Козметика на 14г.? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Козметика на 14г.?
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 5373 пъти
Здравейте :) Имам два въпроса.
Единият е относно бялата козметика. Майка ми все повтаря, че според нея за 14годишна съм се "мажела" твърде много. Това, което ползвам, е салицилов спирт (защото кожата ми е мазна и против пъпки... много помага), сутрин и вечер - розова вода/ тоник (оставят ми някакво много приятно чувство на свежест), едно на Гарниер, дето е ексфолиант, маска и още нещо в 1 - пак срещу акне, и един измиващ гел (той също ми помага срещу пъпките). Много ли е това според вас? Също искам да отбележа, че преди да започна тази ежедневна рутина, лицето ми беше сравнително чисто, появяваше ми се само по една пъпка на две седмици, да речем, и после веднага се махаше. Искам да кажа "сравнително чисто", защото другите момичета на моята възраст бяха (повечето) отгоре до долу в пъпки, а аз имах само от време на време по една - единствена. Сега вече ми се появява една през... 2-3 месеца! Много ли е това, защото съм забелязала само положително развитие! Майка ми казва "Сега ти се струва, че е полезно, ама после ще плачеш. " Права ли е?
И вторият е за декоративната... :) Искам да подчертавам красотата си, мисля, че е нормално. :) Но не с чак толкова много грим, както другите ми съученички, които всеки ден се носят с фон дьо тен или ББ крем, очна линия, спирала, пудра, коректор, автобронзанти... :X
Какъв според вас трябва да е ежедневният грим на едно 14 годишно момиче? (Сам отбелязвам - бледа съм, имам сини очи, светлокестенява коса и нося очила. Нямам нужда от особени корекции по кожата - само пудра за мазните й части и коректор за сенките под очите, но не ползвам тези неща. Харесвам цвета на очите си, а устните ми са естествено червени. ) Например, аз най-много се харесвам с пудра, спирала и гланц, но не мисля, че пудрата е много удачна за моята възраст... според вас?
Благодаря предварително! :)
Моля без хейтърски коментари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: b53e3e9845
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре не слагай спирт, ако нямаш пъпки. Това изгаря кожата, просто и мий лицето с измиващия гел, прави си маската и слагай розова вода/тоник. За грима нямам идея. Аз съм на 15 и използвам молив, извивам си миглите и слагам спирала... гланц евентуално, това е (рядко правя и 4-те всъщност ;д). Предполагам просто не бива да прекаляваш, това е. На нашите години грима не, че просто е ненужен, ами си стой и грозно в повечето пъти. Мисля си, че всички момичета са красиви и просто трябва да го очертаваме леко, а не да си рисуваме ново лице и ако избегнем това, всичко е наред. Ако бях на теб обаче, определено бих си слагала спирала... подчертай си сините очи.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b88ac6da1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За твоята възраст - единствено гланц за устни. Бих ти препоръчала на Нивеа - балсам за устни Череша - той оставя лееек цвят и блести много нежно. Не е необходимо да се гримираш, чувала съм (казвам "чувала съм", защото не мога да го докажа), че е вредно още от ранна възраст да се почва с декоративната козметика. Ами нали като сложиш спирала, очна линия, пудра... после ще трябва да ги премахнеш. Само, че без да се усетиш, опъваш кожата си повече и повече.. защо да се сбръчкваш рано - рано. Сега съм на 32 години и ти казвам, че момичетата, които едно време се гримираха като бяха около твоята възраст, в лице сега изглеждат по-възрастни от мен.
Но добре, ако има някакъв специален повод - канена си на рожден ден или имаш по-специално излизане - можеш да си позволиш да сложиш спирала, сенки. Но не го прави често и не прекалявай с продуктите, твърде си млада още. Разбери едно нещо: свежестта и младостта ти са това, което сега те краси! Не са необходими гримове. Дори са излишни за момиче на 14 - 17 години.

Относно измиващите гелове, маските и салициловия спирт - това си е хигиена, не виждам какво лошо има.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: dfe693334a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   само ограничи малко спирта както казва и номер 1
аз съм на твоята възраст горе-долу. ако искаш си купи крем на нивея make-up starter и го слагай като основа след това малко коректор за под очите и малко отстрани на носа също е добре. след това щом носиш очила (аз също нося) слагаш мъничко молив за очи на външния ъгъл на окото. след това малко спирала и гланц за устни. аз лично така се гримирам и се получава много добре :)
късмет


Nightwish*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 06e47a3701
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Абе какви са тези мании на 14 години и вече се гримират? Който си е хубав, е хубав и без грим, а аз съм сигурна, че ти си хубава :) Запомни от мен едно - кожата помни. Съученичките ти, които вече се мажат, след 10 години ще изглеждат като лелки, а твоята кожа ще си е нежна и свежа. Казва ти го дъщеря на лекари с връзки и в дерматологията; аз съм на 16 и слагам грим изключително рядко - понякога се сещам да си сложа някоя спирала за изява.. понякога!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 64add6dc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз също бих те посъветвала, щом нямаш пъпки да не слагаш спирт. И аз като теб нямам пъпки, преди цикъл може да ми излязат 2-3 ама това за мен е някаква благословия. Само като гледам приятелките ми как се борят с проблемните си лица, жал ми става. Като цяло мисля, че се грижиш добре за лицето си и не виждам никакъв проблем в това, че на 14 поддържаш кожата си. Аз също бях на твоята възраст, когато майка ми ми купи продукти за лице. Моята дневна грижа лице включва измиващ гел, премахване на черни точки с пилинг-маска/веднъж седмично/ и хидратиращ крем след баня. Като цяло не виждам лошо в това да се гримираш не си кой знае колко малка, ама мисля че изглежда грозно. Аз почти не съм фенка на грима когато съм на училище не нося грим, на разходка може да си сложа малко спирала ако излизам по някакъв специален повод може и да сложа фон-дьо тен. Според мен не е лошо да се гримираш, ама не си мацай лицето със всичко което видиш, просто подчертавай хубавите си черти.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 723e4fd89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От авторката: Благодаря на всички ви :) Аз всъщност не си слагам толкова много грим, само спирала на училище и като излизам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2d178a0817
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кремче Бочко. За четиринайсет годишни май е подходящо.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: de4f7f5d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Хей, и аз съм на 14, имам бяла кожа, сини очи, руса коса и нося очила. Използвам доста грим и обичам да експериментирам. Защото лицето ми преди беше ужасно - пъпка до пъпка с върхове и черни точки. И миналата година, есента, ми писна и започнах да си слагам грим. Смених много видове, марки и т. н. докато уцеля правилните и да ти кажа честно - сега нямам пъпки. Всички ми казваха да не си слагам гримове и кремове и да не се плеска с каквото видя, но всичко това ми се отрази благоприятно. Много хора ми казват, че съм много красива и сега имам самочувствие. Слагам си грим всеки ден и вкъщи и навън. Но си трябва и добро почистване. Обикновено ползвам продуктите на Л'ореал и Гарниер - тоници, кремове, кърпички и тоалетни млека. И крем Здраве от време на време. И много маски - зехтин, мед, кафе, канела, какао, всякакви плодове и зеленчуци, мляко и мн. др. Слагам фон дьо тен, спирала, молив, понякога сенки, защото обичам да си играя с цветовете, пудра, разбира се, и гланцове. Много добре действа лимонът върху кожата.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: dac64501d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здравей, според мен това което слагаш е нормално всяка жена (момиче) използва продукти за по добра кожа, важното е да не се мажеш с един тон грим за училище. Спирала и малко гланц са достатъчни малко коректор ако имаш по голяма и червена пъпка :). Това е от мен.
Момиче на 12

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: e0be69cab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте. :) Момиче на 13. Майка ми и баща ми ми имат доверие и ми позволяват да се гримирам, стига след това да се измия добре. Ако си girly и обичаш модерациите, така да се изразя, можеш да си купуваш сенки и да си експериментираш. Аз така правя, но разбира се вкъщи ;). Според мен е глупаво на толкова ранна възраст да се цапаш с тонове грим. Една спирала и балсам за устни са напълно достатъчни. Та както казвах много е важно, независимо какъв грим носиш после как го чистиш. Аз лично използвам мицерална вода на Bioderma, която е професионална марка и наистина върши добра работа. Съветвам те, когато си купуваш тоници, кремове, почистващи гелове и прочие, да се обръщаш към професионални марки независимо от цената. Тъй като това е един вид "вътрешно" почистване на кожата и трябва да бъдеш изключително внимателна! Моят режим сутрин за училище и вечер след баня е следният: чиста вода (марна; задължително! ), почистващ гел (Garnier), Ексфолиант (аз използвам този на Clean and clear; само вечерта), тоник (Garnier) и разбира се хидратиращ крем - бочко, бебешки, нивеа и т. н.
А всекидневният ми грим: спирала (oriflame), балсам за устни (nivea) :).

Извинявай за дългият коментар. Все пак се надявам да съм била полезна! Чао :)

~Дисни~

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 4a8cfc2f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Напълно нормално, дори заслужаваш адмираци, че не се мацотиш. Козметиката, който ползваш е добра, но не прекалявай с спирта. Майкати най-вероятно е с старите разбирания, но не я слушай за да се травмираш. Не е хубаво да слагаш фон дьо тен и пудра, ружове, бронзани. Аз като бях на 14 години започнах с пудрата, но тогава не разбирах, че пудрата не е за мен понеже кожата ми е суха, сега съжелявам, че толкова рано съм започнала да се гримирам( сега съмна 23). Никога с тежък грим, но само основа. Не, че лицето ми е гадно, нормално си е, но не е и перфектно, но това си е и до ген.

ПС. Тук момичето обяснява, че е грозно връстничките и да се мацотят с помади а в един друг пост, девойката се кахъри дали да си направи СИНИ кичури и татус, на 13 години. Не знам каде е грешката :Д

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 549387cf58
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей! Аз съм момиче на 14 години. Аз също съм против спирта щом нямаш пъпки. Използвам маска, тоник, ексфолиант, мицеларна вода /използвам я не само за да почистя "грима си", но и попринцип тя изчиства добре лицето/. Все пак трябва да се грижиш за хигиената на лицето си. Сенки не ти препоръчвам, поне за ежедневието. Смятам, че правят лицето тежко, а и ако имаш очила като мен става прекалено. Препоръчвам за специалните случаи лека очна линия или молив, подчертай очите си. Заиграй се, намери правилната форма очна линия на твоите очи, аз лично се харесвам с очна линия тип "котешко око". На училище аз не нося грим, но ти може да заложиш на спирала, гланц за устни или бебешко розово червило. Твърдо съм против фон дьо тен или пудра на лице без червени зони, пъпки и т. н, а на нашата възраст е смешно. Коректорът може да ти свърши работа в такива моменти. Надявам се, че съм помогнала!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b70533f216
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От колко годишни може да използваме козметика???
Моля ви кажете :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ad96388a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   до 13 : можеш законно за ползваш козметика след навършини 18 години
....
абе вие четете ли какво пишете
Alexia

 
  ...
преди: 8 години, 19 часа
hash: 2d63920e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Мажи си се с тези неща, но не ползвай грим. От това кожата с се изтощава и започваш да изглеждаш зле. След години ще ти се налага да се гримираш твърде много, защото ди съсипала кожата си. И аз съм момиче на 14, гримирам се дамо за официални случаи. Така е по-добре

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d9e695c8bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До 14:
Много ми е интересно от къде го видя/прочете това. И какво значи законно? Да не би да е престъпление да използваш козметика?
Демокрация е. Мога да се клепам с каквото искам *разбира се с позволение от родители*. Кой ще ми забрани?

Иначе: на 13 съм и ползвам коректор (на зачервени места, малко под очите и на някои пъпки) и молив за вежди, защото са ми светли и редки.
Според мен това е добре. Вие какво мислите?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c4ff532b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Според мен не е много, но щом нямаш пъпки не ползвай спирт-изсушава кожата. За грима-няма нищо лошо да подчертаваш красотата си, но не прекалявай. Ако имаш хубава кожа и мигли не ти трябват коректори и спирали. Може да слагаш балсам или гланц за устни. Аз ползвам гланц, балсам или червило, а като съм на училище безцветен балсам, за да не ми се напукват устните, защото в училище гримът е забранен.
~•Isabelle~•

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker