Как да имам по-добри оценки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да имам по-добри оценки
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 7062 пъти
Здравейте аз съм момиче на 15 сега ще съм 9ти клас за втора година съм в ново училище едно от най-добрите в града с паралелка география и икономика съм. Много съм срамежлива и понякога дори да знам отговора ме е срам да вдигна ръка или да изляза на дъската на контролни се паникьосвам и имах все 3, 4, 5 но много искам тази година да се стегна и да си получа добри оценки и заради стипендията и заради самата мен но много се заплесвам и по този скапан фейсбук и се чудя да кажа ли на наще да спрат да ми плащат интернета но от една страна ме е страх защото преди ми се беше случило едно нещастие и вярвам в суеверия и да не би да ми се случи пак а пък мама казва че аз сама си определям и трябва да си направя така че да имам време и за учене и за развлечения за спорт и т. н какво да правя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: a7448b09d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сега още си малка и няма да ме разбереш, но ако не ме разбереш, поне запомни това, което ще ти кажа, и си го спомни след 10-15 год. (по-добре късно, отколкото никога). Надявам се да ти спестя години на лутане.

С голо учене нищо не се постига. Необходими са съвсем други качества, за да успееш в живота. С голо учене най-много да бачкаш за някоя мутра (която няма да дава 5 пари за теб и само ще те експлоатира) за 300 лв, пък ако щеш да си завършила 5 висши с 6 .

Ако учиш, учи с идеята не да изкарваш оценки, а да знаеш и да си подготвена за живота. Учи не само училищните предмети, а нещата от живота. И не само учи, ами и развивай качества като комуникативност, решителност, силна психика, предприемчивост, да следваш целите си, самодисциплина, упоритост, ентусиазъм, коректност, творческо мислене, увереност и т. н. Със срам определено няма да стинеш далеч. Първо се пречупи на сила, а после ще свикнеш.

Никой няма да те вземе на работа, само защото си имала 6-ци. Никому не е нужен зубър без умения. А ако развиеш тези качества, дори няма да има нужда да работиш за някого, а другите ще работят за теб и даже ще са респектирани и щастливи да го правят за човек с твоите качества.

vova4ka

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d68aa7cca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен направи така - в училище постепенно започни да вдигаш ръка и преодолей този срам, защото аз бях същата и така до никъде не стигах.. Започни да вдигаш ръка в час щом знаеш отговора, съответно значи си учиш и за да си вдигнеш оценките, прекарвай времето си в развлечения като фейсбук, излизания, спорт и т. н. след като си научиш, а не преди това. Защото като седнеш на компа или се заблееш с нещо друго все си викаш ей сега ще ида да уча още малко и времето си минава, а накрая ти нищо не си научила, така че развлеченията - след като научиш :) Мисля, че ако правиш така, ще видиш как ще започнеш да изкарваш по-високи оценки като въпреки ученето не спираш с фейсбука и другите развлечения :) Успех

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 287cb143b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз съм подобно на теб без повтарянето, просто си го постави за цел 1 месец след началото на годината да отбягваш интернет и виж дали ще издържиш, ако ти не го искаш, няма кой да те накара да поправиш оценките си. И аз ще направя така тази година

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 006e15ef48
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   да не би да е строителния, добро училище е

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 122faff995
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не да ти спират нета, по-скоро си закрий профила. Интернетът може да е много полезно нещо, ако знаеш как да го използваш. В противен случай има точно обратния ефект. Сигурен съм, че ще ви карат в училище да правите прецентации и други проекти, които изискват събиране на информация от интернет, така че ще ти трябва. Освен това научи се сама да се контролираш и да си запълваш времето с полезни неща. И още един съвет - не бъди бележкарче, което се стреми към високи оценки, а се опитай да се стремиш към стабилни и трайни знания.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 20b55f7951
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Здрасти, първото най- важно нещо според мен е да намериш вътрешна мотивация да учиш. Аз винаги съм я имала и никога не се е налагало нашите да ме записват по уроци, да ми купуват сборници и помагала и да ми опяват на главата да уча. Правя го заради самата себе си, защото искам да извлека максимума и защото искам да имам добра обща култура! Вярно, че повечето от материала няма да ти послужи пряко в живота, но какво пък, някога може да блеснеш с неочаквани знания пред интелигентна аудитория. :) Щом смяташ за нужно, спри си интернета! Нужна е самодисциплина и организация. Планирай си времето, но не се претоварвай- трябва и да почиваш. В началото може и да е трудно, но вярвам, че постепенно ще свикнеш- всичко е до навик! Не се срамувай, за това, че знаеш отговора- вдигай ръка, колкото и да е трудно (а знам какво е, аз съм била в същата ситуация). Веднъж направиш ли го, ще ти мине срама и притеснението. А щом си учиш редовно и успееш веднъж да постигнеш добър резултат, ще станеш по- уверена и занапред!

Успех, надявам се да съм помогнала!

Waternity

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c322f6bdad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Направи си график и го спазвай! Примерно! 2 часа на компа! 3 часа учене! 2 часа еди какво си и т. н. Успех дано се справиш!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2808e1f128
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Леле, сякаш аз съм го писала това за себе си, но аз бих казала, че имам " все 4, 5, 6 ". Послушай майка си, тя правилно те е посъветвала и ако смяташ, че интернета наистина ти пречи, пробвай да минеш без него за 1 месец. Успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3dc43023e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дипломата ми е 6 отгоре до долу не съм зубър просто ми се отдава и не мога да си намеря рабора, хора без дипломи от моя клас си намериха хубава високоплатена работа. В живота не ти трябват оценки. Стигнах до извода, не е важно какви оценки имаш, а с кой си пиеш кафето! Ако ме разбираш!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: be195932c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Здрасти,
Аз съм момче на 17г. и имах абсолютно същия проблем (срамеживоста за отговор, при положение, че знаех 90% от отговорите всеки път). Аз успях да го преодолея като един ден реших просто си казах "Какво пък толкова? И да сгреша поне учителят ще види че се опитвам, а не седя просто така. " Пробвай ако можеш и какво даже и да сгрешиш, изглеждаш ми свястна и мисля, че ще се справиш!
Относно фейсбука (аз лично не ползвам), бих ти казал определи си някакво време, примерно ако си първа смяна учи следобед 2-3, 3-4 часа или там колкото мислиш, че ти е нужно и след това вечерта се разтовари и си "цъкай" във фейса, излез със приятели, ходи на спорт. Няма нужда от такива драстични мерки като спиране на интернета, защото ти ще намериш начин пак да се докопаш до него, все пак забранения плод е най вкусен.

Относно тази случка какво е станало? Не мога да разбера какво общо има със твоят проблем.

Дано да съм помогнал, даже и малко!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a98930aeee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей! Бъди по-уверена в знанията си и в себе си, просто не се притеснявай да сгрешиш. Аз също съм била така и знам колко е неприятно да казваш грешни отговори един след друг, но в това няма нищо лошо - нали човек се учи от грешките си :) А за фейсбука.. просто ти трябва добра мотивация за учене, научаване на нови неща от училище. Този сайт е просто губене на време и много ще съжаляваме, че сме си пропилявали свободното време по този начин, вместо да вършим нещо полезно. Бъди по-уверена.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 212c3989a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Това е смешно :D Май нямаш грам самочувствие... Ами виж какво това е смешно да те е срам да кажеш правилния отговор.. Просто вдигни рака и така учителите ще те вземат за едно умно дете и приятелите ти ще те харесат :) Не се притеснявай... А относно за facebook -всеки младеж се сблъсква с този проблем :) facebook vs study :D съвет: научи си първо и после стой във facebook колкото си щеш :) Лек ден мила :*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a324781678
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   От Авторката!
Хора Благодаря ви много определено много се зарадвах и мотивирах от вашите отговори и се радвам, че ме разбирате а за номер 11 ще се опитам да ти разкажа на бързо когато бях 7ми клас 4-5 момичета от друго училите ми се бяха разправяли и точно тогава нямах интернет бяха ми направили интриги аз дори познавах само 2 от тях но след това аз викнах родител и се оправихме дори се поздравляваме и една ми беше искала пари така и не ми ги върна но не искам да дружа с такива които са ми направили проблеми както и да е и наскоро едно от тези момичета ми иска приятелство и малко е страх да не би като си спра пак интернета да ми се разправят пак нещо като суеверие звучи глупаво но се притеснявам надявам се да си ме разбрал/а и още веднъж мерси много на всички :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker