Комплекси, породени от самата мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Комплекси, породени от самата мен
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 1626 пъти
Здравейте, четящи и съветващи, хейтъри и помагащи.. Та така.. аз съм момиче на 15 години. Не мога да разбера защо толкова много съм се вманиачила по външния си вид. Когато съм сред компания, приятели и т. н не говоря за начина по който изглеждам, но винаги той трябва да перфектен, иначе не се чувствам вътрешно и духовно задоволена и щастлива от себе си по някакъв странен, необясним за мен, начин.
Как е възможно към себе си да съм толкова крайно и незадоволително критична? ! И защо само към мен? ! Никога не ме е интересувало особено как изглеждат приятелите ми, момчетата до мен и пр.
Постоянно нещо не харесвам в себе си. Постоянно търся нови и нови кусури. Когато умът ми остане свободен от странични мисли, започвам да блея, бленувайки как, ако това се промени и онова се мръдне ще съм перфектна. Живея с фалшивата мисъл, че ако аз изглеждам перфектно и следователно живота ми ще е такъв.
Ту се харесвам, ту се компелсирам до такава степен. Имам чувството си, че не мога да виждам реално. Изпадам в депресии, съчетани от дълги самосъжалителни мисли.
Интересното е, че това, което съм описала нагоре са си чисто мои наблюдения и мисли. Винаги съм била уважавана, харесвана, доста харесвана дори. Няма ден, в който да не ми каже някой колко съм била красива. Никога, нито в училище нито на друго място, никой не пускал отрицателни коментари спрямо мен като цяло.
Дали е от годините, от бошуващите хормони, от не толкова щастиливото ми извивяно, неизживяно детство, или по скоро имам сериозни психични отклонения. Да отида ли на психолог? Как да започна да се възприемам такава каквато съм? Дали съм някаква изкривена перфекционистка в тази област, не знам.
Ще съм благодарна на всеки, който ме посъветва по някакъв начин за справяне с проблема, ще ми е интересно да споделите опит онотсно вашите комплекси и, ако има хора подобни на мен, което е с невероятно нискък процент на вероятност, пишете. Предварителни благодарности!

П. С. Ще съм и истински благодарна, ако модераторите благоволят да публикуват моят историо-проблем. :Д Усмивки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 057e73fa12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много си суетна, егоистична и си перфекционистка. Това което описваш ми до болка познато. Същата съм. Все ще си намеря кусур. Перфекционизма може да ти изиграе много лоша шега по принцип... не е хубаво да си чак такава... и е нож с две остриета. Ако всичко ти беше перфектно(такова каквото си го представяш сега) пак нямаше да си щастлива, защото ще искаш да стигнеш нови върхове, ще откриеш още интереси, в които да искаш да се развиеш и да си перфектна в тази област. Познато ти е нали:)? Само че никой не се е родил научен, или са рядкост тези хора. Иначе не смятам, че имаш отклонения... просто има хора, които са по-вманиачени по себе си и животът си... искаш всичко на теб да ти е перфектно, а на другите да не им е. Нарича се егоизъм и егоцентризъм. Не са хубави тези качества, но трудно ще ги промениш, ако изобщо успееш.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e914641370
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно същата съм! Постоянно седя втренчено пред огледалото и като видя някакъв дефект съм в депресия цял ден. Преди да изляза винги съм пред огледалото и просто трябва да съм идеална за да изляза. Като седна на компа винаги разглеждам някави козметични процедури или чета неща за външния ми вид. Като прочетох това което си написала останах с впечетлението, че и аз имам убеждението че ако променя това което не харесвам в себе си и изглеждам перфекно, ще се чувствам най шастливия човек. Много ми се иска да променя това в себе си, но не знам как да го направя просто!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cee1643189
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Все едно чета за себе си. Аз съм голяма перфекционистка. Мисля, че и в твоя случай е така. Постоянно се гледам в огледалото, всичко трябва да ми е перфектно. И аз, макар и не много често изпадам в депресивни състояния, породени от комплексите които имам. Аз също мисля, че бих била по-щастлива ако изглеждах перфектно. Не знам как да променя това мое качество. Но мисля, че трябва да се видиш със психолог. Спокойно, не си единствената с този проблем.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker