Искам да се се справя с най-големият си проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Искам да се се справя с най-големият си проблем
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2408 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 14 години. От септември месец ще съм 8-ми клас, но имам огромен проблем. Поне за мен. Не харесвам тялото си. Изобщо. Искам да отслабна, да съм слаба. Висока съм около 167 см и тежа около 65 кг. Не изглеждам много дебела, по-скоро едра. Най-проблемната зона са горната част на бедрата ми, особено от вътрешната страна. Мразя ги. Не мога да спра да мисля за това. Бях си обещала, че това лято ще се променя, че от есента ще съм нов човек, стройна, с красива фигурна. Но лятото почти мина, а аз съм си все същата, мразя се. Готова съм на всичко - да гладувам, да правя упражнения, за съжаление нямам възможност да ходя на фитнес, може би ще си купя домашен фитнес уред. Решила съм, че до 1-2 месеца ще се променя, ще ям по много малко, ще правя упражнения. Не ме интересува дали ще ми спадне имунитета, искам да съм слаба, ако ще и с цената на всичко. Наскоро реших да не ям, издържах два дни, но когато се събудих на третата сутрин ми беше много лошо, чувствах, че ще припадна и ядох. Не знам защо го направих. Всъщност не съм сигурна какво искам от вас, объркана съм, имам нужда от промяна. Готова съм да чакам ако ще и една година, ако съм сигурна, че другото лято по това време ще съм слаба. Обещах на себе си, че ще ям само добра храна, ще съм активна, за една година мога да сваля дори 20 кг. Мотивира ме дори само мисълта, че другата година ще отида на море, ще съм красива, слаба. Мечтая за това. Ще се опитам да го постигна, да отслабвам бавно, но сигурно, с 2-3 килограма на месец, така до следващото лято би трябвало да съм станала около 45 килограма. Моля ви, надъхайте ме, накарайте ме да имам търпение и да се справя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 601d04adf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лелиии, направо ме изкърти в лошия смисъл. Нямам думи. Ти хубаво си се запитала какво искаш от нас, айде вземи разбери. Да не очакваш да си размахаме вълшебните пръчици и да те направим слаба? Ти си на 14 за бога! Развиваш се - мускули, кости, тяло, МОЗЪК, който явно не ти се развива толкова добре че да пишеш неща от сорта "Не ме интересува дали ще ми спадне имунитета, искам да съм слаба, ако ще и с цената на всичко. " И за какво да си слаба, ако ще си болна? Кому е нужно това? Ами какво ще стане с бюста и ръстта ти? Да ти кажа ли - ще спрат да растат. Абе ти знаеш ли колко болни хора има на тоя свят? Не ти говоря само за анорексиците, които са се докарали до такава степен и явно и ти си тръгнала на там. Говоря ти и за тези, които имат сериозни и тежки заболявания и биха дали всичко, за да са здрави. А ти би дала всичко, за да си болна. Щяла да припадне, ами кой ти е виновен? Да не би да се върти света около теб? Вземи се образовай малко, вече всички се научиха, че с ГЛАД килограми НЕ се свалят! И даже да си постигнеш целта и да свалиш 20 килограма, което е много и ще заприличаш да не ти говоря на какво. Ами щом имаш проблем с вътрешността на бедрата прави упражнения за стягане, а не да гладуваш и да си навлечеш редица здравословни проблеми и болести, които остават за цял живот. И пак те питам - кому е нужно да си слаба? По-красива ли ще си, по-харесвана ли ще си, по-обичана ли ще си? Не, ще си болна и никой няма да иска болно момиче за гадже или за съпруга след години. Ти сама казваш, че не си дебела. А и не може всички да сме еднакви, нали? Не се чувствай обидена от това, което четеш, просто вземи се стегни и си размърдай сивото вещество, ако още ти е останало.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8de0b2f52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   това с гладуването е пълна глупост чети тук bb-team. org

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c1e89a8c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Опасно е това което правиш импулсивно без научен план, а просто така, да не ядеш, докато не припаднеш от глад. Бил съм свидетел на два различни случая, когато жени дебели като хипопотами са станали стройни като солети. Първият път не проявих любопитство как е станало това, но за вторият случай знам, че жената си е направила план колко калории дневно да поема и съответно е проучила енергийните стойности на всичко, което яде. С дисциплина и упоритост в крайна сметка е успяла, но е била и добре теоретично подготвена. А ти не знаеш какво правиш. Мислиш, че като гладуваш автоматично ще отслабнеш, само че работата не е толкова проста. При някои жени наднорменото тегло е обусловено хормонално. Мъчат се, мъчат се да не ядат, отслабнат 1-2 кг, а след това напълняват с по 3-4. Дето се вика, една крачка напред, две назад. За това те съветвам обезателно да се консултираш с диетолог и лекар, които да ти изготвят специална програма, съобразена с особеностите на организма ти.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b3b40a45d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С гладуване не се отслабва! Трябва да ядеш здравословно и да не чакаш за 1, 2 месеца да отслабнеш с необходимите килограми, това става постепенно, ако започнеш сега, то другото лято ще си с килограмите, който искаш. Първо, забрави за газираните напитки, белия хляб, солените неща като чипсове, солети, за пържените неща, консервите, полуфабрикатите. Вместо това яж повече зеленчуци, плодове, не тлъсти меса като пилешко, риба, сорови ядки. Всичко да се прави печено, варено, на пара с колкото по-малко мазнина по-добре или да се яде в суров вид. Пий поне 1, 5-2 литра на ден вода, чайове без захар или ако не можеш с 1 лъжичка мед особено зеления чай. Яж нискомаслени млека, закусвай задължително, но не някакви кифли, палачинки, а например една купичка НИСКОМАСЛЕНО МЛЯКО с мюсли( понякога може да си позволиш кифла или нещо друго, но колкото по-рядко по добре). Храни се на 4-5 часа. 30 минути преди хранени изпивай по 1-2 чаши вода. Използвай най-добре разделното хранене виж в нета има много статии за него. Ходи пеш 1- 2 часа на ден вместо фитнес или тичай в парка, на училищната площатка. Ако огладняваш между хранениятата изяждай по някакъв плод, понякога може да ядеш нещо сладко, но да не е ежедневие. Последното хранене да не по-късно от 18-19. 00 часа.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cf96ba6d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей мила, аз съм на 16 висока съм 175 и тежа 48кг и бих ти казала, че като се погледна в огледалото се чувствам прекрасно. Да, имаш проблем с теглото и няма да е зле да свалиш около 15 кг. Като за начало си купи фитнес урод какъвто ти харесва, аз например имам степер и крос тренажор и съм много доволна, не е зле и сутрин ако имаш време и желание да тичаш в парка. Достатъчно е само 1ч30мин използване на уреда или уредите, които ще си купиш, за да се поддържаш. А относно, храната, няма как да живееш ако не се храниш. Разбира се не прекалявай. Яж 2 пъти на ден като закуската е задължителна, а второто хранене трябва да е късен обяд, ранна вечеря към 16. 00 не по-късно. Първото хранене може да е примерно 2 средни ябълки и чаша чай или кафе, без захар, може лъжица мед в чая. Второто хранене може да е да кажем салата, в която може да сложиш всички зеленчуци, които харесваш, задължително без олио, добави 1 лъжица зехтин ако искаш. Уверявам те, че ако спазваш всичко до 4 месеца ще свалиш поне 10-15 килограма. Диетата е без йо-йо ефект ако спазваш и упражненията. Успех, ще се справиш!

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3065f64811
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   спокойно, бъди себе си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a4aba8ae3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сутрин тичай, карай колело, прави упражнения вкъщи и така всеки ден. Трябва да спреш вредните храни. Яж повече плодове и зеленчуци, пий повечко вода. Или пък се запиши на някакъв спорт. :)).. Трябва да се напрегнеш, ако искаш някакъв резултат, макар че според мен си добре.. има много по-зле от теб. :) И ако продължаваш да водиш нездравословен живот е възможно още да напълнееш.. И може да ти се подиграват в училище.. Затова стягай се докато е време, за да ти е лесно. :) Това ти го казвам с цел да те надъхам. ;д Иначе късмет. :))))))))))

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 677ed3a335
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, прочетох историята ти и не бързай да правиш глупости, като да гладуваш! Съветвам те само със спорт. Спортувай сутрин, когато няма никой в парка, към 8-9 часа например, за да не ти е скучно сама можеш да вземеш някоя приятелка. Недей да гладуваш!! Имам приятелка, която за малко се размина от анорексия, просто недей да правиш неща, от които после ще съжаляваш. И трябва да пиеш много вода, само вода, БЕЗ безалкохолни и всичко свързано шоколад. Храни се в умерени количества и ще видиш резултата :). Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 89f171a9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Едно е да го мислиш, друго е наистина да го направиш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 951d46fab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж и аз съм с твоя проблем обаче съм на 13 и тежа 60 кг. И аз това лято исках да отслабна и не можах...
Просто бъди спокоина имаш време до другата година
Нали?
и аз искам да съм слаба вече 3 седмици тренирам и повече... и пак нищо такаче
Горе главата принцесо да не ти падне короната

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 9707d9493b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря на всички за отговорите. Мои роднини утре ще ми докарат някакъв фитнес уред вкъщи (колело или кростренажор), те са управители на фитнес зала. Реших, че ще се храня често, по малко, с висококачествена храна (плодове, зеленчуци, млечни продукти, мюсли, варено или печено месо, черен хляб), ще пия много течности (предимно вода, чай, фрешове). Сутрин ще се тренирам по 1-2 часа на гладно, както и късно вечер към 11 часа отново за около 1-2 часа (тогава ми идва прилив на енергия, хаха). Ще спра изцяло "боклуците", макар че никога не съм им била голям фен и не съм обичала сладко, тестено, газирано. Вярвам, че със здравословен и активен начин на живот, резултатът няма да се забави. Калориите, които приемам ще са около 800-1000. Ще пия по 1. 5-2 литра вода на ден. Имам хъс и нужда от промяна, искам да се чувствам добре в кожата си. Благодаря ви отново за кометарите, реших да гоня целта си по здравословния начин.
Авторката.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4ab290305a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всичко е строго индивидуално. Още си много млада и съм почти сигурна, че нямаш дълги наблюдения върху себе си, за да знаеш точно от кой тип храна трябва да се лишиш, за да отслабнеш хем лесно, хем да няма йо-йо ефект. Първо - имаш най-важното нещо - мотивацията. Поздравления за тази упоритост, но, едно голямо НО: колкото по-бавно отслабваш, толкова по-дълго и лесно ще задържиш резултата. Имунната система не е за подценяване. Ако прекалиш с гладуването и физическото натоварване, ще изтощиш организма си, а когато организмът е в стрес не се знае дали няма да премине на режим "Суперзапас" и резултатът да е обратен. За една година можеш да свалиш килограмите, които искаш. Бъди уверена, спокойна, действай методично. Малките отклонения няма да повлияят съществено, така че не се вманячавай. Излишните ти килограми не са 30 - 40, така че целта ти е постижима, реална. Всичко ще бъде наред. Само бъди разумна и карай по-бавно. Пробвай кои храни водят до напълняване при теб. Не е вярно, че всички хора пълнеят от сладко. Аз само сладки неща ям и съм слаба. Заседна ли на масата над манджичката повече ми се познава. Ако се лишиш от всичко наведнъж, ще ти бъде много трудно да се върнеш към нормално хранене. Е, нормално, така де! Започнеш ли да прекаляваш с калориите, отново ще трупнеш, но това е естествено. Трябва да поддържаш баланса. Тренирай вечер, заспивай на гладен стомах, ако ти е възможно и ще видиш резултата много скоро. Пожелавам ти успех! Да се похвалиш след няколко месеца с добри резултати. Не обръщай внимание на хейтърите, за които всички са малоумни, без мозък и т. н. Ти имаш цел. Това е много хубаво. Постигни я разумно, бавно, неприбързано, за да се радваш на това, което толкова много искаш. И все пак не забравяй, че е по-важно да тренираш душата си да бъде добра, отколкото да тренираш мускулите да са здрави. УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 55a652aab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Познато ми е това чувство, и аз знам как да ти помогна. В моя случай ми помага че ходя на плуване и се ограничавам с храната. Пробвай да се запишеш на някакъв спорт и се ограничавай, на мен това ми помага надявам е да съм помогнала ;).

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 3af6517f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Мила авторке,
не пристъпвай към драстично намаляване на теглото си. Това е по-скоро молба, отколкото съвет. Със сваляне на толкова килограми моя приятелка си навлече стерилитет.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f202d3936e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Спорта ще помогне! Тренирай-танци, зумба, аеробика има толкова много развлекателни дейности. С гладуване няма да стане, по скоро избягвай мазните храни и наблягай повече на зеленчуците и плодове.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: acecb6409a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Кардио фатбърнър за препоръчване, иначе можеш и с кленбутерол, защото е евтин и ефективен, но там можеш сериозно да си навредиш ако прекалиш с него.
Pr0cK

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 58279cfd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Момиче разбирам те и знам какво ти е но ако стоиш гладна няма да се оправи нищо а само ще навредиш на здравето си.
Ако искаш да отслабнеш храната не ти е голям проблем.
Ако ядеш по много просто намали малко храната но не да стоиш гладна.
Всичко е в това колко се движиш, трябва да се движиш редовно ако искаш да си слаба и т. н.
Най-добре зарежи и идеята за фитнес само ще харчиш пари на вятъра.
Започни леки тренировки, примерно да бягаш.
Аз съм долу горе в твоето положение но съм момче и имам други причини да отслабна.
Аз съм на 15 и бях 90 килограма, но бягам почти всеки ден по 4 километра, не спазвам никаква диета а съм свалил 18 килограма от началото на месеца само с бягане.
Като казвам бягане не да се пъхтиш като кон а леко и спокойно бягане колкото издържиш.
Примерно ако живееш в града и около теб няма парк обикаляй блока един 2 пъти каза за начало с времето ще ги увеличиш.
Аз като започнах не можеш да направя 400 метра и сега правя 4 километра.
Всички е до това дали наистина искаш да отслабнеш и готова ли си да отделяш по около 20 мин на ден за една лека тренировка.
А освен бягането ако включиш е някакви леки упражнение за гъвкавост и стягане на мускулите ще си супер след 1 до 4 месеца завиши как тренираш.
Мога да ти помогна по много начини и да ти дам много съвети за отслабване с тренировки и без тренировки но с тренировки е най-добре :)
Ако има нещо питай, може тук може и на скайп:vilian. saona

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker