Проблемите ми със света и хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблемите ми със света и хората
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 1655 пъти
Моля, админите да пуснат историята ми!
Знам, че е глупаво, но моля ви, искам мнение! Дори и да пишете лоши неща, няма да се обидя, просто тук, където хората са анонимни, предполагам, че ще бъдат честни.

Такаммм, знам, че ще ви се стори повърхностно или ненужно, но искам да ми кажете какво мислите за мен от това , което ще напиша.


Аз съм момиче на 17 години. тази година съм абитуриент. В училище съм отличничка и вземам стипендия, любими предмети са ми литературата, философията и математиката, макар че в моето училище се учи математика до 11 клас.
Не съм красавица, рядко нося грим и ходя с пусната коса. Нямам тяло на модел, имам средни гърди и честно казано си ги харесвам.
Не се водя по модите за обличане, нося каквото ми харесва на мен. Обикновено слагам просто дънки и някаква блуза, обичам всякакви цветове. Любимите ми са зелено, синьо и черно. Падам си по пиърсинга, ушите ми са продупчени на няколко места, имам на пъпа, сега ще си слагам и на езика.
Не съм властелин на гаджетата като другите мацки и нямам много приятели, само няколко близки. Не ходя по дискотеки и клубове, повече съм по разходките и дивите музикални концерти като тези на стадиона в София.
Слушам разнообразна музика (без чалга), най-вече рок и хеви метъл. Любимите ми изпълнители са Алис Купър, Бон Джоуви, Браян Адамс, а от групите - Металика, Аеросмит , Nickelback и Boys like Girls.
Не съм социален тип като повечето, често си стоя сама, имам хобита и ваканциите излизам с най-близките си хора.
Обичам да си слушам музика, да гледам ужаси, да чета книги и да си пиша в дневника.
Любими книги са ми “Кланица 5“, “Български психар“, готическата приказка “Прелестни създания“, също харесвам разказите на Маркиз дьо Сад, философски книги като “Спасителят в ръжта“, “Воинът на светлината“ и поезия.
любими филми са ми “Суини Тод“, “Тялото на Дженифър“, “Семейство Адамс“ и др. подобни.

За секса и момчетата, изгубих девствеността си тази учебна година т. е. вече на 17 год. Харесвам момчета със светли очи, намирам ги за чаровни, а за характер, си падам по дивите и по-свободомислещите, но същевременно сериозни и справедливи като хора.

Преди бях много свита и търпях подигравки в училище, обаче от последните две години вече съм по-нахакана, научих се да се защитавам и да побеждавам в спорове, да затапвам нахалниците. Иначе гледам да не се забърквам в конфликти.

Колкото за приятелите ми, правя всичко за тях, за което и понякога съжалявам, защото ние хората не винаги ценим какво правят другите за нас, но това се прощава. Всички грешим, за това и съм се научила да прощавам приятелските грешки и като цяло се старая да бъда справедлива.
Държа се добре с хората и гледам да съм мила с всичи, но ако ме ядосат, мога да бъда голям гадняр. Само че това до нищо хубаво не води. :Д Не съм за отмъщението, но смятам, че всеки има право да се защити.
Не съм и от мадамите, които се бият, обаче ако някой ми посегне, пак ще се защитавам.

Не съм перфектна, но кой всъщност е? това е и девизът ми- Никой не е съвършен! И всичко е относително (т. е. смятам, че всичко трябва да се преценя обективно и да се мисли преди действията и думите, защото иначе грешим, а грешките нараняват хора! Не винаги е възможно разбира се! Но понеже всички грешим, трябва и да си прощаваме, за да прощават и на нас, защото е неизбежно да сбъркаш все някога! ) :).

И аз съм грешила разбира се. Като човек, и аз имам лоши черти, понякога съм адски избухлива, друг път и аз не мисля какво говоря и какво правя, и аз също казвам неща без да се замисля как звучат. Понякога съм заядлива без причина. Наранявала съм хора, както и мен са ме наранявали, държала съм се лошо, само за да направя напук на някого, но не си е струвало.
Много съм емоционална и понякога прекалявам, а нищо прекалено не е хубаво.

За философията ми в живота, споделям тази на един велик човек, че никой не е роден да бъде щастлив, нито само да страда. човек е на Земята, за да изпита всякакви емоции и да усети от всичко, а дали има смисъл да живеем, само ние си решаваме!
В живота нищо не е сигурно, освен това, че е една постоянна промяна и че всичко е преходно. Един ден всички умираме и никой не се е върнал, за да каже какво става.
Вярвам в баланса на нещата и че в хаоса има порядък, а в реда има хаос! :Д
Съгласна съм и че всяко правило си има изключения и че трябва да си имаме принципи, но не и да им бъдем роби, именно защото всичко има изключения!


За хората, смятам, че ние не сме нито само рационални (разумни) същества, нито сме само кълба от нерви и чувства като теориите на някои философи. Нито пък сме само сексуалнозависими животни. Човекът е и разумно и рационално същество, а сексът не бива да е нито зависимост, нито табу.
И мисля, че психоанализата на Фройд е много правилна схема на човешкото съзнание и подсъзнание- първичното (Либидо или То), Азът (Его) и свръхАзът (СуперЕго).
За това и сме създадени да имаме и мозък, и сърце, и полови органи и в различните ситуации надделяват различно. Имаме и чувства, и разум, и сексуални влечения. О това какви сме, зависи с кое мислим най-вече и какви са нашите ценности. Все пак разни хора, разни идеали! /:Д
За секса, аз лично не съдя никого за нагона му в секса, нито пък ще нарека някой задръстен. Харесвам оралната любов и съм За неангажиращия секс, стига да не се прекалява, стига да е с един човек.

Иначе вярвам в любовта и се надявам да я намеря.
Тя е движещата сила и като казвам любов, не говоря само за любов между хората, но да не изпадам и тук в подробности.


Това са нещата, които ще ви създадат представа за мен и за начина ми на мислене, за това какъв човек съм.
Ето и защо седнах да пиша това.
Та, интересно ми е какво ще кажат хората за мен от това, което са прочели. Тук поне можем да сме съвсем честни. В реалния живот има много лицемери и хора, които говорят зад гърба, а приятелите ми винаги са се мъчели да променят нещо в мен, било то начин на обличане, косата ми, абе повечето са повърхностни неща. Не, не заради чуждите подигравки! хората винаги твърдят, че различните трябва да се приемат, а същевременно все искат да се налагат на хората и да ги правят като тях, а това ме изкарва извън нерви, понеже спрямо мен са такива. Не разбират, че аз няма да се променя само за да ме харесват. Аз наистина приемам различните и с това мога да се похваля наистина.

За разлика от другите, никога не съм се опитвала да променям който и да е, въпреки че и мен ме дразнят някои неща в хората. Но приятелите винаги съм ги приемала и с недостатъците им и като казвам недостатъци, нямам предвид само за външния им вид. Всъщност това е последното нещо. Но съм се разбрала с тях да си казваме всичко и да не крием, когато някой дразни някого с нещо, за да няма проблеми.


Това са проблемите ми със света и хората и за това ви питам за мнение, не съвети или помощ, само това, което мислите.
искам тук, където всички сме анонимни, не се боим, че може да нараним някого и нямаме причина да лъжем, да разбера как биха приели хората човек като мен. И разбира се знам, че тук никой няма да се опитва да ме променя, а за спорове, надявам се да не се стига до там. Просто мнения!

Не, не очаквам да намеря нови приятели тук, нито пък всички да напишат само хубави неща, обаче ще се радвам да прочета какво. Обещавам да не се сърдя дори и на по-остри коментари, стига да не са опити за налагане! Моля админите да пуснат темата! Ще съм много благодарна, наистина!


Мерси за вниманието и чакам коментари и ако имате въпроси, ще отговоря!

*Silver Moon*

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3a9c262997
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти не беше ли писала подобна тема??

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 518a4977a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз като бях на 6 в детската бях така но, сега е друго. И аз седях сама повечето време и очаквах някои да дойде но, поне най-добрите ми приятели ми вдъхваха смях в дните. Тогава имах доверие само на тях и на брат ми на друг не обръщах внимание. Но всички искаха да ме променят и просто аз не ги слушам, обръщам и отивам при най-добрите ми приятели. После разбрах че и да не ме искат такава аз ще си остана и не ми пука дали ще ме харесват поне знам че някой ме.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1255f40590
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "Властелин на гаджетата"? Това май не го виждам за първи път.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 12ccda6e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Познавам момичето от няколко години макар и само по интернет, искам да кажа, че тя е един много добър, свободно мислещ и разкрепостен човек и много красива а това което е написала напълно отговаря на това което е тя всъщност, а именно един невероятен човек които всеки би искал да поззнава и има за приател или нещо повече :)

---Александър

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 13a3fe0a37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ми какво да ти кажа, ти си едно нормално и прекрасно момиче и нямаш никакъв проблем, преследвай целите и мечтите си и ще успееш в животът.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: aa5e824599
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Предполагам, че ще има.... отворени коментари... с въпроси към теб, но въпреки това трябва да ти кажа нещо! Не е нужно да са представяш с нещо, което в действителност не може част от теб, така де, говоря за музиката, книгите и т. н. Човек е това което мисли и това не е клише.... думите трябва да са твоето оръжие.
Говори така все едно очакваш от събеседника ти да довърши логиката, не изказвай всичко докрай и ще разбереш, че това говори повече, от всичко друго, с което си служиш за илюстрация.... влиянието ти в/у хората ще достигне други нива.... иначе казано - казваш много с малко думи.... Това е моето мнение!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 00271998a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Типичната съвременна тийнейджърка. С остро чувство за независимост, със силно развит афинитет към оригиналничене, силна потребност да бъде различна от масата, да бъде оценена. Типични за възрастта максималистични възгледи. На твоята възраст нещата са или бели, или черни. С годините ще разбираш, че всяко нещо в живота си има нюанси, ще прощаваш повече, ще намираш смисъл в неща, които днес те разсмиват. Умна си, интелигентна, имаш голям потенциал, особено, ако съумееш да не прекаляваш с пуберските изцепки (пиърсинг на езика лично на мен ми идва в повече). Приятен бонус е грамотността ти, това е все по-рядко срещано сред връстниците ти.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c13713200a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не знаех, че са пуснали другата ми тема, защото бяха изменили заглавието. За това написах тази. Иначе да, и по-рано имаше такава тема.
Мерси за коментарите! Номер 6, написах за музиката и книгите, защото исках да опиша инетресите си. Те са нещо като огледало на характера, макар да са повече като каймак в нравствената ми чаша. Исках читателите да добият представа за нещата, които харесвам.
За пиърсинга, това не е тийн глупост. От малка мечтая за тези неща, направих си ги още в началното училище и продължавам да ги нося. това също е част от интересите ми.

Мерси за положителните коментари и Александър също е много готин човек!


*Silver Moon*

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: c13713200a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И е много вярно това, че всичко си има нюанс. Вече съм започнала да се убеждавам в това и знам, че всичко е относително, не е само черно и бяло!
Малко ми е трудно да го приема, т. кат. по характер съм си максималист, но нали това е животът.

*Silver Moon*

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker