Обичам самотата... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Обичам самотата...
преди: 14 години, 8 месеца, прочетена 8818 пъти
Аз съм на 15, живея в ОАЕ с родителите си от 4 месеца. За толкова време са ми се случили доста неща, но няма смисъл да разказвам. Просто не знаех как да започна :–)

Та...Просто не знам какво става с мен. Мразя да съм с хора. Винаги съм била срамежлива, но съм имала по 1-2 приятелки. Сега и това ми се вижда ужасно много. Дори да поздравя някого ми е неприятно. Не си говоря с никого от старите ми приятели. Просто мълча цял ден. Чувствам се щастлива като съм сама, рисувам, пиша, играя на компютъра...

Родителите ми казват, че не може вече така. И с тях я си кажа 3-4 думи на ден, я не. Но просто се чувствам ужасно като говоря с другите, времето минава много по-бавно и искам да избягам. Много ли съм ненормална или какво?...Не знам дали вие можете да си го представите, но не преувеличавам - нямам нито един приятел и не искам да имам. Не искам да излизам с някой, да говоря или каквото и да е. Струва ми се, че все ще се оправя и сама... Просто исках да попитам дали мислите, че това е сериозен проблем или може да се живее така???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 месеца
hash: 15cf5d311f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят проблем е горе доло същия . Имам 1 приетелка .. а когато дойде някой друг искам да избягам .. обичам да съм сама и никой да не ме занимава .. не си ненормална .. има много хора като теб : )

Остави какво говорят вашите .. те да си говорят .. не всеки човек обича да е сред хора ...

и аз съм се замисляла над това " дали е сериозен проблем или може да се живее така? ... аз мисля че на човек му е нужен поне само един приятел .. опитай се да намериш човек на когото можеш да споделяш всичко .. ; )


Сю *

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: a27312a13c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Горе долу и аз сък като теб а и също съм на 15.Имам приятели де общувам си спокойно но истината си е че не обичам мн мн да общувам по простата причина че ми е скучно.Особено когато съм в училище всички са ми скучни освен едно момиче но тъй като не говоря много и не си говорим толкова много.Имам една приятелка която живее до нас и се виждаме само с нея и понякога ми е яко.Но общо взето и аз не обичам мн мн да се срещам с някой.И мнооого рядко излизам с приятели.
По принцип или утивам у тях или те унас много мразя да излзиам по кафета или поне рядко се случва.Но все пак това твоето не мислиш ли че е малко прекалено та чак с родителите дане си говориш.Но всеки си има мнение де аа бтв и аз съм срамежлива и много мразя това в себе си може би ако бяхме малко по "отворени" щяхме и да сме по общителни ама ... такива сме си. А и извинявайте за грешките просто не съм свикнала да пиша правилно.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: cb53b5448a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   E и аэ съм на 16 и имам тоэи проблем можеби, с времето всичко ще се промени !

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: b209fee74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма лошо, и аз съм така горе-долу. Това е, защото не срещаме хора с нашата нагласа и интереси. С другите общуването е повърхностно, и не винаги можем да понасяме негативизма който излъчват. Общувай неангажиращо...

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 6531e2c03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Самотата е готина, имам приятелка, която казва, че ако корабокруширам на самотен остров никога няма да ми е скучно, докато си говоря с 5- те си аз. Но самотата - не бива да продължава вечно, аз обичам и самотата и да съм в шумна, голяма и буйна компания. Изучавай възможностите на света, той ти дава толкова много възможности, разнищвай ги една по една и ще си забавен и интересен и за себе си и за света.......

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 022c164121
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами аз съм по-голяма от вас с някоя друга годинка ,но когато бях по-малка ПОНЯКОГА чувствах същото - не ми трябваше никой и може би нищо... но с времето нещата се промениха сега съм коренно различна и не ви съдя, но САМОТАТА както може да е добър приятел, така може да стане най- лошият ви враг ... човек има някаква нужда в даден момент да обели дума с някого ... замислете се мисля че цял живот сам не е хубаво, никак даже , а вие сте още мн млади да мислите така САМ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ЖИВЕЕ ... КЪСМЕТ

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 38720ec94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Tова че обичате самотата не е нещо лошо и да не искате приятели или пък да не ви се говори с някой,това е нещо нормално и се случва на всеки човек,аз съм на 37год.и на мен се случва още това.обаче е не правелно дане искате да приказвате с родителитеси,само за една минута се сложете на тяхното място как се чустват ще разберете,а като станете родители тогава ще разберете колко е трудно това тяхно място.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: d9d85dc148
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Много сериозен проблем си е даже ! Представяш ли си през колко още неща трябва да минеш ... и в тях най-важното нещо е общуването с хора ! Ти 1-во .. не живееш пълноценно .. не си усетила нищо от живота. 2-ро .. ще порастнеш .. ще учиш .. ако не ще работиш... всичко това включва общуване с околните!

Просто немога да си го обесня... Нормално е понякога да се затвориш в себе си на тази възраст, но немисля че е нормално по принцип да НЕ ИСКАШ приятели, да НЕ ИСКАШ да говориш с хората... Незнам.. говори с родителите си, опитвай се да бъдеш по-общителна, защото това твоето ще ти бъде само и единствено пречка за напред!

sunshine*

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 96e408d55a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Човек за да е щастлив трябва да е достатъчен сам на себе си.Съумееш ли да живееш със самотата без да я забелязваш то ти си щастливец

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 012d84330b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, много точно казано. :))

Самотата... хм, малко депресиращо чувство, но въпреки всичко... приятно (казвам го от моята гледна точка).
На пръв поглед звучи като... нещо много страшно, непреодолимо и дори неприятно. Но в интерес на истината, тя учи на много. Преодкриваш себе си. Гледаш някак... различно на нещата, като страничен наблюдател... вълк единак... щастлив вълк. Самото чувство учи на много, стига да му позволим.

Това че не обичаш тълпите от хора... не е нищо лошо, аз също :))
А контактите ми с нашите се свеждат точно до три изречени. Ако искаш ти можеш да промениш това, но ако не чувстваш нужда... недей.
Със "приятелите" си не говориш, защото... не те разбират. Под нивото ти са, може би. Дори някой ще кажат, че си задръстена, странна но... те и да искат не могат да разберат какво си в действителност.

Имаш време, не се притеснявай. След година, две, ще срещтнеш хора, с които ще ти е приятно да общуваш и... всичко ще се нареди. А от сегашното ти състояние... печелиш.
SFA

 
  ...

...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 0652f8a2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Всичко ти е наред...и аз обичам самотата,мразя тълпи от хора и т.н...в определени случаи самотата е била най-добрият ми приятел и съм свикнала с нея...тя ми помага,разби,няма да ме опрекне за нищо...ще седи и ще ме слуша как тихо плача...Общувай с когото искаш и до когато ти е приятно...ти ще си рещищ дали искаш да си сама или не(както каза SFA -имаш време)Каквото и да решиш...важното е да се чувстваш добре... :)
Сиво

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: cbe02c6132
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ми не е нормално не може без приятели

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 62ec072583
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Хора вие сте просто такива характери. Във всеки характер има нещо странно. Срещнете се с хора като вас. Ще намерите общи теми и ще се чувствате добре

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 59714b86f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Аз бях същата, гледах да свърши даскало и се прибирам удома. Сама се чувствах много по-добре, въобще не излизах само пред блока с една приятелка и това е, но то само за час два. И така докато не срещнах приятеля ми който ми отвори очите към света. Аз мисля, че това е просто период на пубертета когато искаш да си сам. ;)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 32f4ec89d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Като имаш компютър не ти трябва никой, хахаха аз зарязах всички и мие гот, доста време ги търпях имстисках зъби... ето ме свободна.. самотата е сестрата на свободата.. Бъдете щастливи от мен.. самотата е свободата защото когато си сам можеш да се отдадеш на спокойствие на свойте хобита и да не си длъжен да обръщаш внимание на човек който не може да те запълни духовно..

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 240932ae34
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   В това няма нищо лошо-ти си нормално момиче. Аз също не обичам да съм сред много хора, в уилище повече мълча, само с нашите си говоря повечко. Когато видя някъде тълпа, гледам да я отбягна. Приятели истински не съм имал. Не слушай дето ти казали родителите ти, че не може така. Напротив, може. В днешния свят на простотия какво по-хубаво от това да си самотна. Такъв ти е характера. А трябва да бъдеш себе си. Може да се сприятелиш единствено ако видиш подходящ за теб човек. Ако сматаш, че няма такъв продължавай да бъдеш себе си.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6c30d71a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   И аз съм така не говоря с никой дори с родителите ми сама си ми е много добре даже. :))

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5bbe45e636
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   За мен си едно много умно и природно интелигентно момиче и навреме си разбрала в какъв свят живееш и че този свят нищо нормално неможе да ти предложи! Мълчанието говори много повече отколкото празното дърдорене на кухи глави!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d549647469
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Аз съм на 19 и също като теб, някак си напоследък предпочитам да съм сам. Момче съм, но не приказвам глупости като другите момчета и може би за това, когато ме повикат на вън да изляза- или ще изляза за половин-един час или пък няма въобще да излизам.
Просто нещата за които приятелите ми говорят, не ме интересуват и говорат лоши неща за момичетата, наричат ги по всякакви гадни начини, а мен това не ми харесва. Приказват за пиене, пушене купони, а аз съм спрял цигарите, не пия и не ходя по купони защото не слушам чалги. Не обичам големите компании, тъй като съм срамлив и нема кво толко да кажа, на некой дето за пръв път го виждам, на купон или нещо такова. А и много често никой не ми обръща внимание когато искам нещо да кажа. Почна да приказвам нещо и казал 2-3 букви от думата и като вида че никой не ми е обърнал внимание и спирам и се отказвам, ама после, що не приказваш, кажи нещо.
Най-добре си ми е в нас. Намирам си занимания, а не да седа на неква пейка с приятели и да ми приказват за неща дето не ме интересуват въобще и да ми пушат цигари и да ги сметат колко са им останали.
Омръзна ми тва.
У нас се занимавам с неща които на мен ми харесват и се чувствам щастлив :)

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 30ceccda87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Здравейте, аз също съм като вас, въпреки че съм на 24. Но това страшно много ми пречи както в търсенето и намирането на работа, така и в нормалния битов живот. Каквото и да става аз предпочитам да си мълча, а това хич не е добре.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 11987cbc9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Комуникацията е от изключителна важност за воденето на нормален живот. Дори и да не обичаш да общуваш, положи усилие, защото тези умения се развиват точно на твоята възраст и ще са ти нужни, за да успееш в живота. Не е невъзможно да започнеш да говориш малко повече с родителите си всеки ден, да се обадиш на приятел по телефона, за да излезете на кафе... Дори и да ти е неприятно в началото, общуването с други човешки същества е напълно в природата ни и бързо ще се научиш да водиш нормален разговор. Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8881e4e12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз също предпочитам да съм сама, защото така най добре си почивам психически от присъствието на останалите.. Моята психиятърка ми казва че трябва да общувам с хора, аз си мисля че всички който предпочитат да са сами е защото имат депресия, а хората с депресия са най -добричките...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 87f35ef6f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   О, Боже! Такива глупости прочетох тук, че не знам да се смея лии, да плача лии? ! Аз съм на 18.. чувството ми е много познато.. на мен лично ми е супер приятно да не говоря с никой и да съм сама.. слушам музика, чета разни работи.. мисля и т. н.. Аз съм на мнение, че ВСЕКИ трябва да си отделя такова време, но не мисля, че това може да е начин на живот.. аз лично точно като вас прекалявах/прекалявам не мога да преценя точно.. но осъзнах, че няма как да се живее без да се общува с хора.. и факта, че не сте общителни колкото другите.. не трябва да ви спира.. точно обратното.. говорете с хора.. дори малки разговори.. дори нещо наистина просто.. друго е когато говориш с хора.. че можете да се предизвиквате да правите неща, които не са нормални за вас... а току виж и ви харесало! Точно това е живота.. да се подлагаш на предизвикателства през цялото време. Пробвайте.. нищо не губите, а печелите много.. винаги в компания се казва нещо забавно, нещо заради което си заслужава да си излязъл.. заслужава си да се посмееш с хората.. това са приятни спомени, които няма как да се върнеш във времето и да си създадеш.. Така че се възползвайте максимално от това, което може да имате и не се затваряйте в себе си :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 70769bdbbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Аз също обичам самотата. Когато съм сред хора не ми е особено приятно. Предпочитам да съм вкъщи, да не говоря с часове и да играя на компютъра. Много пъти съм се питала "Луда ли съм? ! "Не съм излизала навън от 6 дни и така ми е най-добре. От както се помня обичам самотата, но колкото повече раста, тази симпатия към самотата става все по-голяма. Хора, луда ли съм?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f5ec9bd52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   а аз не общувам с никого... прекалено много съм срамежлива за да завържа разговор... нямам приятели и се чувствам самотна и празна от вътре и не мога да се променя... :(

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9f683defe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Едно към едно мога да кажа за себе си със същите думи, както в историята. С единствената разлика, че не ме е срам да общувам и имам добри комуникативни умения просто с никой около мен в този момент не намирам нищо общо, даже със семейството ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker