Потънах и вече нямам сили за да изплувам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Потънах и вече нямам сили за да изплувам
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2232 пъти
Здравейте, не знам от къде да започна. Чувствам се слаба и безпомощна. Аз съм едно момиче на 16 години, обикновено момиче, което не разбра защо стана така. В днешно време да си скромен е проказа. Да имаш принципи е престъпление и да искаш праведен живот е лукс. Това, че не пия, не пуша и съм скромна и срамежлива ме блъсна на ръба. Всички "приятели" ме изоставяха бавно или малко след, като разбираха какъв ми е характера или още от първата среща след като видеха, че не пия и не пуша. Опитах се да избягам и да ида в голям град да уча където никой не ме познава, но сякаш всички стари призраци ме преследваха и хората от болезненото минало отново бяха близо до мен и разказваха в захлас колко съм била "заспала", "смотана" и още куп други. Така и на новото място без да ме познават ме отритнаха. Не ми стигаше това ами и подигравки с това колко съм била скромна, чак им било смешно, как можело да не съм се целувала с момче още и как съм била толкова грозна, че абсолютно никой не ме харесвал(което всъщност е вярно. )Докато "приятелките" ми се радваха да комплименти аз отнасях всичката чернилка и така всеки ден всяка вечер, обляна в сълзи тайно от всички се скривах в моята стая отчаяна. И аз искам да си имам приятел и да се обичаме, но трябва ли да пия, да пуша и да се излагам за да има кой да ме хареса. Не ми стига това ами и живеем с пари колкото да оцелеем. Храним се на вересия, имаме хиляди левове заеми и всяка нощ докато плача за сромността си, за не намерената си любов и лошите хора, които не спирам да ме нараняват аз се обвинявам, че не правя нищо. Няколко пъти си търсих работа, но все няма.. Аз не затруднявам родителите си защото живея от детските и стипендията(по време на училище) или примерно пестя, като вместо когато идем до магазина всички си купят нещо да ядат, аз не си купувам. Не се оплаквам за парично си положение и за всичко друго, а просто споделям защото ми тежи, защото знам, че имам и много други по-страшни неща. Дори съм благодарна. И така от сълзи всяка вечер аз сякаш потънах в тях, преди си казвах, много си млада и силна за да се отказваш, а сега вече нямам сили всяка вечер тайно да плача и сама да избърсвам сълзите си. Нямам сили и не знам какво да правя. Благодаря и дано не сте ме помислили за луда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: bc71aa23cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От това което си написала разбрах че си страхотен човек и си много силна. Това че твойте "приятели" са такива не означава че и ти трябва да си като тях. Това че се държат така означава че ти завиждат защото не могат да са като теб. За да си намериш приятел не е задължително да пушиш и пиеш, някой ден ще откриеш човек на когото можеш да разчиташ.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a87fd547ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче винаги има и ще има хора, които ще те харесват и обожават и вярвай ако щеш, но някъде там в близост може да има момче, което иска да сте двойка и момиче със същите интереси като твоите. А колкото до ония тенекиени мозъци- остави ги и си гледай кефа, не им позволявай да те обиждат така, след всяка такава трябва да бъдеш силна, а не пред колене, вярвай че си красива дори повече от тях. И когато някой ти предложи да пиеш, пушиш или да се друсаш (ако ти предложат) им откажи с гордост, а не със скромност.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d9e252cfdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Просто психологията на народа е доста на ниско ниво. Не може качества, които са добри да казват на черното бяло. Съжалявам за тези хора и че трябва да преживееш това, но мисля, че вложи силите си за нещо друго, което ще те направи щастлива. Никой няма право да ти се бърка в личния живот, както ти не се бъркаш в техния личен живот. Прекалено много си позволяват според мен да ти влизат в личното пространство..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 42adbff208
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,
Аз също имах подобен проблем... Всички в моето училище ме псуваха и обиждаха, защото не съм приятелка с едни момичета (властни, така да ги наречем). Всеки ден започваше с "курва", "боклук" и т. н. Аз също не пия, не пуша и нямам много пари, затова аз сама си купувам телефоните и си събирам пари. Но по темата не е лошо да си скромен и съм сигурна, че ако разберат твоята история ще се спарят, както се казва и ще замълчат, но аз не съм от хората, които биха си разказали историята, защото мразя да ме съжаляват. Аз мисля, че твоята приятелка, която ще те разбира, няма да те обижда и ще е до теб ще дойде, както и "принца на белия кон", метафорично казано. Аз през цялото време не обръщах внимание на обидите, въпреки че и аз плачех всека нощ и най-накрая намерих добра приятелка. Опълчи се на тези, които те обиждаш и им покажи, че те не знаят нищо и са едни глезльовци, които имат много пари за харчене по пиене и цигари. :))

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4311ff4cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Оххх милата :( Много ми стана мъчно като прочетох историята ти.... Знам, че ти е трудно, но животът е гаден и трябва все някак да се справим.. Просто се изправи и си кажи "Аз мога! " а и нали знаеш, че за всеки пътник си има влак! ;)

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d87fca2de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ой Милата :( знам какво ти е. Аз преди също бях така с подигравките.. сега е малко по-добре :) Най-искрено ти пожелавам дано всичко да се оправи и да си живееш живота без всички тези “ хора“ които се отнасят така с теб :) А за “любовта“ не бързай, рано или късно пак ще дойде и при теб :) и на теб късмета ще ти се усмихне :))

-shabyy

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a3f856bd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много ви благодаря. Скоро не бях получавала утеха от никой. Благодаря наистина! :) Авторката

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: cbc4bf92db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Никой не те мисли за луда! Напълно нормална си и според мен си супер истинското момиче. Такива като тебе трябва да са всички. Аз много се страхувам от това да имам дъщеря някой ден, но ако е рекъл Господ да е момиче искам да е като тебе, да не пуши и да се държи прилично. Относно това, че искаш да си намериш приятел ти предлагам да се запишеш на фитнес. Там момчетата са свестни, нито пушат нито пият, нито ходят по грандиозни купони. Казвам го, защото и аз ходя на фитнес и гледам за какво става дума. Ако не искаш на фитнес се запиши на курс по аеробика, там момичетата не вярвам да пушат и да пият. А що се отнася за целувката с език да не ти пука, мойта първата беше на 14, но не беше качествена. Сега съм на 23 и пак не знам как се прави. Въртиш там смучеш и все ще ви стане приятно и на двамата. И от мен да знаеш, не се доверявай на "приятелки". Не споделяй напълно, освен ако не си 100 процента сигурна в човека отсреща.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fcccb38269
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей.
Знам какво е да живееш без пари и на вересия и отгоре на това да имаш още пари за връщане.
Животът е гаден за едни за други е приказка, но ние не живеем в приказката.
Не си луда виждаш ми се съвсем свясно момиче, а относно пушенето и пиенето-аз също не употребявам. Предлагали са ми много пъти, изкарвали са ме дори и женчо и др. затова, че не пуша, но не ми пука. Не си заслужава да си тровим живота заради такива хора. А относно приятелите. Просто не ми се говори по лесно ми е да кажа, че нямам приятели и много им здраве.
Пожелавам ти успех и се надявам, че все от някъде ще намериш сили да се изправиш и да не ти пука за тези на които не им пука за теб.
Успех.
Момче на 16-17...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 844002bbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миналата година бях във същото положение като твоето, беше ми гадно, плаках като теб и нямах грам самочувствие, не пиех не пушех, тая година дойдоха нови ученици, за жалост аз трябваше да се променя, за да не бъда обиждана и в момента трябва да се правя на кифла със всекидневно изправяне на коса, за да не ми се подиграват. Аз просто не мога да се справя с това, ти си по силна от мен и вярвам, че ще се справиш. Хората те обиждат, защото си различна, по-добре си остани такава, ще те харесват много повече момчета когато си естествена.
Р16

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8059ecc4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това показва че те не са ти приятели а пълни изроди! Не плачи а се изправи срещу тези хора и им се противи. Не се отказвай! Не ставай като тях. Ще видиш лед 6-7 години че ти ще преуспееш а те ще са затънали до козирката!
БЪДИ СИЛНА И НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ОТ ЖИВОТА И МЕЧТИТЕ СИ!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d2861c531d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке, това което си споделила не трябва да те отчайва, че и да плачеш. Напротив радвай се и се отдалечавай от хора, които искат да те тласнат в живот за който после те сами ще съжаляват. Човек дори и да е сам не е самотен, ако знае ценностите на живота и ги пази, и най-вече вярвай, вярвай в Бог, вярвай в доброто, не се предавай и дръж докрай, защото лошото и пошлото имат край и този край идва. Не обръщай внимание на материалната страна на нещата(кой какво има и с какво се хвали, също и на упреците към теб). Това ще отмре от самосебе си. А ти запази душата си чиста и ще бъдеш благословенна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a3f856bd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката: Очаквайте скоро да пусна продължение на темата. Да ви разкажа как се е стекъл животът ми! Благодаря на всички за милите думи, в момента няма промяна, но имам надежда, след като прочетох вашите отговори, че и при мен слънцето ще изгрее и съм готова да ви разкажа когато това се случи. Очаквайте втората тема да е със същото име, но да присъства и числото 2

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a3f856bd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не се предавай :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a3f856bd11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Горкото момиче, дано всичко се оправи :П

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 793eca1d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Леле, леле! До къде сме я докарали!? Стойностните хора да плачат и да се вайкат, смазани от безпрецедентната наглост на неморални, духовно ограбени човечета!!! Аз си мислех, че това било само до мен, пък то и в поколения доста след моето пак било същото. Аз не пия и не пуша. Израстнах в семейството на алкохолик. Винаги съм била пълна отличничка в училище, интересувах се и от странична литература. Никога не разбрах защо "елитните" в моя клас не ме харесваха. Аз и моята приятелка бивахме унижавани, че сме тъпи зубрачки, че не умеем да живеем. Душа даваха да ме научат да пуша, но аз съм астматичка (слава на Бога) и дори и да ми изпиеше кукувица ума, пак нямаше как да пропуша. Искаше ми се да ходя по заведения, но астмата ме спираше и от това. Нямах друг избор и се налагаше да залягам над четенето. То си ми бе единственият верен другар. Бяхме много бедни, тъй като баща ми пропиваше всичко. Започнах работа още на 19 годишна възраст. Гледането на тютюн го владея от 8 годишна. Още един живот да имам, пак бих го изживяла точно така. Дори съм благодарна, че астмата ме е възпряла от много неща. Какво щях да спечеля от безцелното скитане по нощните заведения, безразборните връзки с момчета? - някоя венерическа болест като бонус към духовното ми самоунижение и самоунищожение. Нищо не губиш от това, че не си целувала момче. Голяма работа. Радвай се, че си едно чисто момиче, неомърсено от светските изкушения. Има време за всичко. Лично аз бих те посъветвала сега да залягаш над четенето. Чети, учи, усъвършенствай се и после, след 5 - 10 години, нека си поговорима за онези "елитните" от твоето обкръжение. Ще стане, както стана и при мен. Само 3-4 години след завършването на средното образование, като ме срещнеха по-улиците, все повтаряха, че добре съм си направила аз, че съм учела през онези години, хубаво съм си знаела, ама къде им бил на тях ума? Това, което казвам, го казвам без злоба или каквото и да било отрицателно чувство. Аз и в онези години не съм ги мразила. Просто се чувствах изолирана, нещастна донякъде, неразбрана и неразбираща. Имаше едно момиче, което сега ми е приятелка, от което съм "изяла" най-голямата критика, че съм луда, че си пропускам живота, че какво ли разбирам аз от живеене, че съм за връзване и т. н. На 17 годишна възраст работех в един магазин. Същото момиче идваше при мен през деня. Аз използвах всяка свободна минута, за да се уча да пиша на пищеша машина. В далечната 1996 г. нямаше във всеки дом и компютър. Е, колко подигравки изяждах от нея за това нещо. И аз като теб понякога съм си задавала въпроса дали проблемът не е в мен. Сега мога да ти кажа с абсолютна увереност, че проблемът не е в мен. Същата тази моя приятелка безброй пъти е казала, че лудата е била тя. Тя опита от всички сладости: мъже, наркотици, скандали, забърквания тук и там. Няколко години беше изкарала в пълна изолация, само и само да успее да се откъсне от компаниите си. Да не говорим, че после се страхуваше да излезе навън, защото този тип хора не прощават лесно "самоотлъчките". Започна да прави това, което аз правех в детските си години, след 13-14 годишно закъснение. Сега е на 34 години и учи висше, защото както самата тя казва, до момента е пропиляла живота си. За жалост пропиляното си е пропиляно. Аз имам прекрасно семейство, прекрасна работа, а тя е на светлинни години от това. Жалко, но всекиму според заслугите. Все я окуражавам, че всичко ще се оправи, но си давам ясна сметка, че това е естествен резултат от нейния мироглед, определял действията й през отминалия период. Бях толкова многословна, за да ти покажа и надявам се да ти докажа, че съм извървяла немалка част от твоя трънлив път. НО това е верният път. Казвам го от позицията на човек с опит в това отношение. Залягай над чуждите езици, ако ти вървят или над каквито там интереси имаш, над каквото ти се отдава. Труди се, занимавай се винаги активно с нещо, за да не мислиш за тези нещица. Те са незначителни препъникамъчета в изгрждането на твоя характер и живот. Грешката не е в теб. Грешката е в целия този опорочен наш живот, в който думички като "морал", "етика", "трудолюбие", "честност", "духовност" и т. н. са много далечни за по-голяма част от обществото. Не се равнявай по тези хора. В духовно отношение си много над тях. Не се поддавай на изкушението да заприличаш на сивата, безцветна, безизразна маса. Остави ги да си пушат. Има да се чудят как да се откажат от този скъпоструващ и увреждащ здравето порок. Моята приятелка още си носи този навик и се чуди как да се откаже. Ама като пушиш 22 години, как да се откажеш лесно? Нека се целуват, нека сменят партньорите. Някой ден ще се огледат и ще изпитат погнуса от себе си. Няма да вярват, че са позволили всичко това да им се случи. Срамно ли е да си умен, трудолюбив, ученолюбив? Може би, но това води до по-добър, достоен и стойностен живот, пък нека някои да го наричат срамен. Нормално ли е до навършването на пълнолетието си да си имал няколко сексуални партньора - потенциални носители на болести, нежелана бременност и т. н.? В някои кръгове може би е нормално. Аз ти пожелавам още от първия път да попаднеш на истинския, твоя човек, твоя мъж. Няма нищо по-хубаво от това. Що за общество сме, щом като е срамно да не си се напивал! Че какво му е хубавото и смисленото на това? Просто не проумявам. Много сме затънали. Мен усърдно ме подиграваха за това, че уча и не пуша. Сега сигурно ви подиграват за тези неща плюс пиене, пушене на марихуана, ползване на наркотици, групови оргии! Голямо падение, голямо чудо, голямо нещо! Не се поддавай! Твоят курс е правилният. Останалите ще затънат в един океан от мърсотия и няма да излязат от там никога! Пожелавам ти успех! Не забравяй, че ти носиш у себе си добрите качества. Който има ум, ще ги види. Който няма ум, не ти трябва!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker