Не мога да карам колело - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да карам колело
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 7134 пъти
Здравейте! Моята история е различна. От малък не съм се научил да карам колело, защото живеехме на много оживена улица (с много движение и автомобили). Сега съм на 14 години, и мисля скоро да започна да се уча. Преди не съм се вълнувал от това, не ми се е карало колело, но сега просто много искам, даже сънувам сънища как карам колело. Днес седнах на колело, но незнам как да започна с педалите, смисъл незнам кой да започна да въртя, просто си нямам на престава как да тръгна. Моля ви за съвети и според Вас ще мога ли да се науча на тази възраст? Много съм решен да се науча.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: de888fa7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никога не е прекалено късно, а относно до техниката пусни си клипчета. :) А и какво е колелото?

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 92cff2272c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличък, аз се научих като бях на 29! Значи е възможно!

Ж39

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a38b79b74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Е-е, човек, не се излагай бе... На 14 години какво му е късното? Да не си на 44? Пък и тогава не би било невъзможно... Просто взимаш едно колело - от приятел или под нае, може и старо и раздрънкано, и пробваш! Пробваш докато стане! Да, ще паднеш няколко пъти, боли и т.н., но то с всяко нещо е така! Добре че не си спомняш какво е било докато си се учил да ходиш.. - кой знае колко пъти си си удрял празната глава в какво ли не...

Първо се научи да пазиш равновесие - без педали и т.н. - свали си седалката малко по-ниско и се бутай с крака, докато изкараш 5-10 метра без да паднеш настрани. После вдигни единия педал нагоре и леко напред - така че като го настъпиш с крака той да се завърти напред и това да придаде скорост на колелото. С другия крак трябва да се подпираш на земята от другата страна на колелото. И така- полека-лека... После се научи да спираш без да падаш настрани. После направи някое завойче - обикаляй в кръг - наляво и надясно. Можеш да тренираш в училищен двор или на равна поляна. после се пускаш по тротоарчетата из квартала, после по улиците... и така!

Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ab705210f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм на 18, на твоята вързарст съм се научил да карам колело и при това от първия път, просто се пуснах по една сравнитерно по-стръмна улица зад блока ми, равновесието си дойде от само себе си. Бих казал че знаех че ще мога да го карам още преди да се пробвам защото седях на него и си представях как се справям. Наистина не е толкова трудно, бих казал че плуването примерно е много по трудно като аз лично до ден днешен не умея дя плувам добре, така че ако можеш да плуваш значи ще можед да караш и колело тъй като е 100 пъти по лесно. Давай смело.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 617e576a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   аз като бях на 4 ми купиха с помощни и ха ха ха не можах да се науча! като станах на 5 чак тогава! на 6 вече свикнах без помощни и сега съм на 11! карам с децата от целия квартал! а пък брат ми още на 5 се научи! ние също живеем на оживена улица, ама ходим по паркове и ето работата става! не се притеснявай! отиди през седмицата(за да е по-празно) в някой парк и айде ще се научиш за нула време!


това беше от мен!

УСПЕХ!!!

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1aff0d3436
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора: Колелото е sprint blade, но задната гума му е спукана, на баща ми е. Днес се пробвах на игрище, малко тръгвам, но изгубвам равновесие. Мой приятел каза да ме държи и аз да карам, утре ще го пробвам. Благодаря на всички, като Ви чета коментарите придобивам смелост и се надъхвам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 89d349fcfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Няма такива неща като техника, аз се научих внезапно. Трябва мозъка ти да го отключи това нещо, също както Супермен се научи да лети... :))

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a47cea0c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз като бях малък нашите ми бяха купили едно бмх(тогава бяха голяма мода :Д както и да е н а нашата улица беше фрашкано с лапета и аз седдях на моято колело и ги гледах как карата знаейки че аз не мога, без да усетя някой ме е бутнал и аз тръгнах и от тогава не съм спирал да карам. Зиме лете карам си колелото

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e16ed4b61c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Брадовчедка ми се научи да кара на 15-16. Сега кара перфектно. Без ръце даже може. Възрастта не е проблем. Важно е желанието.

Съвети, които мога да ти дам:

1. Не слагай помощни колела.

Това е най-голямата грешка на учащите се.

2. Трябва да има човек зад теб, който да тича и да държи седалката в началото, докато придобиеш мускулна памет как точно се въртят педалите. Не спирай да ги въртиш. Ще ти стане 2ра природа и супер естествено.

3. Когато скоростта ти е по-голяма, е по-лесно да пазиш равновесие.

Това идва от факта, че гумите са като жироскопи - когато се въртят е по-трудно да се наклонят. Ако случайно не ми вярваш, откачи една от гумите, хвани я с 2 ръце за 2та края на оста и се опитай да я наклониш настрани, когато не се движи. След това я засили да се върти бързо и пробвай пак да я наклониш.

4. Научи се първо да караш направо, а след това да правиш завои.

При завоите освен да се върти кормилото, се налага и тялото да се наклони по посока на завоя в степен пропорционална на скоростта ти на движение и на ъгъла на завоя. Звучи сложно, но мозъкът ти ще се научи да го прави машинално.

5. Тренировки. Не слизай от колелото направо. Хубавите неща искат време и посветено внимание.

6. Не използвай предната спирачка самостоятелно (освен разбира се ако не искаш да направиш предно салто от колелото).

Помня колко исках да се науча да жонглирам с 3 топки. В началото само едно превъртане правех, а след няколко тренировки се научих да владея подхвърлянето и хващането до съвършенство.

Това е. :) Едно от най-хубавите неща в живота е да караш колело. Разстоянията изведнъж стават малки. Колелото дава свобода. Прекрасно е да чувстваш вятъра в лицето и косите си, да чуваш как леко се отлепят гумите от асфалта, как мазно се движи веригата по венците, да усещаш приятна умора на бедрата след каране. Ах, когато бях ученик през лятото въобще не слизах от колелото.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 82bf1d485b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   аз скоро се научих и съм на 16 в началото само се спусках без да въртя педалите за да пазя равновесие и после ме държаха докато въртя педалите и после само за седалката и от време на време ме пускаха и така постепенно се научих сега остава да се науча да завивам и съм готова

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d7ed671c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   да караш колело е все едно да се научиш да ходиш няма определа техника и така нататъка то не се научава просто се случва. човешкият организъм има сетива за равновесие и всичко става от самосебе си вярно че на 14 е по трудно но пробвай все по усилено и ще успееш. аз се научих трудно но сега карам кат луд и се научих да правя дрифт :Д колкото и нелепо да звучи да стига да е хлъзгаво и гумите да са 20 цола става и е адски забавно

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3db4aab326
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз като се опитвах да карам без ръце на косъм съм била да падна. Другите вече можеха и ми се смееха. Но после се научих по добре от тях.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6527b4829a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ами то си става от само себе си. Колелото е доста лесно да се научи. Там имаш един механизъм - въртиш педала, колелото върви. Не е като колата. Но иначе това е решението - пробваш докато стане. Мен никой не ме е учил - просто с опити и грешки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker