Приятели ефектни, предатели перфектни... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приятели ефектни, предатели перфектни...
преди: 14 години, 9 месеца, прочетена 4210 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 12 и съм в 6-ти клас. Отличничка съм от първи клас, не изглеждам лошо, общо казано животът ми не е от най-лошите, но... Досега не съм имала истинска приятелка - всяка ме е лъгала или предавала, все за нещо всички ми завиждат. Когато съм била болна са ме лъгали за домашните, говорили са зад гурба ми много пъти, но това не е нищо в спавнение със сегашното ми положение.

Когато завърших началното училище се преместих в друго, хубавото е че целия предишен клас се паднахме заедно отново. Имаше и нови деца, но и много опасни сред тях момичета... Опасни всмисъл, че когато не им харесваш или направиш нещо против тях, веднага ще пратят някой да те причака някъде и да те пребие от бой. Никой не знаеше затова и аз и момичето с което седя на чин ( и тя ме е лъгала много пъти, но поне не лоша и ми се води за приятелка) се сприятелихме с едно от онези момичета ( да я наречем Ива* ). Понеже изкарвам добри оценки в края на 5-ти клас подсказвах на Ива* на тестовете за външно оценяване.

В началото на 6- ти клас (тази година) Ива* поиска да и подсказвам на входящите нива.. и го направих...По география ми натресе нейния лист и каза: "Пиши" неможех да и го върна или да и кажа нещо, защото Госпожата щеше да ни види. Започнах да пиша първо нейното контролно, а после моето, но когато започнах моето часът почти свършваше... Днес Ива* отсъстваше. Но днес върнаха и контролните. На нейното пишеше 6, а на моето 4 ;( - и двете контролни ги бях писала аз (една група сме) . Госпожата даде шанс на всеки да си повиши оценката с една единица, аз моята я поправих на 5 и се разплаках,защото за поред път ме използваха. Помислих че някой ми е истински приятел и в стремежа си да му помогна навредих на себе си.

Понеже ме видяха да плача другите деца ме попитаха "КАКВО Е СТАНАЛО?" аз им казах и те отидоха и разказаха на госпожата. Тя анулира теста на Ива* и другия път ще я изпита, но... когато Ива* разбере ме е страх че ще прати някой да ме бие. :( :( :( Какво да правя??? Какво да и кажа???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 9 месеца
hash: c6381cfab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това че си отличничка е хубаво , ... Май не трябва много да ме слушаш защото съм само с 1 година по голяма от теб , .. но ако искаш го направи ;] 1во иди при тази Ива * и и кажи , че ако ти и пишеш контролните а тя седи и не прави нищо на испитите след 7ми клас няма да оспее да влезе никаде , .. 2ро ако искаш малко и се надуй , .. Нп : И к'во ти можеш да кажеш на някой да ме набие , .. ми че то и аз мога , .. знаеш ли колко много хора познавам ,.. и ти ся сравнение с мен си нищо , .. виш са кфа си тъпа [ съжелявам мн за правописа и изразите ] едно тъпо контролно неожеш сама да напраиш . Вземи си напъни малко сивото вещество и ми са махай от главата щото ти ще съжеляваш после не аз !

С това искам да кажа да я посплашиш малко , .. защото тази 6тица си я засложавала ти а не Ива * бъди малко по самооверена пред нея ; ] апък ако тръгне да те заплашва оште повече гледай да има хора които да са я чули и можеш да отидеш при директора и да му разкажеш всичко и да му кажеш да не казва кой го е казал и да вземат някви мерки , .. защото с бой нищо не се постига

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: e10698d3c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да събереш една групичка и вместо тя, ти нея да набиеш(ако се стигне до там). И ще ти кажа да не си правиш труда, да помагаш на такива хора.Те винаги ще те използват. Казвам го от личен опит, ако имаш приятели, на които да разчиташ, не се коси.
Истинските приятели ще се хвърлят в огъня за теб, за жалост, много малко такива хора има вече...

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: a8238073fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мила, децата понякога са жестоки, но ти не можеш да се свиваш всеки път заради някоя/й тъпанар/ка. В животът ще попадаш на всякакви хора, трябва да си самоуверена и да не позволяваш да те мачкат. Тази Ива въпросната няма да я огрява цял живот да си избива комплексите и да бъде паразит, ако ме разбираш, рано или късно всеки си намира майсторът. Не й пиши контролните повече никога, всеки си има глава на раменете и всеки отговаря за своите действия. А куче, което лае, не хапе!

Ако се стигне до там, вие сте все още малки, това би трябвало да бъде предоставено като информация на нейните родители, които да вземат мерки относно поведението на дъщеря си! Не се плаши!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 4688676fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Сега като се замисля, се сещам за много подобни истории от моето време. При всички е така. Има една група момичета, която познава много момчета и всяка седмица ги събира в училище, за да бият някого.

Не се безпокой, всичко е временно. Щом си споделила със съучениците си за теста, не им ли сподели и страховете си? Ако наистина не се чувстваш сигурна, прибирай се с някоя съученичка. Гледай винаги да има някой с теб.

Вдигни гордо глава, ти не си някой, когото могат да го използват, като носна кърпичка.

Кажи и, че не е чесно и другия път да се постарае повече, ако не и се учи, тати нека да и купи тестовете.

Не бъди и нахална, кажи и всичко спокойно, сподели с учители и съученици, за да имаш подкрепата им, ако нещо се случи.
Flower

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: cd6c41c44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Купи си бокс и си го носи в джоба за всеки случай. Предупреди някой даскал в училище или психолог, че си в опасност и така че ако нещо стане поне ще знаят кой е виновникът и също така помоли някой да те придружава до даскало и до вас! :) Успех!!! :)))))

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 37e731e7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ааа, дай да ги бием тия дето те закачат. :) Само свиркай. Аз съм малко по-голям от теб. На 25 съм (все още). ;) А това с приятелите, много ми е кофти да ти го кажа, но не разчитай на никой в този живот. Ти си умно момиче, разчитай на собствените си сили. Другите деца те използват защото просто не могат да се справят сами. Затова казват, че са ти приятели а ти завиждат същевременно. Не им отговаряй с лошо. Дръж се като "пич" така да се каже. Просто недей да им показваш, че ти пука от това какво правят или говорят. Бъди себе си и бъди уверена в себе си. Все пак как да не си след като знаеш, че можеш да разчиташ на този човек-на теб!
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: c7cf8fdbb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Значи, да винаги го е имало това с използването и занапред ще е същото, но въпроса с боя е много сериозен и трябва да се предприеме нещо. Моя съвет е сподели с родителите си, с класния, психолога на училището, това не е шега работа. Точно тази седмица имаше такъв случай, завършил трагично, а дали си е заслужавало??? Затова сподели задължително с някои, не го крий да не стане после късно.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 29b085e3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
Много ви благодаря на всички за съветите, ще ги имам впредвид и ще ги ползвам, когато ми потрябват. Днес малко и натрих носа на Ива*, защото за пореден път ме моли да и подсказвам ама и казах, че няма да стане. После тя се разрева че нищо не знаела и т. н. Попитах я : ,, Като нищо незнаеш, защо снощи не седна да поучиш малко? " , а тя ми отвърна ,, Ами излизах с приятелки и не ми се занимаваше. " . И тогава и казах че няма да стане ако мисли да не учи а да се разхожда с приятелки, а аз да си седа у нас и да уча за половината клас, и че ако ми е истинска приятелка няма да я интересува само дали ще и подсказвам. И зад мене застанаха и другите деца. После Ива* си млъкна,явно защото рядко и отговарят така и се държа добре с мен.
А стаава ли дума за приятелите - вече имам много - всички вие, които ми помогнахте!!! Благодаря ви!!!

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 37e731e7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Браво! :)
Ралф

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b7b2c0f424
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Правилно си постъпила!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker