Изпускам влака - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Изпускам влака
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3573 пъти
Аз съм момиче на 16 години, след пубертета се промених и се затворих в себе си. Дълго време нямах приятели, бях в някакво депресирано състояние, дори се страхувам да излизам сред хора, защото ме беше срам от тях. Наложи се да отслабна, защото това ми беше комплекс и го направих свалих 24 килограма и сякаш това ме открехна и започнах да излизам. Но срама си остана, изчервявам се бързо, трудно общувам, не съм разкрепостена, не пуша, не пия, не съм се целува с момче и не съм имала никога гадже, страхувам се че няма и да имам.. Аз започвам да изтървям влака. Другите момичета се натискат на момчетата, запознават се и са добре аз като съм скучна и задръстена и с малко приятели поради причината, че не пия, не пуша и подобни съм скучна на повечето хора и имам малко приятели. Момчетата никога не са ме харесвали, и едно момче не ми е писало във фейсбук или така да ме харесва. Толкова съм незабележима, не се гримирам, не се глася. Казвам си сега е трудно, но като студента ще си намеря приятел. Ами ако и тогава съм си смотана и задръстена, а вече дори някой да ме хареса няма да можем да сме заедно, аз дори не мога да се целувам той ще ме зареже. Часовника тиктака и аз закъснявам ако си остана стара мома, защо, защо съм толкова смотана.??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 325c32ae3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз имах същият проблем. Трябва да започнеш ново начало. Започни да тренираш някакъв спорт. Спокоино, когато станеш студентка ще се запознаеш с много повече хора. Кой знае каква си била като по-малка. Там е различно почти всичко. Ще видиш, спорта ще те сплоти. По-добре започни с волейбол. Или ако решиш, че не можеш просто всеки ден тренирай, тичай. Това е нещо като йога. Всеки ден когато тренирам забравям за всичко.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a489ad0f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всяка втора дума ти е "смотана", "задръстена", "не мога да общувам" и тем подобни. Отговори ми на следния въпрос, моля! Как момчетата да те харесат, след като ти самата не се харесваш? Честно казано и аз не бих харесал момиче с толкова смачкано самочувствие. Ако заместиш тези думи с "позитивна", "общителна", "приятна компания", "уверена" и т. н., ще се промениш коренно.

Ще ти кажа една техника: всеки ден заставай пред огледалото за 5 мин и си повтаряй колко обичаш себе си, харесваш се, приемаш се, уверена си, приятна си и т. н. Ако ти самата не се приемаш, излъчваш това и на хората. Ако се харесваш, и хората ще те харесват. Иначе ще си все намусена, защото дълбоко в себе си все си казваш колко си задръстена, необщителна и т. н. А хората, като видят, че си такава сдухана, с тъпа физиономия, намусена, няма как да ги привличаш с излъчване.

Освен това отдаваш прекалено голямо значение на връзки и това онова, часовници, влакове, простотии. Отпусни се, за да си дойде всичко от самосебе си. Ти сама себе си препираш и се поставяш под напрежение. Това напрежение в комбинация с неувереността ти и вечната самокритика направо те съсипва. Ти си голяма работа (между другото това че си свалила 24 кг си е геройство и трябва да се гордееш), аз лично ти се възхищавам. Хвали се повече, прави си комплименти, напомняй си добрите качества, не мисли за негативни и сама ще се впечатлиш от резултатите. И не забравяй да си благодариш за малките успехи, които постигаш с всеки изминал ден. А ако случайно някой ден не се получи, в никакъв случай не се критикувай и не се обвинявай. Бъди готова и отворена към промяна към по-добро.

Бих ти препоръчал книгата "Поръчки до Вселената". Ако я прочетеш, ще си друг човек. Има я в нета. Напиши името на книгата, последвано от pdf и си я изтегли.

Успех!

vova4ka

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9685fceb60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мило момиче, излизай по-често навън. Ей така, в парка, на разходка по улиците, сядай на пейките, чети си книжка, наблюдавай хората. Нека да видиш свят и света да те види. :) Все някой ще те забележи така. Но ако стоиш само вкъщи - никога няма да стане.

Обичай живота и той ще те обича. Наслаждавай се на всеки един момент, на всяко едно дребно нещо - хубаво цвете в градинката, свеж ветрец в косите, слънце по раменете. Усмихвай се приветливо на непознати, когато се разминавате. Ще се изненадаш колко много позитивни хора има, които ще отвръщат на усмивката ти. Може би някой смелчага дори ще те заговори тогава. ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e689e1ac77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Спокойно бе момиче, не си„ изпуснала влака”, животът ти тепърва предстой, ще се оправиш, да му мисля аз, който съм„ изпуснал влака”, защото вече съм на 38, и животът ми вече залязва и съжалявам, че съм си пропилял най хубавите години, но връщане назад няма. Но ти имаш много време, ще се оправиш и ще си споняш думите ми. Бъди щастлива.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7a7355122d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Оооо, я стига глупости! И аз съм на 16-нито пуша, нито пия. Но имам много и различни приятели. Просто се опитай да бъдеш по-отворена и да не съдиш хората преди да си ги опознала. Остани каквато си-така, когато му дойде времето и си намериш приятел (а аз съм сигурна, че ще си намериш)той ще те хареса точно заради това, което си. Горе главата и не ги мисли нещата толкова-всичко ще се нареди от самосебе си!

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1447378c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм момче на 17 не си търся приятелка а и не изкам не съм гей просто немога да гледам тия ку**и и да си намеря някой и да ме зареие на 2рата седмица не знам да se целувам и не съм правил секс следователно :Д. Чaкам точния човек или поне да изивея любовта ако taka ми е писано :).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ab0fdd3d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Авторке, ако ти изпускаш още сега влака, аз какво да кажа, дето съм на 34 и с едно момиче, кафе не съм изпил?
И аз като теб нямам обща приказка с околните-за какво да си правя усилието да търся тогава? Само да се разочаровам. А всеки ми казва, че това било най-лесното нещо.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 99c27a3d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не е така не се страхувай всяко нещо с времето си. Учи тренирай излизай с приятели общувай вдигни си самочувствието с всичко ще се оправи :))))))

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3ceefb1743
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами че, то с вайкане няма да стане! Облечи се с вкус, гримирай се леко, излез с хора, усмихвай се, бъди общителна и ще видиш колко много хора ще те забележат. Тия влакове, дето заминават, са само в главата ти. Промяната е в твоите ръце. Само в тях! Страшно мрънкало си, но трябва да се отучиш от това, иначе нямаш никакъв шанс нещо да се промени. Хората обичат приветливите, позитивните, усмихнатите! Всеки бърза да се залепи до такъв човек. Ти сама си причина за състоянието си, а не някакъв лош късмет. Колкото по-скоро го разбереш, толкова по-скоро нещата ще се променят.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1f662ebfba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Спокойно, гледай си средното обранование сега. Това ти е приоритет. Гледай да изкараш висока диплома и хубави оценки на матурите. Когато станеш студентка се вгледай в момчето, което е до теб или близо до теб. Не го изпускай, той може и да е задръстен и да не говори много, но бъди сигурна, че ще е с теб. Той ще те подкрепя. Такива момичета като теб вече са рядкост.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 03e582ad02
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм момче на 17 и моята съдба е идентична с твоята - никога не съм имал гадже и не съм целувал момиче, но не се тревожи, много си млада за да си мислиш, че изпускаш влака! Такива като теб имат най-здравите и най-сигурните връзки, повярвай ми! А това за алкохола и цигарите са пълни глупости, всичко е до характера ти!!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4b65e5f529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   И аз съм така.. В момента съм на 13 и имам агарофобия "приятелите" ми се подиграват че не съм излизал навън достатъчно много (излизам но както казах съм с агарофобия и малко ми пречи да седя непрекъснато вън) момичетата не ме забелязват не съм красив като другите също като теб не пия и не пуша... Просто не разбирам какъв е този кеф да се подиграваш на някого който пада в паника от нищо... DAT LIFE... Пък ти не ги гледай кво като пият и пушат само си развалят живота така всяка вечер да пиеш и да пушиш пък след това кой знае може и секс да пада... BE STRONG YOU ARE AMAZING

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: eca48ca3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Гордей се със себе си! Ти си различна! Тези, които се нанискат са за ден-два... На момчетата рано или късно им омръзва от к**воляка ии си търсят сериозни и невинни момичета като теб, просто обикват такива като теб.
А такива, дето се натискат на всеки, остават с лош имидж и всеки като я знае какъв боклук е, би искал само да я мине.
Не се мисли за задръстена! Помни, че там има някой, който цени всичките ти качества!!! Това, че не си се целувала, не те прави тъпа.
Помни ви думата, момчетата уважават такива като теб, но момчетата с достойнство, не пикльовците, които се мислят за най-якия плейбой.
Не ти пречи малко да се гримираш, не като кифла, а просто малко сенки, очна линия и спирала и един гланц, дори обикновен.
И между другото също така, момчетата мразят прекалено гримирани мацки с 6 тона грим по тях. Знаеш ли колко момчета са ми го споделили. Нито един не ми е казал обратното на това.
Аз на 19 бях като теб почти, бях се целувала вече, но ни изпитвах желание към никой. Бях девствена и очаквах да ми се подиграват, но като взеха да разбират те адски много ми се възхищаваха, тъй като нашите връстници бяха започнали още а 12-15...
Исках много момчето, с което спя за първи път да си остане с мен, не да ме зареже и смятах това за невъзможно, чувствах се точно като теб.
Но когато го срещнах, останахме заедно до днес.
Той не ми вярваше, че съм девствена, до сега нямал такава приятелка и го смяташе за невъзможно.
Срещнах го малко преди да завърша. Толкова време ме беше страх да му пусна. Не се впрягах много във връзката ни, всичко започна на шега. Разходки, излизания и така.
В момента този човек е баща на детето ми и сме семейство от 6 години почти.
И така стана на шега, аз се мислех за задръстена, а той беше отракан, но мен го беше срам да ме заговори, е нали е отракан? !?
Разказвал ми е как се е чудел какво да ми каже и как го е било срам да ме покани на кафе (мен задръстенячката).
Казваше ми, че с всяка би си лафил биз да му мигне окото, но с мен изпитвал срам.
Постепенно започна да се закача, а аз плиемах това като подигравки и му отговарях на всичко с да бе да.
Дори като се осмели да ме покани на кафе, аз същото отговорих.
Не вярвах, че тези закачки са, защото е хлътнал, докато не ми го казаха в очите. И така един мой приятел се оказа, че и на него му е и ми каза, че от месец ми иска номера, но аз да не вдигна скандал не го е дал.
Всичка започна с телефонни разговори, а сега сме мъж и жена и се обичаме толкова...
Така че, който е за теб си е за теб. Дори да се мислиш за най-голямата малоумница, винаги ще има някой, който ще те обича.
Никога недей да имаш поведението на малките к**вички, тях никой не ги уважава, мислят ги за боклук. Бъди себе си!
Mss Sadness, 24

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: aeb04b2cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   прекрасна си, не си смотана, какво като не можеш да се целуваш ако някой те обича истински това няма да е от значение, има много време ще намериш някой който ще те оцени такава каквато си, не се променяй заради другите, ако момчетата в твоя клас харесват само момичета които пият пушат и се натискат то това говори колко им е акъла такива момчета не ти трябват те не търсят душата и сърцето на момичето

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 90221fdee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Хей на 16 години си. Влакът още не е тръгнал даже от гарата :) Не с епритеснявай. Аз също съм такава. Макар че може би преди беше в доста по-голяма степен. До магазина не исках да отида, защото все си мислех, че ме гледат хората и даже не исках да им се натрапвам в очите. Много по-щастлива ще си, ако знаеш, че на хората реално не им пука. Те си гледат техните неща и проблеми. Затова опитай да се усмихваш на всичко и притеснението ще изчезне само. Колкото до приятеля - няма начин да не си намериш приятел. Аз преди мислех като теб, а после се оказа, че сега проблемът е, че искам някого, който обичам истински, а не че ми липсва внимание от мъжете. Всичко ще се нареди. Не гледай отрицателно на живота, млада си още. И не се сравнявай с някакви транспортни средства :) ;)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2ac48e20d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Да беше на 36 години - да се притесниш (леко), ама ти си на 16! За къде си се забързала? Я се успокой...
И не си мисли, че гримовете и "гласенето" ще ти реши проблема. Просто не си срещнала подходящия тип момчета за тебе - тези, които гледат и виждат отвъд външността. В Университета е много по-вероятно да срещнеш такива.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f5a3e353a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Каква музика слушаш?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f6cfee6596
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Не е нужно да пушиш и да пиеш за да си готина! Според мен проблемът ти е че нямаш никакво самочувствие. Затова преди да промениш външния си вид, трябва вътрешно да се настроиш към промяната, която желаеш. Ако постоянно си мислиш, че си скучна и непривлекателна, няма как другите да те харесат. Промени се от днес! Започни да мислиш по - позитивно на първо място, а след това поработи върху външния си вид. Обличай се по - секси, гримирай се и ходи по - нахакано! Товаа ее!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f2241f1346
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Господ те пази за наистина добро и подходящо момче ;)

xXSweet BloodXx

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d4b69820c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Аз съм абсолютно същата, все едно аз съм го писала! Да ти кажа, не знам какъв съвет да ти дам, защото дори на себе си не мога да помогна. Но наистина хората са прави, че е рано да се притесняваш, че изпускаш влака, животът е пред теб, наслаждавай му се и не търси момче, само за да не се чувстваш самотна. Аз живея с убеждението, че съм си напълно достатъчна (макар и на моменти да не си вярвам особено). Не търси щастието си у другиго и не позволявай то да зависи от другиго, защото така много често оставаш разочарована и наранена.
Желая ти успех и винаги помни, че не си сама ;*

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6126f42b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Трябва да бъдеш мъдра, няма как да видиш неща, които ги вижда един 30г. мъж като мен:
- Страхотно е, че не пиеш и пушиш, след време това ще ти донесе отлично здраве, запазено тяло и самочувствие, неща които ще липсват след години на отворените ти приятелки!
- Не се променяй и обичай себе си, много хора са минали по твоя път. От опит ще ти кажа какво ще стане с теб след време - ще имаш мъж, добра работа и образование, деца и т. н.. Голяма част от твоите приятелки ще са родили прекаленно рано, няма да имат образование, ще са избързали с избора на партьора си или мъжете няма да си падат по тях, заради големия им натрупан километраж...
- Не си изпуснала никакъв влак, аз бях като теб до 22 годишен, спортувай, храни се здравословно и се подържай, тези неща ще ти донесът успех сред мъжете.
- За едниния секс момчетата ще предпочетат отворените момичета, но за сериозна връзка искат свестни момичета като теб, сега си аутсайдерка, но след 10г. ще си номер 1!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: ee5678943a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Влакът се изпуска след 30-годишна възраст. В момента само се шляеш по гарата и търсиш правилния коловоз. А и си подранила за влака, което ти дава доста време да го намериш. Хората се женят и на 29-годишна възраст - успокой се! Ех, тези хормони и това чувство, че светът се върти около теб...

Колкото до другите - да, добре са те! Ще правят безразборен секс, ще забременеят от някой и ще им паднат акциите, защото майки с деца се котират много по-зле и от най-смотаната 16-годишна. Не се връзвай на обществената заблуда, че те са по-добре от теб! Всъщност дори са по-зле. Имам достатъчно примери за това. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6b7c1eb2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Момиче съм и не съм имала приятел досега, а съм с 4 години по-голяма от теб. И знаеш ли, въпреки това не мисля, че съм изпуснала влака... или, че въобще съм изпуснала нещо, освен разочарования може би. Изобщо не разбирам за къде бързаш и с кого се състезаваш. Защо толкова мн искаш да хванеш този 'влак' и къде по-точно очакваш да стигнеш, когато така да се каже се качиш на него? Да, познавам момичета и момчета, които са се срещнали в училище (когато са били дори с година-две по-малки от теб), започнали са да излизат заедно, с течение на времето са се влюбили.. и сега на по 20-21 години все още са си заедно, обичат се, щастливи са и дори планират да създадат семейство. Но за съжаление тези случаи не са кой знае колко - доста по-често хората (или по-скоро децата, защото на тази възраст са си деца) започват прибързано отношения, за които не са готови и накрая все някой е наранен.
Според мен единствената причина да искаш приятел е, че се чувстваш самотна и може би донякъде искаш да си повишиш самочувствието и да не се делиш от хората около теб, които вече излизат с някого и са срещнали любовта или поне така си мислят. Ако наистина си мислиш, че едно момче може да реши проблемите ти - поне според мен мн се лъжеш. Хубаво е да си намериш приятелки или приятел (просто приятел), които да ти помогнат да се поотпуснеш и да общуваш по-лесно. Но не се заблуждавай, че някой може да те промени изцяло и да заличи вече изградения ти характер и същност - промяната, доколкото е възможна, започва от теб самата. Пък и не е нужно да се променяш, защото един ден може би ще срещнеш момче, което има нужда точно и единствено от теб - и твоят влак ще дойде;)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0c728392c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Мило момиче, аз съм на 18 и лесно мога да ти вляза в положението. На твоята възраст повечето хора са доста повърхностни и се водят от държанието на останалите, страхувайки се да покажат истинското си аз. Смята се за много модерно да пушиш, да се наливаш като свиня и да се натискаш на момчетата (т. е. да си лесно момиче), но това изобщо не е нещо, към което трябва да се стремиш. Не падай на тяхното ниво! Радвай се, че не си като другите плиткоумни същества и не се страхувай да бъдеш себе си - рано или късно ще се появи момче, което да забележи положителните ти качества. Животът е пред теб, за никъде не си закъсняла, а и не е толкова важно рано да си намериш гадже, колкото да намериш човек, който те цени каквато си. Колкото за целуването, едно свястно момче няма да те зареже за това, че не си най-големият майстор (пък и това не е толкова трудно умение :]). Горе главата и повече вяра в себе си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d7e1413f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Момиче аз съм на 14 и също не смятам да пия и пуша но и аз не разбирам защо по-дяволите хората все те смятат за смотан само защото не си съсипваш живота с пиене пушене и не се е*** с 1000 човека. Днешните тийнейджъри смятат тези които не са пропаднали за смотани - повечето момичета които са „готини" са к**ви а момчетата наркомани. Не се тревожи. И аз съм срамежлива и не излизам много но спокойно ще срещнеш някое мило момче което ще те обича и няма да го интересува дали пиеш пушиш или се догираш, а ще те обича истински. Надявам се и аз да го срещна много скоро.
От: Н

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c929a59fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   На 16 годни съвсем не излизаш от пубертета. Напротив, ти си в средата му... Споко! Ще си намериш приятел и приятели изобщо. Убедена съм. Това, че си срамежлива и затворена е временно. Та ти си само на 16 бе дете!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cc5a69dc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Ти нямаш проблем, момчетата на твоята възраст имат ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e19796a98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Искрено благодаря на подкрепата на всички ви. За сега няма промяна! Наистина ме успокоихте и зарадвахте, почувствах се значима и не толкова странна. Но да си призная най ми хареса коментара на номер 21.! Това е наистина смислен коментар, кратък, точен и ясен.! Браво, страхотна думи които бръкнаха в сърцето ми. :) Благодаря още веднъж!!! АВТОРКАТА

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f2241f1346
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Ами, Благодаря ти!

xXSweet BloodXx

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker