Страх от Паяци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх от Паяци
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 4251 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 13 години. Почти от нищо не ме е страх. Например някои хора ги е страх от змии или пък от високо, но мен не. Единствения ми страх е от паяци. Знам какво ще кажете. Че съм момче и не трябва да ме е страх от паяци, но просто като ги видя и настръхвам, сърцето ми почва да бие силно и се паникьосвам! Не знам от какво се е проявило, но откакто се помня ме е страх! Повечето хора, на които им казвам за това ми се смеят и не ме взимат на сериозно. Надявам се да ми дадете съвет да намаля страха. Не знам защо просто така става. Знам че няма да ми направи нещо, но не знам какво ми става. Моля не ми се смейте! Наистина имам този проблем. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: ff343932bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така! Веднъж в банята имаше паяк и докато някой не го уби не влизах два дни! Но мен ме е страх и от всякакви буболечки. Аз няма как да спра да се страхувам явно, но ти може и да можеш. Както става по филмите остави се да те полази и ще видиш, че не е толко страшно, но ако си като мен няма да стане

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a6802fadd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо смешно няма, това се нарича фобия. Засега просто избягвай всички места, където има вероятност да видиш паяк, а по-нататък, ако не се променят нещата, може да потърсиш помощ от лекар. Малък си за тежките лекарства, които се предписват при фобии. Почиствай редовно стаята си, особено ъглите, зад мебелите, под леглата. Минавай по тези места през ден с прахосмукачка. С времето може да се оправят нещата от само себе си. Ако не, ще трябва лекар. Но е рано, много, много рано.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2523ba573f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Според мен не е смешно да се страхуваш от паяци. Аз също се страхувам, но търся начини да преодолея страха си. Опитай се да гледаш на паяка с други очи. Все пак и той сигурно се страхува от теб, защото е много малак. ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 678ae66c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Аз съм момиче и също ме е страх от паяци - мразя ги! Но това, че си момче, не означава, че нямаш право да се страхуваш. Всеки има страх от нещо.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 864bc0779b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Трябва да преодолееш страха си. Аз например имах много страхове да се качвам на асаньори, екскалатори, на високо, тъй като имам детска левостранна хемипареза и нямам стабилен баланс, но част от тях ги предолях, когато дойдох в София да уча. Наложи се да ползвам асансъор, тъй като с тежки торби от магазина не мога постоянно да слизам и качвам по стълбите, когато дойдох за първи път в София и отидохме в ЦУМ се стреснах от ескалаторите, тъй като си провлачих левия крак и се уплаших. След това когато отидох във Виена на посещение на сестра си, по цял ден пътувахме с метрото, първия ден по стълбите, когато се пребрахме бях напрово с мускулна треска, на другия ден, реших поне да се качвам с ескалатор, като тя заставаше зад мен и аз се качвах с голям страх, но на слизане бях отново по стълбите. Дълго време, когато си дойдох в София, избягвах ескалаторите, но после ми се наложи да ползам Софийското метро, дълго време само по стълбите, докато не дойде един момент, в който бях много изморена и си Казах: "Давай, опитай, шом другите могат и ти ще можеш! " и така преодолях страха си от ескалаторите на нагорнище, а малко по- късно и на надолнище, макар все още на надолнище ме е страх, но когато се налага го преодолявам. От високо отново го преодолях, но да си призная не в чак толкова в голяма степен, колкото ми се иска, но когато се налага всичко е възможно. Страхът се крие, според мен, в съзнанието на човек, ако нещо те мотивира да го преодолееш, ще се справиш!

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f771e8ca7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Автора

Благодаря на всички за съветите! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2a78d357ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Абе няма да те изяде паякът, споко! Той е милиони пъти по-уплашен от теб и просто иска да оцелее и да запази поколението си. Ще ти да един съвет - следващия път като видиш паяк не го убивай и не моли никой да го убива, пуснете го на свобода и го остави да си живее. След това се замисли "Аз направих нещо добро, може да е паяк, но и то е същество. Един живот сега остана жив, благодарение на мен. " Така няма да си гузен, че си отнел нечии живот, дори на паяк, той нищо не ти е направил.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fa40dc6729
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Няма от какво да се страхуваш, ако нищо не им викаш те си те подминават поне при нас така става. :)



Йоана

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a842a221d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе вие нормални ли сте кви психолози кви глупости и какво като те е страх от паяци, всеки го е страх от нещо някои хора дори от доста странни неща, при тяб няма нищо странно, паякът си е гнусен и гаден, а и има и отровни, така че НЯМА изобщо ама изобщо причина за срам. Тея които ти се смеят сега се правят на много смели, но и те имат страхове, дали ако видят змия или плъх например няма да напълнят гащите. Всеки си има фобия, това е човешко и нормално, аз не познавам човек, който да не го е страх от нищо, мен ме е страх от медузи например :Д Така че не се притеснявай няма от какво

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3527ca4525
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Представи си добре паяка - той е едно малко, малко животинче, като всяко друго насекомо, никаква разлика, освен, че е мнооого малкък и има... дълги крака. Те, за щастие, са напълно безвредни.

Като си го представиш по този начин, като една калинка, качена на кокили, ще осъзнаеш колко е беззащитен той всъщност и колко много причини има да се страхува от теб. Погледни нещата от неговата гледна точка, помогни на един паяк, както предложи номер 8, вместо да го убиваш и се сприятели се с паяците веднъж завинаги, даже може да ти хареса.

Sage

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 19d4784709
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Арахнофобия се нарича това! Ако не са тарантули или черна вдовица не се бой, безобидни са!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b3fd112f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   С право се страхуваш от паяците, макар и да не си наясно защо. Има много опасни и дори смъртоносни между тях. На всички които ти казват, че паякът се страхува повече от теб ще кажа, че това не е вярно. Паяците не изпитват чувства, те са хищници.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0ace9f8c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   И аз бях така но с време се оправих сега даже един се катери по стената просто стой далеч от тях дори и да видиш поздравявай го :D

"Здравей, Паяк :) "

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 102c8153a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз съм на 13 години и съм момиче.Като видя паяк се паникьосвам или понякога вдигам температура.Моля да ми помогнете защото не мога да спя ако знам че около мен може да има паяк!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 49c5976ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   13г момиче. На нас класната ни каза че преди години е имало едно момче което толкова много се е страхувало от паяци, че дори в някой учебник да е ималобкартинка на паяк са я залепяли. не говорим за лигавщини. Момчето е изпадало в някакъв нервен срив само ако го види, било то на каетинка или друго... да се върнем на темата. ем нз човек ако те е страх от тия обикновени паяци с крака като косъм и тяло като връх на топлийка дето са в ъгъла на стаята- ще ти се смея. Те точно АБСОЛЮТНО нищо не могат да ти направят. Иначе за тия дето имат дебели гнусни крака с косми и гадно голямо тяло, съм съгласна. Аз веднъж видях такъв -беше голям като шепа на 3год. Дете. Настъпах го и ти да видиш ог гърба му започнаха да лазат малки гадни паячета. и аз направо изтръпнах. Благодаря на бог че не беше вкъщи. страх ли ме беше гнус ли ме беше-не занм. Но мен ме е гнус от хлебарки и стоножки. ужас. като гледам по дискавъри какви същества има в америка африка азия ми става лошо

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker