасно е наистина.... да ми каже, че другия път аз ще платя...

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: ade3a0665b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 13 с това момче сте родени един за друг! Еднакво малоумни сте и двамата. Казвам ти го като жена. Погледни коментарите на Мегън, Ралф и SFA и се замисли малко. Аз лично бих се радвала един ден да срещна мъж, който да има начина на мислене на Ралф.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker