Защо майка ми не ме разбира? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо майка ми не ме разбира?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 4110 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 13 години, което има проблеми с майка си. Проблемът е, че тя мисли, че съм откачалка само защото слушам по-тежка музика и се обличам в черно.

Аз просто съм себе си, но тя не мисли, че е нормално. Постоянно ме съди и ме критикува. Вече започва да ми писва. Аз не съм единствената, която слуша такава музика, сигурна съм.

Трябва ли да ме мисли за ненормална, само защото имам по-различен музикален вкус? Как да я накарам да разбере, че няма нищо лошо да бъдеш себе си? Какво значение имат един по-различен стил на обличане и музика?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: cd75692737
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, не я съди твърде строго! Какво да правиш, родителите са такива, все се тревожат за децата си. За теб това са си просто черни дрехи и музика, ама на нея кой знае какви ужасии и минават през главата. Че примерно дружиш с лоши хора, че си опитвала наркотици... просто се опитай да не и даваш поводи да се тревожи излишно и и докажи, че с черни дрехи или не, пак си си отговорен човек и не вършиш глупости и тогава ще спре да те съди. Повярвай ми, отне ми близо 20 години да го разбера, ама чак сега започвам да разбирам мама. Като бях дете и аз много и се дразнех за това или за онова, ама сега разбирам, че тя просто е била загрижена, а не го е правила за да ме ядоса.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 219a5db582
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Майка ти гледа да те предпази, момиче! Не е нормално на 13, пък и на 16 да се обличаш в черно. Я бъди нормално момиче, сложи си цветните дрехи, излизай на разходки с приятелки и си говорете за момичешки неща. Там, на където си тръгнала - не е хубав пътя.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 10dfccfbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами работата е там, че от тези уж дребни и незначителни неща понякога се стига до по дебели работи като дружене с други индивиди със същия стил, коeто понякога прераства във живот със тях ден и нощ, напивания, анахриски истории и т. н. Членството в скинарски организации или в АТАКА примерно съшо нерядко тръгва оттам. Не казвам, че това са лоши неща сами по себе си, все пак това е въпрос на избор, но се опитвам да ти обясня защо тя се шашка толкова от твоя стил на обличане и музиката, която слушаш. Опитай се да я рабереш, но искай и тя да те рабере, иначе няма смисъл.
S. A. D.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0eb4184c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз не те разбирам. Тия металски работи са ми много противни и не водят до нищо добро. Тя просто ти мисли хубавото и не иска другите да те мислят за някакво чудовище като се обличаш с такива дрехи не печелиш кой знае какво.



Йоана...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cea63a64f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Начинът на обличане, цветовете на дрехите, музиката, която слушаш говорят много за това, което ти е отвътре. Обличането в черно по принцип говори за проблеми, които имаш със самата себе си. Това не са глупости. Не значи, че си откачалка, естествено, но в никакъв случай не си и позитивно настроена към себе си и света, поне в този момент.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 14bd303359
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   О господи! И какво като се облича в черно? Да не би от до да е само така и да няма нито един цвят. На мен също черния цвят ми е любим и също слушам по-твърда музика. Но изобщо нито съм опитвала наркотици, нито сме се събирали хора ( наркомани ) на групичка, в някоя задънена уличка, както си го представяте вие. На момичето просто и харесва да се облича така а и когато аз бях на 13 дори си поръчвах неща от метал шоп. Е след вече 3 почти 4 години си стоят в шкафа, обличам се нормално и се чувствам като всяко едно момиче. Нашите също ме гледаха тогава странно за това, че започнах да слушам рок и метъл, но никога не са казвали нищо лошо. Така че ти си точно това - себе си! Знаеш кое ти харесва и го показваш. Не си като всяка чалга та чалга. Носи се както искаш нали знаеш "те ми се смеят че съм различен, аз им се смея, че са еднакви" :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5556c5c2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво на 1 и 6! Това са единствените смислени коментари! Другите са пълни глупости! Не им се връзвай! Обличай се както искаш. Черното ми е любим цвят, а нямам "проблеми" както беше споделено по-горе! За мен е по-добре черен метъл, отколкото розова кифла! Дали ще ползваш наркотици и с какви хора ще се събираш зависи от ТЕБ, а НЕ ОТ МУЗИКАТА ИЛИ ДРЕХИТЕ! Всичко е въпрос на избор. Познавам една метълка, която нито употребява наркотици, нито в някакви съмнителни банди, даже е много добра ученичка. Просто и харесва такава музика и такива дрехи и приятелите й я приемат каквато е!
Според мен трябва да поговориш с майка ти и да и обясниш, че това са само музика и дрехи и, че така ти харесва. Би трябвало да уважи твоят избор =)
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 00355eaf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   До Йоана:
Това, че на теб са ти противни метълските работи, ХИЧ не значи, че хората, които се обличат по този начин и слушат тази музика, са чудовища! Писнало ми е от задръстени мнения! Писнало ми е да слушам как ние метълите сме били чудовища, канибали, сатанисти, серийни убийци, некрофили, демони, нечистоплътни хора и тем подобни! Та ние сме хора като всички останали, за Бога!!
Значи това, че аз слушам групи като Slayer, Cannibal Corрse, Six Feet Under, Motorhead, Рantera, Venom и други и това, че подписът ми е Black Sabbath, ме прави поне едно от тези неща, които изредих по– горе? В никакъв случай!
И какво искаш да кажеш с това, че слушайки тази музика и обличайки се по този начин, не води до нищо добро? Искаш да кажеш, че мога да почна да се друсам? Та аз дори и не пия и не пуша, та камо ли нещо подобно ще свърша.
Уча в училище на изкуствата и там учех народни танци, класически балет и исторически танци. Излизала съм немалко пъти на сцена. В момента съм с рисуване, рисувам почти всеки ден. Много често МЕТЪЛА ме вдъхновява да нарисувам нещо, освен ако не е от натура, ако ме разбираш. Имам приятели, повечето, от които слушат чалга. Ходя всеки ден с тениски на групи, нося се в черно, и нямам абсолютно никакви проблеми със себе си и в общуването. Понякога изпитвам леко притеснение, но аз винаги съм била такава по природа.
Просто това, как се нося и какво слушам, не е от значение.
От десет годишна слушам метъл (в момента съм на 15) и това да ми е навредило по някакъв начин?
Познавам много интелигентни хора, които слушат тази музика и се обличат по този начин. Дори и сред моите връстници.
В нашето училище най– много, слушащи метъл, има сред китаристите и художниците.
Чалгари, метъли или дискари, всички сме творци, всички даваме от себе си в името на изкуството и на специалността, с която сме.
Значи, в крайна сметка метъла, начинът на обличане и хората, които ги следват не са толкова лоши, просто някои обича да преувеличава!

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 5c35020e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Моите наблюдения са, че метълите са хората, които най - малко употребяват наркотици. Вярно е, че доста от хората, които слушат ъндърграунд, или анти-чалга стилове си позволяват употребата на марихуана, но на голяма част от тях с времето просто им омръзва. Но положението при слушаштите чалга е наистина много страшно. Голяма част от слушаштите чалга(разбира се тези, склонни към упореба на наркотични вещества: по - здравомислещите хора осъзнават, че не музиката кара някой да започне да употребява такива вещества, а вътрешното му душевно и емоционално състояние най - общо казано) започват директно от ТВЪРДО - амфетки, бонбонки, кока. Просто повечето чалга слушашти хора са по - елементарни души, доста по - лесно се подават на ниски страсти.. Ако едно дете е метълче, рапарче или каквото там харесало.. то просто има нужда от повече разбиране и подкрепа. Това, че носи еди какви си дрежки там е просто една фаза от пуберитета му.. Но, ако е чалгарче... шанса да деградира е доста по - голям, може с години да не си проличи, но ще избие, винаги избива.
Пазете децата си от чалгата!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: fdc0b11834
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като станете родители ще разберете!! Права е майка ти!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 10dfccfbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Аз съм номер 3, пиша до 7 и 8.
От името на Йоана не мога да говоря, но мисля, че и двамата с нея искаме просто да направим, това което моли авторката-да и обясним защо майка и не я разбира като и кажем как мисли.
Разбира се, че носенето на черни дрехи или слушането на "тежка" музика не означава, че сте чудовища, сатанисти, некрофили и другите неща изброени от номер 8 (Black Sabbath). Както казах в първия коментар-всичко е въпрос на избор и никой не ви съди заради вашия. Всички знаем, че майчините страхове невинаги са оправдани или изобщо възможни, но мислиш ли номер 8, че особено успокояваш момичето и и помагаш да започне разговор с майка си като споменаваш всички тези ужасни неща?
Нали сме тук да и помогнем, не да я плашим, че майка и мисли така за нея! Мисля, че ще се съгласите с мен, че решението на проблема е в един зрял 20 минутен разговор, от който и двете ще излязат спокойни.
Това тук заприлича на избиване на комплекси! Все пак този сайт е за да си помагаме, а вие моментално решавате, че ви обиждаме и започват драмите и обвиненията в преувеличение.
П. С. Тези "преувеличения" се базират на истински случаи. Разбира се, че това са единици и съвсем не се отнася за масата слушащи рок и метъл, които в някои случаи дори се явяват муза за творенето на модерното изкуство( както при номер 8), но майчината душа избира точно тези единици като база за своите притеснения.
Не се притеснявай мила! Говори с майка си и ако е разбрана, сигурен съм, че ще се оправите, ако не е... ами слушай си музиката, обличай си дрехите и не давай на никой да те променя защото не те харесва или не си като него!
S. A. D.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 00355eaf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До номер 11 от Black Sabbath:
Йоана ни оприличи на чудовища нещо, което мен много ме издразни. Номер 2, пък направо ни прати в лудницата. Просто ми е омръзнало да чувам и да чета подобни сравнения. Във Vbox7 съм попадала на разни безсмислени анти– метълски клипове, които също ни оприличават на чудовища. В реалността са ме нападали с подобни глупости. Хиляди пъти опитаха да ми променят стила, но не успяха, защото това съм аз.
Ние сме нормални хора, като всички останали, било то чалгари, дискари, поп фенове, музикални инвалиди и т. н. И го 'казвам' на теб, номер 11, на номер 2, на Йоана и най– вече на авторката.
Не мисля, че майката на момичето мисли подобни неща за нея, но тук двама ни обиждат (Йоана и номер 2). Тя просто се страхува дъщеря и' да не попадне сред лоши хора и да не започне да се друса, защото хората имат метълите за царе на дрогата, а това изобщо не е така!
Макар, че от 10 годишна слушам метъл, любимци тогава, а и сега, са ми AC DC, които свирят най– вече рок. На 11 започнах да нося тениски на тази група. Носех ги само вкъщи, защото майка ми и баща ми се страхуваха да не залитна към онази крайност. Но въпреки това успях да ги убедя, че няма да се случи нищо такова. Те ме разбраха, защото и те слушат рок и метъл (без тежките стилове) и някога и те са се обличали по този начин
Сега съм на 15, не съм сваляла тениските на групи от гърба си от онзи момент до сега. Само когато излизах на сцена да танцувам.
Написах го и в прединия си коментар нито пия, нито пуша, за разлика от повечето мой приятелки, които го правят и дори слушат чалга.
Съветвам авторката да поговори с майка си и да се опита да я убеди, че може да и' има доверие, защото наистина метъла, както чалгата и поп музиката, си имат своите лоши страни, които водят до лошо. Но работата е там, че метълите не сме толкова черни и зли, колкото ни изкарват.

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0eb4184c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   №8 не напротив всички сте еднакви противни чернилки. В София където живея аз има метали и те се събират на центъра да те е страх да минеш през там направо. Аз сама на центъра не ходя заради тях. Тъпи са не ходят на даскало, режат се, рисуват си букви по ръцете с ножове и резачки, кълцат си вените, плашат всеки, който мине през тях и го проклинат, покланят се на сатаната. И това ме дразни. Не ги търпя тия хърляци, а и няма как. Само с гаджето си излизам на центъра, защото те него го познават и като е до мен не ми правят нищо.
Веднъж излизаме с него и те се бяха тупнали по средата на центъра с него минаваме покрай тях, ама не ни дават да минем и ето какво стана: За да не казвам само той да кажа казва се Кристиян гаджето ми, а аз съм Йоана. А ония многознайко дето ни се отвори беше Илиян (тъпак колкото нас е обаче и учи в нашето училище всеки ден му зяпам физиономията).

Така де. Ние се опитваме да минем, ама Крис държеше фанта в него или тоник беше не помня.


Металчето: Не може да минете проклети да сте.
Крис: Ние ли ве ти дано се удавиш някъде чернилка нещастна.
Метала: В името на злото дано умрете скоро.
Крис: Виж ей ся набързо ще ти изтрия грима не ми се отваряй много тъпчо.
Метала: Аз ли? Ти ми взе гаджето. (говорел е за мен после го разбрахме). Няма да минавате ся и двамата.
Крис: Слушай ме ве тъп от къде на къде няма да минаваме да не го е строяла майка ти тоя център та да ми казваш я мърдай, че ей ся ще ти разкървя мутрето. ;ддд
Метала: Давай де искам да си изпия кръвта виж ми ръцете какви са. - бяха целите в рани и нарязани.
Крис: Хубаво мани ги щото ще припадна.
Метала: Не и в името на злото.
Крис: Виж к'во дразниш ме мърдай ве сатанист грозен.



Накрая ни пуснаха, ама трябваше да го полее с тоника цялата тениска вир вода беше. Така, че еднакви сте всичките метали не ми се обяснявай.




Йоана... :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 05c3827c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   По-добре послушай майка си. Родителите винаги мислят само доброто за децата си. Не е лошо да си имаш стил, но тя мисли и как ще изглеждаш в бъдеще ако не се откажеш от този стил :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 00355eaf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   До Йоана от Black Sabbath:
Извинявай, скъпа, ама ти си с много закостеняло мислене. Казано с други думи, си куха лейка. И да не ти прозвучи като обида, защото в крайна сметка ти ме нападаш и ме обиждаш без да ме познаваш. Това, че сте попаднали на някакви псевдо– метъли, които си мислят, че за да си метълист, непременно трябва и да си сатанист, е друга работа.
Аз слушам баш най– тежкото в метъла и ще ти кажа, че нито се прекланям на Сатаната, нито си режа ръцете и вените, нито се държа по този противен начин. И майка ми и баща ми слушат рок и метъл. И какво? И те ли са гадни и противни сатанински чернилки? Половината ми даскало ли е фрашкано с гадни и сатанински чернилки? Половината свят ли е фрашкан с гадни и сатанински чернилки?
Не можеш да слагаш всички метъли под един знаменател! Това говори за закостеняло мислене.
Е, мила, оправяй си мисленето, защото има много по– противни неща от нас, извършени от хора, които и ГРАМЧЕ не разбират от метъл. Повечето хора, които се друсат, знаеш ли какво слушат– чалга! И го казвам, защото лично познавам такива хора.
Повечето кифли и кроасани знаеш ли какво слушат– чалга!
Ще те помоля внимателно да прочетеш предните два коментара, които написах. Ще откриеш, че нито пуша и нито пия, та камо ли да се друсам. Повечето мой приятелки слушат чалга. Те пушат и пият, дори се напиват. Аз не ги съдя, но това не е ли противно? Но в крайна сметка метълката, която на общия фон е доста праволинейна, дружи с момичета, които слушат чалга, пушат и пият. И работата е там, че няма значение какво слушаш и как ходиш облечен. Важното е как се държиш. А аз не се държа лайняно, като онези псевдо– метъли.
Ако прочетеш другите два коментара, които написах, ще видиш, че аз се занимавам с изкуство и уча в такова училище. В моето училище никой няма да ти тегли майна в името на злото или Сатаната, било то метълист или чалгар. Излизала съм на сцена и съм танцувала класически балет и исторически танци. Танцувала съм на КЛАСИЧЕСКА МУЗИКА. Не успях да танцувам на сцена народни танци, ако че бях с така специалност, но това е друга тема.
В момента се занимавам с рисуване, дори след като напиша този коментар, ще изляза навън, за да рисувам, защото имам задължения.
С това искам да ти кажа, че давам нещо от себе си и не в името на злото или Сатаната, а защото ми идва от вътре. Правя го, за да радвам очите на хората и да им покажа, че въпреки разврата, който цари, има неща, които са над него.
Когато човек твори (в моя случай е танцуване и рисуване), той общува с Бог, той дава частица от себе си. Не казвам, че съм изкусен художник или танцьор, но се справям достатъчно добре.
Е, на сатанист ли ти мязам, в случая? Ако бях такава нямаше да пиша и да се изказвам по този начин.
И още нещо ще ти 'кажа'. Майка ми и баща ми се занимават с ресторантьорство. Точно поради тази причина съм пътувала немалко. Познавам хора от цяла България, сблъсквала съм се с много хора и ситуации, преживявала съм немалко трудности за тези 15 години и съм ставала свидетел на сцени, които повечето мой връстници не са. Не се хваля, но и в никакъв случай не преувеличавам. И за това ще ти кажа, че има много по– гадни неща от нас, "гадните, сатанински, метълски чернилки", които са сътворени от хора, които не слушат метъл и нямат нищо общо с него. Много от хората са развратни, друсат се и са склонни към невероятна простотия, без да слушат метъл. Не искам да казвам чалга, защото има и много свестни хора, които я слушат, ако че аз съм и' върл противник, но виж, че го 'казвам'. Има и много свестни хора, които слушат метъл и които следват начина на обличане, просто не си имала късмета да ги срещнеш.
И понеже наистина съм се срещала с изключително много хора и чалгари, и метълисти, и хора, които употребяват дрога, макар и в малки количества (и не говоря за мой връстници), ще ти кажа, че последните в голяма степен са чалгари. А хората, които употребяват дрога са свързани със Сатаната. Да, точно така! И хората, които са склонни към разврат, също! Разбирай го както си искаш. За мен има и Бог и Сатана и аз се прекланям на Бог! Аз обичам Бог, както и да звучи това.
Е, все още ли ти мязам на сатанист?
Може ли да ми кажеш на колко си години, защото ако си над 16 и си с това мислене, значи наистина мирогледът ти е много крив!

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d2ee1e1742
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не те разбира защото си момиче. И си на тринайсет.
По-простичко е отколкото си мислиш.
В момента тя си мисли, че преживяваш кризи и подобни глупости, което един вид си е така, но тя, честно казано, преживява дори по-големи. Факти, факти.
Слушай си тежката музика. Тежка, лека, пълна, слаба, дебела. Само не разбирам защо трябва да се обличаш в черно? Вярно, всеки си има вкус, а това, че дори го споменаваш като фактор, говори, че е един вид поза и му обръщаш по-особено внимание. Решила си, че щом Оливър от BMTH се облича в черно значи и ти трябва. Това е музика, а не религия, към която да проявяваш фанатични наклонности.
Черното не е начин на живот, то е личен most of the time глупав и позьорски избор, защото нали сме тъжни. И все пак, предполагам не искаш да изглеждаш като шофьор на катафалка?
Както и да е.
От: Момиче, което слуша Metalcore, Post-hardcore и Deathcore. И аз проявявам безкрайна любов към по-тъмните нюанси на цветовете като тъмно червено, черно и сиво, но обичам и бяло. Разликата е, че знам и на какво се дължи. Но пък това не пречи да ме видиш с оранжев пуловер да се разхождам из снега като морков. Майка ми си ме е приела такава, защото вижда, че не играя някаква странна игра, а напротив. Дължи се на това, че с времето, защото съм по-голяма, съм се изградила като самостоятелен индивид и съм се променила малко или много, а ти си на тринайсет и още си на никъде, за да твърдиш, че си себе си, което автоматично отключва нещо в съзнанието на майка ти, което я плаши.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d2ee1e1742
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ох, а ти номер две можеш да повръщаш дъги като леприконче, ако искаш. От къде знаеш по какъв път е тръгнало момичето? Може да иска да става монахиня и да свиква с цветовете? Успокойте се мъничко, моля.
Мисля, че се разбра от кого е коментара.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 705c988c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Йоана, не се обиждай, ама по-тесногърда не мисля, че можеш да станеш така или иначе.
Ти самата си една тъпа откачалка, измисляща си фалшиви сценарии, (о, изкарваш гаджето си героичен, а вероятно отрепката, с която ходиш (за твое и за негово добро) няма да се отваря на подобни хора за негово и най-вече за твое добро; да не си го видяла от нискобюджетна драма? ) защото моля те - нека да го погледнем от реална гледна точка - истинския живот не работи така.
НИЕ имаме възпитание и маниери.
Това, че един човек слушащ метъл те е напсувал, не значи, че трябва да бъдеш болезнено butthurt и да слагаш всички под един знаменател. Аз съм научена на обноски. :-) Излизала съм с хора, слушащи всякаква музика и съденето на хората по фактори като музиката е малоумно, мила.
До авторката -
Сигурна съм, че майка ти само се притеснява. Поговори си сериозно с нея, за да е сигурна, че от това няма да излезне нищо лошо. Майка ти е - нормално е. Аз след един мой такъв разговор с майка ми - нищо не ми е казвала.


Orpha

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 10dfccfbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От S. A. D. до Йоана и Black Sabbath,
Вече съжалявам, че се застъпих за Йоана като виждам от какво е бил провокиран коментара и. Това не са били никакви метъли а най-обикновенни глупаци, които се правят на интересни. Не може да вадиш представа и да почваш да сочиш с пръста от този единствен случай!
Тези по тъмни крила на метъл феновете са си затворено общество, имат си правила и си ги спазват и никога няма да излязат на улицата да се правят на интересни. Ти изобщо не ги интересуваш, докато не им се изпикаеш в супата. Не мога да не се съглася и, че на места историята ти лъха на измислици.
Black Sabbath Дори и в позиция на противници в дадената серия коментари виждам, че си мислещ човек и те уважавам. Права си, че имаш право да се защитиш когато те обиждат, а наистина метълите получават една аура, от която хората се плашат и странят, но тя е създадена от самите матъли, или по скоро от част от тях, която обществото вижда като показателна, и решава, че това се отнася до всички, слушащи тази музика. Първият ми коментар беше по скоро към номер 7, а теб те включих, защото също беше с по-агресивен тон, но сега виждам, че сте доста различни. За 15 годишна мислиш доста зряло( което между другото съм забелязал е обща черта за почти всички метъли) и ще се радвам да се засичаме пак из сайта и да сравняваме мнения.
П. С. Малко ненужно се палиш и се обясняваш на човек, който открито те обижда-няма нужда! Не успях да не забележа, че и ти малко хейтваш чалгарите :Д Давай го малко по-полека и хората ще те уважават заради мисленето и зрелостта ти.
S. A. D.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 00355eaf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До S. A. D. от Black Sabbath:
Благодаря, че мислиш, че съм по– зряла.
Причината да се паля така е, че наистина ми е писнало от разни сравнения. За това нападнах Йоана. Не може, заради една случка да сочи всички ни за злобни сатанисти. Твърде сме много, а и ако всички бяхме такива светът щеше да е по– зъл, от колкото е. И не може да сочи мен и да ме обижда, без изобщо да ме познава.
И на мен тази случка, която разказа тя, ми се струва леко измислена. Защото такива хора набързо биха им видели сметката и биха ги отупали, няма значение, къде се намират.
И да, хората наистина се плашат от нас. Ние сме като едно затворено общество и хората се плашат от нас, защото не ни познават достатъчно. Веригите, шиповете, кожите, тъмните дрехи със зловещи и често сатанински картинки, по– бруталната музика, в която се пее (или крещи :D) за убийства, за демони и Сатаната, карат хората да си мислят, че ние сме точно такива, каквито ни смята Йоана. Но не е така. Страшното са онези лумпени от случката на Йоана, които ако питаш мен не са истински сатанисти. Това са някакви комплексирани изчадия. Разбира се, щом се самонараняват в името на Сатаната, значи са някакви сатанисти.
За мен истинският сатанист е човек, който може да общува със Сатаната или поне с неговите подчинени. А сатанизмът може да бъде философско, религиозно или полу– религиозно движение. Иначе сатанистите са много интелигентни хора, които не се хвалят с това, че са такива и гледат да не се набиват на очи. Онези типове от случката на Йоана не са такива. Е, има различни видове сатанизми, така че онези са някакви комплексарчета, които се имат за голямата работа.
Сатанистите не са сатанисти, защото слушат метъл. Те са такива, защото са избрали да бъдат такива. А метълите не сме сатанисти, защото слушаме метъл. На нас тази музика ни харесва и някои от нас го показват, чрез начина си на обличане.
Може би някой хора ще ме нападнат, заради това, което написах за сатанизмът. Но това е малкото, което знам за него. Интересувала съм се за обща култура. Възможно е някъде да бъркам, но честно казано това са доста сложни неща, така че е по– добре да спра до тук.
А относно чалгарите, това е банална тема. Вярно е, че изпитвам непоносимост към чалгата, но в случая просто ми беше база за сравнение. Все пак повечето ми приятелки я слушат, а и в чалгата има и свестни песни със смислени текстове, ако че за мен, и не само за мен, чалгата е нещо отвратително, го знам. Не я слушам, но има от къде да го знам. :D

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6e03d6f47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Егати и дискусиите за това кой какъв стил музика харесва.
И аз слушам метъл. В училище ходех с мешка и кубинки и се лакирах с черен лак. Беше ми хубаво, така демонстрирах, че съм привържаник на точно този стил. После някъде ми поразмина и започнах да слушам етномузика. (Енигма, Ера)

как може въобще на някой в 21 век да му дреме кой каква музика слуша. Нали не принуждаваш другия да я слуша. Странна работа.

И днес си слушам метъл, ама по-софт. Мина ми това да искам да куфея и да се гримирам силно. От онези години ми остана само дългата черна коса и многото пръстени на ръцете. Като външност!

не помня нашите да са се притеснявали. Само ми се тропаше по вратат "намали го това!!!" :) И аз увеличавах - пуберска работа :)

От време навреме си пускам Godsmack. (Straight Out Of Line - поздарвче). A в колата обичам да слушам Аlice Cooper. (Freedom...freedom to rock, freedom to talk - от любимите ми е) A от "сатанинските" :)))))))))))) Death Metal: Benediction; Possessed; Entrails; Deicide и т.н. Много ми харесва да ги слушам в колата също. Но голяма смешка се получава.

Имам субуфер отзад, който разцепва въздуха. Вибрирам цялата на сфетофарите с яко дет метал. После колата спира и слиза някаква мадама, с 12 сантиметрови токчета, преса на косата и рокля на цветя. Хората ме гледат странно ;)))

До авторката: ти какво точно слушаш? Опитай се да обясниш на майка си, че метала идва от рока. На нея сигурно й звучи крайно сатанински и черния й вид я плаши, защото си мисли, че имаш някакви проблеми, а тя не може да ти помогне. Обясни я, покажи й някакви песни (избери по-софт) преведи й текстовете. Кажи й защо ти харесва тази музика?

Преди една приятелка на майка ми обясняваше как в метала имало песни със разни готически заклинания за смърт и аз като ги слушам си правя такива магии ;))) А мен ме кефи китарата вътре примерно.

Запознай я малко сЪС СЪЩИНАТА НА МУЗИКАТА, КОЯТО СЛУШАШ И СИГУРНО ЩЕ Е по-предразположена към избора ти.

на 27 съм и метала не ми е попречил дасъздам кариера, да завърша и да своя гнездо

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0eb4184c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Щом твърдите, че не сте еднакви и ми казвате да не ви поставям под общ знаменател тогава защо вие го правите с чалгарите. Във всяка тема все едно и също "чалгата те прави идиот", чалгата еди какво си чалгата еди що си. За това и аз така. Щом не сте сатанисти значи не сте и метали. Идете да видите ония метали в Америка и тогава говорете какви сте били. Всички до един се покланят на сатаната щом твърдите, че сте такива значи сте и сатанисти.

А колкото до историята ми. Истинска е дали те наистина са метали не мога да гарантирам, но че се обличат така е очевидно. Да правят се само, за това казвам, че псуват и проклинат всеки. Не се опитвам да изкарвам никого герой просто ви давам пример. И с абсолютно същите момчета мога да ви разказвам хиляда случки, защото те с всеки се държат така и твърдят, че металите са като тях цитирам: "Да всички сме такива няма метал, който да не е и същевременно сатанист" сами са ни го казвали. А да не говорим, че на всичкото отгоре пушат и се напиват. В часовете деца от техният клас са ми казвали, че са чупели бутилки, биели си наркотици, пиели си кръвта и я разцапвали по чиновете. Псували учителите и им казвали неща от сорта: "Проклети да сте всички да умрете само металите да живеят". И да наистина сядат пред класните стай и не пускат ученици да влизат в часовете. Хиляда пъти директора са викали заради тях. Той сам (директора) казва, че са много странни, родителите им са идвали в даскало и пак нищо. Бащата на онова момче, което споменах в историята си вече не иска да стъпва в училище. Уж му се е карал, ама той му е казвал (метала), че ако му забрани да бъде метал ще се нареже целия. Те са за психиатър. На някой неща съм била свидетел и това могат да го потвърдят деца от класа ми, който също влизат в сайта. Други са ми ги разказвали деца от класа на металите и не гарантирам, че са истина.

Да не е правилно не ви познавам може и да сте различни, но това, че слушате метал не означава, че трябва да се обличате като такива. А защо мисля, че сте еднакви ли? С извинение, но до сега не съм попадала на метал, който да е нещо по-различно от другите.



Йоана... :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 00355eaf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До Йоана от Black Sabbath:
А ти къде в предните ми коментари прочете, че слагам всички чалгари под един знаменател!? Или си четеш каквото си искаш!? Ехоо, повечето мой приятелки слушат чалга, а аз слушам метъл и се обличам така! Ама сме си приятелки, нали!?
И да не би да си ходила в Америка, че да знаеш какви са метълите там? ! Или ако си ходила, пък да си общувала с тях, защото нали всичките ни имаш за сатанински изчадия, защото някакъв си комплексиран лумпен ти е казал, че всички сме такива, като него, защото на него така му харесва и защото светът му е крив!?
Ти наистина си елементарна и тесногърда! Аз ти казах, твърде сме много, за да ни слагаш под един знаменател. Ти не си общувала достатъчно, за да твърдиш, че всички сме еднакви. Колко метълиста познаваш ти? ! С колко си общувала?
Ако онзи идиот ти каже, че слънцето е зелено, ти сто процента ще му повярваш, защото не използваш главата си! И пак ще те помоля да прочетеш предните коментари, с подпис "Black Sabbath".
Е, на сатанист ли ти мязам! Момиче, ти даваш ли си сметка, че така обиждаш мен, без ГРАМ да ме познаваш, обиждаш семейството ми без и тях да познаваш, обиждаш и училището ми! По твоята логика моето училище трябва да е построено в името на Сатаната! Е, аз ти казах, никой в моето училище няма да ти тегли майна в името на Сатаната.
И с това, че твърдиш, че всички метъли сме сатанисти, ме изкарваш лъжкиня, а това е още по– обидно!
Истинският метълист не е този, който се прекланя на Сатаната, или поне го твърди. Истинският метълист е този, който обича метъла!
Метълите са метъли, сатанистите са сатанисти! АЗ НЕ СЪМ САТАНИСТ!
Сатанистите са сатанисти, не защото слушат метъл, а защото ТЕ са избрали да бъдат такива.
Метълите са метъли, защото им харесва музиката! В предния си коментар съм написала малкото от това, което знам, за сатанизма. И го знам за обща култура, а не защото съм сатанист. Пак ще те помоля да прочетеш предните ми коментари и да използваш главата на раменете си!
А по въпроса с начина на обличане, много е просто. Харесва ми начинът на обличане и го следвам. И това не ме прави сатанист. Това че слушам метъл не ме прави сатанист и ако ти продължаваш да го твърдиш, значи не знаеш абсолютно нищо за сатанизма и за нас метълите, като хора (а ние сме хора, като всички останали) и ще те помоля да престанеш да твърдиш, че метълите сме сатанисти!
Казваш, че не си срещала свестни метъли, ами тъпкано е с тях. Ако се помъчиш, ще намериш такива, без да твърдят, че са сатанисти, защото са пропаднали и комплексирани лумпени!

Black Sabbath
Момиче на 15 години, което слуша метъл, но НЕ Е сатанист, защото го прави!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d2ee1e1742
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз съм нефт, а не метал.
Мисля, че въглищата имат дори по-големи проблеми от металите, всъщност. А чалгарите, новооткритите природни ресурси на прекрасната ни България, са по-ценни от всеки друг.
Йоана, ти си сериозно повредена щом смяташ, че една песен на Азис има повече смисъл от тази на някоя група. Убедена съм просто, че "Напипай го" е променила животи.
Всичко, което пишеш, е цветущ показател, че слушаш подобни песни, а ако не чалга, то поне румънци с развален английски.
Пробвах да не ти обръщам внимание, но би било недопустимо да пропусна твой отговор насочен към мен. Спечели ми вниманието, за жалост с нещо не дотам положително.
Момчето, за което разказваш, вероятно няма нищо общо с хората, които слушат такава музика, вероятно дори не слуша такава музика. Псевдо-емо-бандите едва ли са по вкуса на хората, които се уважават поне малко, а сатанистичните му наклонности вероятно се дължат на психически проблем.
От: Седемнайсет/Осемнайсет. Можеш да погледнеш какво слушам и да сравниш начина ми на изразяване с твоя.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0b840a2780
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Йоанче, спри се малко, бе дете заблудено. Не можеш навсякъде да си мерудия - не го ли разбра вече? Само в тази тема не си казала за вуйчо ти - монаха.

Толкова да ти е скучен живота... егати.

От къде накъде реши, че Матъл значи Сатанизън? Е това ако ми го обясниш - ставам и започвам кючек да танцувам.

Айде сега, за да спреш да дрънкаш глупости, напиши в чичо Гугъл "хеви метъл" Ще ти се отвори статия във Уикипедията и се пообразовай, така в общо линии поне да придобиеш представа. После дай бутона "бек" и напиши "сатанизъм" и пак така от обща култура попрочети нещо.

И спри да цъкаш във всяка те4ма, че дразниш вече.
На 27 съм, децата винаги са ме радвали, имам супер готино мнение за тийнейджърите и много уча от тях, но лапе като теб не съм срещала.
Не мислех, че някога ще си позволя да говоря така на някаква 13 годишна пикла, но самочувствието ти и всезнайството ти са просто непоносими.

от коментар 22

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0eb4184c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   №26 ти ли ще ми кажеш къде и какво да коментирам. Ето казвате не ме познаваш за да казваш, че сме като другите, а ти от къде знаеш, че живота ми е скучен. Всеки трябва да има самочувствие. И пикла си викай на децата.

25 чалга не слушам и никъде не съм го казвала. Една българска песен няма, която да ми харесва. Слушам само гръцко и сръбско. Момчето за което казах се облича като метал сатанист е и толкова.


24 може и да не си сатанистка не ги разбирам тези неща. Познавам американци, защото сме били в Америка с баща ми. На всяка втора стъпка виждаш метали, който те зяпат с едно противно изражение. Съученика ми просто най-вероятно им подражава. Разбира се, че НЕ му вярвам то тоя е един ...... нищо не знае само ти надува главата. Не съм се съмнявала, че има различни метали всеки се изразява различно, но те са МНОГО малко повечето са такива като него - проклети идиоти. Няма да ти чета другите коментари, но се радвам, че си различна щом така твърдиш.


Колкото до чалгата не казвам, че вие ги сравнявате, както съм споменала това масово го чета в други теми. Нямам нищо общо с чалгаджиите и тях ненавиждам колкото металите, но нищо. Щом сте различни защо се хабите да ми го обяснявате?


А и още нещо. Съучениците ми не са емота само са зли чернилки, който гледат да проклинат всеки нямат нищо общо с емотата, защото емото е малтретираният обект в случая, а при тях е обратното те малтретират и твърдят, че всички са като тях. Може би се заблуждават, а може би не - няма как да го знам.



Нямам нищо против щом ти харесва обличай се така коя съм аз че да ти кажа - никоя нали ? Но не става сатанист това е противно. Просто е съвет от мен, не е заповед ;) радвам се щом поне ти не подражаваш на американските метали. ;)
(Това се отнася за момичето на 15)




Йоана ... :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 933368d5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Мале ма тЪз Йоанна и тук ли се е насадила. Помози Бог

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 00355eaf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   До Йоана от Black Sabbath:
Йоана, това не ти е Америка, това е България. В България МЕТЪЛИТЕ СМЕ НОРМАЛНИ ХОРА, а онзи лумпен е отделен случай, не го ли разбра, вече!? Хабя се да ти обяснявам, че метълите не сме боклуци, защото ти твърдиш ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ЕДНАКВИ ПРОТИВНИ ЧЕРНИЛКИ, цитирам те от коментар номер 13! Така засегна мен, семейството ми и училището ми, БЕЗ ДА ГИ ПОЗНАВАш, и ме изкарваш лъжкиня, като аз ти казвам, че метълите сме едни нормални хора, с нормални чувства, действия и виждания и ти пак си знаеш твоята, което е много обидно! Не можеш всички ни да сравняваш с едно момче, което има психически проблем. Аз съм убедена, че има някакви дълбоки комплекси или е преживял нещо, за да бъде такъв. Не е толкова от метъла. И не всички сатанисти слушат метъл. Те не са сатанисти, защото слушат метъл, а защото се прекланят на Сатаната. Щом не ги разбираш тези неща тогава не говори за тях!
Аз знам много малко и ще ти кажа че това всъщност са толкова сложни неща, колкото е сложна Библията! Е, може би не чак толкова, но достатъчно сложни. И ще те помоля да не ме съветваш с подобни съвети, защото това, че слушам метъл, не означава, че съм тръгнала по пътя на сатанизма! Знам, че е противно.
Има много видове сатанизми. В някои случаи сатанистите приличат малко на масоните. Тук говорим за интелигентните сатанисти, които не се хвалят, че са такива и гледат да не се набиват на очи. И в никакъв случай няма да приемат онзи хлапак в техните среди, по ред причини!
Има секти, които се събират по гробищата и изоставените къщи. Чувала съм, че сектата трябва да наброява не повече и не по– малко от 13 душ, като водачът им трябва да е по– възрастен.
Има секти, които и това не спазват.
Има последователи на Ла Вей, има и негови противници. Много са.
Знам, че една немалка част от Американците се прекланят на Сатаната, но не всички слушат метъл, в което съм сигурна. Мисля, че Русия е поп зле. Там да те е страх от любопитство да влезеш в някоя изоставена къща...
Не ми каза на колко години си.

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0eb4184c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (62 гласа)

30.   №29 спрях да ти чета коментара когато започна да ми разказваш за сатанизма. Аз не харесвам такива неща и никога не съм харесвала за това тази част не я прочетох. Иначе... трудно ме убеждават в обратното когато съм си наумила нещо. Е ти малко успя, но не напълно. Сигурна съм, че колкото има и различни толкова има и такива, който им подражават на американците. Виждала съм не е само съученика ми и неговите приятелчета има много други ти може да не си от тях, но това не значи, че ги няма. А относно момчето, което казваш, че има психически проблем. Не едва ли той е такъв, ако му имаше нещо щеше да се лекува. Просто им подражава, но е прекалено рязането и другите неща. Убедена съм, че той самият не знае защо е такъв. Когато го питаш мълчи и не може да ти отговори. Например веднъж приятелят ми го пита защо слуша метал, а той каза:"защото съм сатанист, а всички сатанисти слушат метал, това е дяволска музика за това" ---- тъп отговор и десет години мислеше докато отговори. Веднъж ме спира в коридора на училище и ме пита дали съм се рязала някога казах му, че не съм и после го питах защо той го прави каза това: "Сигурно не знаеш, че всичко метали се режат или поне истинските пък и в сектите дават. Повечето метали го правим за да си пием кръвта, а други защото им харесва, но се режем всички" ----- да знам много обича да говори от името на всички дразни ме вече, ама гледам да му обръщам внимание, защото ме е страх, а и не само мен. Като се правя, че понякога го слушам не се закача. Иначе не обувам с него, защото е сатанист.
Не вярвам родителите ти също да се обличат така.

И да не съм си казала годините. Да приемем, че съм горе-долу на твоята възраст.





Йоана.... :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 00355eaf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   До Йоана от Black Sabbath:
Моите родители НЯКОГА, когато са били на моите години, са се обличали така. Сега не се обличат, все пак по цял ден са на работа, нали се занимават с ресторантьорство. А и времената са били други.
Хубаво е да прочетеш това за сатанизма, просто за обща култура, но както ти си решиш. Става въпрос за десетина изречения, но това си е твоя работа.
Аз пак ти казвам, че едно са метълите, друго са сатанистите. Разбира се, има хора, които заради метъла стават сатанисти, започват да се друсат или да правят други глупости. Но това са хора с лабилна психика, дълбоки комплекси, крив мироглед или хора, на които метъла не им действа добре, защото има и такива случаи. Всеки вид музика си има своите добри и лоши страни и всеки човек възприема жанровете музика по свой си начин. Лично познавам момичета, които след като прослушаха чалга, и станаха големи курви. На 13 години им беше първия път. Големи хвалби! А преди това си бяха съвсем нормални момичета. С това не слагам всички чалгари под един знаменател, но на някои хора тази музика не им действа добре, и стават развратни.
Една приятелка ми разказа как едно момиче я попитало, дали харесва Селена Гомез. Тази приятелка слуша поп музика и малко чалга, но изобщо не харесва Селена Гомез. И като е казала не и онова момиче, на косъм, е щяло да й скочи на бой. Ама на косъм! Разкрещяла й се и й се е наежила.
А едно момиче от нашият клас се беше нарязала, защото тогава слушаше метъл. Но не защото е сатанист или нещо такова. Главно заради някакво момче, но пък и метъла не й действал много добре.
С това нещо искам да кажа, че всеки възприема музиката по свой си начин.
Но в крайна сметка, метълите, които сме обикновени хора, сме много повече от онези сатанински изчадия, и в това съм сигурна. Явно ти си имала лошия късмет да срещнеш такива изчадия, които всъщност са срам за метъла.
В един от коментарите си написах, че познавам много хора от цяла България, и мой връстници, и големи хора и то, защото на майка ми и баща ми работата им е такава. Е, наистина не преувеличих. Само по начинът на изказване на някого мога да кажа от кой край на България е. До толкова съм се срещала с хора. Как не срещнах и един сатанист, не знам... Всички хора, с които съм се срещала и които слушат метъл, са се оказвали наистина свестни и надраснали годините си (говоря за наши връстници). В моето училище някои момичета се режеха, но те го правеха, заради момче. Даже повечето изобщо не слушаха метъл. Иначе никога не съм срещала човек, който да се реже в името на Сатаната или да е сатанист, защото слуша метъл, или да е метълист, защото се прекланя на Сатаната. Никога.
Ако ме питаш мен дали съм се рязала, ще ти кажа да. Няма да те лъжа, защото мразя да лъжа. Но метъла няма абсолютно нищо общо с това. Нито пък съм се рязала в името на Сатаната, а и това беше преди около две години.
Имах много сериозни комплекси за малоценност. Тогава от такова акне страдах, че като върна времето назад и наистина започва да ми се реве! Толкова сериозно беше! Бях на 11, когато ми изби и по улицата всички хора ме зяпаха в челото! В училище също! Аз го мажех с какво ли не, но тогава ефект нямаше!!! В продължение на половин година НИКАКЪВ!!!
Тогава бях със специалност Народни танци. Ние танцьорките трябваше да се връзваме на високи и стегнати кокове, с фиби, фуркети, мрежички и каквото се сетиш. Аз тогава бях с много къса коса, малко над раменете, а тогава не можех и една опашка да си вържа като хората, както и да звучи това. А и не можех да се науча с толкова къса коса! За това тогава ме връзваше майка ми. Да, така ходех по улиците, така ходех и в училище.... Изглеждаше така, сякаш не ми пукаше изобщо. А аз всяка вечер ревях в леглото си. Когато танцувах на балетната станка, ме беше страх да се погледна в огледалото! Винаги гледах някъде настрани, но никога не се поглеждах в лицето!
Както и да е, измазах над двадесет неща на лицето си! Пет години борба с шибаното акне! Днес имам малко белези. Не съм се излекувала напълно, но малкото, което имам едвам се забелязва. Скоро ще ги навърша тези пет години...
Когато бях в шести клас, напълнях. Никога не съм била дебела, просто наедрях в бедрата. Дори не качих килограми. Сега, когато съм отслабнала съм по тежка, от тогава, когато бях по– едра. Не мога да го обясня, случи се една буквално за седмица... Не съм се тъпчела с храна, не съм прекалявала с нищо, да не говорим, че тогава ни СКЪСВАХА от танци...
В онзи период класът ми ме отхвърляше, не защото слушах метъл, а просто защото бях по– тиха. Тогава половината клас слушаше метъл. Притеснявах се да завържа разговор с някого, а когато се опитвах да завържа всички започваха да ми говорят за акнето. Само двама човека правеха изключение. Това беше и сред роднините ми!
Това акне и постоянното му споменаване, това наедряване, липсата на приятели и хладните ми отношения с класа, за които до някъде аз съм си виновна, но тогава не го осъзнавах, ми създадоха комплекси, които се задълбочиха. Започнах да се самонаранявам, защото смятах, че го заслужавам. Смятах себе си за отпадък, още с рождението си белязан, да бъде такъв. Глупаво е, знам, но тогава нещата стояха по този начин.
С това искам да ти кажа, че даден човек може да слуша метъл и да се самонаранява, но проблемът да не е в метъла, а да се корени в нещо друго, както беше тогава при мен. В случая метъла просто беше една музика и нищо повече. Не защитавам онзи "сатанист", просто искам да ти кажа, че има и такива случаи.
Както и да е, отдавна преодолях комплексите и рязането и това ме направи по– силна.
Надявам се да ме разбереш. В моят случай няма нищо сатанинско.

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0eb4184c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   №31 права си за всичко. Това за сатанизма не съм го чела, защото не харесвам такива работи и не искам да знам нищо за сектите, ама мерси, че поне си го написала. Измори ме ;д докато ти прочета коментара много дълго беше, ама стигнах до края.
Нека ти кажа за онази част дето не си можела да се съвземеш и те е било страх да общуваш с останалите. Първо радвам се, че ти е минало и всичко е приключило, но второ всеки тийн е имал проблеми явно твоят е бил този това не е означавало, че си боклук или нещо по-малко от другите. Външният вид не е всичко и много често той мами. Искам да кажа, че тези, който съдят по това, което е отвън са материалисти. И аз мисля, че разсъждаваш доста зряло за годините си малко деца са такива. Особено на такава възраст. Не, че имам нещо против 15 годишните, но на тази възраст децата са най-лесно подвеждани и доверчиви. Явно съм сбъркала за теб.

Хубаво е, че не си срещала сатанисти не ти и трябва. Не казвам, че съученика ми е изчадие, но просто е доверчив и гледа другите. Както казах той самия не знае защо е такъв. Може и да е правел опити да се промени, но е едва ли просто няма нещо, което да го стимулира.


За родителите нямах това предвид разбира се, че не се обличат така то е ясно. А за тези, който покрай метала стават сатанисти има ги за жалост :( и не се гордея, че са от моето училище. На 13 години да си биеш инжекции да чупиш стъкла и да си кълцат вените прекалено е. Хайде те да правят каквото си щат, ама защо пречат на другите и не дават да влизаме в часовете и най-редовно го правят с нашият клас мразят ни сигурно.




Йоана... :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 36e922a524
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Йоанче, хайде стига си обикаляла по темите и си си натрисала детинските мнения :) Целият сайт те научи вече, а аз лично не съм прочела нищо смислено от теб. Ти нямаш ли си уроци? Кандидатстване, това-онова? Седми клас си е голямо нещо :))

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b7d97b2400
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Black Lady -виж какво ще ти кажа аз-и аз слушам метъл като теб-обясни на майка ти че няма нищо лошо в това да слушаш метъл-и макар че аз съм малко по-различна от теб-нося обърнат кръст, обърнат пентаграм занимавам се с магии и слушам блек метъл -майка ми нищо не казва и е съгласна -и чалгарите да не се отварят много -много щото вече прекаляват с простотията си-били сме изроди, били сме такива, били сме онакива -дрън -дрън! -а те какви са-прости селяндури и нищо повече-обличат се кат цигани ;d- и за разлика от някои метъли аз не се друсам, пък и не виждам смисъл в това-иначе за цигарите-понякога пуша но това е друго-а нашите чалгари се друсат , и правят какви ли не идиотщини-ама така е -какво да се прави-:д

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1d165c30db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   До номер 34 от Black Sabbath:
Чак сега виждам последният коментар. Не знам с "Black Lady" към кого се обръщаш, поне аз не виждам някой да се пише така в темата или изобщо в сайта, но прощавай, ако не съм забелязала.
Аз също слушам блек метъл, макар и не много, но не се занимавам с черни магии. Обърнати кръстове и пентаграми има само по някои от тениските ми, но това не ме прави сатанист или човек, който се занимава с черна магия.
И да, донякъде си права за чалгарите, но донякъде, защото това каква музика слушаш не е от значение. Има всякакви метъли и всякакви чалгари. Просто метълите сме нарочени от по- голямата част от обществото. И ако метъли и чалгари направят абсолютно една и съща глупост (без значение каква е), по- голямата част от обществото би ни посочило с пръст нас. Даже една част от обществото изобщо няма да обърне внимание на това, което са направили чалгарите, но би похабила доста "мили" думи за нас метълите, дори ако говорим за направена една и съща глупост.
Има и един друг момент, когато чалгарите казват за метълите "Виж ги те'я к'во вършат, много са тъпи", като в немалко случай те самите правят много по- тъпи неща и самите те не са много остри.
Но това са случай. Това каква музика слушаш не е от значение. Важно е какъв си ти отвътре.
Ще ти дам един пример:
Тази година в нашият клас дойде ново момиче. Тя слуша чалга, макар и не много. Мога да ти кажа, че тя е страхотен човек! И е много интелигентна.
Това, че тя слуша чалга, а аз– метъл – това не ни пречи да поддържаме приятелски отношения.

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bb15cb8905
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   до Black Sabat от Black Lady -радвам се че ме разбираш но за чалгарите едно е вярно-тяхната музика нищо не струва и те са боклуци-извинявай но ми омръзна да гледам в вибокс антиметъл клипчета-как сме се дрогирали и тем подобни-това е обида към нашата музика а чалгарите са ми като трън в очите-не е нормално да си момче и да носиш розова тениска с Найк в час по физическо-а и най-много се дразня от факта, че чалгарите си позволяват да посещават метълшоповете-в края на краищата този магазин е само за нас и чалгарите нямат право да влизат там- ето например всяко лято едни кифли влизат в магазина който и аз влизам и направо ми се иска да ги смажа от бой-едната дори се осмелява да се подмазва на на момичето в магазина-това момиче ми е приятелка-и догодина след боя който ги очаква се кълна че крачето им няма да стъпи-приятелят ми, приятеля на най-добрата ми приятелка, Станислав и Тео ще се съберат и ще ги бият-а Герганка оная сополана -такимва шамари ще яде -че ще забрави за магазина и за Лора- ако беше в моя град -щях да се радвам да ги бием някъде-мразя проклетите кифли!

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bb15cb8905
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   и да права си за момичето от твоя клас-но попринцип всички слушащи чалга са едни отрепки- а и на оная лицемерка Гергана такива шутове ще и забия че тя сама ще се откаже да идва в магазина-извинявай ако съм била груба но съм права-чалгарите нямат място в метълшопа-с това преляха чашата! после се оплакват че ние сме ги били -те си го търсят! -в моя клас всички бяха чалгари и мога да ти кажа че всички бяха егати и тъпите-даже един ме накара да му напиша домашното щото той горкия не разбира от есета :D

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1d165c30db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   От Black Sabbath до Black Lady:
Малко е егоистично да кажеш това за метъл шопа, но от друга страна си много права. Много от чалгарите ни плюят и сочат с пръст и в същото време посещават магазин за метълски работи. И се почва "Оооо, ама тука е ужасно черепи, кости, вериги, кожи и т. н. ". Еми, ай сиктир, като е толкова ужасно! От много време наблюдавам наченки на метълския стил в "нормалния" начин на обличане. Какво искам да кажа: кожените якета по принцип са носени от хора от нашите среди. Сега като погледнеш половината хора са с кожени якета. Вярно е, че всеки има правото да носи каквото си иска. Дори познавам момиче, което НЕ слуша метъл, но се облича по подобен начин, просто защото се кефи на стила, но половината хора ходят с кожени якета! На някои от тези якета има черепи, шипове също. Имаше едни много грозни обувки с налепени шипове по тях. Нелепото е, че някои чалгари ги носят тези неща, а в същото време, са против метълския стил, което адски тъпо.
Относно антиметъл клипчетата и антиметълите – това за мен са хора, при които повърхността е на патологично ниво, а те самите са овце от стадото. За тях личността на човека се изчерпва с това каква музика слуша и с какво ходи облечен, което показва елементарният им начин на мислене и бедния мироглед, който притежават. Клиповете им се базират на тези неща и са пълна безсмислица, в повечето случай са написани с правописни грешки!
Много съм говорила по темата затова как хората не трябва да са повърхностни и да съдят по начина на обличане, просто вече ми е банална та'я тема... Не мога да разбера защо хората я проявяват тази повърхност и защо разделят хората по този начин. За чалгата е ясно, развратна музика е, ако че има и някои хубави песни. Съжалявам ако някой чалгар го чете това, не искам да обидя никого. Вярно е, че е каквото ти каже продуцента, но за мен си е курвенска музика!
Има много интелигентни хора, които слушат чалга и пълни боклуци, които слушат метъл, това каква музика слушаш и как ходиш облечен не е от особено значение. Дрехите, в повечето случай, не говорят толкова много за даден човек, даже понякога – НИЩО! И това е факт! Можеш да слушаш метъл, да ходиш с черни и широки дрехи и тениски на групи, да си оплетена във вериги и да си най– голямата курва, може да слушаш чалга, да ходиш с къси поли, по– прилепнали дрехи и по– натрапчив грим и да си много свястна и праволинейна! Просто, човек се чувства удобно в едни дрехи, не защото иска да се прикрие или да покаже себе си, а защото това са неговите дрехи! И в такъв случай на него не трябва да му дреме другите какво мислят за него. Вярно е, че живеем в едно общество и малко или много трябва да се съобразяваме с другите, но трябва ли да се прикриваме, заради тях! А, ако го направим заради обществото то какво ще ни даде в замяна – нищо!
Музиката и дрехите, в повечето случай, могат да ни дадат само бегли представи за някого. Трябва да общуваш с човек, за да разбереш какъв е, не можеш да си правиш заключения само с дрехите и музиката, която слуша даден човек, това е много тъпо! И такива антиметълчета имат много хляб и сол да ядат!

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ...
преди: 10 години, 27 дни
hash: 0a44fb940c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Аз съм на 14. Също слушам метъл, рок и всичките под стилове. Нося черно. Имах подобен проблем с моята майка, но просто и споделих и тя се отдръпна. Остави ме на спокойствие. Аз те съветвам да и споделиш това, което си няписала на нас и ще видиш(поне се надявам), че ще се отдръпне.

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: e7c86cfa5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   от Black Lady до Black SAbbath - това което каза си е много правилно - в моя град всички ме наричат поклонник на Дявола-само защото нося пентаграми и се обличам в черно! -просто ми е омръзнало от такива хорица които съдят хората и от позьорите-такива които казват че слушат метъл и в същото време общуват с чалгари -такива нямат място на нашите концерти- и да -обичам да се снимам на гробищата-това място е свързано с музиката ми а и там се чувствам спокойна-радвам се че намерих човек от моята среда който да ме защити щото просто ми е дошло до гуша от метълски наченки -а ако се окаже че тази която мисля за приятелка от онези позьорки и ако се окаже че общува с кифлите просто да забрави че ще и говоря! това лято ще разбера-само ми кажи от кой град си -ако си от Бургас- и аз съм оттам и можем да седнем на кафе да си поговорим:) и това лято в Бургас ще забият Cradle of Filth- това е от мен -Metal 4ever (rock)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f99cb82b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   От Black Sabbath до Black Lady:
Това, че твоя приятелка общува с хора, които слушат чалга, не означава, че е позьорка. Да си позьор – метълист означава да слушаш не повече от две групи като едната задължително трябва да е Металика (много ги обичам, но не мога да скрия фактът, че са мноооого комерсиални, да не кажа най– комерсиалната група) и да твърдиш, че знаеш всичко за метъла.
И на мен ми се е случвало да ме мислят за дяволопоклонничка, и на мен ми се е случвало хората по улиците да ме гледат надменно и със скептицизъм, все едно съм някакво простосмъртно същество, а те са някакви богопомазани величия. Разбирам те какво ти е и на мен ми е писнало от то'я стереотип, който някои хора така горещо и страстно го поддържат и нищичко не разбират от метъл! АМА НИЩО!!!! И ако тръгнеш да им обясняваш направо ще се насерат, 'щото т'ва не са им кръглите силиконови цици на андрейчето (нарочно с малка буква). Метълът си е цяла наука, ако трябва да бъдем честни.
А относно гробищата и тези работи – разбирам те. Аз също много обичам зловещи работи още от малка, когато бих казала, не слушах нищо. Аз не просто обичам, аз ОБОЖАВАМ зловещите работи – гробища, изоставени къщи, зловещи картинки, сатанински работи и неща свързани с религията.
Много бих искала да се срещна с теб, но аз съм от Плевен. Има някаква вероятност обаче, защото майка ми и баща ми през летата държат ресторант в един морски курорт на около 40минути / 1час от Бургас. Няма да казвам кой е, защото модераторите могат да изтрият коментара ми. Имам профил във Vbox7 – when_darkness_descends. Да се надяваме, че няма да го изтрият.
Поздрав: https://www. youtube. com/watch? v=h2LG7JXK5mQ
В тази песен Дейв Мъстейн, с известна доза финес и разцепващи вокали, намеква какво представлява системата.

Black Sabbath
Момиче на 16 години.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d1d7e44101
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   Мацко! Бъди себе си на пук на всичко! Права си не си единствена! Това е най готината музика! Аз също я слушам всеки Божи ден! Велика си!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 594c6e6330
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Аз също слушам метъл и мога да ти кажа,че този стил музика слушат само интелигентните и ерудирани хора

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 199f3a6398
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   Здравей. Аз също слушам метъл и нося само черно.. обясни на майка си, ме няма нищо лошо в това да се обличаш в черно и да слушаш метъл и и обясни също, че това е най-най- готината музика както каза номер 47 :).

Момиче на 15 г.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f172f03ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   А какво ще кажете да спрете и двете да се превземате имам приятели чалгари и металисти но какво от това разбирам се с тях това което правят си е за тях Моя живот.... е нещо което никой няма да разбере освен мен Просто замълчите вашите превземания дойдоха в повече
-Omega

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker