Презервативите предпазват ли от СПИН? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Презервативите предпазват ли от СПИН?
преди: 14 години, 7 месеца, прочетена 12057 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 16. Не съм много запозната с абсолютно свързано със секса, затова се обръщам към вас. Знам, че презервативите предпазват от нежелана бременност и болести, но предпазват ли от най-страшната болест- спин? Ако например едно момиче прави секс с момче, което е заразено, но го правят с презерватов има ли вероятност момичето да се зарази и каква е тя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 7 месеца
hash: dc06f1213e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задаваш Ритиричен въпрос.

................Възможно ли е да си се родила,след като майка ти е забременяла?................

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 3ada3afc74
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Xaxaxaxaxa DA!

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 9eede8c205
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Естествено, че има!!! Нали за това винаги призива за ползване на презерватив е не само за избягването от нежелана бременност, НО и от СПИН!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 61fdfb75e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, но не 100 %. По-добре е да не правиш безразборен секс, с кой да е.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: f33ef21e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Презервативите са щит за здравето при сексуален акт. Сигурноста им е някъде от порядъка на 98%, за качествените и малко по-скъпи модели. Да, определено предпазват и от СПИН. Предпазват също и от много други по коварни болести. Защото СПИН убива, но има и доста други болести, предавани по полов път, които не прощават. Има случаи и на заразени 16 годишни деца, въпреки че СПИН е по разпространен при възрастни. Безопасният секс е на 1-во място и е преди чуствата.

 
  ...


...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: ae19313c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Естествено нали презерватива предпазва спермата на мъжа да изтича в жената а в спермата е и заразата

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 6e2ca89a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 да млъкне с неговата простотия, че става смешен, то бива да се правиш на компетентен ама с мярка. Като не си наясно с нещата, ограничи се до "естествено" в отговора си към момичето.

А ти девойко направо немога да повярвам, че ги задаваш тия въпроси. Значи може да си отваряте краката на 14-15 год.,ама да почете малко из гугъл неможете.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: e951750276
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Xаха..
Еми аз няма да те упреквам, ама немога да разбера как аз с 3 години по малка от теб съм прочела и съм запозната, пък ти където явно се водиш за голямата "кака"
и хабер си нямаш.
Най елементарното не си ли гледала по ТВ разни реклами?!
Немога да повярвам, и все пак ще ти отговоря без повече упреци.

Презервативът предпазва от най-различни венерически болести , както и от СПИН.
Предпазва, но не на 100%.
Близо 96-98% може да те предпази един качествен и скъп презерватив, както каза номер 5.

А по писаното си мисля , че не просто питаш, а си правила секс с такъв човек..
И ако съм праа те съветвам да си направиш един тест за всеки случай.
Имай на предвид, че спин-а може да ти е в огранизма дълго време тдогато почне да се проявява , така че не си мисли , че може да усетиш някви симптоми.
Направи си тестче, и дано да греша ! ; )



И.И.И

 
  ...
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 2428f462d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

9.   http://istinski.blogspot.com/2009/01/blog-post_11.html

Неприятната истина за
"ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ"

Митът за защитните свойства на презерватива се явява една от основните причини за разпространението на Венерическите болести. Затова и статистиките показват един шокиращ факт; с нарастване на употребата на презервативи, рязко се увеличават и болестите и нежеланата бременност.

извънбрачните раждания при сексуално активните младежи се увеличават с 29%, въпреки 33% увеличение в употребата на презервативи по време на секс

Защо ли? Има много причини поради които изделията от латекст са ненадеждни. Това видео се концентрира върху само една от тях. Самата му проницаемост, производствените дефекти, остаряване, изплъзване, неправилно съхранение и т.н.

Основната причина за ненадеждността му е съществуването на малки отверстия, микро-пори, чиито размер е по-голям от този на вируса.

ХИВ вируса е само 0.1 от микрона докато порите в структурата на презерватива са от порядъка на 5 микрона. Това е 50 пъти повече от размера на ХИВ вируса. Размерът на сперматозоида е 3 микрона. Вирусът на херпеса също спокойно може да проникне през порите на презерватива. Много хора въобще не са информирани, че някои от венерическите болести се предават безпрепятствано през презерватива. Някои от тях са не лечими.

По данни на Американски учени, рискът от заразяване със СПИН при използване на презерватив е 31 процента. Поради това Министерството на медицинската промишленост на САЩ изисква от производителите да поставят задължително предупреждение за тяхната неефективност. Предупреждението на опаковките гласи,

"Внимание презервативите не ви предпазват от СПИН."
В този смисъл, организациите и хората, които разпространяват в обществото лъжата за защитните действия на презервативите безотговорно подлъгват хората и предизвикват сериозна опастност. Прочетете реалните статистически изследвания и сами се уверете.

Свободния секс само ни отдалечава от идеала на любовта и щастието. Изследванията показват, че извънбрачните раждания при сексуално активните младежи не са намалявали от 1988 до 1995, а се увеличават с 29%, въпреки 33% увеличение в употребата на презервативи по време на секс. Такава е шокиращата реалност на фактите

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 месеца
hash: 189e92d045
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   СТ1: На кутииките си пише прочети и ще видиш :Д

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 дни
hash: 631470c0f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Зле сте.... големината на вируса на спин е 0. 1 микрона, а порите на латекса на презерватива са 0. 5 микрона... все едно човек минава през врата... гумите са измислени да ви взимат парите и нищо повече

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6a322c7aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Един от най-опасните митове е, че вирусът на СПИН може да премине през порите на презерватива.

Надеждни ли са в действителност презервативите?

Факт е, че нито един контрацептивен метод не може да осигури 100% защита срещу забременяване или всички полово предавани инфекции (ППИ), включително ХИВ, но повечето провали на презервативите се дължат на тяхното изхлузване или скъсване, предизвикано от неправилната им употреба.

Националният здравен институт на САЩ съвместно с Центъра за контрол и превенция на болестите (CDC) Атланта (една от най-авторитетните международни институции, задаващи стандартите в областта на превенцията и лечението на заболяванията, сред които и ХИВ/СПИН), Администрацията по лекарствата и храните и Американската агенция за международно развитие са провели семинар относно доказателствата за ефективността на мъжкия латексов презерватив. Изводите от него, публикувани в Мъжките латексови кондоми и ППИ, Факти за хора, който се занимават с обществено здравеопазване (Male latex condoms and sexually transmitted diseases', Fact sheet for public health personnel), сочат, че латексовият презерватив, когато се използва постоянно и правилно, е високо ефективен по отношение превенцията на предаването на ХИВ по сексуален път.

Най-категорични доказателства за това предлагат проучванията на т. нар. серодискордантни двойки, при които единият партньор е инфектиран с ХИВ, а другият – не е. Проучване на серодискордантни двойки в Европа показва, че от 123 двойки, които съобщават, че са използвали постоянно презервативи, никой от неинфектираните партньори в двойката не се е инфектирал. Докато от 122 двойки, които са използвали презервативи, но не постоянно, 12 от неинфектираните партньори са се инфектирали.

Постоянната употреба означава презервативите да се използват от началото до края на половия акт и при всеки полов акт без изключение.

Правилната употреба означава:
да се използва нов презерватив при всеки полов акт;
да се използват само презервативи, на които не е изтекъл срокът на годност;
презервативите да не се излагат на висока температура или слънчева светлина;
да се проверява дали в опаковката на презерватива има въздух, което гарантира, че тя е запазила своята цялост и презервативът не е повреден;
да се внимава презервативът да не се скъса или повреди със зъби, нокти или остри предмети при отварянето на опаковката;
презервативът да се поставя веднага след настъпване на ерекцията и преди началото на половия акт (вагинален, анален или орален);
презервативът да се поставя правилно - като се хване шапчицата му, за да излезе въздухът от нея, но същевременно се остави достатъчно място за спермата, а той се развие надолу върху еректиралия пенис, докато достигне до основата;
с латексови презервативи да се използват само лубриканти на водна основа, тъй като лубрикантите на мастна основа като вазелин, крем или лосион за ръце, бебешко олио могат да увредят латекса и не са препоръчителни;
презервативът да се сваля правилно, като пенисът се извади веднага след еякулацията, а презервативът се придържа внимателно, за да не се изхлузи.

Публикациите сочат, че съществува различен риск от навлизане на сперма във влагалището на жената при различните случаи: ако изобщо не се използва презерватив, ако той се скъса или ако презервативът има дупка. Съществува различна степен на относителен риск: 100%, ако не се използва презерватив, 0, 6% при скъсване, 0, 0008% при наличие на дупка, видима с просто око (при тест с напълване с вода), 0, 000004% при изтичане без дупката да е видима с просто око (при същия тест) и 0% при употреба на презерватив без скъсване и изтичане. С други думи, изследванията сочат, че използването на презерватив намалява риска от излагане на вируса, дори и когато се появи някакъв проблем.

Разбира се, най-сигурният начин да се предпазим от ХИВ е въздържанието от полов живот или полов живот между двама верни, неинфектирани моногамни партньори. Изследванията обаче сочат, че до 17-годишна възраст половината от младите хора в България са преживели своя първи полов акт. Задачата на програмите за превенция е да се подпомогнат младите хора да вземат обмислени и отговорни решения за своя сексуален живот и да се грижат за себе си по единствения възможен начин – като употребяват презерватив при всеки полов акт, докато не срещнат партньора, с когото ще искат заедно да създадат и отгледат своите деца.

Наистина нищожният риск от предаване на ХИВ, който все пак съществува, дори ако се използват презервативи, НЕ ОБЕЗСМИСЛЯ тяхната употреба. Дори и, както се посочва във всяка листовка в опаковката с презервативи, презервативите да са “само” 97% надеждни при правилна и постоянна употреба, това е повече от 0%, ако изобщо не се използват.

Митът, че вирусът на СПИН може да премине през порите на латекса е доста опасен от гледна точка на превенцията на ХИВ, защото ако човек вярва в този мит, това ще го накара да мисли, че използването на презервативи е безсмислено и ще го изложи на много голям риск.

Помни, че единственият сигурен начин да се предпазиш от инфектиране с ХИВ е задължителното използване на качествен латексов презерватив при всеки един полов контакт, както и ползването на стерилни индивидуални прибори (игли, спринцовки и т. н. ), ако си инжектираш наркотици.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fe45f02835
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Искам да задам и аз един въпрос по темата. Използвах Durex презервативи при последния ми полов контакт. Пише, че са латексови, с лубрикант. На 29г. съм. От няколко дни имам покачваща се температура, сега е 37 градуса и половина. Имах хрема и кашлица, но мина. Възможно ли е да съм заразена с ХИВ? Половия контакт беше преди месец. Много съм притеснена и ме е страх да си направя изследвания. Възможно ли е това да е обикновен грип или нещо по-сериозно? Дайте съвети. Човекът с когото бях взимаше парацетамол за настинка и още едно грипно лекарство. Възможно ме е заразил с грип, но ХИВ? Той нали не се разпространява ако ползваш презерватив? 97 процента сигурност? Благодаря Ви предварително. Не искам още да умирам. Знам, че не съм млада, но вярвам, че ме очакват още хубави неща. Дано. Поздрави

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker