Натякват ми че съм срамежлива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Натякват ми че съм срамежлива
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 3039 пъти
... Но какво да направя като съм такава и природата ме е създала такава. Всеки ми казва че чак така не е добре, това ще ми изигрae лоша шега в живота... нима всички трябва да сме отворени и отракани иначе не ни имат за живи едва ли не. Сигурно ще ме посъветвате да си вдигна самочувствието - ами имам самочувствие, харесвам се а и много хора са ми казвали че съм хубава, но единствения ми кусур е че съм срамежлива и притеснителна. Не мога да се променя и не мога да се отпусна пред непознати сковавам се и това е. А и не мога да разбера защо ми го казват постоянно това изобщо не ми помага. Снощи се събрахме у шефа на моя приятел а тои какъв се оказа шегаджия постоянно се шегуваше нещо с мен и аз се притесних ужасно много защото тои говори само за е*бане и после непрекъснато ми натякваше че съм ужасно срамежлива... ами как да не съм като се смутих много и не разбирам от чак такива шеги. Но както и да е просто дадох пример и ми е интересно вие какво мислите наистина ли срамежливите хора не струваме нищо пред по отраканите.

Ж 19 г

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 11b7dd3a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, вече не си за този раздел - честито, ти си възрастна жена. Не си родена срамежлива. Станала си такава. Всяко дете се ражда отворено и любопитно към света, нещо те е блокирало.
Да, вредно е, защото колкото и да си хубава или умна, ако нямаш социална компетентност (което ти наричаш „срамежливост“) после цял живот ще ти е трудно.
Сега още не си даваш сметка, но вече почваш да чувстваш негативите. Срамежливостта не е качество, тя е антикачество - блокада, дори нервно заболяване, ако се изроди до социофобия.
Ти си млада жена, а дори шегичките за секс те засрамяват, вместо да затапиш този човек или да - да се възползваш от свалката, защо не? На 19 г. си, време ти е и за такива работи.
Ако ти тежи и искаш да се промениш, има начини да се отвориш към хората, да развиеш соцалните си компетенции. Има доста наръчници за общуване на пазара, запиши се в театрална школа или нещо друго, което ще те принуди да си в ценръра на вниманието... или най-добре потърси услугите на психолог, за да откриеш истинските причини за срамежливостта си (липсата на социална компетентност), защото това ще ти изиграе много лоша шега в обучението и в търсенето на работа! Ти си достатачно млада, за да можеш да се промениш, но имаш страхове, които те блокират и ако не ги преодолееш ще става и по-лошо.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 46dc4be702
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Същият съм като авторката, само дето съм момче. Определено сред непознати ми е трудно да се "отворя", постоянно слушам приказките "как не било много хубаво момчетата/мъжете да бъдат срамежливи", "как отраканите оцеляват и успяват"... ама какво да направя, аз също като авторката не мога да тръгна да се боря срещу придодата, просто съм си такъв.

Иначе се подразбира, че съм попадал в ситуации, в които се коментира "е*нето" и както се сещате мълча, без да продумам нищо, чувствайки се ужасно дискомфортно.

До 1: Чел съм литература, пробвал съм съветите там, но просто не става и не става, не ми е лесно да се отпускам сред чужди хора и това е. Най-лошото е, че срамежливостта пречи, особено в България, където повечето са си доста агресивни като поведение.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 033d525929
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Тя е срамежлива, а не антисоциална и необщителна номер 1.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c3e86d0273
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момичето е на 19, от английски nineТЕЕН. Все още е тинейджър, от 20 на горе е възрастна жена. ;дд

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 723e78d39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ти не си за тази държава, скъпа :) Тук само отраканите и нахалните са хора. Разлика между въздържаност и срамежливост не се прави.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 11b7dd3a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 2 - потърси психоаналитик, ако литературата не е помогнала. Ще пребориш социалната си фобия, макар че никога няма да си от най-отворените хора, но ще можеш да общуваш нормално и да живееш нормално.

До хората, които смятат, че е от държавата и обществото - ще ви разочаровам. Живяла съм в 4 различни държави, в които съм била интегрирана и съм живяла с местните - никъде не се ценят антисоцианите хора, а дори в доста от държавите има и поговорки като „Срамежливостта е за тези, които няма какво друго да покажат“ и така нататък. Напротив, нашето общество е сравнително толерантно, защото сме милостиви хора и гледаме да си помагаме. В други държави (западните) никой не ти цепи басма и не се интересува от проблемите ти - срамежлив ли си или не. Оправяй се.
Особено в САЩ не се търпят „срамежливи“ хора, имат специални тренировки, уъркшопове, имат курсове, имат групи, в които такива хора си помагат и си имат и диагноза - антисоциалност.
Още Фройд е препоръчвал такива хора да се подлагат на психоанализа, защото се борят със страшни подсъзнателни страхове. Човекът е социално животно и винаги е бил. В съвременния свят сме се откъснали от природното и страдаме от неврози - една от която е „срамежливостта“. Не случайно общителните успяват и в работа, и в личен живот - това са нормалните хора. Да, всеки си има свой характер, но социалната фобия е диагноза и да си казваме, че е нормално и другите са виновни не помага, напротив!
Хората казват вече на Авторката, че има проблем. От нея зависи дали ще го реши или ще си зарови главата в пясъка, ще обвини другите и в крайна сметка ще стане антисоциална.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 52ea522efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 я чакаи малко наричаш ме анти анти не знам си каква.. казах срамежлива съм с чужди хора с непознати не мога да се отпусна лесно, но това не значи че съм напълно сама, имам приятели които ме подкрепят и приемат такава каквато съм имам гадже с което живея. Не съм чак толкова отхвърлена както виждаш, а просто се интересувам от мненията ви дали наистина обществото ни отбягва сякаш не сме хора. А и казваш ние не се раждаме такива.. е как да не се раждаме като ми е по наследство - маика ми и баща ми също са срамежливи хора.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 723e78d39c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   6, САЩ не ми ги хвали, моля те. Точно пък за това, колко са социални. Живяла съм там и аз...
Авторката е въздържана, а не асоциална. Асоциалните хора си нямат приятели.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6420fffc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Други опции освен психоаналитик? ! Все пак повечето сме от малки градове и нямаме финансова възможност да отидем в София или Варна. Не може да няма и друг начин при това безплатен за добиване на социална компетентност?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 46dc4be702
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 2 до номер 6: На психоаналитик поне аз нямам никакво намерение да ходя. Има различни хора, някои са по-отракани, други не толкова, аз съм от вторите. По-сдържам и срамежлив съм, но не някакъв асоциален тип, неспособен да завързва разговори и да контактува едва ли не с хора. Водя съвсем нормален живот, нямам социална фобия (или дори и да имам, не съм тежък случай), просто не съм от онзи тип хора, които се превръщат в душата на компанията. Убеден съм, че и авторката е като мен.

Колкото до България, не я обвинявам в нищо, аз също съм бил в САЩ, бил съм сред местните, определено за такива като мен там е по-лесно. Просто липсва агресията в отношенията между хората, която я има тук и е доста по-лесно се завързват познанства.

Не мисля, че срамежливостта е някакъв порок и болест. Ние с авторката сме просто по-чувствителни, тактични и мислим твърде много, а не някакви, нуждеащи се от лечение хора.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 11b7dd3a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Именно, номер 2 - в САЩ хората се лекуват и затова са приветливи, общителни и те заговарят лесно, но опитай се да пробиеш там без тези способности и обществото те смачква. Едно е да отидеш на студентска бригада и на екскурзия, съвсем друго е да живееш с тях. Търпят те, търпят те, но ако си вечно намусен и дистанциран, само гледай. На тях точно срамежливите хора, които у нас дори се приемат за добродетелни (особено за момичета) им се виждат някак си съмнителни.
Иначе, ако сте такива, каквито се описвате - да, не сте антисоциални, но сте интровертирани хора. Ако сте щастливи - нямате проблем. Има място в обществото за всеки, но сте ограничени откъм избор на професия - избягвайте всичко, свързано с работа с клиенти/хора/колектив.

До 9 - психолози и психиатри има и в провинцията, но ако нямате средства и не сте стигнали до антисоциалност може точно американските самоучители а ви помогнат доста, защото са с практически насочени. Успех

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: ccbfdf4336
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 6, недей да вървиш след стадото, защото такова поведение обрича на гибел Обществото. Рано или късно. Общество, в което всеки се стреми да е център на вниманието, е глупашки заслепено от себе си. Не случайно всички сме създадени толкова различни - има нужда и от лидери, и от интроверти. Първите задават посоката на движение, а вторите нанасят корекциите.
Още повече, че за да вървим напред като общност, човек трябва да смири собствените си амбиции. Другото е егоизъм във висша форма. Така че, авторке желая ти да се харесаш такава каквато си и да се развиеш като личност. Не слушай капацитете, включително и мен:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 75aaf97148
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторке, срамежливите хора ще спасят света в момента, в който отраканите с високо самочувствие бъдат пометени от тези с ниско самочувствие, но с много гняв в себе си. А ние няма да участваме в този бой. После кой мислиш, че ще осигурява нови хора, които да заместят геройски падналите в бой от... нямане какво да правят? Но този бой няма да бъде някаква грандиозна битка, защото той се води и в момента. Докато пишем това бавно, но сигурно намаляват хората, които гледат на срамежливите като теб с пренебрежение. :)

Пък и винаги можеш да се насилиш и да кажеш на недоволните от теб: "За да стана като вас ли? Не, благодаря! " Ако още имат желание да недоволстват, тогава вече ще е ясно, че са загубена кауза, която няма ум или достойнство. А ако става дума за твои роднини, там има една универсална магическа фраза: "Не е ваша работа! " Малко думи, но какъв ефект предизвикват само! :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 11b7dd3a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 13, нещо си противоречиш, нали ако „срамежливите“ измели „отраканите“ те стават отракани по определение!
Проблемът ви е, че само се свирате в черупката си и мислите лошото на хората, после се чудите, защо нямате приятели и не сте приятни.
„Докато пишем това бавно, но сигурно намаляват хората, които гледат на срамежливите като теб с пренебрежение. :)“
Да, като се затвориш у дома и се изолираш от нормалните хора, ще намаляват изобщо хората покрай теб.
Промени се, светът няма да се промени.
На крива ръкета, космосът ? крив!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e6e9734e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   щом си мацка - няма проблем
дори повече ми харесват момичетата като теб - не ми трябват някакви курви където да разговарят съ всеки срещнат!
нали си имаш приятел и приятели?
какъв е проблема?
ако се срещаш с един човек няколко пъти - ще свикнеш
нормално е първия път да мине по този начин...
нормална си си! няма нужда да се променяш!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d41db0763b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   И кво сега срамежливите и антисоциалните да мрат така ли? !

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 75aaf97148
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 14, имам няколко полезни информации за теб:

1. Ако на света има само срамежливи, то те не са отракани, защото къде са значително по-срамежливите от тях, ако всички са почти еднакво срамежливи? Вярно е, че в групата ще има леки нюанси, но ако ги няма т. нар. "папагали" и разликите не са фрапиращи, кой ще тръгне да прави подобно разделение и за какво ще е нужно то? Така "отракан" ще отпадне като понятие поради ненужност, защото в момента то е полезно на отраканите и е лансирано именно от тях. И кой ти каза, че онези с ниското самочувствие и гнева са групата на срамежливите? Те са от една друга група, която е пълна с комплекси и има морал, който нерядко е близък до този на Ал Капоне например. Но с това не казвам, че са мафиоти и задължително в момента се занимават с престъпна дейност. Уточнението е за някои несъобразителни хора в темата (такива винаги се намират).

2. Аз мога да анализирам хората и затова нямам купища приятели - защо са ми хора, които са ненадеждни, социално безполезни и само ще ме дърпат надолу в интелектуално и духовно ниво? Бъди спокоен - аз имам повече истински и стойностни хора за приятели отколкото други ще имат някога с това си мислене въпреки големите си компании. Не съм някакво зомби, което стои само в дома си и не е виждало слънцето от години - нещо, което явно е важна част от стереотипа, на който робуваш. :)

3. Ако трябва да има някаква промяна (не вменявам задължение както правиш ти), тя ще бъде в такива "реформатори" като теб! Откъде го знам ли? Защото съм срещал представители и на трите групи, които споменавам по-горе. Гневните вече не могат да се променят - просто не им е останала такава възможност. Ние няма защо да се променяме, защото в доста отношения можем да служим за пример на останалите, а и природата винаги пази това, което й е полезно от еволюционна гледна точка. По-лошите от нашата група с времето минават към гневните. Оставате вие, които на думи сте велики и дори алтруистично сте решили да "променяте" останалите, но животът ви е трагичен. Затова все по-често висите в Интернет и търсите кого да "променяте", за да се самоубеждавате колко сте добри. Първо е няколко часа на седмица, а после стават няколко часа на ден. Най-отраканите са окупирали само Фейсбук и другите социални мрежи или дори почти не влизат в Интернет от социален живот, а някои хора (аутсайдерите на групата ви според лидерите й) са натирени да раздават съвети тук - това си е ваше вътрешно разделение, на което отдавна съм свидетел.

4. Знаеш ли какво са казвали за Айнщайн, когато е бил много малък? "Това дете няма да постигне нищо значимо в живота си! " Е, Айнщайн ги обори, а ежедневно много други успяват в живота си без ненужни генерални промени напук на хорското неодобрение. :)

Не очаквам да разбереш напълно написаното дотук и сигурно ще поискаш още обяснения, но аз вече казах мнението си на авторката, а на теб ти отговорих, защото се опитваш да правиш нещо, което не умееш - да коригираш чуждите грешки от позицията на "учител". Безплатните уроци свършиха - оттук нататък ми е все едно какво ще напишеш по темата. :)

П. С. Поговорката за кривата ракета е емблема на "готините" тиийнове. Изненадан ли съм, че ти я използваш след написаното по-горе? Не, ни най-малко! :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: bdf4f76f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   авторке, каквото и да ти говорят и пишат как срамежливостта е много хубава и не е никакъв проблем, ти сама си стигнала до извода, че не е така и това качество ти пречи, иначе нямаше да пускаш тук тема.
така или иначе не можеш да промениш света, но можеш да поработиш над себе си. не казвай, че не можеш да се промениш, можеш и още как. човек постоянно се променя, дори да не иска. явно ти липсва самочувствие и увереност в себе си. ако наистина искаш, можеш да го преодолееш.
сега да не скочи някой: не е нужно да отиваш в другата крайност, но плахите и неуверени в себе си хора не внушават доверие и сигурност, по-трудно им се възлагат задачи, по-ограничени са и в професията си. така че поработи над себе си и успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 52ea522efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Благодаря за тези които ме подкрепиха, ще се радвам за още мнения.
Без конферентни чатове :)

От авторката

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 35da20e081
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   И аз съм такава, но по- малка. Отпускам се и съм истинското си аз само пред по-близките ми приятели. Пред другите ``се губя``. Не мога да съм себе си.. Това, че не взимам участие или не говоря много не ме прави ``извънземно``! Просто има по отворени и по затворени- така да се изразя. Познавам момиче, което е доста срамежливо... Пречи си сама по този начин.. неуверена.. , но както чета ти не си чак такава. И аз съм точно като теб :)) Спортувай нещо, може да ти даде повече увереност. По- отворените не са нищо повече от теб ;), само където устата им не се затваря!

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: e671ae2c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Аз съм на 16 и имам същия проблем! Просто не мога да се отпусна пред непознати, като ми говорят извъртам поглед или просто се усмихвам. Пред приятелите си не съм така, но когато се запознавам с някого ми е много неудобно! Искам да се отпусна, но просто не се получава...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker