Толкова ми е трудно да съм силна и да я подкрепям - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Толкова ми е трудно да съм силна и да я подкрепям
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1687 пъти
На 16 съм. Нашите се развеждат. Татко ми е добре. Но майка ми е в критично състояние. Тя е много разтроена. Вчера се случи нещо ужасно с нея. Не можех да я позная. Плачех. Питах се "Това моята майка ли е? В какво се превръща тя? " Вчера или по точно снощи тя се напи. Пи много алкохол. Твърд. Без да хапне и залък. Плака. Отидох, прегърнах я, казах и че я обичам много и съм с нея. Заспа. По едно време стана. Седеше в коридора се клатушкаше на краката си. (като в страшен филм-бледа, потна и по бельо)Попитах я какво прави, но тя не успя да ми отговори. Запъваше се при говора. Бавно и мъчително. Отиде в другата стая, излезе и аз отидох - по пода имаше някаква течност след като влезнах аз. Изплаших се да не се е напикала или нещо от този сорт. Събу си бельото и отиде до тоалетната. Там седя може би 30 мин, отворих и я гледам -тя спи на седалото. Легна си -без бельо. И заспа-с гръмко хъркане. Бях изплашена. Страхувах се да не направи някоя глупост. Треперех. Много бях изплашена. МНОГО. Досега никога не я бях виждала така.
Татко ми работи в друг град и си има друга жена. Затова се развеждат. Така, че бях самичка, сам-самичка с моята пияна майка. Едвам заспах. На следващия ден в стаята й вонеше на алкохол. Попитах я как е. Тя ми отговори "Как да съм, зле съм, има ли причина да съм добре? ". Попитах я дали вчера и е прилошало, но тя не помнише... Какво се случва с нея? Как да й помогна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 048d2b2c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не можеш да помогнеш на майка си, освен да бъдеш до нея. Не забравяй обаче, че родителите имат отговорност към децата си, не обратното! Ако положението стане непоносимо за теб, отиди да живееш при баща си.
Разбирам, че е трудно на майка ти, но това не я оправдава да се държи като пеленаче.
Обади се на баща си и го питай, какво да правиш. Той я познава по-добре от теб. Сигурна съм, че не знаеш и половината от причините за разпадането на брака им и тепърва ще виждаш истинското лице и на двамата си родителя. Не заемай страна, бъди добрър/ра с двамата и най-вече си гледай живота.
Избери живот с родителят, който е по-доброто решение за теб. Тук не прави компромиси.
Временно може би е добре да отидеш да живееш при баба, дядо, баща си, докато майка ти се оправи. Времето лекува, може би има нужда да остане сама. Предложи ? този вариянт и споко... времето ще излекува раните ?. Така е по-добре за всички, ще го разбереш един ден.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: afb5d7a683
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужас! Поговори с нея и й разкажи за ужасната гледка, на която си станала свидетелка. За съжаление нищо не можеш да направиш и майка ти е напълно подвластна на емоциите и чувствата си в момента, явно е много наранена. Опитай да поговориш с нея, кажи й, че не искаш да я виждаш така да се самонаранява, кажи и че тя е най-важната в живота ти и никога няма да я предадеш, вдъхни и кураж. Опитай да я вразумиш да не пропада така, и й кажи, че има много мъже и отново може да срещне любовта след време, и ти няма да й попречиш за това. Успех с говоренето...

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 301c8cb611
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Трябва да споделиш с нея това какво си видяла и че те е уплашила...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 19cc6fccdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Stay strong. И ако можеш се опитай да я поразсееш и да и покажеш забавната страна на живота:заведи я на кино, придружавай я до работа, гледай филми с нея, помагай и с готвенето, а ако стане прекалено извън контрол, докато си сама и скрий алкохола някъде и поговори с нея, че не е добре да се съсипва така. Успех :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker